Jack Savoretti: «Ήταν τεράστια τιμή η συνεργασία μου με τον Bob Dylan και την Kylie Minogue.»

Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του νέου δίσκου του “Singing to Strangers“, ο οποίος σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των Charts του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα σε μερικές μέρες, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ιταλικής καταγωγής Jack Savoretti, μας μιλά τόσο για την ηχογράφηση και την παρουσίαση του νέου του δίσκου, όσο και για τις σπουδαίες συνεργασίες του.

Ο 6ος δίσκος σας ”Singing to Strangers” κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και ηχογραφήθηκε σε ένα στούντιο στο υπόγειο μιας εκκλησίας στη Ρώμη. Τι αναμνήσεις έχετε από την ηχογράφηση;

Είχαμε φύγει από το Λονδίνο, οι μουσικοί, ο παραγωγός και όλοι όσοι θα συμμετείχαν στη δημιουργία του δίσκου… Και είχε τρομερή ζέστη έξω, ενώ εμείς ήμασταν σε αυτό το θρυλικό στούντιο κάτω από μία εκκλησία. Δουλέψαμε σκληρά, παίξαμε σκληρά και κάναμε αυτό το άλμπουμ που πάντα προσπαθούσα να δημιουργήσω.

Τι σας ενέπνευσε να γράψετε αυτό το άλμπουμ;

Η Ρώμη και το ότι επέστρεψα στη μουσική με την οποία μεγάλωσα… Ευρωπαίοι τραγουδιστές και στιχουργοί στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και του ’70 αν και συνεργάζονταν με μεγάλες ορχήστρες, άκουγαν rock ‘n’ roll από την Αμερική και την Αγγλία κι έτσι συνεισέφεραν σε αυτές τις απίθανες ρυθμικές ηχογραφήσεις. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν μοναδικός και ακολουθούσε την εποχή.

Τι κάνει το νέο σας άλμπουμ ξεχωριστό και διαφορετικό από τoυς προηγούμενους επιτυχημένους δίσκους σας;

Είχα περισσότερο χρόνο να προετοιμάσω το δίσκο, από τη συγγραφή του μέχρι την καλλιτεχνική επιμέλεια και το περιτύλιγμα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενέπλεξα όλους τους ανθρώπους με τους οποίους πάντα ήθελα να δουλέψω κι επίσης κατάφερα να κάνω το άλμπουμ που επιθυμούσα με την μπάντα μου. Ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να μην χρειαστεί να παίξω κανένα μουσικό όργανο σε αυτόν το δίσκο κι έτσι μπόρεσα μια φορά να παρακολουθήσω αυτούς τους απίστευτους μουσικούς να κάνουν ό,τι κάνουν.

Για ποιο επίτευγμα στην καριέρα σας αισθάνεστε περήφανος;

Για το ότι παρέμεινα ανεξάρτητος και συνέχισα να συνθέτω τη μουσική που ήθελα, ενώ ήμουν επιτυχημένος.

Στα τέλη Μαΐου θα τραγουδήσετε ζωντανά στο Wembley Arena για πρώτη φορά. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Δεν κοιμάμαι, απλά και μόνο σκεπτόμενος αυτό. Είναι απίθανο να καταφέρεις να πιάσεις έναν χώρο όπως το Wembley Arena και οι φίλοι μου ακόμη δεν το πιστεύουν. Ρωτήστε με μετά τη συναυλία.

Τι σας αρέσει στο να ερμηνεύετε ζωντανά; Εξακολουθείτε να είστε αγχωμένος πριν ανεβείτε στη σκηνή;

Ακόμη αγχώνομαι πριν από κάθε συναυλία αλλά είναι επειδή θέλω να είμαι σίγουρος ότι διεξάγουμε το καλύτερο δυνατό show για τους θαυμαστές μας. Το γεγονός ότι έχω τη δυνατότητα να ερμηνεύω με την καταπληκτική μπάντα μου, είναι τιμή και με κάνουν να αισθάνομαι άνετα πάνω στη σκηνή.

Έχετε συνεργαστεί με την Kylie Minogue σε ένα ντουέτο με τίτλο ”Music’s Too Sad Without You”, ενώ ο Bob Dylan έγραψε τους στίχους στο τραγούδι ”Touchy Situation”. Πώς ήταν να δουλεύετε με αυτούς τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες;

Ήταν μία τεράστια τιμή κι ένα όνειρό μου που εκπληρώθηκε. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη στην πραγματικότητα…Είμαι πιο περήφανος για το γεγονός ότι πιθανότατα θα είμαι το μόνο άτομο που συνεργάστηκε με αυτούς του δύο θρύλους για τον ίδιο δίσκο.

Υπάρχουν κάποιες συνεργασίες που θα επιθυμούσατε να κάνετε και θα αποτελούσαν έκπληξη για τους θαυμαστές σας;

Θα πρέπει να περιμένετε και να δείτε.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που νιώθετε ότι πρέπει να πετύχετε μουσικά;

Πολλά και υπάρχουν ακόμη περισσότερα που έρχονται, αλλά προς το παρόν απολαμβάνω την παρουσίαση του δίσκου.

Συνέντευξη: Εύα Φίλιου

Επιμέλεια: Χρήστος Τσαρδάκης


 

Official site: https://www.jacksavoretti.com

 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

twenty + eleven =