Παναγιώτης Κουφογιάννης: «Έμπνευση για να γράψω ένα κομμάτι μπορούν να σταθούν τα πάντα.»

Γράφει μουσική και στίχους, ερμηνεύει και κέρδισε το κοινό και την πρώτη θέση στο τηλεοπτικό talent show του ΣΚΑΙ X-Factor.

Ο Παναγιώτης Κουφογιάννης ήρθε από την Κύπρο για να δημιουργήσει την δική του θέση στην ελληνική δισκογραφία. Είναι η ήρεμη δύναμη που μέσα από τα τραγούδια του έχει να μας πει πολλά.

Για την απόφασή του να δηλώσει συμμετοχή στο X-Factor, για το τι μπορεί να σταθεί έμπνευση, για το πώς επιλέγει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του καθώς και πολλά άλλα που δεν γνωρίζαμε για εκείνον , είναι στην παρέα του mikrofwno.gr και την συντάκτρια Γιώτα Μπαντέ να τα πει όλα!

Παναγιώτη καλώς ήρθες στην παρέα μας! Αρχικά θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για εσένα που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος.

Καλώς σας βρήκα! Όταν ακούει ο κόσμος το όνομά μου θέλω να σκέφτεται ότι είμαι ένας καλός μουσικός που κάνω κάτι το διαφορετικό και ότι έχω χιούμορ.

Έγινες ευρύτερα γνωστός μέσα από την συμμετοχή σου στο XFactor και από την νίκη σου! Θέλω να μου πεις πως πήρες την απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή αλλά και πως ήταν η καθημερινότητα του Παναγιώτη πριν το παιχνίδι και πως μετά άλλαξε η επαγγελματική σου πορεία.

Στο παιχνίδι δήλωσα συμμετοχή διότι ήθελα να δει την δουλειά μου και αυτό που κάνω περισσότερος κόσμος. Για να είμαι ειλικρινής, αυτός ήταν ο στόχος μου πηγαίνοντας στο παιχνίδι. Δεν είχα καθόλου στο μυαλό μου ότι μετά θα έμενα στην Ελλάδα γιατί ήμουν στην Κύπρο. Οπότε ο στόχος μου ήταν κυρίως να πάω για να με μάθει ο κόσμος. Η ζωή μου μετά το παιχνίδι έχει αλλάξει πολύ! Οι φίλοι μου και η οικογένειά μου είναι στην Κύπρο, σταμάτησα την δουλειά που έκανα, γνώρισα πάρα πολύ κόσμο, έκανα καινούργια κομμάτια, όλα αυτά ήταν πολύ διαφορετικά.

 

Ποια ήταν η επαφή σου με την κριτική επιτροπή; Σου έδωσαν ευκαιρίες;

Κοίταξε, στο show μέσα υπήρχε επαφή και εκτός σκηνής! Άσχετα με το ποιος ήταν ο coach του κάθε διαγωνιζόμενου, εγώ θυμάμαι ότι μιλούσα με όλους και ήταν όλοι ανοικτοί και η κριτική τους ήταν εποικοδομητική.

Τώρα μιλάτε;

Προσωπική, φιλική επαφή δεν έχω με κάποιον! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άμα δω κάποιον δεν θα μιλήσουμε.

Για τα νέα παιδιά που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή ποια είναι η συμβουλή σου; Σαν φιναλίστ αλλά και σαν διαγωνιζόμενος τι θα τα συμβούλευες;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάει κάποιος σε ένα talent show, δηλαδή κάποιος μπορεί να πάει για την εμπειρία, άλλος επειδή είναι «ψώνιο», κάποιος άλλος επειδή θεωρεί ότι μπορεί να πάει και να έχει μέλλον.. Οπότε είναι διαφορετικό για το κάθε παιδί. Εγώ θα έλεγα ότι, να πάει κάποιος αν έχει πραγματικό λόγο να πάει, να έχει να δώσει κάτι και στον εαυτό του και στους άλλους. Το δεύτερο που έχω να πω, είναι να το σκεφτούν πολύ καλά γιατί η έκθεση και η προβολή είναι πολύ μεγάλη που μετά κάποιοι δεν μπορούν να το διαχειριστούν αυτό. Αν θες την ψυχική σου ηρεμία, καλύτερα να μην το κάνεις.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το καινούργιο σου τραγούδι με τίτλο «1000 λάθη» σε μουσική και στίχους δικούς σου! Θέλω να μου πεις δύο λόγια για το τραγούδι και τι μπορεί να σταθεί έμπνευση για να γράψεις ένα κομμάτι.

Το τραγούδι είναι σε δική μου μουσική και στίχους! Γενικώς νιώθω καλά με αυτό που κάνω δισκογραφικά διότι νιώθω ότι έχω καλούς συνεργάτες και προσπαθώ σιγά σιγά να φτιάξω την δική μου ομάδα. Την παραγωγή την έχω κάνει με έναν πολύ καλό φίλο και παραγωγό τον Μάριο Ιωαννίδη. Έμπνευση για να γράψω ένα κομμάτι μπορούν να σταθούν τα πάντα. Δηλαδή έχω τραγούδια μου που είναι αστεία και έχω και τραγούδια που μιλάνε για τον θάνατο. Παίρνω ερεθίσματα από παντού για να γράψω!

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες λένε ότι γράφουν όταν είναι χωρισμένοι ή όταν είναι ερωτευμένοι! Με εσένα ισχύει αυτό;

Δεν θα έλεγα ότι με εμένα ισχύει αυτό με τον έρωτα, με την έννοια ότι δεν χρειάζομαι μόνο αυτό το συναίσθημα να μου συμβεί για να γράψω.

Για ποιόν καλλιτέχνη θα ήθελες να γράψεις στίχους ή μουσική;

Θα έλεγα για τους Evanescence! Αν μπορούσα να επιλέξω έναν καλλιτέχνη από την Ελλάδα θα ήταν ο Σαμπάνης. Αν και η πρώτη μου επιλογή στην Ελλάδα θα ήταν ο Μητροπάνος και πολλοί δεν το φαντάζονται όταν τους το λέω.

Θέλω να μου πεις αν θα ήθελες να πας στην Eurovisionκαι να μου σχολιάσεις και την συμμετοχή της Τάμτα που θα εκπροσωπήσει την πατρίδα σου με το Replay.

Εννοείται ότι θα ήθελα να πάω αν υπήρχε το κατάλληλο τραγούδι, η ομάδα κλπ. Για τις συμμετοχές θα σου πω και για τις δύο. Μου αρέσει πάρα πολύ η συμμετοχή της Ελλάδας, το κομμάτι μου αρέσει πάρα πολύ. Τώρα το αν θα πάνε καλά, αυτά δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Και νομίζω ότι έχει να κάνει και με το live γιατί και πέρυσι τα προγνωστικά έβγαζαν την Φουρέιρα πιο χαμηλά και μετά τις πρόβες ήταν πρώτη. Και της Τάμτα το κομμάτι μου αρέσει πολύ!

Αν δεν είχες δηλώσει συμμετοχή στο XFactor ποια θα ήταν τα βήματα για να χτίσεις την επαγγελματική σου πορεία;

Το κανάλι μου στο YouTube, που δεν το έχω εγκαταλείψει! Πλέον θεωρώ ότι είναι και η μόνη πλατφόρμα που μπορούν να σε δουν πολλοί!

https://www.instagram.com/p/BWakyGABQXZ/

Τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο; Τι επιλέγεις να κάνεις για να χαλαρώσεις;

Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να ασχολούμαι με τις επιστήμες, να μαθαίνω για το σύμπαν και κάποιες φορές το φτάνω στα άκρα! Πολλές φορές αντί να δω ένα βιντεάκι θα δω πέντε βιντεάκια και θα κοιμηθώ 5 το πρωί. Γενικά κάνω αυτά που κάνουν όλοι, βλέπω σειρές, είμαι μεγάλος φαν του GameOfThrones, βόλτες, φίλους..

Τα ταξίδια σου αρέσουν;

Μου αρέσουν, ναι! Δεν θα έλεγα ότι τα βάζω πρώτα ως επιλογή στον ελεύθερο χρόνο. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και να βλέπω καινούργια πράγματα πιο πολύ.

Θέλω να μου πεις απλά καθημερινά πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις.

Είναι λίγο άκυρα πράγματα! Για παράδειγμα στο μετρό ήταν ένας παππούς μεγάλος σε ηλικία, με μαγκούρα, ο οποίος είχε στα αυτιά του αυτά τα καινούργια ασύρματα ακουστικά, που μου φάνηκε λίγο ‘’out of’’ και άκουγε μουσική και χτύπαγε την μαγκούρα. Γενικά μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ τον κόσμο γύρω μου.

Είσαι ο άνθρωπος που θα προσέξει την διατροφή του, που θα γυμναστεί;

Γενικότερα δεν πίνω καφέ! Μου αρέσουν οι χυμοί και τέτοια. Είμαι και της γυμναστικής αλλά πλέον όχι τόσο γιατί έχω στο μυαλό μου άλλα πράγματα.

 

Πως θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου σε 5-6 χρόνια από τώρα;

Επαγγελματικά δεν ονειρεύομαι μια μεγάλη καριέρα, αλλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω αυτό και να ζω από αυτό και να είμαι σε μια ψυχολογική άνεση που να μπορώ να ασχολούμαι με την μουσική και να γράφω στίχους. Γενικώς να μπορώ να κάνω καινούργια πράγματα. Σε προσωπικό επίπεδο, εννοείται να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και να είμαι πιο κοντά στην οικογένεια μου και στους φίλους μου.

Θέλω να μου πεις ένα στίχο τραγουδιού που σε συγκινεί.

Είχα χάσει την γιαγιά μου πριν αρκετά χρόνια και τότε σπούδαζα και μου ήρθε κατακέφαλα. Τότε είχα γράψει ένα τραγούδι και ο τελευταίος στίχος ήταν συγκινητικός. Έλεγε, ”this song for you it is the least that I can do”.

Τι είναι για εσένα η μουσική;

Η μουσική για εμένα είναι βασικό συστατικό της ζωής μου!

Το μότο σου ποιο είναι;

Έχω πολλές φράσεις! Για παράδειγμα όταν νιώθω ότι βαριέμαι λίγο να κάνω κάτι σκέφτομαι ας πούμε τι κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και να σπάσει ότι βρει μπροστά του. Γενικώς έχω αυτή την στάση ότι δεν σταματάω, δεν απογοητεύομαι.

Η σχέση σου με τα social media ποια είναι;

Τα βαριέμαι! Μου αρέσουν, άμα μπω θα χαζέψω, αλλά γενικώς δεν είμαι πολύ του να μπω και να ανεβάσω κλπ.

Κλείνοντας θέλω να μου πεις ένα θετικό και ένα αρνητικό περιστατικό που έχει συμβεί είτε σε live σου, είτε στο xfactor από θαυμαστή.

Άσχημο δεν θυμάμαι κάτι. Θυμάμαι κάτι αστείο, που μπορεί κάποιος να το θεωρήσει άσχημο. Σε ένα live στο x-factorείχε έρθει η Ειρήνη Παπαδοπούλου που είχε τότε διαγωνιστεί στο πρώτο survivor το οποίο αποτελούσε ένα πανελλήνιο φαινόμενο, και όταν τελείωσε το live είχε μαζευτεί γύρω μου κόσμος για φωτογραφίες και ξαφνικά φεύγουν όλοι γιατί είχε βγει η Ειρήνη Παπαδοπούλου πήγαν  όλοι σε αυτή. Γενικότερα έχω ακούσει πολύ όμορφα λόγια που ένιωθα ότι είναι γνήσια!

Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα από εσένα;

Προσπαθώ να κινούμαι σε όλα τα επίπεδα, δισκογραφικά έχουμε ακόμα να βγάλουμε κάποια κομμάτια με την Feelgood, είμαστε σε επαφές για να γίνουν κάποια live δικά μου και εννοείται να συνεχίσω το κανάλι μου στο youtube. Θα προσπαθήσω να γίνουν όλα και εννοείται όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει.

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Εγώ ευχαριστώ!

 

Συνέντευξη: Γιώτα Μπαντέ

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Βασίλης Κοντζεδάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Κοντζεδάκης


 

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Κουφογιάννη στα social media: 

Facebook: https://www.facebook.com/PanAndMusic/

Instagram: https://www.instagram.com/panagiotis_koufogiannis/?hl=el

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC7PpCJQ8e1M82T-v86mKpGQ

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

8 + 6 =