Η τραγουδίστρια με τα “Μάτια γεμάτα ουρανό”, έχει συμπληρώσει 37 χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και δημοφιλείς καλλιτέχνιδες. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους συνθέτες και στιχουργούς και έχει δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της, ενώ είναι η μόνη που έχει περισσότερα από 30 ντουέτα στη δισκογραφία. Με την ιδιαίτερη, χαρακτηριστική φωνή της, μπορεί να τραγουδάει με την ίδια απήχηση λαϊκά και μοντέρνα τραγούδια. Δεν διστάζει να πειραματίζεται και ψάχνει συνεχώς νέους μουσικούς δρόμους. Στις 14 Μαρτίου 2010, η εκπομπή «Chart Show-Your Countdown» του Alpha, την κατέταξε στην 8η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές γυναίκες τραγουδίστριες της Ελλάδας από το 1960. Ζεστή, δοτική, ακομπλεξάριστη, άνθρωπος με χιούμορ, την σέβονται και την αγαπούν, όχι μόνο οι θαυμαστές της, αλλά και οι άνθρωποι του χώρου της.
Είναι από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες που ο συνολικός αριθμός πωλήσεων των δίσκων της ξεπερνάει το 1.000.000.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Ιουνίου 1961. Έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, στο Αιγάλεω και στη Νέα Σμύρνη. Γονείς της είναι ο Σταύρος και η Βαρβάρα και έχει μία μικρότερη αδελφή, τη Λιάνα.
Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπά τη μουσική και το τραγούδι, μιας και όλοι τραγουδούσαν στο σπίτι. Με την αδελφή της μπήκαν από πολύ μικρές στη σόου-μπιζ. Ήταν «παιδιά-θαύματα» και συμμετείχαν σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές της δεκαετίας του ’70, και επίσης σε διαφημίσεις. Έβγαλαν το πρώτο τους σινγκλ ως «αδελφές Γαρμπή» όταν η Καίτη ήταν 11 ετών και η Λιάνα 9.
Τα πρώτα βήματα
Η πρώτη τους εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο έγινε λίγα χρόνια αργότερα, πάντα με την επίβλεψη και την καθοδήγηση του πατέρα τους. Αρχές της δεκαετίας του ’80 μπήκαν στο μπαλέτο του Γιάννη Φλωρινιώτη, όπου χόρευαν και τραγουδούσαν, μια συνεργασία που τους άνοιξε τις πόρτες και για άλλα μαγαζιά. Η Καίτη είχε έφεση στα φιλολογικά μαθήματα και σχεδίαζε να γίνει φιλόλογος, όμως την κέρδισε τελικά το τραγούδι.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Λιάνα αποφάσισε να παντρευτεί και σταμάτησε το τραγούδι και η Καίτη ξεκίνησε solo καριέρα. Το 1986 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος, με τίτλο “Πρόβα”. Ο κόσμος αγάπησε τα τραγούδια του και κυκλοφορεί και τον πρώτο της δίσκο 45 στροφών από την ΜΙΝΟΣ. H πρώτη της ηχογράφηση ήταν το «Στο Σαιν Τροπέ» μια διασκευή του “St. Tropez twist” το οποίο συμπεριλήφθηκε στην συλλογή «Τα δέκα δεκάρια», το 1987, όπου συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως η Μαντώ, η Πωλίνα και η Σοφία Βόσσου.
Το 1990 τα έκανε “Γυαλιά Καρφιά“, στίχος-ατάκα για την εποχή το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που περιελάμβανε ακόμη δυο μεγάλα σουξέ το “Τζίνι” και το “Φαντασματάκι“.
Ακολούθησε το 1991 ο δίσκος “Ένταλμα Συλλήψεως“, το ομώνυμο ήταν η επιτυχία του δίσκου, ενώ ξεχώρισαν και τα “Σβήσε Με” και “Πρόαωπο με Πρόσωπο”
Το 1992 κυκλοφόρησε ο δίσκος της «Του φεγγαριού αναπνοές» που την καθιέρωσε στο χώρο της ελληνικής μουσικής. Το τραγούδι «Πες το μ’ ένα φιλί», έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, ενώ ο δίσκος έγινε χρυσός.
To 1993 έγινε πρόταση στην Καίτη Γαρμπή από την ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, στην Ιρλανδία. Τραγουδάει το «Ελλάδα χώρα του φωτός» και κατακτά την 9η θέση. Η Καίτη κατέχει, μάλιστα, και ένα ρεκόρ του διαγωνισμού. Ο φακός εστίασε χωρίς διακοπή αποκλειστικά στο πρόσωπό της για 43 ολόκληρα δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων κανένα άλλο πλάνο δεν εμφανίστηκε στην οθόνη.
Καίτη και Φοίβος
Οι δύο καλλιτέχνες είναι ένα από τα πιο εμπορικά δίδυμα της δεκαετίας του ‘90. Η Καίτη Γαρμπή είναι και η “πρώτη μούσα” του συνθέτη. Η συνεργασία τους αποτελεί σταθμό στη ζωή και την καριέρα και των δύο.
Το 1993 ο τότε παραγωγός της Καίτης, Γιάννης Δουλάμης, ήθελε μια νέα και φρέσκια άποψη στα μουσικά πράγματα, και θεώρησε ότι ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε συνθέτης Φοίβος ήταν αυτό που έψαχνε. Την ίδια χρονιά, κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ως τον παράδεισο», που γίνεται χρυσός με επιτυχίες το ομώνυμο «Ως τον παράδεισο» και το «Ναι, υπάρχω εγώ».
Το 1995 ακολουθεί το «Ατόφιο χρυσάφι» με τέσσερις συνθέσεις του Φοίβου. Τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου ήταν του Κώστα Τουρνά, που τον θεωρεί κι αυτόν πολύ σημαντικό σταθμό για την καριέρα της. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και ο πρώτος πλατινένιος δίσκος του Φοίβου και της Καίτης, που κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ στα μουσικά βραβεία «Ποπ Κορν». Το τραγούδι «Ατόφιο χρυσάφι» του Φοίβου και τα τραγούδια «Ξυπόλυτη χορεύω» και «Μη με συγκρίνεις» του Τουρνά, καθιερώνουν τη Γαρμπή ως πρώτο όνομα στην ελληνική μουσική σκηνή.
https://www.youtube.com/watch?v=R96bBmqS5Vc
To 1996 κυκλοφορεί ο δίσκος «Αρχίζω πόλεμο», με 9 τραγούδια του Φοίβου και 3 του Ανδρέα Μέξα. Έκανε τεράστια επιτυχία με τραγούδια όπως τα: «Θα μελαγχολήσω», «Μια φορά κι έναν καιρό», «Περασμένα ξεχασμένα» και το αγαπημένο χασάπικο «Χαμένα». Πούλησε πάνω από 180.000 αντίτυπα σε Ελλάδα και εξωτερικό και αποτέλεσε τον δίσκο της χρονιάς. Έως και σήμερα θεωρείται ο πιο κλασικός δίσκος του Φοίβου και της Καίτης Γαρμπή. Συνεχίζουν τις επιτυχίες και την επόμενη χρονιά, το 1997, με τον δίσκο «Ευαισθησίες». Ένα από τα highlights του δίσκου το ντουέτο της με τον αξέχαστο Αντώνη Βαρδή “Πατρίδα Μου”.
Μεγάλη στιγμή της καριέρας της είναι και η sold out συναυλία της στο θέατρο «Radio City» της Νέας Υόρκης, γνωστό και ως ο «ναός της μουσικής», με την αφίσα της δίπλα σε αφίσες καλλιτεχνών παγκοσμίου φήμης.
Στα τέλη του 1998 ηχογράφησε έναν δίσκο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας του Σπύρου Λάμπρου και του τενόρου Κωνσταντίνου Παλιατσάρα. Ο δίσκος ονομάστηκε «Χριστούγεννα με την Καίτη» και έγινε χρυσός με 40.000 πωλήσεις, και μάλιστα είναι ο μόνος χριστουγεννιάτικος δίσκος που έλαβε χρυσή διάκριση.
Το 1999 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Δώρο Θεού», σε συνεργασία με τους: Γιώργο Θεοφάνους, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Χρήστο Νικολόπουλο και Αντώνη Βαρδή. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και ήταν αφιερωμένος στον σύζυγό της Διονύση Σχοινά. Στο ένθετο του CD υπήρχε η αφιέρωση: «Διονύση μου, το “Δώρο Θεού” είναι χαρισμένο σε σένα που βρίσκεις τρόπο να κάνεις ξεχωριστή την κάθε συνηθισμένη μέρα μας». Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τη Γιούλα Γεωργίου, που τους εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στην Καίτη και τον Διονύση.
Τον Απρίλιο του 2000, η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε για τελευταία φορά με το Φοίβο. «Το κάτι» έγινε 4 φορές πλατινένιος και ήταν ένας από τους εμπορικότερους δίσκους της δεκαετίας των 00’s.
Η μετά Φοίβου εποχή
Στα τέλη του 2001, κυκλοφόρησε το διπλό cd «Απλά τα πράγματα» που έγινε πλατινένιο με κυριότερους συνθέτες τους Νίκο Τερζή και Κώστα Τουρνά. Το 2002, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε το CD σινγκλ «Μια καρδιά» με 5 νέα τραγούδια και έγινε διπλά πλατινένιο.
Το 2003, οι «Έμμονες ιδέες» έγιναν πλατινένιες σε Ελλάδα και Κύπρο. Το «Εσένα μόνο», έκανε επιτυχία και στην Τουρκία. Είναι, μάλιστα, και ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησε με πρόσθετο DVD με βίντεο κλιπ του καλλιτέχνη στην ελληνική αγορά.
Το καλοκαίρι του 2004, με αφορμή την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από την Ελλάδα αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, κυκλοφόρησε το χρυσό CD σινγκλ «Γαλάζιο και Λευκό» και το remix του «Εσένα μόνο» που έγινε επιτυχία και σε άλλες χώρες.
Τον Οκτώβριο του 2007 προβλήθηκε μία σειρά 3 επεισοδίων των “Επτά Θανάσιμων Πεθερών” στην οποία η Καίτη Γαρμπή υποδύθηκε την Αθηναία πεθερά Καίτη Μαρίνη, μια τραγουδίστρια της οποίας ο γιος ερωτεύεται τη συνάδελφό της με την οποία τραγουδούν στο ίδιο κέντρο. Δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στη σειρά, καθώς, το σενάριο γράφτηκε από θαυμαστή της, ο οποίος δήλωσε πως αν δεν ενσαρκώσει η Γαρμπή το ρόλο, το σενάριο δεν θα γυριζόταν καθόλου.
Μια άλλη …Καίτη και η ολική επαναφορά
Το 2008 κυκλοφόρησε το δίσκο «Καινούργια Εγώ» με την υπογραφή του καταξιωμένου Νίκου Αντύπα, ένας διαφορετικός δίσκος-πρόταση από αυτά που μας είχε συνηθίσει δισκογραφικά η Καίτη Γαρμπή, θέλοντας να προσεγγίσει ένα πιο “ψαγμένο” κοινό, που όμως τελικά δεν είχε την απήχηση που ήθελε.
Ωστόσο έβγαλε δυο μεγάλες επιτυχίες το “Αυτό Αξίζω” και το ομώνυμο “Καινούργια Εγώ” με τη συμμετοχή του rapper ΘΗΡΙΟ. Δυο χρόνια αργότερα, επανήλθε με ακόμη ένα άλμπουμ του ίδιου συνθέτη ,τολμώντας και πάλι, θεωρώντας το ως μουσική εξέλιξη και καλλιτεχνική της ωρίμανση, αλλά αυτή τη φορά σε πιο έντεχνα μονοπάτια, με τίτλο «Παζλ», το οποίο δεν είχε την ανταπόκριση του κοινού.
“μεγαλώνω, ωριμάζω, ψάχνω να βρω καινούργιους τρόπους να εκφραστώ. Αλλάζει η φωνή μου, αλλάζω και εγώ γι´ αυτό αποφάσισα πως είναι καιρός ν´ αλλάξω ρεπερτόριο, ν´ αφήσω ένα κομμάτι μου της Καίτης του ‘90 πίσω μου και να δω αν μπορώ να περάσω τα ασφαλή μου όρια. Αν δεν το κάνεις αυτό, δεν έχεις ελπίδες να ωριμάσεις ως καλλιτέχνης.”
Τον Σεπτέμβριο του 2012 έκανε το ΟΑΚΑ να παραμιλά με την εμφάνιση της στην επετειακή συναυλία για τα 20 χρόνια του Φοίβου στην οποία παρέλαυναν πολλά ονόματα του πενταγράμμου που συνεργάστηκε ο πολύ ταλαντούχος συνθέτης.
https://www.youtube.com/watch?v=qQr53eSETKk
Ένα μήνα μετά η αγαπημένη τραγουδίστρια παρουσίασε κάτι καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης στον κινηματογράφο ODEON Kosmopolis. Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που συνδύαζε ζωντανή μουσική και προβολές βιντεο, που όμως δεν άφησε ασυγκίνητο το κοινό που απήλαυσε το πρόγραμμα, ενώ έλαβε εξαιρετικά καλές κριτικές.
Η επόμενη μουσική παράσταση της ήταν τον ερχόμενο Δεκέμβριο του 2012 στο “Casablanca Music Hall”, έχοντας στο πλευρό της τη διακεκριμένη ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια. Ένα πρόγραμμα με τραγούδια του ελλ. Κινηματογράφου, έντεχνες επανεκτελέσεις και φυσικά λαϊκά άσματα.
Το “Από Καρδιάς” ήταν η πρώτη της μεγάλη πολυσυλλεκτική συλλογή με 36 καλύτερα τραγούδια της (+2 καινούργια “Ζωντανός Ουρανός“, “Πιο Πάνω Από Σένα“) που κυκλοφόρησε από την Front Seat (θυγατρική της Sony Music), αρχικά μέσω εφημερίδας και μετέπειτα στα δισκοπωλεία.
Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς κάνει την grande εμφάνιση στα MAD VMA σε μια διασκευή επί σκηνής της μεγάλης της επιτυχίας “Ιεροσυλία” μαζί με τους REC και τον Νικηφόρο. Ένα live act που εντυπωσίασε ενώ θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα highlights του θεσμού.
Το καλοκαίρι του 2013 παρουσίασε το πρώτο της διεθνές άλμπουμ “Buona Vita” από το οποίο είχε ξεχωρίσει το ομώνυμο τραγούδι – ντουέτο με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Ornela Vanoni. Το “Buona Vita” εμπεριείχε μεγάλες επιτυχίες της Καίτης Γαρμπή στα ιταλικά όπως το «Θα μελανχολήσω», «Βιάστηκα», «Χαμένα» αλλά και το «Καινούργια Εγώ» κ.α.
Η ολική της επαναφορά στη δισκογραφία όπως την ξέραμε έγινε το Δεκέμβριο του 2013 με το ποπ πολυσυλλεκτικό άλμπουμ «Περίεργες Μέρες» από την MINOS EMI από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι «Ανεμοδαρμένα Ύψη» του Γιώργου Σαμπάνη (σύνθεση) και Ελένης Γιαννατσούλια (στίχοι). Ο δίσκος έγινε πλατινένιος. Η επανάκαμψη της συνεχίστηκε με μια μεγάλη συνεργασία στο «Φωταέριο» με το Γιώργο Μαζωνάκη, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, τη σεζόν 2013-14.
Δέκα χρόνια μετά …Θεσσαλονίκη
Το 2015 ετοιμάζει αποσκευές για Θεσσαλονίκη, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση μετά από δέκα χρόνια στο “Magique”, αποζημιώνοντας με το παραπάνω το κοινό της συμπρωτεύουσας, έχοντας μαζί της το Γιώργο Παπαδόπουλο. Το πρόγραμμα μετέπειτα μεταφέρθηκε στο CENTRAL στην Αθήνα
Η Καίτη στο θεατρικό σανίδι
Τη σεζόν 2015-2016 η Καίτη Γαρμπή συμμετείχε στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση “80’s the Musical” στο Θέατρο Πειραιώς 131, μαζί με τους: Ελένη Φουρέιρα, Ιω. Πηλιχού, Ήβη Αδάμου, Γ. Χατζηγεωργίου, Αιμ. Ράφτη, Χ. Χιώτη, Στ. Γαρδέλη και «Αλχημιστές». Πήρε πολύ καλές κριτικές για την πρώτη της θεατρική εμφάνιση.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 κυκλοφόρησαν τα τραγούδια “Disco μεσ’ τη ζάλη” (διασκευή του “Disco Partizani” του Shantel) και “Σαββατόβραδο“.
Στις 19/12/17 κυκλοφόρησε το σινγκλ με τίτλο «Σπάσε τους δείκτες του ρολογιού» σε μουσική του Γ. Σαμπάνη και στίχους Ελ. Γιαννατσούλια. Μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του είχε γίνει το νούμερο 1 ψηφιακό άλμπουμ στις προτιμήσεις του κοινού στα iTunes. Το ομώνυμο άλμπουμ εμπεριείχε τραγούδια νέων και καταξιωμένων συνθετών και στιχουργών με αξιοσημείωτες στιγμές: «Βάλε μια τελεία», «Κοίτα Σ’αγαπάω» (ντουέτο με τον Burak Kut), «Αύριο» και «Κανείς σαν εσένα»
Παράλληλα με αυτό κάνει και κάτι άλλο πρωτοποριακό. Κυκλοφόρησε στίκερς με το όνομα της, τα “Kaitoji”-“Πες το με μια Γαρμπή” που αποτυπώνουν όχι μόνο σκίτσα με το πρόσωπο της Καίτης, αλλά και σλόγκαν από τα τραγούδια της, όπως “Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου”, “Τι να λέμε, μου ‘χεις λείψει” κ.ά.
2019: Επανασύνδεση με Φοίβο και 30 χρόνια στη δισκογραφία
Μετά από 19 χρόνια η Καίτη Γαρμπή και ο Φοίβος συνεργάζονται και πάλι δισκογραφικά στο σινγκλ «Ήλιος δεν βγαίνει αν δεν πεις καλημέρα», που κυκλοφόρησε στις 6/2/2019. Το τραγούδι “θορύβησε” το κοινό της και τα μίντια, αγαπήθηκε και έγινε μεγάλη επιτυχία στα ραδιοφωνικά charts, ενώ μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 1εκ. προβολές στο YouTube. Μέσα στους επόμενους μήνες η συνεργασία τους θα επισφραγιστεί με ακόμη ένα άλμπουμ από την PANIK PLATINUM.
Η Καίτη Γαρμπή γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και θα ξεκινήσει μια καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα, γεμάτη εκπλήξεις, και πολλά αγαπημένα τραγούδια με τίτλο “Αυτό το πάρτυ που θέλω“.
Μια μεγάλη της επιθυμία που εξέφρασε πρόσφατα, είναι να διασκευάσει τραγούδια ενός μεγάλου Έλληνα λαϊκού συνθέτη και να τα παρουσιάσει σε έναν διαφορετικό χώρο, για να τα γνωρίσει και η νέα γενιά.
Προσωπική ζωή
Η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς γνωρίστηκαν το 1993 και είναι ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια της σόου μπιζ.
Η πρόταση γάμου που της έκανε ο Δ. Σχοινάς την Πρωτοχρονιά του 1997, στο ζωντανό σόου της Ρούλας Κορομηλά, «Μπράβο Ρούλα», με μάρτυρες τους Έλληνες τηλεθεατές, έχει μείνει στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ο γάμος τους, στις 4 Μαΐου 1997 καλύφθηκε ζωντανά από τα μέσα ενημέρωσης. Ένα χρόνο αργότερα, γεννήθηκε ο γιος τους Δημήτρης, που του έχει μεγάλη αδυναμία.
Το 2005 ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του Mac Aids Fund στην Ελλάδα και «χάρισε» το πρόσωπο της στην καμπάνια για την υποστήριξη των φορέων του ιού HIV/ AIDS.
Έχει δώσει αγώνες για τα αδέσποτα ζώα και έχει κάνει πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες, με αξιοσημείωτη αυτή για τη χρηματοδότηση μονάδας εντατικής θεραπείας της μαιευτικής κλινικής στα Τίρανα και αυτή της 30ης Αυγούστου 2007 – μια φιλανθρωπική συναυλία στο Αιγάλεω για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.
Η Καίτη Γαρμπή είναι η τραγουδίστρια που έχει κάνει τα περισσότερα ντουέτα, ελληνικά και ξένα, από οποιαδήποτε άλλη καλλιτέχνιδα, που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες: «Έρωτα-έρωτά μου» με Θάνο Καλλίρη, «Στιγμές» με Κώστα Τουρνά, «Ζήσαμε» με Διονύση Σχοινά, «Η πατρίδα μου» με Αντώνη Βαρδή, «Ασυμφωνία χαρακτήρων» με Αντώνη Ρέμο, «Ο άντρας της ζωής μου» με Φοίβο Δεληβοριά, «Τούλι για τον Χριστούλη» με τον τενόρο Κωνσταντίνο Παλιατσάρα, «Επιτέλους» με Νατάσα Θεοδωρίδου, «Καλύτερα οι δυο μας» με Άννα Βίσση, «Άδικο και κρίμα» με Antique, «Το θέλω τόσο» με Fugitive B, «Θα μείνει μεταξύ μας» με Γιώργο Τσαλίκη, «Πόσο θα ΄θελα» με Γιάννη Βαρδή, «Εμείς» με Τόλη Βοσκόπουλο, «Μείναμε μόνοι» με Διονύση Σχοινά, «Spaciba baby» με Χρήστο Δάντη, «Ισόβιος δεσμός» με Στάθη Ραφτόπουλο, «Καινούργια εγώ» με το Θηρίο, «Buona Vita» με την Ornella Vanoni, «Ti Sento» με τον Carlo Marrale, «Se questo posse un film» με τον Toto Cotugno (διασκευή του “Όλα στα ζήτησα”), «Ιεροσυλία» με τον Νικηφόρο & τους REC (διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού), «Δείξε μου» με Γιώργο Παπαδόπουλο, «Ελλάδα χώρα του φωτός» με τους VEGAS (διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού), «Να σε ζηλεύουν πιο καλά» με Γιώργο Τσαλίκη (διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού), «Φουντώνω και λυγίζω» με Κώστα Καραφώτη, «Ανεμοδαρμένα ύψη» με τον STAN (διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού), «Harikalar Diyarim» με τον Burak Kut (άλλη εκδοχή του “Κοίτα σ’αγαπάω”), «Kalbine Sor-Την καρδιά σου ρώτα», με τον Burak Kut, «Ζηλιάρης Ουρανός» με Ευρυδίκη, «Ούτε λέξη» με Βασίλη Καρρά, «Anime» με τους Grazia Di Michele & Maurizio Lauzi (διασκευή του “Πώς αλλάζει ο καιρός”).
Συμμετοχές σε συλλογικούς δίσκους ή δίσκους άλλων τραγουδιστών: «Τα 10 Δεκάρια Νο 1», «Τα 10 Δεκάρια Νο 2», «Τα 40 πρώτα», «1.500 φιλάκια…fresh HITS», «Πρόσκληση στο “Στράτος” (Live δίσκος)», «Ένα ψέμα για το τέλος» (Θάνος Καλλίρης), «Για σένα & για μένα», «Ντουέτα» (Κώστας Τουρνάς), «Χάλια» (Φοίβος Δεληβοριάς), «Κραυγή» (Άννα Βίσση), «Καλή σου τύχη» (Τόλης Βοσκόπουλος), «Αν ήτανε κυρίες», «Πάλι εδώ» (Διονύσης Σχοινάς), «AL BAZAAR 3», «Να μεγαλώνουμε μαζί» (Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου), «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (soundtrack της ομώνυμης ταινίας), «25 για πάντα» (Ευρυδίκη), «Αλήτη με λένε» (Βασίλης Καρράς).
Συνθέτες και στιχουργοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί: Φοίβος, Τουρνάς, Αντύπας, Δάντης, Καραλής, Θεοφάνους, Τερζής, Κ. Παπαδόπουλος, Σαμπάνης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Τηγανούρια, Μέξας, Πήγασος, Χρ. Παπαδόπουλος, Γιώργος Αλκαίος, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Ηλ. Αχλαδιώτης, Χρ. Νικολόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Δημ. Κοντόπουλος, Ηλ. Πανταζόπουλος, Energee, Νίκος Καρβέλας, Γιώργος Καφετζόπουλος, Ιορδάνης Παύλου, Γιάννης Φρασέρης, Ηλίας Καμπακάκης, Άντζελα Γκερέκου, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Καπίρης, Τάκης Μπουγάς, Στέλιος Φωτιάδης, Πάνος Τσαπάρας, Αντ. Γούναρης, Γ.Νικολάου, Γ. Δόξας, Νατ. Γερμανού, Τασ. Θωμαΐδου, Ελένη Γιαννατσούλια, Εύη Δρούτσα, Β. Κωνσταντινίδης, Βίκυ Γεροθόδωρου, Βασίλης Καρράς, Ζωή Γρυπάρη Μάνος Ελευθερίου, Νεκτάριος Τυράκης, Γιάννης Καλπούζος, Αναστασία Μουτσάτσου, Έλενα Μυλωνά, Φωτεινή Δούρου, Νάνσυ Κανέλλη, Νίκη Σπυροπούλου, κ.ά.
Συνεργασίες επί σκηνής: 1987 – Αστέρια (με τον Τόλη Βοσκόπουλο), 1987-1988 – Νεράιδα (με το Γιάννη Πάριο και την Πίτσα Παπαδοπούλου),1989 – Ζυγός (με το Μανώλη Μητσιά, το Χάρρυ Κλυν και την Ελπίδα), 1990 – On the rocks (με τον Πασχάλη, την Αλέξια και τη Χριστίνα Μαραγκόζη), 1990-1991 – Διογένης (με τον Λευτέρη Πανταζή, τη Γλυκερία, την Πωλίνα και τον Χρήστο Δάντη), 1991-1992 – Στράτος (με τον Άγγελο Διονυσίου και τον Γιώργο Γερολυμάτο), 1992-1993 – Στράτος (με τη Στέλλα Γεωργιάδου), 1994 – Στράτος, 1994-1995 – Ποσειδώνιο (με τον Βασίλη Καρρά, τον Διονύση Σχοινά και τη Δέσποινα Βανδή), 1995-1996 – Ποσειδώνιο (με τον Λευτέρη Πανταζή και τον Σάκη Ρουβά), 1996 – Διογένης (με τον Βασίλη Καρρά, τον Διονύση Σχοινά και τον Δημήτρη Κόκοτα) ,1996 – Fix Θεσσαλονίκης (με τον Αντώνη Ρέμο, το Λάμπη Λιβιεράτο και τη Βικτώρια Χαλκίτη), 1997-1998 – Διογένης (με τον Αντώνη Βαρδή, τον Διονύση Σχοινά, τον Αντώνη Ρέμο, τον Τριαντάφυλλο και το Γιάννη Βαρδή), 1998 – Teatro Θεσσαλονίκης (με τον Διονύση Σχοινά), 2000 – Πύλη Αξιού (με τον Σάκη Ρουβά), 2000 – Bio-bio (με τον Σάκη Ρουβά) ,2000-2001 – Fever (με την Άννα Βίσση) , 2001-2002 – Ιερά οδός (με τον Πασχάλη Τερζή) ,2002-2003 – Απόλλωνας (με τον Γιώργο Τσαλίκη), 2003 – Focus Θεσσαλονίκης (με τον Τόλη Βοσκόπουλο και το Διονύση Σχοινά), 2003-2004 – Rex (με τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Λάμπη Λιβιεράτο και την Άσπα Τσίνα), 2004 – Πύλη Αξιού (με τον Βαλάντη), 2004 – Αστέρια, 2005 – Odeon Θεσσαλονίκης (με τον Χρήστο Δάντη), 2005-2006 – Bodroom, 2006-2007 – Αστέρια (με τον Αντύπα), 2008-2009 – Έναστρον (με τον Νότη Σφακιανάκη), 2009-2010 – Polis Studio, 2012 – Odeon Kosmopolis, 2012-2013 – Casablanca Music Hall, 2013-2014 – Φωταέριο (με τον Γιώργο Μαζωνάκη), 2014-2015- Magique Θεσσαλονίκης (με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Δήμο Μπέκε) ,2015- CENTRAL με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και DG τη Ναταλία Γερμανού, 2015-2016- Θέατρο Πειραιώς 131 (πρωταγωνιστικός ρόλος σε θεατρική παράσταση), 2015-2016- Apotheke Live Clubbing, 2016-2017- Φως (με τη Στέλλα Καλλή), 2017-2018- STAGE LIVE Θεσσαλονίκης (με τον Βασίλη Καρρά και τον Χρήστο Μενιδιάτη), 2018- Ιερά Οδός (με τον Βασίλη Καρρά και τον Χρήστο Μενιδιάτη), 2018- Ακρωτήρι nightclub-restaurant (με τον Νότη Σφακιανάκη)
Προσωπικά albums: «Πρόβα» 1990, «Γυαλιά Καρφιά» 1991, «Ένταλμα Συλλήψεως» 1992, «Του Φεγγαριού Αναπνοές» 1993, «Ως τον Παράδεισο» 1994, «Ατόφιο Χρυσάφι» 1996, «Αρχίζω Πόλεμο» 1997, «Ευαισθησίες» 1998, «Χριστούγεννα με την Καίτη» 1999, «Δώρο Θεού» 2000, «Το Κάτι» 2001, «Απλά τα πράγματα» 2003, «Έμμονες ιδέες» 2005,» Έχω στα μάτια ουρανό» 2006, «Πώς αλλάζει ο καιρός» 2007, «18 Χρόνια Live» 2008, «Καινούρια Εγώ» 2011, «Παζλ» 2013, «Από καρδιάς» (Διπλό best of album) 2013, «Buona Vita» 2013, «Περίεργες μέρες» 2017, «Σπάσε τους δείκτες».
CD Singles: 2000 «Τι θέλουνε τα μάτια σου», 2002 «Remix Plus» (CD Single) 2002, «Μια καρδιά» 2004, «Γαλάζιο και λευκό».
Η τραγουδίστρια με τα “Μάτια γεμάτα ουρανό”, έχει συμπληρώσει 37 χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και δημοφιλείς καλλιτέχνιδες. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους συνθέτες και στιχουργούς και έχει δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της, ενώ είναι η μόνη που έχει περισσότερα από 30 ντουέτα στη δισκογραφία. Με την ιδιαίτερη, χαρακτηριστική φωνή της, μπορεί να τραγουδάει με την ίδια απήχηση λαϊκά και μοντέρνα τραγούδια. Δεν διστάζει να πειραματίζεται και ψάχνει συνεχώς νέους μουσικούς δρόμους. Στις 14 Μαρτίου 2010, η εκπομπή «Chart Show-Your Countdown» του Alpha, την κατέταξε στην 8η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές γυναίκες τραγουδίστριες της Ελλάδας από το 1960. Ζεστή, δοτική, ακομπλεξάριστη, άνθρωπος με χιούμορ, την σέβονται και την αγαπούν, όχι μόνο οι θαυμαστές της, αλλά και οι άνθρωποι του χώρου της.
Είναι από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες που ο συνολικός αριθμός πωλήσεων των δίσκων της ξεπερνάει το 1.000.000.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Ιουνίου 1961. Έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, στο Αιγάλεω και στη Νέα Σμύρνη. Γονείς της είναι ο Σταύρος και η Βαρβάρα και έχει μία μικρότερη αδελφή, τη Λιάνα.
Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπά τη μουσική και το τραγούδι, μιας και όλοι τραγουδούσαν στο σπίτι. Με την αδελφή της μπήκαν από πολύ μικρές στη σόου-μπιζ. Ήταν «παιδιά-θαύματα» και συμμετείχαν σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές της δεκαετίας του ’70, και επίσης σε διαφημίσεις. Έβγαλαν το πρώτο τους σινγκλ ως «αδελφές Γαρμπή» όταν η Καίτη ήταν 11 ετών και η Λιάνα 9.
Τα πρώτα βήματα
Η πρώτη τους εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο έγινε λίγα χρόνια αργότερα, πάντα με την επίβλεψη και την καθοδήγηση του πατέρα τους. Αρχές της δεκαετίας του ’80 μπήκαν στο μπαλέτο του Γιάννη Φλωρινιώτη, όπου χόρευαν και τραγουδούσαν, μια συνεργασία που τους άνοιξε τις πόρτες και για άλλα μαγαζιά. Η Καίτη είχε έφεση στα φιλολογικά μαθήματα και σχεδίαζε να γίνει φιλόλογος, όμως την κέρδισε τελικά το τραγούδι.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Λιάνα αποφάσισε να παντρευτεί και σταμάτησε το τραγούδι και η Καίτη ξεκίνησε solo καριέρα. Το 1986 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος, με τίτλο “Πρόβα”. Ο κόσμος αγάπησε τα τραγούδια του και κυκλοφορεί και τον πρώτο της δίσκο 45 στροφών από την ΜΙΝΟΣ. H πρώτη της ηχογράφηση ήταν το «Στο Σαιν Τροπέ» μια διασκευή του “St. Tropez twist” το οποίο συμπεριλήφθηκε στην συλλογή «Τα δέκα δεκάρια», το 1987, όπου συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως η Μαντώ, η Πωλίνα και η Σοφία Βόσσου.
Το 1990 τα έκανε “Γυαλιά Καρφιά“, στίχος-ατάκα για την εποχή το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που περιελάμβανε ακόμη δυο μεγάλα σουξέ το “Τζίνι” και το “Φαντασματάκι“.
Ακολούθησε το 1991 ο δίσκος “Ένταλμα Συλλήψεως“, το ομώνυμο ήταν η επιτυχία του δίσκου, ενώ ξεχώρισαν και τα “Σβήσε Με” και “Πρόαωπο με Πρόσωπο”
Το 1992 κυκλοφόρησε ο δίσκος της «Του φεγγαριού αναπνοές» που την καθιέρωσε στο χώρο της ελληνικής μουσικής. Το τραγούδι «Πες το μ’ ένα φιλί», έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, ενώ ο δίσκος έγινε χρυσός.
To 1993 έγινε πρόταση στην Καίτη Γαρμπή από την ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, στην Ιρλανδία. Τραγουδάει το «Ελλάδα χώρα του φωτός» και κατακτά την 9η θέση. Η Καίτη κατέχει, μάλιστα, και ένα ρεκόρ του διαγωνισμού. Ο φακός εστίασε χωρίς διακοπή αποκλειστικά στο πρόσωπό της για 43 ολόκληρα δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων κανένα άλλο πλάνο δεν εμφανίστηκε στην οθόνη.
Καίτη και Φοίβος
Οι δύο καλλιτέχνες είναι ένα από τα πιο εμπορικά δίδυμα της δεκαετίας του ‘90. Η Καίτη Γαρμπή είναι και η “πρώτη μούσα” του συνθέτη. Η συνεργασία τους αποτελεί σταθμό στη ζωή και την καριέρα και των δύο.
Το 1993 ο τότε παραγωγός της Καίτης, Γιάννης Δουλάμης, ήθελε μια νέα και φρέσκια άποψη στα μουσικά πράγματα, και θεώρησε ότι ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε συνθέτης Φοίβος ήταν αυτό που έψαχνε. Την ίδια χρονιά, κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ως τον παράδεισο», που γίνεται χρυσός με επιτυχίες το ομώνυμο «Ως τον παράδεισο» και το «Ναι, υπάρχω εγώ».
Το 1995 ακολουθεί το «Ατόφιο χρυσάφι» με τέσσερις συνθέσεις του Φοίβου. Τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου ήταν του Κώστα Τουρνά, που τον θεωρεί κι αυτόν πολύ σημαντικό σταθμό για την καριέρα της. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και ο πρώτος πλατινένιος δίσκος του Φοίβου και της Καίτης, που κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ στα μουσικά βραβεία «Ποπ Κορν». Το τραγούδι «Ατόφιο χρυσάφι» του Φοίβου και τα τραγούδια «Ξυπόλυτη χορεύω» και «Μη με συγκρίνεις» του Τουρνά, καθιερώνουν τη Γαρμπή ως πρώτο όνομα στην ελληνική μουσική σκηνή.
https://www.youtube.com/watch?v=R96bBmqS5Vc
To 1996 κυκλοφορεί ο δίσκος «Αρχίζω πόλεμο», με 9 τραγούδια του Φοίβου και 3 του Ανδρέα Μέξα. Έκανε τεράστια επιτυχία με τραγούδια όπως τα: «Θα μελαγχολήσω», «Μια φορά κι έναν καιρό», «Περασμένα ξεχασμένα» και το αγαπημένο χασάπικο «Χαμένα». Πούλησε πάνω από 180.000 αντίτυπα σε Ελλάδα και εξωτερικό και αποτέλεσε τον δίσκο της χρονιάς. Έως και σήμερα θεωρείται ο πιο κλασικός δίσκος του Φοίβου και της Καίτης Γαρμπή. Συνεχίζουν τις επιτυχίες και την επόμενη χρονιά, το 1997, με τον δίσκο «Ευαισθησίες». Ένα από τα highlights του δίσκου το ντουέτο της με τον αξέχαστο Αντώνη Βαρδή “Πατρίδα Μου”.
Μεγάλη στιγμή της καριέρας της είναι και η sold out συναυλία της στο θέατρο «Radio City» της Νέας Υόρκης, γνωστό και ως ο «ναός της μουσικής», με την αφίσα της δίπλα σε αφίσες καλλιτεχνών παγκοσμίου φήμης.
Στα τέλη του 1998 ηχογράφησε έναν δίσκο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας του Σπύρου Λάμπρου και του τενόρου Κωνσταντίνου Παλιατσάρα. Ο δίσκος ονομάστηκε «Χριστούγεννα με την Καίτη» και έγινε χρυσός με 40.000 πωλήσεις, και μάλιστα είναι ο μόνος χριστουγεννιάτικος δίσκος που έλαβε χρυσή διάκριση.
Το 1999 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Δώρο Θεού», σε συνεργασία με τους: Γιώργο Θεοφάνους, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Χρήστο Νικολόπουλο και Αντώνη Βαρδή. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και ήταν αφιερωμένος στον σύζυγό της Διονύση Σχοινά. Στο ένθετο του CD υπήρχε η αφιέρωση: «Διονύση μου, το “Δώρο Θεού” είναι χαρισμένο σε σένα που βρίσκεις τρόπο να κάνεις ξεχωριστή την κάθε συνηθισμένη μέρα μας». Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τη Γιούλα Γεωργίου, που τους εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στην Καίτη και τον Διονύση.
Τον Απρίλιο του 2000, η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε για τελευταία φορά με το Φοίβο. «Το κάτι» έγινε 4 φορές πλατινένιος και ήταν ένας από τους εμπορικότερους δίσκους της δεκαετίας των 00’s.
Η μετά Φοίβου εποχή
Στα τέλη του 2001, κυκλοφόρησε το διπλό cd «Απλά τα πράγματα» που έγινε πλατινένιο με κυριότερους συνθέτες τους Νίκο Τερζή και Κώστα Τουρνά. Το 2002, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε το CD σινγκλ «Μια καρδιά» με 5 νέα τραγούδια και έγινε διπλά πλατινένιο.
Το 2003, οι «Έμμονες ιδέες» έγιναν πλατινένιες σε Ελλάδα και Κύπρο. Το «Εσένα μόνο», έκανε επιτυχία και στην Τουρκία. Είναι, μάλιστα, και ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησε με πρόσθετο DVD με βίντεο κλιπ του καλλιτέχνη στην ελληνική αγορά.
Το καλοκαίρι του 2004, με αφορμή την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από την Ελλάδα αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, κυκλοφόρησε το χρυσό CD σινγκλ «Γαλάζιο και Λευκό» και το remix του «Εσένα μόνο» που έγινε επιτυχία και σε άλλες χώρες.
Τον Οκτώβριο του 2007 προβλήθηκε μία σειρά 3 επεισοδίων των “Επτά Θανάσιμων Πεθερών” στην οποία η Καίτη Γαρμπή υποδύθηκε την Αθηναία πεθερά Καίτη Μαρίνη, μια τραγουδίστρια της οποίας ο γιος ερωτεύεται τη συνάδελφό της με την οποία τραγουδούν στο ίδιο κέντρο. Δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στη σειρά, καθώς, το σενάριο γράφτηκε από θαυμαστή της, ο οποίος δήλωσε πως αν δεν ενσαρκώσει η Γαρμπή το ρόλο, το σενάριο δεν θα γυριζόταν καθόλου.
Μια άλλη …Καίτη και η ολική επαναφορά
Το 2008 κυκλοφόρησε το δίσκο «Καινούργια Εγώ» με την υπογραφή του καταξιωμένου Νίκου Αντύπα, ένας διαφορετικός δίσκος-πρόταση από αυτά που μας είχε συνηθίσει δισκογραφικά η Καίτη Γαρμπή, θέλοντας να προσεγγίσει ένα πιο “ψαγμένο” κοινό, που όμως τελικά δεν είχε την απήχηση που ήθελε.
Ωστόσο έβγαλε δυο μεγάλες επιτυχίες το “Αυτό Αξίζω” και το ομώνυμο “Καινούργια Εγώ” με τη συμμετοχή του rapper ΘΗΡΙΟ. Δυο χρόνια αργότερα, επανήλθε με ακόμη ένα άλμπουμ του ίδιου συνθέτη ,τολμώντας και πάλι, θεωρώντας το ως μουσική εξέλιξη και καλλιτεχνική της ωρίμανση, αλλά αυτή τη φορά σε πιο έντεχνα μονοπάτια, με τίτλο «Παζλ», το οποίο δεν είχε την ανταπόκριση του κοινού.
“μεγαλώνω, ωριμάζω, ψάχνω να βρω καινούργιους τρόπους να εκφραστώ. Αλλάζει η φωνή μου, αλλάζω και εγώ γι´ αυτό αποφάσισα πως είναι καιρός ν´ αλλάξω ρεπερτόριο, ν´ αφήσω ένα κομμάτι μου της Καίτης του ‘90 πίσω μου και να δω αν μπορώ να περάσω τα ασφαλή μου όρια. Αν δεν το κάνεις αυτό, δεν έχεις ελπίδες να ωριμάσεις ως καλλιτέχνης.”
Τον Σεπτέμβριο του 2012 έκανε το ΟΑΚΑ να παραμιλά με την εμφάνιση της στην επετειακή συναυλία για τα 20 χρόνια του Φοίβου στην οποία παρέλαυναν πολλά ονόματα του πενταγράμμου που συνεργάστηκε ο πολύ ταλαντούχος συνθέτης.
https://www.youtube.com/watch?v=qQr53eSETKk
Ένα μήνα μετά η αγαπημένη τραγουδίστρια παρουσίασε κάτι καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης στον κινηματογράφο ODEON Kosmopolis. Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που συνδύαζε ζωντανή μουσική και προβολές βιντεο, που όμως δεν άφησε ασυγκίνητο το κοινό που απήλαυσε το πρόγραμμα, ενώ έλαβε εξαιρετικά καλές κριτικές.
Η επόμενη μουσική παράσταση της ήταν τον ερχόμενο Δεκέμβριο του 2012 στο “Casablanca Music Hall”, έχοντας στο πλευρό της τη διακεκριμένη ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια. Ένα πρόγραμμα με τραγούδια του ελλ. Κινηματογράφου, έντεχνες επανεκτελέσεις και φυσικά λαϊκά άσματα.
Το “Από Καρδιάς” ήταν η πρώτη της μεγάλη πολυσυλλεκτική συλλογή με 36 καλύτερα τραγούδια της (+2 καινούργια “Ζωντανός Ουρανός“, “Πιο Πάνω Από Σένα“) που κυκλοφόρησε από την Front Seat (θυγατρική της Sony Music), αρχικά μέσω εφημερίδας και μετέπειτα στα δισκοπωλεία.
Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς κάνει την grande εμφάνιση στα MAD VMA σε μια διασκευή επί σκηνής της μεγάλης της επιτυχίας “Ιεροσυλία” μαζί με τους REC και τον Νικηφόρο. Ένα live act που εντυπωσίασε ενώ θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα highlights του θεσμού.
Το καλοκαίρι του 2013 παρουσίασε το πρώτο της διεθνές άλμπουμ “Buona Vita” από το οποίο είχε ξεχωρίσει το ομώνυμο τραγούδι – ντουέτο με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Ornela Vanoni. Το “Buona Vita” εμπεριείχε μεγάλες επιτυχίες της Καίτης Γαρμπή στα ιταλικά όπως το «Θα μελανχολήσω», «Βιάστηκα», «Χαμένα» αλλά και το «Καινούργια Εγώ» κ.α.
Η ολική της επαναφορά στη δισκογραφία όπως την ξέραμε έγινε το Δεκέμβριο του 2013 με το ποπ πολυσυλλεκτικό άλμπουμ «Περίεργες Μέρες» από την MINOS EMI από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι «Ανεμοδαρμένα Ύψη» του Γιώργου Σαμπάνη (σύνθεση) και Ελένης Γιαννατσούλια (στίχοι). Ο δίσκος έγινε πλατινένιος. Η επανάκαμψη της συνεχίστηκε με μια μεγάλη συνεργασία στο «Φωταέριο» με το Γιώργο Μαζωνάκη, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, τη σεζόν 2013-14.
Δέκα χρόνια μετά …Θεσσαλονίκη
Το 2015 ετοιμάζει αποσκευές για Θεσσαλονίκη, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση μετά από δέκα χρόνια στο “Magique”, αποζημιώνοντας με το παραπάνω το κοινό της συμπρωτεύουσας, έχοντας μαζί της το Γιώργο Παπαδόπουλο. Το πρόγραμμα μετέπειτα μεταφέρθηκε στο CENTRAL στην Αθήνα
Η Καίτη στο θεατρικό σανίδι
Τη σεζόν 2015-2016 η Καίτη Γαρμπή συμμετείχε στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση “80’s the Musical” στο Θέατρο Πειραιώς 131, μαζί με τους: Ελένη Φουρέιρα, Ιω. Πηλιχού, Ήβη Αδάμου, Γ. Χατζηγεωργίου, Αιμ. Ράφτη, Χ. Χιώτη, Στ. Γαρδέλη και «Αλχημιστές». Πήρε πολύ καλές κριτικές για την πρώτη της θεατρική εμφάνιση.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 κυκλοφόρησαν τα τραγούδια “Disco μεσ’ τη ζάλη” (διασκευή του “Disco Partizani” του Shantel) και “Σαββατόβραδο“.
Στις 19/12/17 κυκλοφόρησε το σινγκλ με τίτλο «Σπάσε τους δείκτες του ρολογιού» σε μουσική του Γ. Σαμπάνη και στίχους Ελ. Γιαννατσούλια. Μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του είχε γίνει το νούμερο 1 ψηφιακό άλμπουμ στις προτιμήσεις του κοινού στα iTunes. Το ομώνυμο άλμπουμ εμπεριείχε τραγούδια νέων και καταξιωμένων συνθετών και στιχουργών με αξιοσημείωτες στιγμές: «Βάλε μια τελεία», «Κοίτα Σ’αγαπάω» (ντουέτο με τον Burak Kut), «Αύριο» και «Κανείς σαν εσένα»
Παράλληλα με αυτό κάνει και κάτι άλλο πρωτοποριακό. Κυκλοφόρησε στίκερς με το όνομα της, τα “Kaitoji”-“Πες το με μια Γαρμπή” που αποτυπώνουν όχι μόνο σκίτσα με το πρόσωπο της Καίτης, αλλά και σλόγκαν από τα τραγούδια της, όπως “Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου”, “Τι να λέμε, μου ‘χεις λείψει” κ.ά.
2019: Επανασύνδεση με Φοίβο και 30 χρόνια στη δισκογραφία
Μετά από 19 χρόνια η Καίτη Γαρμπή και ο Φοίβος συνεργάζονται και πάλι δισκογραφικά στο σινγκλ «Ήλιος δεν βγαίνει αν δεν πεις καλημέρα», που κυκλοφόρησε στις 6/2/2019. Το τραγούδι “θορύβησε” το κοινό της και τα μίντια, αγαπήθηκε και έγινε μεγάλη επιτυχία στα ραδιοφωνικά charts, ενώ μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 1εκ. προβολές στο YouTube. Μέσα στους επόμενους μήνες η συνεργασία τους θα επισφραγιστεί με ακόμη ένα άλμπουμ από την PANIK PLATINUM.
Η Καίτη Γαρμπή γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και θα ξεκινήσει μια καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα, γεμάτη εκπλήξεις, και πολλά αγαπημένα τραγούδια με τίτλο “Αυτό το πάρτυ που θέλω“.
Μια μεγάλη της επιθυμία που εξέφρασε πρόσφατα, είναι να διασκευάσει τραγούδια ενός μεγάλου Έλληνα λαϊκού συνθέτη και να τα παρουσιάσει σε έναν διαφορετικό χώρο, για να τα γνωρίσει και η νέα γενιά.
Προσωπική ζωή
Η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς γνωρίστηκαν το 1993 και είναι ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια της σόου μπιζ.
Η πρόταση γάμου που της έκανε ο Δ. Σχοινάς την Πρωτοχρονιά του 1997, στο ζωντανό σόου της Ρούλας Κορομηλά, «Μπράβο Ρούλα», με μάρτυρες τους Έλληνες τηλεθεατές, έχει μείνει στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ο γάμος τους, στις 4 Μαΐου 1997 καλύφθηκε ζωντανά από τα μέσα ενημέρωσης. Ένα χρόνο αργότερα, γεννήθηκε ο γιος τους Δημήτρης, που του έχει μεγάλη αδυναμία.
Το 2005 ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του Mac Aids Fund στην Ελλάδα και «χάρισε» το πρόσωπο της στην καμπάνια για την υποστήριξη των φορέων του ιού HIV/ AIDS.
Έχει δώσει αγώνες για τα αδέσποτα ζώα και έχει κάνει πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες, με αξιοσημείωτη αυτή για τη χρηματοδότηση μονάδας εντατικής θεραπείας της μαιευτικής κλινικής στα Τίρανα και αυτή της 30ης Αυγούστου 2007 – μια φιλανθρωπική συναυλία στο Αιγάλεω για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.
Η Καίτη Γαρμπή είναι η τραγουδίστρια που έχει κάνει τα περισσότερα ντουέτα, ελληνικά και ξένα, από οποιαδήποτε άλλη καλλιτέχνιδα, που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες: «Έρωτα-έρωτά μου» με Θάνο Καλλίρη, «Στιγμές» με Κώστα Τουρνά, «Ζήσαμε» με Διονύση Σχοινά, «Η πατρίδα μου» με Αντώνη Βαρδή, «Ασυμφωνία χαρακτήρων» με Αντώνη Ρέμο, «Ο άντρας της ζωής μου» με Φοίβο Δεληβοριά, «Τούλι για τον Χριστούλη» με τον τενόρο Κωνσταντίνο Παλιατσάρα, «Επιτέλους» με Νατάσα Θεοδωρίδου, «Καλύτερα οι δυο μας» με Άννα Βίσση, «Άδικο και κρίμα» με Antique, «Το θέλω τόσο» με Fugitive B, «Θα μείνει μεταξύ μας» με Γιώργο Τσαλίκη, «Πόσο θα ΄θελα» με Γιάννη Βαρδή, «Εμείς» με Τόλη Βοσκόπουλο, «Μείναμε μόνοι» με Διονύση Σχοινά, «Spaciba baby» με Χρήστο Δάντη, «Ισόβιος δεσμός» με Στάθη Ραφτόπουλο, «Καινούργια εγώ» με το Θηρίο, «Buona Vita» με την Ornella Vanoni, «Ti Sento» με τον Carlo Marrale, «Se questo posse un film» με τον Toto Cotugno (διασκευή του “Όλα στα ζήτησα”), «Ιεροσυλία» με τον Νικηφόρο & τους REC (διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού), «Δείξε μου» με Γιώργο Παπαδόπουλο, «Ελλάδα χώρα του φωτός» με τους VEGAS (διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού), «Να σε ζηλεύουν πιο καλά» με Γιώργο Τσαλίκη (διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού), «Φουντώνω και λυγίζω» με Κώστα Καραφώτη, «Ανεμοδαρμένα ύψη» με τον STAN (διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού), «Harikalar Diyarim» με τον Burak Kut (άλλη εκδοχή του “Κοίτα σ’αγαπάω”), «Kalbine Sor-Την καρδιά σου ρώτα», με τον Burak Kut, «Ζηλιάρης Ουρανός» με Ευρυδίκη, «Ούτε λέξη» με Βασίλη Καρρά, «Anime» με τους Grazia Di Michele & Maurizio Lauzi (διασκευή του “Πώς αλλάζει ο καιρός”).
Συμμετοχές σε συλλογικούς δίσκους ή δίσκους άλλων τραγουδιστών: «Τα 10 Δεκάρια Νο 1», «Τα 10 Δεκάρια Νο 2», «Τα 40 πρώτα», «1.500 φιλάκια…fresh HITS», «Πρόσκληση στο “Στράτος” (Live δίσκος)», «Ένα ψέμα για το τέλος» (Θάνος Καλλίρης), «Για σένα & για μένα», «Ντουέτα» (Κώστας Τουρνάς), «Χάλια» (Φοίβος Δεληβοριάς), «Κραυγή» (Άννα Βίσση), «Καλή σου τύχη» (Τόλης Βοσκόπουλος), «Αν ήτανε κυρίες», «Πάλι εδώ» (Διονύσης Σχοινάς), «AL BAZAAR 3», «Να μεγαλώνουμε μαζί» (Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου), «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (soundtrack της ομώνυμης ταινίας), «25 για πάντα» (Ευρυδίκη), «Αλήτη με λένε» (Βασίλης Καρράς).
Συνθέτες και στιχουργοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί: Φοίβος, Τουρνάς, Αντύπας, Δάντης, Καραλής, Θεοφάνους, Τερζής, Κ. Παπαδόπουλος, Σαμπάνης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Τηγανούρια, Μέξας, Πήγασος, Χρ. Παπαδόπουλος, Γιώργος Αλκαίος, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Ηλ. Αχλαδιώτης, Χρ. Νικολόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Δημ. Κοντόπουλος, Ηλ. Πανταζόπουλος, Energee, Νίκος Καρβέλας, Γιώργος Καφετζόπουλος, Ιορδάνης Παύλου, Γιάννης Φρασέρης, Ηλίας Καμπακάκης, Άντζελα Γκερέκου, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Καπίρης, Τάκης Μπουγάς, Στέλιος Φωτιάδης, Πάνος Τσαπάρας, Αντ. Γούναρης, Γ.Νικολάου, Γ. Δόξας, Νατ. Γερμανού, Τασ. Θωμαΐδου, Ελένη Γιαννατσούλια, Εύη Δρούτσα, Β. Κωνσταντινίδης, Βίκυ Γεροθόδωρου, Βασίλης Καρράς, Ζωή Γρυπάρη Μάνος Ελευθερίου, Νεκτάριος Τυράκης, Γιάννης Καλπούζος, Αναστασία Μουτσάτσου, Έλενα Μυλωνά, Φωτεινή Δούρου, Νάνσυ Κανέλλη, Νίκη Σπυροπούλου, κ.ά.
Συνεργασίες επί σκηνής: 1987 – Αστέρια (με τον Τόλη Βοσκόπουλο), 1987-1988 – Νεράιδα (με το Γιάννη Πάριο και την Πίτσα Παπαδοπούλου),1989 – Ζυγός (με το Μανώλη Μητσιά, το Χάρρυ Κλυν και την Ελπίδα), 1990 – On the rocks (με τον Πασχάλη, την Αλέξια και τη Χριστίνα Μαραγκόζη), 1990-1991 – Διογένης (με τον Λευτέρη Πανταζή, τη Γλυκερία, την Πωλίνα και τον Χρήστο Δάντη), 1991-1992 – Στράτος (με τον Άγγελο Διονυσίου και τον Γιώργο Γερολυμάτο), 1992-1993 – Στράτος (με τη Στέλλα Γεωργιάδου), 1994 – Στράτος, 1994-1995 – Ποσειδώνιο (με τον Βασίλη Καρρά, τον Διονύση Σχοινά και τη Δέσποινα Βανδή), 1995-1996 – Ποσειδώνιο (με τον Λευτέρη Πανταζή και τον Σάκη Ρουβά), 1996 – Διογένης (με τον Βασίλη Καρρά, τον Διονύση Σχοινά και τον Δημήτρη Κόκοτα) ,1996 – Fix Θεσσαλονίκης (με τον Αντώνη Ρέμο, το Λάμπη Λιβιεράτο και τη Βικτώρια Χαλκίτη), 1997-1998 – Διογένης (με τον Αντώνη Βαρδή, τον Διονύση Σχοινά, τον Αντώνη Ρέμο, τον Τριαντάφυλλο και το Γιάννη Βαρδή), 1998 – Teatro Θεσσαλονίκης (με τον Διονύση Σχοινά), 2000 – Πύλη Αξιού (με τον Σάκη Ρουβά), 2000 – Bio-bio (με τον Σάκη Ρουβά) ,2000-2001 – Fever (με την Άννα Βίσση) , 2001-2002 – Ιερά οδός (με τον Πασχάλη Τερζή) ,2002-2003 – Απόλλωνας (με τον Γιώργο Τσαλίκη), 2003 – Focus Θεσσαλονίκης (με τον Τόλη Βοσκόπουλο και το Διονύση Σχοινά), 2003-2004 – Rex (με τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Λάμπη Λιβιεράτο και την Άσπα Τσίνα), 2004 – Πύλη Αξιού (με τον Βαλάντη), 2004 – Αστέρια, 2005 – Odeon Θεσσαλονίκης (με τον Χρήστο Δάντη), 2005-2006 – Bodroom, 2006-2007 – Αστέρια (με τον Αντύπα), 2008-2009 – Έναστρον (με τον Νότη Σφακιανάκη), 2009-2010 – Polis Studio, 2012 – Odeon Kosmopolis, 2012-2013 – Casablanca Music Hall, 2013-2014 – Φωταέριο (με τον Γιώργο Μαζωνάκη), 2014-2015- Magique Θεσσαλονίκης (με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Δήμο Μπέκε) ,2015- CENTRAL με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και DG τη Ναταλία Γερμανού, 2015-2016- Θέατρο Πειραιώς 131 (πρωταγωνιστικός ρόλος σε θεατρική παράσταση), 2015-2016- Apotheke Live Clubbing, 2016-2017- Φως (με τη Στέλλα Καλλή), 2017-2018- STAGE LIVE Θεσσαλονίκης (με τον Βασίλη Καρρά και τον Χρήστο Μενιδιάτη), 2018- Ιερά Οδός (με τον Βασίλη Καρρά και τον Χρήστο Μενιδιάτη), 2018- Ακρωτήρι nightclub-restaurant (με τον Νότη Σφακιανάκη)
Προσωπικά albums: «Πρόβα» 1990, «Γυαλιά Καρφιά» 1991, «Ένταλμα Συλλήψεως» 1992, «Του Φεγγαριού Αναπνοές» 1993, «Ως τον Παράδεισο» 1994, «Ατόφιο Χρυσάφι» 1996, «Αρχίζω Πόλεμο» 1997, «Ευαισθησίες» 1998, «Χριστούγεννα με την Καίτη» 1999, «Δώρο Θεού» 2000, «Το Κάτι» 2001, «Απλά τα πράγματα» 2003, «Έμμονες ιδέες» 2005,» Έχω στα μάτια ουρανό» 2006, «Πώς αλλάζει ο καιρός» 2007, «18 Χρόνια Live» 2008, «Καινούρια Εγώ» 2011, «Παζλ» 2013, «Από καρδιάς» (Διπλό best of album) 2013, «Buona Vita» 2013, «Περίεργες μέρες» 2017, «Σπάσε τους δείκτες».
CD Singles: 2000 «Τι θέλουνε τα μάτια σου», 2002 «Remix Plus» (CD Single) 2002, «Μια καρδιά» 2004, «Γαλάζιο και λευκό».