Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος ανεβαίνει για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή του Faust με σκοπό να κάνει τις Δευτέρες μας ξεχωριστές!
Μία θεματική μουσική παράσταση με τον ίδιο επί σκηνής στο πιάνο του να τραγουδά και να παίζει, ξεδιπλώνοντας προσωπικές ιστορίες μέσα από τραγούδια δικά του, αλλά και σπουδαία τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.
Κάθε ιστορία έχει φυσικά και κάποιον πρωταγωνιστή!
Κάθε Δευτέρα, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με καλεσμένους έκπληξη – μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές, συνεργάτες και συνοδοιπόρους του Γιάννη μέσα στα χρόνια, θα μας αφηγηθούν μέσα από τα τραγούδια, τις πιο προσωπικές τους στιγμές.
Σε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές της κάθε βραδιάς ο σημαντικός στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος Αντώνης Ανδρικάκης θα υποδέχεται και θα παρουσιάζει τους καλεσμένους, βοηθώντας τους να ξετυλίξουν το νήμα της δικής τους ιστορίας, μέσα από διαδραστικές ερωτήσεις και συζήτηση μπροστά στο κοινό.
Συμμετέχουν επίσης τρείς εξαιρετικοί σολίστ μουσικοί και δύο χαρισματικές νέες τραγουδίστριες: η Μυρτώ Ναούμ και η Δήμητρα Μπουλούζου, τραγουδώντας όλοι μαζί και ψάχνοντας για κάτι που ως το τέλος της βραδιάς θα μας έχει ενώσει.
«Κάθε Δευτέρα και μια ιστορία» με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο επί σκηνής να σας υπόσχεται μία μουσική παράσταση γεμάτη μοναδικές, αγαπημένες μελωδίες, φρέσκο ήχο και δυνατές στιγμές συγκίνησης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουμε όλοι μια φωνή, θα μπλέξουμε τα τραγούδια που αγαπάμε και θα κάνουμε την κάθε βραδιά μια ξεχωριστή συλλεκτική ατμόσφαιρα ψυχής.
Να είστε εκεί.»
Με εκτίμηση,
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
http://www.giannischristodoulopoulos.com/
FAUST
ΚΑΛΑΜΙΩΤΟΥ 11 & ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ 12, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: +30 210 3234095
Email: info@faust.gr
Από Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισόδου: 10€
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Άρχισε τις μουσικές σπουδές του σε ηλικία 5 ετών, ξεκινώντας με κλασικό πιάνο και θεωρητικά (Ωδείο Αττικής, Athenaeum).
Λίγο αργότερα ξεκινάει μαθήματα κιθάρας κλασικής, καθώς και Ελληνικών λαϊκών οργάνων (μπουζούκι, μπαγλαμά, Σάζι, ούτι κ.α.).
Σε ηλικία 11 ετών συμμετέχει στην παράσταση “Η μελωδία της ευτυχίας” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, παίζοντας τον Κουρτ, τον μικρότερο γιο της οικογένειας Φον Τραπ.
Από το 1992 έως το 1999 υπήρξε μέλος της Παιδικής Χορωδίας Δημήτρη Τυπάλδου ως πιανίστας και χορωδός, συμμετέχοντας σε αμέτρητες συναυλίες και παρουσιάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μέσα στα χρόνια, έχει ήδη ξεκινήσει να συνθέτει μουσική και να μελετά με πάθος κάθε νέο μουσικό ερέθισμα.
Έπειτα από την ολοκλήρωση των κλασικών σπουδών του, ξεκίνησε να ασχολείται με το jazz πιάνο, την ενορχήστρωση, τα σύγχρονα θεωρητικά και τη μουσική κινηματογράφου, όπου σπούδασε (Ωδείο Φίλιππος Νάκας και Ωδείο Τέχνης Γιώργου Φακανά).
Έχοντας αποκτήσει αρκετή εμπειρία πάνω στο αντικείμενο της μουσικής, συνεχίζει να καταπιάνεται όλο και περισσότερα με μουσικά όργανα όπως τύμπανα, μπάσο, κρουστά, ακορντεόν, analogvintagekeyboards, καθώς σπουδάζει σύγχρονη τεχνολογία της μουσικής με υπολογιστές και στούντιο εφαρμογές.
Το 2002 σε ηλικία 19 ετών συνθέτει το μουσικό σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, με ανάθεση ύστερα από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν πολλά από τα πιο ηχηρά ονόματα συνθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Θα ακολουθήσουν πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, ταινίες μικρού μήκους και documentaries για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 σε όλο τον κόσμο.
Το 2002 έως το 2007 συνεργάζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την ομάδα Σπείρα Σπείρα ως πιανίστας, συνθέτης και υπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας σε όλες τις παραγωγές της ομάδας.
Παράλληλα συνεργάζεται στενά με τον Σταμάτη Κραουνάκη ως μουσικός και ενορχηστρωτής των τραγουδιών του για θέατρο, σινεμά, τηλεόραση, παραστάσεις και δισκογραφία.
Από το 2002 μέχρι σήμερα συνθέτει, ενορχηστρώνει και εκτελεί σύγχρονη ορχηστρική μουσική για πολλές πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές παραγωγές, τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές.
Συνεργάζεται με ονόματα όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρινέλλα, Ζωή Λάσκαρη, Αντρέας Βουτσινάς, Πέτρος Ζούλιας, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Ευγένιος Τριβυζάς, Κωνσταντίνος Ρήγος, Κώστας Σπυρόπουλος, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Νένα Μεντή, Γιώργος Μαρίνος, Τάκης Ζαχαράτος, Κωσταντίνος Μαρκουλάκης, Στεφανία Γουλιώτη, Δήμητρα Ματσούκα, Ζέτα Μακρυπούλια, Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας, Δανάη Σκιάδη, Απόλλων Παπαθεοχάρης, Ρούλα Πατεράκη, ΡένηΠιττακή, Σταμάτης Φασουλής και πολλά ακόμη ονόματα από όλο σχεδόν το Ελληνικό θέατρο.
Το 2008, με την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά «Χίλια Χρόνια Μετά», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, εκτός από συνθέτης, μας συστήνεται και ως ερμηνευτής.
Την ίδια εποχή εμφανίζεται στο πλευρό της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στον ΜΥΛΟ της Θεσσαλονίκης και στον ΖΥΓΟ στην Πλάκα, παρουσιάζοντας μαζί τα τραγούδια που έχει συνθέσει για τη σπουδαία ερμηνεύτρια, καθώς και δικά του απ’ τον δίσκο «Χίλια Χρόνια Μετά», ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η περιοδεία τους σε Ελλάδα και εξωτερικό το καλοκαίρι του 2008.
Mε τον Γιάννη Πάριο, μαζί στη σκηνή του Fever (χειμώνας 2009-2010), παρουσίασαν τα νέα τους τραγούδια από τον δίσκο τους «Συμπέρασμα ένα», (ξεπέρασε τις 370.000 πωλήσεις), σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Γιάννη Πάριου, άλλα και παλιότερές τους επιτυχίες.
Το 2011 γράφει τη μουσική για το τραγούδι «Watchmydance» που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 56ο διαγωνισμό της Eurovision, κερδίζοντας την πρώτη θέση στον ημιτελικό και την έβδομη θέση στον τελικό του διαγωνισμού, ενώ κέρδισε την τρίτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού, με ερμηνευτές τον Λούκα Γιώρκα και τον StereoMike, σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη.
Το 2012 κάνει τη μουσική επιμέλεια, την ενορχήστρωση των τραγουδιών και τη συμπαρουσίαση της εκπομπής «Τα τραγούδια της οθόνης» στην ΕΤ3, με συμμετοχή πολλών απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.
Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά ως συνθέτης και ενίοτε ως συνθέτης και στιχουργός, με μερικούς από τους πλέον σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλλα, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Τάνια Τσανακλίδου, η Άννα Βίσση, η Έλενα Παπαρίζου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Μαρίζα Ρίζου, ο Μανώλης Λιδάκης, η ΠέγκυΖήνα, η Ελένη Πέτα, η Δέσποινα Ολυμπίου, η Πίτσα Παπαδόπουλου κ.α.
Τον Μάρτιο του 2013 εμφανίστηκε στο Royal Opera House του Λονδίνου για τους σκοπούς του Life Action Trust, όπου έδωσε ρεσιτάλ πιάνου με μεγάλη επιτυχία βασισμένο σε κλασικές συνθέσεις, σπουδαίους Έλληνες συνθέτες καθώς και σε δικά του ορχηστρικά έργα.
Την ίδια χρονιά εγκαινιάζει το δισκογραφικό του Label “SOLO” στην Feelgood records και ακολουθεί μια σειρά από τραγούδια που γνωρίζουν αμέσως επιτυχία και την αποδοχή του κοινού.
Το 2015 αναλαμβάνει την διασκευή την ενορχήστρωση και την διεύθυνση της ορχήστρας του θρυλικού μιούζικαλ Billy Elliot που ανεβαίνει στο Θέατρο Παλλάς.
Το 2016 ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος κερδίζει μαζί με τους Θοδωρή Παπαδουλάκη και Εύη Φωτοπούλου το βραβείο BEST ART SHORT FILM στο 69ο φεστιβάλ των Καννών για τη μουσική που έγραψε στην ταινία “The blackwine of eros”.
Παράλληλα ο συνθέτης και performer ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία με το projectCathedrals κάνοντας πρεμιέρα στο Λονδίνο στην St Jame’s Piccadilly Church, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το ξεχωριστό αυτό εγχείρημα σε παραγωγή της Cedli Partners productions αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και σχόλια. Η παράσταση Cathedrals παρουσιάζεται στη συνέχεια σε εμβληματικές τοποθεσίες όπως η St. LawrenceJewryChurch στο Λονδίνο και η AmstelkerkChurch στο Άμστερνταμ.
Το 2017 Αναλαμβάνει την θέση του διευθυντή μουσικού προγράμματος του νεοσύστατου ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6. Ακόμα, υπογράφει το μουσικό σήμα του σταθμού και παρουσιάζει την δική του 2ωρη εκπομπή με τίτλο “Όσα αντέχουν στο χρόνο”.
Το 2018 συνεργάζεται με την Πέννυ Μπαλτατζή γράφοντας για εκείνη το τραγούδι Κορίτσι, μια από τις συνεργασίες του με νέα πρόσωπα που απολαμβάνει ο ίδιος να κάνει σαν πρόταση.
Το 2019 συνεργάζεται με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη τόσο στη δισκογραφία όσο και στα Live. Καρπός της συνεργασίας τους, τα τραγούδια Αγάπη δεμένη και Κάπου σ’έχω ξαναδεί σε μουσική και στίχους του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Η συνεργασία τους επί σκηνής στην παράσταση του Hotel Ermou (2018-2019), αλλά και η καλοκαιρινή περιοδεία του ίδιου έτους με τίτλο «Κάπου σ’έχω ξαναδεί» σφράγισε στο κοινό αίσθημα τον απόηχο για μια από τις δυναμικότερες και ταιριαστές χημείες επί σκηνής.
Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος το χειμώνα 2019-2020 θα εμφανίζεται για πρώτη φόρα solo στη μουσική στη σκηνή Faust, παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση: «κάθε Δευτέρα + μια ιστορία.» Συμμετέχουν σολίστ μουσικοί, 2 τραγουδιστές και hidden guests κάθε Δευτέρα, πρόσωπα από τις συνεργασίες του συνθέτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Κάθε Δευτέρα + μια ιστορία
Από τις 18 Νοεμβρίου
στη μουσική σκηνή του Faust!
Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος ανεβαίνει για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή του Faust με σκοπό να κάνει τις Δευτέρες μας ξεχωριστές!
Μία θεματική μουσική παράσταση με τον ίδιο επί σκηνής στο πιάνο του να τραγουδά και να παίζει, ξεδιπλώνοντας προσωπικές ιστορίες μέσα από τραγούδια δικά του, αλλά και σπουδαία τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.
Κάθε ιστορία έχει φυσικά και κάποιον πρωταγωνιστή!
Κάθε Δευτέρα, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με καλεσμένους έκπληξη – μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές, συνεργάτες και συνοδοιπόρους του Γιάννη μέσα στα χρόνια, θα μας αφηγηθούν μέσα από τα τραγούδια, τις πιο προσωπικές τους στιγμές.
Σε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές της κάθε βραδιάς ο σημαντικός στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος Αντώνης Ανδρικάκης θα υποδέχεται και θα παρουσιάζει τους καλεσμένους, βοηθώντας τους να ξετυλίξουν το νήμα της δικής τους ιστορίας, μέσα από διαδραστικές ερωτήσεις και συζήτηση μπροστά στο κοινό.
Συμμετέχουν επίσης τρείς εξαιρετικοί σολίστ μουσικοί και δύο χαρισματικές νέες τραγουδίστριες: η Μυρτώ Ναούμ και η Δήμητρα Μπουλούζου, τραγουδώντας όλοι μαζί και ψάχνοντας για κάτι που ως το τέλος της βραδιάς θα μας έχει ενώσει.
«Κάθε Δευτέρα και μια ιστορία» με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο επί σκηνής να σας υπόσχεται μία μουσική παράσταση γεμάτη μοναδικές, αγαπημένες μελωδίες, φρέσκο ήχο και δυνατές στιγμές συγκίνησης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουμε όλοι μια φωνή, θα μπλέξουμε τα τραγούδια που αγαπάμε και θα κάνουμε την κάθε βραδιά μια ξεχωριστή συλλεκτική ατμόσφαιρα ψυχής.
Να είστε εκεί.»
Με εκτίμηση,
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
http://www.giannischristodoulopoulos.com/
FAUST
ΚΑΛΑΜΙΩΤΟΥ 11 & ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ 12, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: +30 210 3234095
Email: info@faust.gr
Από Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισόδου: 10€
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Άρχισε τις μουσικές σπουδές του σε ηλικία 5 ετών, ξεκινώντας με κλασικό πιάνο και θεωρητικά (Ωδείο Αττικής, Athenaeum).
Λίγο αργότερα ξεκινάει μαθήματα κιθάρας κλασικής, καθώς και Ελληνικών λαϊκών οργάνων (μπουζούκι, μπαγλαμά, Σάζι, ούτι κ.α.).
Σε ηλικία 11 ετών συμμετέχει στην παράσταση “Η μελωδία της ευτυχίας” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, παίζοντας τον Κουρτ, τον μικρότερο γιο της οικογένειας Φον Τραπ.
Από το 1992 έως το 1999 υπήρξε μέλος της Παιδικής Χορωδίας Δημήτρη Τυπάλδου ως πιανίστας και χορωδός, συμμετέχοντας σε αμέτρητες συναυλίες και παρουσιάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μέσα στα χρόνια, έχει ήδη ξεκινήσει να συνθέτει μουσική και να μελετά με πάθος κάθε νέο μουσικό ερέθισμα.
Έπειτα από την ολοκλήρωση των κλασικών σπουδών του, ξεκίνησε να ασχολείται με το jazz πιάνο, την ενορχήστρωση, τα σύγχρονα θεωρητικά και τη μουσική κινηματογράφου, όπου σπούδασε (Ωδείο Φίλιππος Νάκας και Ωδείο Τέχνης Γιώργου Φακανά).
Έχοντας αποκτήσει αρκετή εμπειρία πάνω στο αντικείμενο της μουσικής, συνεχίζει να καταπιάνεται όλο και περισσότερα με μουσικά όργανα όπως τύμπανα, μπάσο, κρουστά, ακορντεόν, analogvintagekeyboards, καθώς σπουδάζει σύγχρονη τεχνολογία της μουσικής με υπολογιστές και στούντιο εφαρμογές.
Το 2002 σε ηλικία 19 ετών συνθέτει το μουσικό σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, με ανάθεση ύστερα από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν πολλά από τα πιο ηχηρά ονόματα συνθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Θα ακολουθήσουν πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, ταινίες μικρού μήκους και documentaries για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 σε όλο τον κόσμο.
Το 2002 έως το 2007 συνεργάζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την ομάδα Σπείρα Σπείρα ως πιανίστας, συνθέτης και υπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας σε όλες τις παραγωγές της ομάδας.
Παράλληλα συνεργάζεται στενά με τον Σταμάτη Κραουνάκη ως μουσικός και ενορχηστρωτής των τραγουδιών του για θέατρο, σινεμά, τηλεόραση, παραστάσεις και δισκογραφία.
Από το 2002 μέχρι σήμερα συνθέτει, ενορχηστρώνει και εκτελεί σύγχρονη ορχηστρική μουσική για πολλές πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές παραγωγές, τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές.
Συνεργάζεται με ονόματα όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρινέλλα, Ζωή Λάσκαρη, Αντρέας Βουτσινάς, Πέτρος Ζούλιας, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Ευγένιος Τριβυζάς, Κωνσταντίνος Ρήγος, Κώστας Σπυρόπουλος, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Νένα Μεντή, Γιώργος Μαρίνος, Τάκης Ζαχαράτος, Κωσταντίνος Μαρκουλάκης, Στεφανία Γουλιώτη, Δήμητρα Ματσούκα, Ζέτα Μακρυπούλια, Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας, Δανάη Σκιάδη, Απόλλων Παπαθεοχάρης, Ρούλα Πατεράκη, ΡένηΠιττακή, Σταμάτης Φασουλής και πολλά ακόμη ονόματα από όλο σχεδόν το Ελληνικό θέατρο.
Το 2008, με την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά «Χίλια Χρόνια Μετά», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, εκτός από συνθέτης, μας συστήνεται και ως ερμηνευτής.
Την ίδια εποχή εμφανίζεται στο πλευρό της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στον ΜΥΛΟ της Θεσσαλονίκης και στον ΖΥΓΟ στην Πλάκα, παρουσιάζοντας μαζί τα τραγούδια που έχει συνθέσει για τη σπουδαία ερμηνεύτρια, καθώς και δικά του απ’ τον δίσκο «Χίλια Χρόνια Μετά», ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η περιοδεία τους σε Ελλάδα και εξωτερικό το καλοκαίρι του 2008.
Mε τον Γιάννη Πάριο, μαζί στη σκηνή του Fever (χειμώνας 2009-2010), παρουσίασαν τα νέα τους τραγούδια από τον δίσκο τους «Συμπέρασμα ένα», (ξεπέρασε τις 370.000 πωλήσεις), σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Γιάννη Πάριου, άλλα και παλιότερές τους επιτυχίες.
Το 2011 γράφει τη μουσική για το τραγούδι «Watchmydance» που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 56ο διαγωνισμό της Eurovision, κερδίζοντας την πρώτη θέση στον ημιτελικό και την έβδομη θέση στον τελικό του διαγωνισμού, ενώ κέρδισε την τρίτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού, με ερμηνευτές τον Λούκα Γιώρκα και τον StereoMike, σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη.
Το 2012 κάνει τη μουσική επιμέλεια, την ενορχήστρωση των τραγουδιών και τη συμπαρουσίαση της εκπομπής «Τα τραγούδια της οθόνης» στην ΕΤ3, με συμμετοχή πολλών απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.
Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά ως συνθέτης και ενίοτε ως συνθέτης και στιχουργός, με μερικούς από τους πλέον σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλλα, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Τάνια Τσανακλίδου, η Άννα Βίσση, η Έλενα Παπαρίζου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Μαρίζα Ρίζου, ο Μανώλης Λιδάκης, η ΠέγκυΖήνα, η Ελένη Πέτα, η Δέσποινα Ολυμπίου, η Πίτσα Παπαδόπουλου κ.α.
Τον Μάρτιο του 2013 εμφανίστηκε στο Royal Opera House του Λονδίνου για τους σκοπούς του Life Action Trust, όπου έδωσε ρεσιτάλ πιάνου με μεγάλη επιτυχία βασισμένο σε κλασικές συνθέσεις, σπουδαίους Έλληνες συνθέτες καθώς και σε δικά του ορχηστρικά έργα.
Την ίδια χρονιά εγκαινιάζει το δισκογραφικό του Label “SOLO” στην Feelgood records και ακολουθεί μια σειρά από τραγούδια που γνωρίζουν αμέσως επιτυχία και την αποδοχή του κοινού.
Το 2015 αναλαμβάνει την διασκευή την ενορχήστρωση και την διεύθυνση της ορχήστρας του θρυλικού μιούζικαλ Billy Elliot που ανεβαίνει στο Θέατρο Παλλάς.
Το 2016 ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος κερδίζει μαζί με τους Θοδωρή Παπαδουλάκη και Εύη Φωτοπούλου το βραβείο BEST ART SHORT FILM στο 69ο φεστιβάλ των Καννών για τη μουσική που έγραψε στην ταινία “The blackwine of eros”.
Παράλληλα ο συνθέτης και performer ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία με το projectCathedrals κάνοντας πρεμιέρα στο Λονδίνο στην St Jame’s Piccadilly Church, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το ξεχωριστό αυτό εγχείρημα σε παραγωγή της Cedli Partners productions αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και σχόλια. Η παράσταση Cathedrals παρουσιάζεται στη συνέχεια σε εμβληματικές τοποθεσίες όπως η St. LawrenceJewryChurch στο Λονδίνο και η AmstelkerkChurch στο Άμστερνταμ.
Το 2017 Αναλαμβάνει την θέση του διευθυντή μουσικού προγράμματος του νεοσύστατου ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6. Ακόμα, υπογράφει το μουσικό σήμα του σταθμού και παρουσιάζει την δική του 2ωρη εκπομπή με τίτλο “Όσα αντέχουν στο χρόνο”.
Το 2018 συνεργάζεται με την Πέννυ Μπαλτατζή γράφοντας για εκείνη το τραγούδι Κορίτσι, μια από τις συνεργασίες του με νέα πρόσωπα που απολαμβάνει ο ίδιος να κάνει σαν πρόταση.
Το 2019 συνεργάζεται με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη τόσο στη δισκογραφία όσο και στα Live. Καρπός της συνεργασίας τους, τα τραγούδια Αγάπη δεμένη και Κάπου σ’έχω ξαναδεί σε μουσική και στίχους του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Η συνεργασία τους επί σκηνής στην παράσταση του Hotel Ermou (2018-2019), αλλά και η καλοκαιρινή περιοδεία του ίδιου έτους με τίτλο «Κάπου σ’έχω ξαναδεί» σφράγισε στο κοινό αίσθημα τον απόηχο για μια από τις δυναμικότερες και ταιριαστές χημείες επί σκηνής.
Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος το χειμώνα 2019-2020 θα εμφανίζεται για πρώτη φόρα solo στη μουσική στη σκηνή Faust, παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση: «κάθε Δευτέρα + μια ιστορία.» Συμμετέχουν σολίστ μουσικοί, 2 τραγουδιστές και hidden guests κάθε Δευτέρα, πρόσωπα από τις συνεργασίες του συνθέτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Κάθε Δευτέρα + μια ιστορία
Από τις 18 Νοεμβρίου
στη μουσική σκηνή του Faust!