Παρουσίαση βιβλίου | Διονύσης Χαριτόπουλος «Έρωτες στη μεταπολίτευση. 1974-1990»| Εκδόσεις Τόπος
Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Τόπος και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Διονύση Χαριτόπουλου, «Έρωτες στη μεταπολίτευση. 1974-1990». Ένα πολιτικό βιβλίο σαν ερωτικό ανάγνωσμα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η ξαφνική ελευθερία τα ανακάτεψε όλα.
Ο γενικευμένος πυρετός απαιτήσεων και προσδοκιών χωρίς
όρια. Η φούρια, η τρέλα, τα πάθη, τα λάθη.
Η πολιτική και ερωτική υπερκατανάλωση των πρώτων χρόνων.
Όπως περιγράφεται στο βιβλίο:
«Η Μεταπολίτευση είναι γένους θηλυκού.
Είχε ομορφιά, αισιοδοξία, γονιμότητα, ελπίδα.
Και η πιο μεγάλη από
τις μεγάλες αλλαγές που έφερε ήταν ασφαλώς
η γυναικεία χειραφέτηση.
Τα κορίτσια βγήκαν από τη σκιά που τις περιόριζαν εκ γενετής
και διεκδίκησαν το αυτεξούσιο της ζωής τους.
Προέλασαν γενναία στον αντρικό κόσμο κάμπτοντας κάθε
αντίσταση».
Ένα πολιτικό βιβλίο
σαν ερωτικό ανάγνωσμα
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Διονύσης Χαριτόπουλος γεννήθηκε το 1947 στον Πειραιά και από μικρή ηλικία έκανε διάφορες χειρωνακτικές δουλειές στο Λιμάνι και στα γύρω μηχανουργεία. Εγκατέλειψε νωρίς δύο απόπειρες σπουδών στην Αθήνα και στο Λονδίνο και δούλεψε στη διαφήμιση μέχρι το 1990.
Βιβλία του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Τόπος: Πειραιάς βαθύς: Μυστήρια & Φόνοι (σπονδυλωτό μυθιστόρημα 2018), Σχέσεις (δοκίμιο 2017), Πειραιώτες (μυθιστόρημα 2016), Λίστα γάμου (θεατρικό 2016), Εκ Πειραιώς (μυθιστόρημα 2012), Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων (ιστορική βιογραφία 2009), Συλλεκτική έκδοση (νουβέλες, διηγήματα 2013), Πρόβες πολέμου (μυθιστόρημα 2014), Εγχειρίδιο βλακείας (δοκίμιο 2008), Ο άνεμος κουβάρι (μυθιστόρημα 2012), Τα παιδιά της Χελιδόνας (μυθιστόρημα 2015), 525 τάγμα πεζικού (μυθιστόρημα 2015), Αυγά μαύρα (θεατρικό 2014), Ημών των ιδίων (δοκίμιο 2008).
Επιπλέον στοιχεία για τα βιβλία του Διονύση Χαριτόπουλου στο: http://www.toposbooks.gr
Λογοτεχνικά απογεύματα στον Ιανό | Δημήτρης Στεφανάκης | «Ντοστογιέφσκι – οι αντιήρωες»
Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 18:00 ο συγγραφέας, μεταφραστής και επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Δημήτρης Στεφανάκης συζητάει με το κοινό το θέμα «Ντοστογιέφσκι – οι αντιήρωες».
Ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά για τη δυναστεία αντιηρώων που οικοδόμησε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η τέχνη του μεγάλου Ρώσου εξελίχθηκε χάρις στο αρνητικό πρόσημο των ηρώων του. Ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά για τη δυναστεία αντιηρώων που οικοδόμησε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, από τον Ρασκόλινοφ έως τον Σταβρόγκιν και την οικογένεια Καραμάζοφ.
Σχολιάζει και διαβάζει αποσπάσματα, η Όλγα Νικολαΐδου.
Τα «Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ» όπου τα σπουδαία βιβλία και οι δημιουργοί τους «συνομιλούν» μεταξύ τους, πραγματοποιούνται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη.
Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Στεφανάκη
Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ, Ονορέ ντε Μπαλζάκ κ.ά. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2000 με το μυθιστόρημά του «Φρούτα εποχής» και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα οκτώ μυθιστορήματά του. Το μυθιστόρημά του «Μέρες Αλεξάνδρειας» (2007) μεταφράστηκε στα γαλλικά, τιμήθηκε με το Prix Méditerranée Etranger 2011 και στη συνέχεια μεταφράστηκε στα ισπανικά και στα αραβικά. Το μυθιστόρημά του «Φιλμ Νουάρ» το οποίο επίσης μεταφράστηκε στα γαλλικά ήταν υποψήφιο για το Prix Balkanika 2013.
Tιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011. Είναι σύμβουλος έκδοσης του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κλεψύδρα» και μέλος της κριτικής επιτροπής του Prix Mediterranée Étranger και του Prix Méditerranée de la Poésie Nikos Gatsos. Τον Απρίλιο του 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ευτυχισμένες οικογένειες» από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ο Έλληνας συγγραφέας, το 2014, αναγορεύτηκε από το γαλλικό κράτος Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για την προσφορά του στον λογοτεχνικό χώρο και τη συμβολή του στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και τον κόσμο.
Επισκεφθείτε το site του συγγραφέα στη διεύθυνση www.dimitrisstefanakis.gr
Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη.
Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr
IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr
Θέατρο στο πατάρι του Ιανού: Μάνος Καρατζογιάννης | Δημήτρης Κουρούμπαλης | «Οι Φυλές»| Νίνα Ρέιν
Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 22:30 το «Θέατρο στο Πατάρι του ΙΑΝΟΥ» παρουσιάζει σε θεατρικό αναλόγιο αποσπάσματα από το πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν, «Οι Φυλές», με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Μάνο Καρατζογιάννη και τον ηθοποιό Δημήτρη Κουρούμπαλη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr
Λίγα λόγια για τον κύκλο «Θέατρο στο Πατάρι του ΙΑΝΟΥ»
Θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα θα παρουσιάζονται σε μορφή θεατρικού αναλογίου. Ηθοποιοί και όχι μόνο, δανείζουν στο κείμενο τη φωνή τους, αναδεικνύοντας τη ζωντάνια και ιδιαιτερότητα της γραφής.
Λογοτεχνική επιμέλεια: Νίκος Θρασυβούλου
Συναντήσεις απρόβλεπτες στο Café του Ιανού | Η Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί με τον Κυριάκο Κουτσομάλλη | Διευθυντής Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 20:30 η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα στο πλαίσιο της σειράς «Απρόβλεπτες Συναντήσεις» στο café του ΙΑΝΟΥ, συνομιλεί με τον διευθυντή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Κυριάκο Κουτσομάλλη.
Θα μιλήσουν για το ζεύγος Γουλανδρή, τη δημιουργία της Συλλογής τους, το Μουσείο της Άνδρου και βέβαια το νέο Μουσείο στο Παγκράτι.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr
Παρουσίαση βιβλίου | Ηλίας Μαγκλίνης | «Είμαι όσα έχω ξεχάσει» | Εκδόσεις Μεταίχμιο
Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Ηλία Μαγκλίνη, «Είμαι όσα έχω ξεχάσει». Ένα μυθιστόρημα που δεν βασίζεται στη μυθοπλασία, μια αληθινή ιστορία για το πώς ένα συναισθηματικό τραύμα μπορεί να επηρεάσει ολόκληρες γενιές και για το πώς η ιστορία εισβάλλει στις προσωπικές και οικογενειακές διαδρομές αλλάζοντάς τες για πάντα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κώστας Κωστής, καθ. στο ΕΚΠΑ
Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος
Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Και αν τελικώς η μνήμη δεν είναι άλλο παρά διάσπαρτα νησιά μέσα σε μιαν απέραντη θάλασσα λήθης; Με άλλα λόγια, μήπως είμαστε όσα έχουμε ξεχάσει; Ο πρωτοπρόσωπος αφηγητής αυτής της αληθινής ιστορίας περνά από το ένα νησί στο άλλο, αναζητώντας άλλοτε σαν αρχαιολόγος και άλλοτε σαν αστρονόμος που παρατηρεί το παρελθόν του σύμπαντος τον άνθρωπο που ήταν ο πατέρας του προτού γίνει πατέρας του, τη χώρα του προτού γίνει χώρα του. Τι βρίσκει;
Οικογενειακά θαμμένα μυστικά, φόνους, τραύματα που ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο, ανολοκλήρωτους έρωτες, εικόνες και λέξεις που στοιχειοθετούν µια ανώμαλη διαδρομή μέσα από την οποία ο αφηγητής προσπαθεί να βρει τις χαμένες συνδέσεις: µε τον εαυτό του, πρωτίστως όμως µε τους άλλους γύρω του.
Απόσπασμα από το βιβλίο
Όταν μιλάμε για τη ζωή του πατέρα µας, σε ποιο βαθμό μιλάμε για τη δική µας τη ζωή; Πάνω απ’ όλα, σε ποιο βαθμό μιλάμε για τη ζωή όλων των πατέρων του κόσμου, τη ζωή όλων των δυνητικών αναγνωστών µας; Δεν υπάρχει ασφαλής απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα είχε νόημα η γραφή αυτού του βιβλίου αν ένιωθα πως αφορά μονάχα τον άνθρωπο που γνώρισα. Έχει νόημα και λόγο ύπαρξης μονάχα αν έχω κατά νου σε κάθε σελίδα ότι αυτή θα είναι µια αφήγηση που θα αφορά τον κάθε άγνωστο, τον κάθε πατέρα και την κάθε μητέρα, τον κάθε γιο και την κάθε κόρη που δεν γνώρισα ποτέ.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Ηλίας Μαγκλίνης γεννήθηκε το 1970 στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ). Μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχισυντάκτης του πολιτιστικού ένθετου της κυριακάτικης Καθημερινής. Έχει εκδώσει τρία βιβλία μυθοπλασίας. Η νουβέλα Η ανάκριση μεταφράστηκε στα αγγλικά και τα σερβικά και πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Το μυθιστόρημα Πρωινή γαλήνη απέσπασε τρία λογοτεχνικά βραβεία: Βραβείο Μυθιστορήματος Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών· Βραβείο Μυθιστορήματος του διαδικτυακού βιβλιολογικού περιοδικού Ο αναγνώστης και Βραβείο Μυθιστορήματος του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα.
Μουσική παράσταση | «Δυο συνθέτες σ’ ένα πιάνο» | Γιώργος Καγιαλίκος & Νεοκλής Νεοφυτίδης
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 21:30 ο Γιώργος Καγιαλίκος και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης έρχονται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας και επιλέγουν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να μας παρουσιάσουν τα τραγούδια τους, μεταφέροντας στη σκηνή την ατμόσφαιρα της αρχικής τους δημιουργίας. Τι μπορεί να συμβεί, αν αφήσεις δυο συνθέτες μόνους σε ένα πιάνο;
Παραγωγή: Μετρονόμος. Για δύο παραστάσεις: 8 και 22/11.
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24).
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO
Λίγα παραπάνω λόγια για τη μουσική παράσταση
Μια πρόταση από δύο αξιόλογους δημιουργούς της νεότερης γενιάς με κοινή αισθητική, πλούσια δισκογραφική παρουσία και σπουδαίες συνεργασίες. Καθένας τους μας προσκαλεί στα δικά του μουσικά τοπία, αλλά τι συμβαίνει όταν ο ένας μπαίνει στον κόσμο του άλλου; Συμβαίνει μία ζωηρή παράσταση γεμάτη συνδημιουργία και ενδιαφέρουσες ιστορίες.
Παρουσίαση βιβλίου | Βίκυ Καραΐσκου | «Το Άλλο Πρόσωπο» | Εκδόσεις Θερμαϊκός
Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 13:00 οι εκδόσεις Θερμαϊκός παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το βιβλίο της Βίκυς Καραΐσκου, «Το Άλλο Πρόσωπο».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χάρις Κανελλοπούλου, δρ. Ιστορίας της Τέχνης
Περικλής Μοσχολιδάκης, ηθοποιός-σκηνοθέτης
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Λώρα και η Δάφνη, ηρωίδες του βιβλίου της Βίκυς Καραΐσκου «Το άλλο πρόσωπο», γεμίζουν τη ζωή τους με εικόνες, ταξίδια, συναισθήματα, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο που θα μαγέψει τον αναγνώστη. Βουτούν στα βάθη του μυαλού και της ψυχής τους, αναζητούν το «γιατί» των αναμνήσεων και των συναισθημάτων και οδηγούνται στο ταξίδι τους από την εσωτερική πυξίδα της μνήμης.
Περίληψη βιβλίου
Γιατί λέμε πως νιώθουμε με την καρδιά; Με το κορμί νιώθουμε. Η μνήμη ποτέ δεν είναι μια ετικέτα σε ένα κουτί τοποθετημένο σε κάποιο σκονισμένο ράφι. Έχει μυρωδιά και αφή. Έχει το βάρος της, τον δικό της ήχο, τη δική της ανάσα, χρόνο και σχήμα.Η μνήμη της παιδικής της αγάπης ήταν μαλακή και ζεστή. Τη νανούριζε, την ησύχαζε, όπως ο παφλασμός της θάλασσας.
Η μνήμη του είχε το σχήμα της πέτρας που πήρε από τον όρμο όπου κολύμπησαν παρέα για πρώτη φορά. Είχε τη γεύση του λουκουμά, βουτηγμένου στην κανέλα και στο μέλι. Είχε χρώμα κίτρινο καναρινί και τους αλλόκοτους, παρατεταμένους και παραμορφωμένους ήχους που ακούς, όταν κολυμπάς κάτω από το νερό.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Βίκυ Καραΐσκου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Είναι ιστορικός τέχνης και ερευνά θέματα μνήμης και ταυτότητας, τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και ερμηνεύουμε τον κόσμο γύρω μας και την επίδραση που έχουν όλα αυτά στις επιλογές μας
Μουσική παράσταση | Αφιέρωμα στη Δαλιδά | «Ciao Amore Mio»
Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 21:30 ο τενόρος Γιώργος Φιλαδελφέας και η σοπράνο Ειρήνη Μπέκα, συνοδευόμενοι από τον πιανίστα Διονύση Καλογερόπουλο, έρχονται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, για μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Ιταλοαιγύπτια σταρ Dalida, με τίτλο «Ciao amore ciao».
Θα μας μεταφέρουν στο Παρίσι των δεκαετιών του ’60, του ’70 και του ’80, μέσα από τραγούδια της Dalida που άφησαν εποχή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24).
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO
Λίγα παραπάνω λόγια για τη μουσική παράσταση
Μετά από απουσία δύο χρόνων, ο πολυβραβευμένος τενόρος και πιανίστας Γιώργος Φιλαδελφέας έρχεται στον ΙΑΝΟ να μας χαρίσει όμορφες στιγμές αγάπης και νοσταλγίας, με τα τραγούδια της DALIDA. Μαζί του στην σκηνή θα συμπράξουν η σοπράνο Ειρήνη Μπέκα και ο πιανίστας Διονύσης Καλογερόπουλος. Η Δαλιδά, η πασίγνωστη τραγουδίστρια της δεκαετίας των ’60, ’70, ’80 μας γνώρισε τεράστιες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν εποχή. Στην παράσταση ακούγονται πάνω από 25 τραγούδια, όπως: Paroles, Ciao Amore, Histoire d΄un amour, Les gitans, Bang bang, Les anges noir, Je reviens te chercher, Non, Je suis malade και πολλά ακόμα. Μικρές αναφορές στους στίχους και στην ιστορία των τραγουδιών, εμβόλιμες στο πρόγραμμα διάρκειας
1 ώρας και 50 λεπτών, θα μας βοηθήσουν να μπούμε πιο βαθιά στο πνεύμα της σπουδαίας ερμηνεύτριας που έδωσε μόνη τέλος στη ζωή της το 1987, απογοητευμένη μετά από μια σειρά από καταστροφικούς έρωτες.
Λίγα λόγια για τους συντελεστές της παράστασης
Γιώργος Φιλαδελφέας:
Ο Γεώργιος Φιλαδελφέας ξεκίνησε μαθήματα πιάνου το 1992 με την σολίστ και καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου Kα Ειρήνη Μπέκα.Επίσης απέκτησε το δίπλωμα αρμονίας με την καθηγήτρια Κα Στέλλα Μακρυγιάννη. Σπούδασε με υποτροφία του συλλόγου αποφοίτων και πήρε το δίπλωμα σολίστ με άριστα παμψηφεί και β΄ βραβείο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του (δίπλωμα και μάστερ) στη μουσική ακαδημία της Σόφιας με τη Jenny Zaharieva. Παράλληλα έκανε ρεπερτόριο με την διεθνούς φήμης πιανίστα Μαρία Χαιρογιώργου. Από το 1995 ξεκίνησε μαθήματα όπερας με την σπουδαία σοπράνο Μαρία Κορομάντζου. Στη Σόφια συνέχισε κλασσικό τραγούδι με τον τενόρο Stoyan Kissiov και το 2006 απέκτησε μάστερ κλασσικού τραγουδιού με τον Svilen Raitsev στη μουσική ακαδημία της Σόφιας. Έχει συνεργαστεί με τη σοπράνο Φλώρα Καζαντζιάν στην έκδοση συλλεκτικού cd με Αρμένικα τραγούδια και έχει συμμετοχές σε cd με έργα του 20ου αιώνα των: Γιώργου Μηνά, Χρύσανθου Μουζακίτη, Νίκου Χαριζάνου, Αθηνάς Παπαβασιλέιου, Rita Chosn, Krasimir Taskov, Dimitar Nenov και Μίκη Θεοδωράκη. Σπούδασε ως υπότροφος της σπουδαίας σοπράνο Ράινα Καμπάιβανσκα στην Ακαδημία Κιτζιάνα στην Σιένα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως τενόρος στην όπερα της Stara Zagora στην Tosca ως Mario Kavaradossi. Σημαντική στιγμή στην καριέρα του η παγκόσμια πρώτη της σύγχρονης όπερας “Destiny for two” του Alexander Yossifov στην όπερα της Σόφιας το Νοέμβριο του 2006 και το θριαμβευτικό τουρνέ στην Ελβετία στον ρόλο του Ερνέστο. Έχει δώσει συναυλίες στις μεγαλύτερες αίθουσες στην Ευρώπης όπως στο Palau de la musica Catalana, Deutsche Theater-Μόναχο, Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Auditorio nacional Madrid,F.Liszt Budapest,Παλλάς, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,Aula Maxima Σόφια, Ζάλα Μπουλγκάρια, Nish, Lubeck, Βερολίνο, Βισμπάντεν και αλλού. Του έχει απονεμηθεί μετάλλιο από το δήμο Αθηναίων για την προσφορά του στο χώρο και έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ά βραβείο στους μαθητικούς μουσικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδεία (1996), ΄Β βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ΄ΜΟΥΣΙΚΗ & ΓΗ΄,στη Σόφια (1997), Ά βραβείο στο διαγωνισμό ‘Μωρίς Σαλτιέλ’,Θεσσαλονίκη (1998), Υποτροφία από το Ίδρυμα ‘Τζίνα Μπαχάουερ’ (1999), ΄Β βραβείο στο παγκόσμιο GRAN PRIX ‘Μαρία Κάλλας’ (2000), Υποτροφία στην όπερα από την Ράινα Καμπαιβάνσκα (2002), Ά βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ‘SEILER’ (2001), ΄Β βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ‘YAMAHA’για δύο πιάνα,στη Σόφια (2003), Βραβείο Εθνικής Τραπέζης (2005). Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών περιόδων, έργα μουσικής δωματίου, 30 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα και 45 οπερατικούς ρόλους .Ο Γιωργος Φιλαδελφέας έδωσε 72 συναυλίες σε όλη την Γερμανία(2018) στον κύκλο ¨Η μαγική νύχτα των τενόρων. Επίσης είναι ο πρώτος τενόρος παγκόσμια που ερμήνευσε την όπερα ¨Η ανθρώπινη φωνή¨ των: Πουλένκ-Κοκτό, το 2017 στην όπερα του Ρούσσε.To 2017 μεταξύ άλλων, έδωσε 3 σημαντικές συναυλίες στις πόλεις Σόφια, Στάρα Ζαγκόρα, Σλίβεν με έργα για πιάνο και φωνή του Μίκη Θεοδωράκη. Τα τελευταία χρόνια ο Γεώργιος Φιλαδελφεύς συνεργάζεται με μεγάλους σκηνοθέτες και σε παραγωγές show με ποικίλα προγράμματα. Έχει συμπράξει με τις ορχήστρες: ΚΟΘ, κρατική ορχήστρα Κύπρου, συμφωνική ορχήστρα της Σόφιας και τις φιλαρμονικές: Ράζγκραντ, Πλέβεν, Σλίβεν, Ιασίου, Μπουργκάς, Ντόμπριτς, Αμαντέους, Βίντιν, Ρούσε, Φρανκφούρτης, την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ορχήστρα Τσακάλωφ, ορχήστρα της οπερέτας της Σόφιας (mediterraneo), ορχήστρα της ακαδημίας της Σόφιας και με τουλάχιστον 15 μεγάλες ορχήστρες της Ρωσίας. Έχει συνεργαστεί με μαέστρους και σκηνοθέτες μεγάλου βελινεκούς όπως οι:Stachinsky,Nayden Todorov, Pavel Gerdjikov, Gian Gianotti,Vera Nemirova, Piotr Vandilovsky,Natalia Ponomarchuk και άλλους. Ο Γιώργος Φιλαδελφέας σημείωσε τα 100 χρόνια από την γέννηση της Σοφίας Βέμπο με μία μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά το 2011 μετά από πρόσκληση του ΟΠΑΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Αξίζει να σημειωθεί η Παγκόσμια πρεμιέρα στην Βουλγαρία της όπερας του Κερκυραίου συνθέτη Γιώργου Μηνά ¨φωτιά στα ιστία της νύχτας¨ αφιερωμένη στον ήρωα-φοιτητή Κώστα Γεωργάκη.
Ειρήνη Μπέκα
Η σολίστ και καθηγήτρια του πιάνου Κα Ειρήνη Μπέκα γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου με τον Χαράλαμπο Κρητικό στο Εθνικό Ωδείο. Αποφοίτησε το 1975 με Α βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελληνική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο με έργα κυρίως της ρομαντικής περιόδου. Κατέχει δίπλωμα αντίστιξης και φούγκας τάξη Δημήτρη Δραγατάκη. Η Ειρήνη Μπέκα έχει παρουσιάσει έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση όπως: Δημήτρη Δραγατάκη, Νικόλαου Χοντζέα, Γεωργίου Βώκου, Διονύση Καλογερόπουλου και άλλων. Η Ειρήνη Μπέκα εκτός από εξαιρετική καθηγήτρια πιάνου, είναι εν ενεργεία Σοπράνο με ένα πολύ σημαντικό ρεπερτόριο από τον Μότσαρτ μέχρι τον 21ο αιώνα. Κατέχει δίπλωμα μονωδίας στην τάξη της Κας Μαριμέλ Χρύση. Από το 2005 έως σήμερα έχει καταγράψει σε CD το μεγαλύτερο μέρος των έργων του Πιατσόλα για 2 πιάνα, καθώς και άριες από όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου. Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Ωδείου παραρτήματος της Γλυφάδας. Αρκετοί απόφοιτοι της τάξης τραγουδιού και πιάνου της Κας Ειρήνης Μπέκα κάνουν καριέρα σε θέατρα, ακαδημίες και συναυλιακούς χώρους στο εξωτερικό. Το 2004 δημιούργησε τον πολυχώρο “Ensemble Rido” για συναυλίες, παρουσιάσεις και ηχογραφήσεις μαζί με τον βραβευμένο συνθέτη και πιανίστα Κο Διονύση Καλογερόπουλο. Σε αυτόν τον μουσικό-καλλιτεχνικό κύκλο πολλοί επιλεγμένοι καλλιτέχνες, δοκιμάζουν τα καινούργια τους “projects” λίγο πριν τα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό. Η μεγάλη Ελληνίδα παιδαγωγός Μαρία Χαιρογιώργου αναφερόμενη στο παιδαγωγικό έργο της Κας Μπέκα τονίζει: “Η Κα Ειρήνη Μπέκα είναι μία από τις καλύτερες καθηγήτριες του πιάνου στην Ελλάδα, καθώς είναι από τους λίγους που γνωρίζουν την σωστή και μεγάλη τεχνική του πιάνου.”
Διονύσης Καλογερόπουλος
Ο Διονύσης Καλογερόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Έλαβε τα πτυχία Πιάνου και Αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο με “Άριστα παμψηφεί”. Συνέχισε τις σπουδές του με την καθηγήτρια Μαρία Κονδύλη στο Εθνικό Ωδείο από το οποίο έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με “Άριστα παμψηφεί και Β΄ βραβείο”. Με την καθηγήτρια Χρ. Αργυροπούλου έλαβε δίπλωμα Μονωδίας από το Ωδείο “Νίκος Σκαλκώτας” με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, και στο ίδιο τμήμα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή, με θέμα την εξέλιξη της πιανιστικής τεχνικής. Από το 1994 ασχολείται με τη συνοδεία τραγουδιού και χορωδιακών σχημάτων. Έχει συμπράξει ως πιανίστας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την χορωδία της ΕΡΤ και ως χορωδός με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την χορωδία της ΕΡΤ. Έχει συνεργασθεί με καταξιωμένους καθηγητές μονωδίας στις τάξεις κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο “Νίκος Σκαλκώτας” . Είναι τακτικό μέλος της μικτής χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δ. Μπουζάνη. Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Α΄ βραβείο στο διαγωνισμό πιάνου “Μαρίκα Ματζαγριωτάκη-Σπηλιοπούλου” του πολιτιστικού οργανισμού δήμου Καλλιθέας και με το Α΄ βραβείο στον 1ο διαγωνισμό σύνθεσης χορωδιακού έργου της στέγης Ελληνικών Χορωδιών