Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο διάσημος και από τον κινηματογράφο (Θορ, Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί, Βαθειά Γαλάζια Θάλασσα κλπ) Τομ Χίντλστον, σε μια ερμηνεία φαινόμενο. Τα σκηνικά φέρουν την υπογραφή της Λούσι Όσμπορν (Lucy Osborne), οι φωτισμοί είναι του Μαρκ Χέντερσον (Mark Henderson) και η μουσική του Μάικλ Μπρους (Michael Bruce). Στο ρόλο της Βολούμνια η Ντέμπορα Φίντλεϊ (Debora Findlay) και του Μενένιου ο Μαρκ Γκάτις (Mark Gatiss).
Νικητής στις μάχες, ανάπηρος στα αισθήματα, υπερόπτης και περιφρονητικός για τους πληβείους, θύμα του χαρακτήρα και της αδιαπραγμάτευτης αλαζονείας του, ο Ρωμαίος στρατιωτικός Κοριολανός, από στη σκηνή του Θεάτρου Ντόνμαρ, κατατροπώνει τους εχθρούς, αποστρέφεται τις απαιτήσεις της πολιτικής, απεχθάνεται το λαό και τους συμβιβασμούς, με ερμηνευτή τον Τομ Χίντλστον (Tom Hiddleston), που μετατρέπει τη σεξπηρική τραγωδία σε ένα θεατρικό θρίαμβο.
Ο Γάιος Μάρκιους Κοριολάνους, πατρίκιος Ρωμαίος στρατηγός, μια δολοφονική, ανελέητη, μηχανή, σώζει τη Ρώμη από εχθρικές απειλές, κερδίζει σχεδόν μόνος του τις μάχες και γυρίζει θριαμβευτής στην πόλη για να εκλεγεί στη Σύγκλητο. Για να κερδίσει την αποδοχή του λαού πρέπει να αποδεχτεί τις απαιτήσεις του: να δείξει τα τραύματά του στο πλήθος και να ζητήσει την επιδοκιμασία του. Το βρίσκει αποτρόπαιο και αρνείται να υποταχτεί. Υποδαυλισμένο από τους επιτήδειους συγκλητικούς το πλήθος εξαγριώνεται όλο και περισσότερο, θεωρεί τον Κοριολανό υπεύθυνο για τα δεινά του και ο Κοριολανός κυριεύεται από την παρορμητική αλαζονεία του, πέφτει από το βάθρο του ήρωα και κατρακυλάει στο τίποτα, απομακρύνεται από τη Ρώμη και την οικογένειά του και κάνει το μοιραίο βήμα, συμμαχεί με τον εχθρό.
Η Τζόσι Ρουρκ, περιόρισε το κείμενο και τη διάρκεια της παράστασης και έβαλε στην καρδιά της παραγωγής της τους χαρακτήρες του έργου. Συγκεντρώνεται στη μοναδική ιδιαιτερότητα αυτού του τραγικού σεξπηρικού ήρωα, που σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους (Ληρ, Άμλετ, Μάκβεθ) σπάνια σταματάει για μονόλογους και στοχασμούς, δεν αποκαλύπτει τα κίνητρά του πίσω από την αλαζονική του απομόνωση από τη ρωμαϊκή κοινωνία και μοιάζει περισσότερο με τους ήρωες της αρχαίας λογοτεχνίας, τον Αχιλλέα, τον Οδυσσέα, τον Αινεία.
Η παράσταση «Κοριολανός» θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 4 Ιουνίου (21:00 ώρα Ελλάδος) έως και την Πέμπτη 11 Ιουνίου (21:00 ώρα Ελλάδος).
Μπορείτε να δείτε την παράσταση «Κοριολανός» στις 4 Ιουνίου εδώ.