Η πίτσα είναι ένα γρήγορο, οικονομικό και σχετικά εύκολο φαγητό. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι όπως εμείς έχουμε τις πίτες και «με τα πάντα» φτιάχνουμε μια πίτα σε λίγα λεπτά, έτσι και οι γείτονες μας οι Ιταλοί, «με τα πάντα» φτιάχνουν μια πίτσα.
Το ψυγείο βοηθάει να ωριμάσει η ζύμη για πίτσα;
Αυτό, είναι πολύ σημαντικό! Ζυμώστε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήστε την στο ψυγείο σας καλά σκεπασμένη, να μείνει 1 -2 νύχτες. Μετά ακολουθήστε κανονικά τη διαδικασία φουσκώματος της ζύμης.
Θα δείτε τεράστια διαφορά στην ζύμη και απίστευτη γεύση στην σπιτική σας πίτσα.
-
Πόσες μέρες μπορεί να συντηρηθεί η πίτσα στο ψυγείο;
Η ζύμη για πίτσα, μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο αμέσως μόλις ζυμωθεί, για 3 ημέρες. Στην κατάψυξη μπορεί να παραμείνει για αρκετούς μήνες.
-
Ποιο αλεύρι είναι ιδανικό για ιταλική πίτσα;
Γιατί η τέλεια pizza θέλει πολύ καλό αλεύρι. Δυνατό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, ιδανικά θέλει αλεύρι σκληρό τύπου 00 (μηδέν-μηδέν). Αν δυσκολευτείτε να το βρείτε, χρησιμοποιήστε αλεύρι δυνατό ή για όλες τις χρήσεις.
-
Πόσο βοηθάει το καλό ζύμωμα;
Ζυμώστε δυνατά τη ζύμη στον πάγκο με τα χέρια. Πρώτον θα το χαρείτε πολύ και δεύτερον βοηθάτε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης για να γίνει η ζύμη για πίτσα ελαστική κι αφράτη. Έτσι θα έχετε μια υπέροχη ζύμη για πίτσα.
-
Ποσό χοντρή ή λεπτή, πρέπει να είναι η ζύμη για πίτσα;
Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.
Διαβάστε περισσότερα στο https://www.argiro.gr
Η πίτσα είναι ένα γρήγορο, οικονομικό και σχετικά εύκολο φαγητό. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι όπως εμείς έχουμε τις πίτες και «με τα πάντα» φτιάχνουμε μια πίτα σε λίγα λεπτά, έτσι και οι γείτονες μας οι Ιταλοί, «με τα πάντα» φτιάχνουν μια πίτσα.
Το ψυγείο βοηθάει να ωριμάσει η ζύμη για πίτσα;
Αυτό, είναι πολύ σημαντικό! Ζυμώστε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήστε την στο ψυγείο σας καλά σκεπασμένη, να μείνει 1 -2 νύχτες. Μετά ακολουθήστε κανονικά τη διαδικασία φουσκώματος της ζύμης.
Θα δείτε τεράστια διαφορά στην ζύμη και απίστευτη γεύση στην σπιτική σας πίτσα.
-
Πόσες μέρες μπορεί να συντηρηθεί η πίτσα στο ψυγείο;
Η ζύμη για πίτσα, μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο αμέσως μόλις ζυμωθεί, για 3 ημέρες. Στην κατάψυξη μπορεί να παραμείνει για αρκετούς μήνες.
-
Ποιο αλεύρι είναι ιδανικό για ιταλική πίτσα;
Γιατί η τέλεια pizza θέλει πολύ καλό αλεύρι. Δυνατό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, ιδανικά θέλει αλεύρι σκληρό τύπου 00 (μηδέν-μηδέν). Αν δυσκολευτείτε να το βρείτε, χρησιμοποιήστε αλεύρι δυνατό ή για όλες τις χρήσεις.
-
Πόσο βοηθάει το καλό ζύμωμα;
Ζυμώστε δυνατά τη ζύμη στον πάγκο με τα χέρια. Πρώτον θα το χαρείτε πολύ και δεύτερον βοηθάτε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης για να γίνει η ζύμη για πίτσα ελαστική κι αφράτη. Έτσι θα έχετε μια υπέροχη ζύμη για πίτσα.
-
Ποσό χοντρή ή λεπτή, πρέπει να είναι η ζύμη για πίτσα;
Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.
Διαβάστε περισσότερα στο https://www.argiro.gr