No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Τίνα Μιχαηλίδου: «Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς νιώθουν οι άντρες όταν χωρίζουν.»

by Χρήστος Τσαρδάκης
Αυγ 10, 2020
in Συνεντεύξεις
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Κυκλοφορίες βιβλίων: «Και Μη Χειρότερα», «Λαίδη Τσόρτσιλ: Η πολυτάραχη ζωή της» και «Ερωτική αγωγή»

Κυκλοφορίες βιβλίων: «Και Μη Χειρότερα», «Λαίδη Τσόρτσιλ: Η πολυτάραχη ζωή της» και «Ερωτική αγωγή»

Ιούν 29, 2020
«Χωρισμένες πάντα όμορφες» στο Dama Coupa

«Χωρισμένες πάντα όμορφες» στο Dama Coupa

Φεβ 9, 2020
Κάντε share!
         
      

Η Τίνα Μιχαηλίδου είναι relationship blogger. Με καταγωγή από την Κύπρο, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Κοινωνική Θεολογία καθώς και Βοηθός Νοσηλευτή. Τα τελευταία χρόνια γράφει για σχέσεις, μια για πρώην και επόμενους, δίνει συμβουλές για αισθηματικά προβλήματα μέσα από το προσωπικό της site και από άλλα sites ή έντυπα. Μότο της: «Να χαμογελάτε γιατί το αξίζετε!». Πρόσφατα συστήθηκε στο κοινό και με την ιδιότητα της συγγραφέως με το βιβλίο της «Και μη χειρότερα!», από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Ένα βιβλίο με θέμα 11 ιστορίες άγνωστων γυναικών μεταξύ τους, που θα σε κάνουν να γελάσεις αλλά και να κλάψεις. Ένα βιβλίο με χιούμορ αλλά και πολλά μηνύματα – μαθήματα. Ένα βιβλίο από μια γυναίκα για όλες τις γυναίκες.

Η αγαπημένη relationship blogger αφήνει για λίγο την πένα της και μιλά στο mikrofwno για τις σχέσεις και, φυσικά, το πρώτο της βιβλίο!

Σε τι είδους γυναίκες αναφέρεται το νέο σας μυθιστόρημα και τι ηλικίες θα ταυτιστούν με τις ηρωίδες αυτές;

Το μυθιστόρημα μου αναφέρεται κυρίως στις χωρισμένες γυναίκες, αλλά μπορεί να το διαβάσει και μια κοπέλα που είναι δεσμευμένη / παντρεμένη κ.λπ. Νομίζω ότι κυρίως οι νεαρές ηλικίες θα ταυτιστούν περισσότερο.

Το βιβλίο σας είναι βασισμένο σε πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες και πώς τις επιλέξατε;

Οι ιστορίες είναι πραγματικές, παρμένες μέσα από την ζωή. Χωρισμοί δικοί μου ή χωρισμοί που έχω ακούσει από φίλους ή από διάφορες ειδήσεις. Τις επέλεξα με βάση τον πόνο που προκάλεσαν στην κάθε ηρωίδα ή ακόμα και σε εμένα ώστε να περάσω στην αναγνώστριά μου πολλά μηνύματα/μαθήματα για τους χωρισμούς.

Οι ιστορίες αναφέρονται σε γυναίκες που προσπαθούν να ξεπεράσουν με κάποιον τρόπο έναν επώδυνο χωρισμό. Αν το δούμε από την σκοπιά των αντρών, οι γυναίκες δεν έχουν μερίδιο ευθύνης σε έναν χωρισμό;

Φυσικά και έχουν μερίδιο ευθύνης και οι γυναίκες. Σε έναν χωρισμό φταίνε πάντα και οι δυο. Σε κάποιες ιστορίες υπάρχει και το φταίξιμο της γυναίκας. Αλλά, όπως έχω πει, γράφω πάντα για τις γυναίκες γιατί ξέρω σαν γυναίκα πώς βιώνουμε όλες τους χωρισμούς. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς νιώθουν οι άντρες όταν χωρίζουν.

Όταν μια σχέση φτάνει λίγο πριν τον χωρισμό, ποια είναι η συμβουλή σας για να σωθεί;

Να σου πω την αλήθεια όταν μια σχέση φτάσει λίγο πριν τον χωρισμό δεν ξέρω αν αξίζει και 100% να σωθεί, γιατί για να φτάσει στον χωρισμό το ζευγάρι σημαίνει ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει μέσα στη σχέση και ότι ο δεσμός τους έχει κάνει πλέον τον κύκλο του. Αν πρέπει όμως να δώσω μια συμβουλή τότε θα πω ότι πρέπει να μιλήσουν ειλικρινά ο ένας στον άλλον και να πάρουν από κοινού αποφάσεις.

Πιο εύκολα ξεπερνούν οι γυναίκες τον χωρισμό ή οι άντρες;

Οι άντρες! Οι γυναίκες είμαστε ευαίσθητες και κολλάμε πολύ σε έναν άντρα. Και όταν χωρίζουμε το παίρνουμε κατάκαρδα, κολλάμε και δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε.

Ποιο είναι το μυστικό, αν υπάρχει, να κρατήσεις μια σχέση ζωντανή χωρίς να χάσει την μαγεία της;

Το μυστικό είναι να θέλει ο ένας τον άλλον! Αν δεν θέλει ο ένας τον άλλον, τότε η μαγεία έχει χαθεί και η σχέση δεν θα κρατηθεί ζωντανή.

Τι προβλήματα δημιούργησε η καραντίνα στα ζευγάρια;

Νομίζω υπήρχε πολύ γκρίνια και μουρμούρα. Όταν δουλεύει το ζευγάρι και βρίσκεται συγκεκριμένες ώρες και ξαφνικά πρέπει να βλέπουν ο ένας τον άλλον κάθε μέρα και όλη μέρα αυτό φέρνει και λίγο ένταση ανάμεσά τους.

Κα. Μιχαηλίδου, τι σας ώθησε να γράψετε το βιβλίο αυτό; Έχετε βιώσει ανάλογη εμπειρία με τις ηρωίδες του βιβλίου;

Οι δικοί μου χωρισμοί με ώθησαν στο να γράψω αυτό το βιβλίο. Ήταν και είναι η συνέχεια του blog μου https://www.tinamichaelidou.gr/. Φυσικά και έχω βιώσει ανάλογη εμπειρία με τις ηρωίδες του βιβλίου.

Ως blogger γράφοντας για σχέσεις και χωρισμούς, ποια ήταν η πιο «περίπλοκη» ιστορία που δυσκολευτήκατε να δώσετε τις συμβουλές σας;

Η πιο “περίπλοκη” ιστορία που δυσκολεύτηκα να δώσω συμβουλή ήταν σε μια μαμά που μόλις είχε πάρει διαζύγιο. Το μόνο που της είπα είναι να κρατήσει μια καλή σχέση με τον πρώην σύζυγό της για το καλό του παιδιού της και αν χρειαστεί βοήθεια για να το αντιμετωπίσει όλο αυτό να μιλήσει με ειδικούς που κατέχουν το θέμα. Δεν την λες και τόσο περίπλοκη ιστορία, έτσι όπως στο γράφω, αλλά η ιστορία της κοπέλας ήταν πολύ περίπλοκη.

Τι ηλικίες έχουν συνήθως σοβαρά ζητήματα χωρισμού και ποια είναι τα αίτια συνήθως;

Νομίζω πως όλες οι ηλικίες έχουν σοβαρά ζητήματα χωρισμού, αλλά πιστεύω πως οι νέοι έχουν τα πιο σοβαρά προβλήματα. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει επικοινωνία, σεβασμός και ειλικρίνεια ανάμεσα στο ζευγάρι. Πολλές φορές δεν ξέρουν τι θέλουν, κάνουν σχέση απλά για να λένε ότι έχουν σχέση ή για να περνάνε απλά καλά. Πού πήγαν εκείνες οι σχέσεις που ήταν σωστές, που υπήρχε αγάπη και σεβασμός. Φταίμε και εμείς που οι σχέσεις έχουν καταστραφεί και έχουν βάλει και το χεράκι τους και τα social media. Τα αίτια είναι τα social media, η ανεργία, η οικονομική κρίση κ.λπ.

Επιστρέφοντας στο βιβλίο, αν σας έλεγαν, θέλουμε να γίνει ταινία, τηλεοπτική σειρά ή θεατρική παράσταση θα μπορούσατε να φανταστείτε κάποιους για τους ρόλους του βιβλίου;

Noμίζω αυτό είναι ένα μακρινό και άπιαστο όνειρο. Δεν το έχω φανταστεί, αλλά διαβάζοντας αυτήν την ερώτηση μου ήρθαν αμέσως μερικά ονόματα για τους ρόλους του βιβλίου όπως π.χ. Γιάννης Στάνκογλου που λατρεύω τη δουλειά του.

Έχετε στα σκαριά άλλο βιβλίο ή είναι νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό;

Έχω 2 βιβλία στα σκαριά, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για αυτά καθώς ακόμα δεν έχει γίνει και η επίσημη βιβλιοπαρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου.


Αναζητήστε το βιβλίο «Και Μη Χειρότερα!», από τις εκδόσεις 24 γράμματα ΕΔΩ!

 

 


Κάντε share!
         
      
Tags: Τίνα Μιχαηλίδου
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Θοδωρής Βουτσικάκης «Αφορμή» : Το επόμενο τραγούδι που αποκτά εικόνα μέσα από το δίσκο του

Next Post

Ο Antonis Vlachos live στο Θέατρο Ρεματιάς

Χρήστος Τσαρδάκης

Χρήστος Τσαρδάκης

Με λένε Χρήστο και είμαι καλά. (ενίοτε…). Είμαι τελειομανής Υδροχόος (καταλαβαίνετε!) και είμαι ένας άνθρωπος που κάποια πράγματα προσπαθεί να τα αντιμετωπίζει με χιούμορ. Δεν μπορώ τη δηθενιά, το ψέμα και τους τοξικούς ανθρώπους γύρω μου. Μου αρέσουν τα μακαρόνια σε διάφορες παραλλαγές. Τα μουσικά μου ακούσματα είναι πολλά. Παρακολουθώ ανελλιπώς ελληνικές κωμικές σειρές των 90s και early00s.

Related Posts

Γιάννης Ασκάρογλου: «Η τέχνη είναι μία. Ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει άποψη»

Γιάννης Ασκάρογλου: «Η τέχνη είναι μία. Ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει άποψη»

Απρ 28, 2025
Λάζαρος Αλεξάκης: «Το να πιστεύεις στον άνθρωπο μετά από τόσα που έχουμε δει, το θεωρώ φενάκη»

Λάζαρος Αλεξάκης: «Το να πιστεύεις στον άνθρωπο μετά από τόσα που έχουμε δει, το θεωρώ φενάκη»

Απρ 2, 2025
Γιώργος Φλωράτος: «Δεν έχω απωθημένα με ρόλους»

Γιώργος Φλωράτος: «Δεν έχω απωθημένα με ρόλους»

Μαρ 10, 2025

Παυλίνα Βουλγαράκη: «Η δημιουργική διαδικασία με ευχαριστεί και με τυραννάει όσο τίποτα»

Φεβ 21, 2025
Next Post
Ο Antonis Vlachos live στο Θέατρο Ρεματιάς

Ο Antonis Vlachos live στο Θέατρο Ρεματιάς

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • Saint Laurent Winter 2025: Aaron Taylor-Johnson και Christopher Walken πρωταγωνιστούν σε μια καμπάνια γεμάτη ένταση και αντιθέσεις
  • Γιώργος Κακοσαίος: Το «Μάθε μου τον έρωτα» είναι εδώ με 14 ξεχωριστά τραγούδια
  • Νατάσσα Μποφίλιου: Η απάντηση μετά το viral βίντεο με τον πατέρα της – “Είμαστε στο οικογενειακό τραπέζι”
  • «Big Brother» : Ο Ανδρέας Μπαρόλας αποχώρησε – Αυτοί είναι οι δέκα που συνεχίζουν για το έπαθλο (vid)
  • Ο Mickey Mouse σκοτώνει Youtubers στο πιο αλλόκοτο φιλμ του καλοκαιριού (Trailer)

Kατηγορίες

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« Ιούλ   Σεπ »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.