Προτιμήσεις συναίνεσης

Προτιμήσεις Εξαίρεσης

Χρησιμοποιούμε cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας και να παρέχουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις που είναι σχετικές με εσάς. Ωστόσο, μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτά τα cookies επιλέγοντας "Μην Πουλάτε ή Μοιράζεστε τα Προσωπικά μου Δεδομένα" και κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση Προτιμήσεών μου". Αφού εξαιρεθείτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την επιλογή, αναιρώντας την επιλογή "Μην Πουλάτε ή Μοιράζεστε τα Προσωπικά μου Δεδομένα" και κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση Προτιμήσεών μου".

Μην Πουλάτε ή Μοιράζεστε τα Προσωπικά μου Δεδομένα

Οι ρυθμίσεις εξαίρεσής σας για αυτόν τον ιστότοπο έχουν γίνει σεβαστές καθώς εντοπίστηκε σήμα Παγκόσμιου Ελέγχου Απορρήτου από τον περιηγητή σας και, συνεπώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση.

No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Ανακοίνωση προγράμματος Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ για την περίοδο 2020-21

by MikrofwnoTEAM
Οκτ 8, 2020
in Εκπαιδευτικά
Reading Time: 3 mins read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι σε σκηνοθεσία Κέιτι Μίτσελ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι σε σκηνοθεσία Κέιτι Μίτσελ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μαρ 31, 2025
«Τσαϊκόφσκι» από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τη νέα παραγωγή

«Τσαϊκόφσκι» από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τη νέα παραγωγή

Φεβ 10, 2025
Η τελετή απονομής των International Opera Awards 2025 για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η τελετή απονομής των International Opera Awards 2025 για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Φεβ 2, 2025
Κάντε share!
         
      

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας και εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές. Σε μια χρονιά που η παρουσία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της επαφής με τις τέχνες κρίνεται σημαντικότερη, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις παρουσιάζουν για την καλλιτεχνική περίοδο 2020/21, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων καλλιτεχνικής συμμετοχικής μάθησης για παιδιά, εφήβους, νέους, σχολεία, ενήλικες, άτομα 65 ετών και άνω, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Η νέα σεζόν μπαίνει δυναμικά με την επανεκκίνηση των σταθερών πλέον συνόλων των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων, της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας και της Διαπολιτισμικής Χορωδίας, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα τα εργαστήρια Κιθάρα Express και Χορωδία 65+ ανανεώνουν το διαδικτυακό εβδομαδιαίο ραντεβού τους. Τα εργαστήρια στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ολοκληρώνονται με έναν σύντομο κύκλο, σε συνέχεια μιας μακροχρόνιας δράσης, ενώ οι εκρηκτικοί Drum Works επιστρέφουν στην ΕΛΣ και γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας με τον εκκωφαντικό ήχο των κρουστών τους. Οι νέοι καλλιτέχνες έχουν τον πρώτο λόγο στη δράση Μινιατούρες επανάστασης, όπου ανερχόμενοι χορογράφοι συνεργάζονται με νέους συνθέτες, μουσικούς και χορευτές για τη δημιουργία ενός κοινού πρωτότυπου έργου με αφορμή την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η νέα δράση Κάθε Κυριακή στην Όπερα φέρνει μια σειρά εργαστηρίων γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο της όπερας και του μπαλέτου για όλη την οικογένεια.

Το πρόγραμμα Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη που έλαβε το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, ανανεώνει τις συναντήσεις του με στόχο την αναπλήρωση και ολοκλήρωση των στόχων του, αλλά και την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης παράστασης την άνοιξη του 2021 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ κορυφώνεται με τα εγκαίνια ενός νέου πιλοτικού προγράμματος διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης με τίτλο Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής και φιλοδοξεί, μέσα από τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του Μουσικού Θεάτρου.

 

Κάθε Κυριακή στην Όπερα

Εργαστήρια για όλη την οικογένεια
Εγκαταστάσεις ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ
Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021

Με αφετηρία τις νέες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις παρουσιάζουν κάθε Κυριακή ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο της όπερας και του μπαλέτου. Κάθε πρόγραμμα απευθύνεται σε διαφορετική ηλικιακή ομάδα, καλύπτοντας έτσι μια ευρεία γκάμα συμμετεχόντων, από βρέφη έως ενήλικες.

StΟpera Μotion #01: Μαντάμα Μπαττερφλάι
Οκτώβριος 2020

Με αφορμή τη διαχρονική όπερα Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924), οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις δημιουργούν ένα πολυδιάστατο εργαστήριο μάθησης και δημιουργίας. Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν το έργο και αντλώντας στοιχεία από τα μουσικά θέματα και την ιαπωνική αισθητική να σκιαγραφήσουν την ιστορία μέσα από την τεχνική του stop motion animation.

Χρησιμοποιώντας σκηνικά αντικείμενα από το φροντιστήριο της ΕΛΣ, οι συμμετέχοντες θα προτείνουν τη δική τους σκηνογραφική προσέγγιση στο έργο, δημιουργώντας εικόνες εμπνευσμένες από τους χαρακτήρες, τα τοπία, τα χρώματα και τη μουσικότητα του δράματος. Τα αποτελέσματα αυτής της συνομιλίας των παιδιών με τον κόσμο της όπερας θα αποτυπωθούν κινηματογραφικά επανασυστήνοντας τη Μαντάμα Μπαττερφλάι.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση:Χριστίνα Σπανού (εικαστικός/εκπαιδευτικός)
Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης:4, 11, 18 Οκτωβρίου 2020 (10.30-13.30)
Πληροφορίες / Εγγραφές:education@nationalopera.gr

StΟpera Μotion #02: Δον Κιχώτης
Νοέμβριος 2020

Με αφετηρία ένα από τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, τον Δον Κιχώτη του Λούντβιχ Μίνκους, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις καλούν τα παιδιά σε ένα εργαστήριο γνωριμίας με τον ονειροπόλο Δον Κιχώτη και το πνεύμα ιπποσύνης του έργου. Αντλώντας στοιχεία από εικόνες και χρώματα της Ισπανίας, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα οπτικοποιήσουν τους χαρακτήρες διαλέγοντας κοστούμια από το βεστιάριο της ΕΛΣ και με αφορμή τη χορογραφία της παράστασης θα τους δώσουν κίνηση με την τεχνική του stop motion animation.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Χριστίνα Σπανού (εικαστικός / εκπαιδευτικός)
Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: 1, 8, 15 Νοεμβρίου 2020 (10.30-13.30)
Πληροφορίες / Εγγραφές:education@nationalopera.gr

 

 Όπερα από κούνια

Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2020

Η κινησιολογική και ακουστική αφύπνιση των βρεφών και των προνηπίων μέσα από τέσσερις περιόδους της κλασικής μουσικής –Μπαρόκ, κλασική, ρομαντισμός και μουσική του 20ούαιώνα–, σε μια προσέγγιση που περιλαμβάνει και τη συμμετοχική παρουσία του γονέα. Με μουσικοκινητικά παιχνίδια ανακαλύπτουν μέσα στην ομάδα ηχόχρωμα και ύφος, εξοικειώνονται με τον ήχο της κλασικής μουσικής, καθώς και με τις βασικές οικογένειες των μουσικών οργάνων.Η παρουσία ενός γονέα κρίνεται απαραίτητη και για τις δύο ομάδες.

Εμψυχώτρια: Δάφνη Τσιούνη (μουσικοπαιδαγωγός / sound artist)

Ημερομηνίες υλοποίησης:22, 29 Νοεμβρίου, 6, 13 Δεκεμβρίου 2020

Ώρες υλοποίησης / Ηλιακή ομάδα: 0 έως 24 µηνών (10.00-10.45) &2 έως4 ετών (11.00-12.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές:education@nationalopera.gr

 

Εικονογραφώντας την Όπερα
Ιανουάριος – Απρίλιος 2021

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις καλούν εφήβους από 13 έως 17 ετών σε μια σειρά εργαστηρίων που σκοπό έχουν τη γνωριμία με σημαντικά έργα της όπερας. Με αφετηρία το λιμπρέτο και τη μουσική, θα πειραματιστούν και θα αυτοσχεδιάσουν με εργαλεία το σχέδιο και τη ζωγραφική. Διερευνώντας τις ταυτότητες κάθε έργου, πέρα από το πολιτιστικό και ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκαν, οι συμμετέχοντες καλούνται να επανασυστήσουν τους χαρακτήρες μέσα από τη δική τους εικονογραφημένη σύνοψη.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους από 13 έως 17 ετών.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Χριστίνα Σπανού (εικαστικός / εκπαιδευτικός)
Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: Κυρά Φροσύνη (31 Ιανουαρίου & 7 Φεβρουαρίου 2021, 16.00-18.00), Λαίδη Μάκβεθτου Μτσενσκ (7 & 14 Μαρτίου 2021, 16.00-18.00),Ιουδίθ(28 Μαρτίου & 4 Απριλίου 2021, 16.00-18.00)
Πληροφορίες / Εγγραφές:education@nationalopera.gr

Animation workshop
Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;
Φεβρουάριος 2021

Με αφορμή το νέο πιλοτικό πρόγραμμα διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;παιδιά και έφηβοι καλούνται να πειραματιστούν με ένα σύνολο τεχνικών animation όπως το κλασικό κινούμενο σχέδιο και το stop motion animation, αλλά και να γνωρίσουν τη συμβολή της υποκριτικής τέχνης στο animation. Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να περάσουν από τα διάφορα στάδια μιας δημιουργικής εργασίας. Από τη φαντασία στη σύλληψη της ιδέας, έπειτα στην εργασία σε ομάδες και τέλος στην καθαυτό διαδικασία της πραγματοποίησης της ιδέας. Τα animation έργα κάθε ομάδας θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες σε μια συνολική σύνθεση με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μεικτή ομάδα παιδιών (10-12 ετών) και εφήβων (14 ετών και άνω). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 15 άτομα.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Γιώργος Νικόπουλος
Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης:6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, 28 Φεβρουαρίου 2021(11:00-13:00)
Πληροφορίες / Εγγραφές:education@nationalopera.gr

Εργαστήρια χορού / Σε συνεργασία με το Μπαλέτο και την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ

Μπαμπά…χορεύουμε;
Δεκέμβριος 2020, Ιανουάριος& Μάιος 2021

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις προσκαλούν για τρίτη χρονιά τους μπαμπάδες να συνοδεύσουν τα παιδιά τους σε ένα εργαστήριο μπαλέτου που έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Μπαμπάδες και παιδιά θα δοκιμάσουν να ακροβατήσουν πάνω σε μπαλετικές φιγούρες, να αναζητήσουν τα όρια ισορροπίας τους και να συνομιλήσουν με τους παρτενέρ τους μέσω της κίνησης/χορού. Ένα πολύτιμο δίωρο γεμάτο κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Ένας χρόνος σημαντικός για διασκέδαση, βασικά όμως ο χρόνος που θα τολμήσουμε να…χορέψουμε μαζί!

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: θ.α.
Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης:20 Δεκεμβρίου 2020, 24 Ιανουαρίου 2021 & 9, 23 Μαΐου 2021
Ώρες υλοποίησης / Ηλικιακή ομάδα: από 6 έως9 ετών (10.00-11.45) &από 9 έως12 ετών (12.00-13.45)
Πληροφορίες / Εγγραφές:education@nationalopera.gr

 Αναζητώντας τον Μπίλι Έλιοτ
Ιανουάριος – Μάιος 2021

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις σε συνεργασία με τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ προσκαλούν αγόρια και εφήβους έως 16 ετών σε ένα συναρπαστικό εργαστήριο μπαλέτου. Το εργαστήριο έχει ως στόχο τόσο την κινησιολογική αφύπνιση και τη διερεύνηση νέων πεδίων έκφρασης, όσο και να ενθαρρύνει τους μικρούς χορευτές να ανακαλύψουν τον κόσμο του μπαλέτου, παρασύροντάς τους σε χορευτικές μονομαχίες!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αγόρια έως 16 ετών.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: θ.α.
Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: 10, 17 Ιανουαρίου (10.00-11:30 & 12:00-13:30)

Πληροφορίες / Εγγραφές:education@nationalopera.gr

Dancewithus
Εργαστήριο Χορευτικού Παιχνιδιού σε συνεργασία με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ
Μάρτιος – Μάιος 2021

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις σε συνεργασία με τηνΑνώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ προσκαλούν παιδιά δημοτικού σε ένα εργαστήριο χορού, δομημένο σε παιχνίδια φαντασίας και αυτοσχεδιασμού. Μέσα από ασκήσεις εκγύμνασης του σώματος, ευλυγισίας και καλλιέργειας του ρυθμού, τα παιδιά διευρύνουν το πεδίο της προσωπικής έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εμπλουτίζοντας το σωματικό τους λεξιλόγιο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: θ.α.
Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης:21 Μαρτίου, 25 Απριλίου, 16 & 30 Μαΐου 2021 (11.00-12.00 & 12.30-13.30)
Πληροφορίες / Εγγραφές:education@nationalopera.gr

 

Σχολεία

 Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;

Ανάπτυξη τεχνικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων (hard and soft skills) σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω σύγχρονων πρακτικών του Μουσικού Θεάτρου.

Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021

 Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις εγκαινιάζουν το νέο πιλοτικό πρόγραμμα διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής και φιλοδοξεί, μέσα από τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του Μουσικού Θεάτρου.Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση βασικών τεχνικών δεξιοτήτων αλλά και η εισαγωγή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών στη δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης μουσικού θεάτρου. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, το τελικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί με τη μορφή παράστασης για το ευρύ κοινό στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές κάθε σχολείου θα επιλεγούν μέσω διαδικασίας ανοιχτού καλέσματος.

Υπεύθυνη συντονισμού: Δήμητρα Τρυπάνη

Έναρξη προγράμματος: 3 Οκτωβρίου 2020

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Κάθε Σάββατο 11.00-13.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Επισκέψεις στα σχολεία:Εβδομαδιαίες επισκέψεις στα σχολεία από την ομάδα συντονισμού

Τελική παρουσίαση:20 Μαΐου 2021, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ

 

Έφηβοι

Co-OPERAtive
An intercultural and collaborative opera hub for young people
Νοέμβριος 2020 –Απρίλιος 2021

Βραβευμένο με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, το πρόγραμμα Co-OPERAtive αποτελεί ένα φυτώριο όπερας και αντλεί έμπνευση από την όπερα, η οποία αποτελεί κοινή γλώσσα για τη δημιουργία του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Co-OPERAtive συνεχίζει και φέτος τα εργαστήρια για τη μεικτή ομάδα 30 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Αττική. Στόχος του είναι να διευρύνει την απήχηση της όπερας και να την κάνει πιο γνωστή στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτισμική ποικιλομορφία και την κοινωνική συνοχή. Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το Co-OPERAtive τοποθετεί τη συνεργασία στην καρδιά του σχεδιασμού και της υλοποίησής του, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες με δύο οργανώσεις-εταίρους, την Άρσις και τη The HOME Project.

Έναρξη προγράμματος: 4 Νοεμβρίου 2020

Εβδομαδιαία μουσικά εργαστήρια:Νοέμβριος 2020 – Μάρτιος 2021 (κάθε Τετάρτη, 17.00-19.30)

Προκατασκευαστικά εργαστήρια χορού και θεάτρου:Μάρτιος – Απρίλιος 2021(κάθε Σάββατο & Κυριακή)

Τελικές παραστάσεις: 22, 23Απριλίου 2021, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ– ΚΠΙΣΝ

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

 

Ενήλικες

Διαπολιτισμική Ορχήστρα Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Σεπτέμβριος 2020 – Ιούνιος 2021

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ συνεχίζει για τρίτη χρονιά το ταξίδι της στον κόσμο της μουσικής, λειτουργώντας παράλληλα ως σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης διαφορετικών αντιλήψεων και πολιτισμών. Με πλήθος εμφανίσεων σε σημαντικές σκηνές της Αθήνας και μια σειρά από συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου, τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο τα μέλη της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, συμμετέχοντας ενεργά στην παραγωγή Μέσα Χώρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου.

Υπεύθυνος ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης
Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Δευτέρα (17.30-21.00)

 

Διαπολιτισμική Χορωδία Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Σεπτέμβριος 2020– Μάιος 2021

Διανύοντας την πέμπτη χρονιά από τη δημιουργία της, η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ αποτελεί πόλο συνάντησης ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό,πολυπολιτισμικό μουσικό πεδίο έκφρασης και δημιουργίας για τα μέλη αλλά και τους ακροατές της Αθήνας. Η Χορωδία αριθμεί πάνω από 25 μέλη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς και ανοιχτές συναυλίες στις πλατείες της Κυψέλης και της Ομόνοιας, στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τη φετινή καλλιτεχνική σεζόν, η Διαπολιτισμική Χορωδία θα λάβει μέρος στην παραγωγή Τα γεγονότατου Ντέιβιντ Γκρέιγκ, που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

 

Μαέστρος χορωδίας: Βασούλα Δελλή

Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Τρίτη(18.30-20.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

 

DrumWorks

Μάρτιος 2021

Εργαστήρια για νέους και παιδιά με τους Drum Works

Συμπαραγωγή με το British Council

Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφήβων / Νεαρών Ενηλίκων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ και τη Σχεδία – περιοδικό δρόμου

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις σε συνεργασία με το British Council υποδέχονται στην Αθήνα τους εκρηκτικούς DrumWorks από το ανατολικό Λονδίνο για να ολοκληρώσουν τον κύκλο εργαστηρίων που διακόπηκε λόγω της πανδημίας.

Στην επίσκεψή τους στην Εθνική Λυρική Σκηνή, οι Drum Works θα υλοποιήσουν μια σειρά εντατικών εργαστηρίων με την «Ατραπό», τη Σχεδία – περιοδικό δρόμου και ομάδες της πόλης, σχηματίζοντας μια ορχήστρα κρουστών και συνθέτοντας τη δική τους μουσική. Τα εργαστήρια θα κορυφωθούν με μια μεγάλη συναυλία, έναν μαραθώνιο κρουστών οργάνων και ανοιχτά εργαστήρια για το κοινό του κέντρου της Αθήνας.

 

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Drum Works

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

 

Εργαστήριο μουσικής στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2020

 Το εργαστήριο μουσικής στην ανδρική πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού συνεχίζεται με τον έκτο κύκλο συναντήσεων. Μέσα από τον πειραματισμό και με την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών, οι συμμετέχοντες από όλες τις πτέρυγες του Καταστήματος Κράτησης θα αποκτήσουν βασικές μουσικές και ερμηνευτικές δεξιότητες.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση:Μαρία-Χριστίνα Χάρπερ (μουσικός, μουσικοθεραπεύτρια),Ανδρέας Γυφτάκης (μουσικός)

 

65+

Κιθάρα Express|#HomeEdition

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020

 Το αγαπημένο πρόγραμμα επιστρέφει για τέταρτη χρονιά –αυτή τη χρονιά διαδικτυακά–και δίνει πρόσβαση σε άτομα 65+ από όλη την Ελλάδα σε μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία με εργαλεία από τη συγχρονισμένη και ασύγχρονη διαδικτυακή μάθηση. Η πρότερη γνώση κιθάρας και μουσικής δεν είναι απαραίτητη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εβδομαδιαία βίντεο παράδοσης νέου μαθήματος, πρόσθετο ηχητικό υλικό για εξάσκηση και ακουστική καλλιέργεια, ειδικά διαμορφωμένα διαδικτυακά κουίζ και εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις ανά μικρές ομάδες συμμετεχόντων.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Κική Κέρζελη

Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Ετμεκτσόγλου

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

 

Χορωδία 65+ | #Home Edition
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
Νοέμβριος 2020– Μάρτιος 2021

Αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, το εργαστήριο Χορωδία 65+ συνεχίζει τη λειτουργία του μέσα από την υλοποίηση εξ αποστάσεως ασύγχρονων δραστηριοτήτων και την ανταλλαγή οπτικοακουστικού υλικού, ηχογραφήσεων, σκέψεων, ιδεών και προτάσεων. Ακολουθώντας τις χρονικές και τεχνικές δυνατότητες ή τους αντίστοιχους περιορισμούς πρόσβασης των συμμετεχόντων, οι δραστηριότητες αυτές θα έχουν μαθησιακό χαρακτήρα, μέσω της σταθερής επικοινωνίας, της δημιουργικής διάθεσης και του χιούμορ.Σε συνέχεια της προηγούμενης καλλιτεχνικής περιόδου, η χορωδία θα επικεντρωθεί στη συμμετοχή της στην παραγωγή Μέσα Χώρα της ΕΛΣ, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. Η συμμετοχή στην παράσταση που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ–μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα μέλη της Χορωδίας− σηματοδοτεί μια μοναδική και σπουδαία συνθήκη προβών και συναντήσεων, διαμορφώνοντας έτσι ένα μαθησιακό πεδίο μεγάλων συγκινήσεων.

Μαέστρος χορωδίας: Δήμητρα Παπασταύρου
Βοηθός συντονιστής / Πιάνο:Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος

 

Νέοι καλλιτέχνες

Miniatures for revolution

Οκτώβριος 2020 – Ιούνιος 2021

Σε συνεργασία με το Μπαλέτο και με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ

Με αφορμή την ιδέα της επανάστασης, νέοι συνθέτες και χορογράφοι συνεργάζονται και συνδημιουργούν ολοκληρωμένα καλλιτεχνικά έργα, τα οποία αποτυπώνονται κινηματογραφικά. Οι νέοι συνθέτες και χορογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και μουσικούς της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας. Το τελικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Διαδικτυακών Φεστιβάλ της ΕΛΣ.

Οι νέοι συνθέτες και χορογράφοι θα επιλεγούν μέσω διαδικασίας ανοιχτού καλέσματος που θα ανακοινωθεί με αναλυτικές πληροφορίες στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr


Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 


Κάντε share!
         
      
Tags: δράσειςΕΛΣ
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Όλα όσα θα δούμε στο αυριανό επεισόδιο στο “Καφέ της Χαράς”

Next Post

“Solitude II” : Νέο single & video από τους Unverkalt

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

Σχολεία: Επιστροφή με μάσκες – Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις σε γυμνάσια – λύκεια

Εξετάσεις 2025: Το αναλυτικό πρόγραμμα για γυμνάσια και λύκεια

Απρ 15, 2025
Ανοικτές οι πλατφόρμες για εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Τέλος μαθήματος: Πότε κλείνουν φέτος γυμνάσια και λύκεια – Οι επίσημες ημερομηνίες

Απρ 2, 2025
Πρεμιέρα για το eVivlio.gov.gr

Πρεμιέρα για το eVivlio.gov.gr

Μαρ 19, 2025

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ – Στάσεις εργασίας όλο τον Μάρτιο

Μαρ 4, 2025
Next Post
“Solitude II” : Νέο single & video από τους Unverkalt

"Solitude II" : Νέο single & video από τους Unverkalt

No Result
View All Result

Categories

Επιλογή κατηγορίας
    Facebook Twitter Youtube Instagram

    Τελευταίες αναρτήσεις

    • Θρύλοι του Euro 2004 και European Legends παίζουν για τον Σύλλογο «Η ΛΑΜΨΗ»
    • Ο Φάνης Λαμπρόπουλος απαντά στη «γκρίνια» για τα ακριβά εισιτήρια των Metallica: «Για τα μπουζούκια δεν μιλάει κανείς!»
    • Ισχυρά καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης – Έρχονται καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι
    • Γλυκερία: Διαψεύδει τις δηλώσεις που της αποδίδονται από ισραηλινά ΜΜΕ για το φεστιβάλ στο Ισραήλ
    • Η «απαγορευμένη» σειρά του Mega που εξαφάνισαν από παντού

    Kατηγορίες

    Επιλογή κατηγορίας
      Οκτώβριος 2020
      Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1234
      567891011
      12131415161718
      19202122232425
      262728293031  
      « Σεπ   Νοέ »

      © 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      No Result
      View All Result
      • ΑΡΧΙΚΗ
      • ΝΕΑ
        • Κόσμος
      • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • Νέα τραγούδια
          • Ελληνικές κυκλοφορίες
          • Ξένες κυκλοφορίες
          • Official lyric videos
          • Remixes
          • Ost
          • Ορχηστρική μουσική
          • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
          • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
          • Τηλεοπτικά soundtracks
        • Video clip
          • Ελληνικά video clip
          • Ξένα video clip
        • Ατζέντα
          • Θεατρικές παραστάσεις
          • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
          • Χορός
          • Παρουσιάσεις βιβλίων
          • Εκθέσεις – Μουσεία
          • Τέχνες & εικαστικά
          • Μουσικές σκηνές
          • Φεστιβάλ
          • Συναυλίες
          • Νυχτερινά κέντρα
          • Clubs
          • Parties
          • Χορηγός επικοινωνίας
        • Θέατρο
          • Θεατρικά νέα
          • Κριτικές θεάτρου
        • Βιβλίο
          • Κριτικές βιβλίων
          • Προτάσεις βιβλίων
        • Media
          • Δηλώσεις
          • Ελληνικές σειρές
        • Σινεφίλ
          • Κινηματογραφικά νέα
          • Κινηματογραφικές κριτικές
          • Ταινίες προσεχώς!
        • Αφιερώματα
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
      • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
      • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

      © 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.