Σε λίγες διαλέξεις θα δούμε τα εργαλεία που διαθέτει το σύγχρονο εργαστήρι του δημιουργού ο οποίος καλείται να αφηγηθεί ιστορίες με πρωτότυπο τρόπο. Τι έχει αλλάξει στον 21ο αιώνα; Πως η τηλεόραση ήρθε για να μείνει; Πως η γλώσσα του κινηματογράφου εξελίσσεται στην εποχή του βομβαρδισμού της εικόνας; Γιατί είμαστε ακόμα «θύματα» της εξιστόρησης συναρπαστικών ιστοριών;
Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε μέσα από παραδείγματα ταινιών και σειρών και θα εξετάσουμε τις σύγχρονες μεθόδους αφήγησης.
Ο Λευτέρης Χαρίτος γεννημένος το 1969 στην Αθήνα, σπούδασε σκηνοθεσία και τηλεόραση στο Royal College of Arts στο Λονδίνο. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους και σειρές για την ελληνική τηλεόραση, όπως την «Άμυνα Ζώνης» με τον Φίλιππο Τσίτο, τις «Άγριες Μέλισσες» και τις σειρές ντοκιμαντέρ της Anemon Productions, 1821 και το «Ταξίδι της Τροφής». Συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά» των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, διδάσκοντας κινηματογράφο σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ταινία “Dolphin Man” (2018) είναι το πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.
Ημέρα και ώρα μαθημάτων: Τετάρτη 19:30-21:30
Διάρκεια μαθημάτων: δέκα δίωρα μαθήματα (20 ώρες διδασκαλίας)
Έναρξη: Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020
*Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Πληροφορίες: https://www.faustculture.gr/products/leyteris-xaritos-i-texni-tis-afigisis/
Αιτήσεις συμμετοχής: https://www.faustculture.gr/aitisi-symmetoxis/