Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στην Ομόνοια, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.
Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 15:00 – Ομόνοια (Α’ μέρος)
Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 15:00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ανακαλύπτει μια γειτονιά, που έχει πολλά να διηγηθεί, την Ομόνοια. Η Ομόνοια είναι η γειτονιά των μαγαζιών – ορόσημο, από το πασίγνωστο φαρμακείο, όπου δίνονταν παλιά όλα τα ραντεβού, μέχρι μέρη συνυφασμένα με μοναδικές γεύσεις.
Το γαλακτοπωλείο «Στάνη» ανήκει σε αυτή την κατηγορία και από τότε που άνοιξε στην πλατεία το 1949, δεν έχει αλλάξει τίποτα στα υπέροχα προϊόντα που προσφέρει.
Ο Δημήτρης έχει δηλώσει αρκετές φορές, πως στο σουβλάκι είναι παραδοσιακός. Ως εκ τούτου, δε γίνεται να μη σταματήσει στο «Λευτέρη τον Πολίτη», για να δοκιμάσει το αυθεντικό σουβλάκι του: μοσχαρίσιο κεμπάπ τυλιγμένο σε πίτα, που ψήνεται πάνω στο κρέας, συνοδευόμενο από τομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και καυτερή πάπρικα. Μόνο.
Στα πέριξ της Ομόνοιας θα πάει στην «Κληματαριά», ένα εστιατόριο συνυφασμένο με την ελληνική κουζίνα, αλλά θα βρεθεί και με τεχνίτες της ζύμης στη φημισμένη «Δωδώνη» με τις καλύτερες τυρόπιτες κουρού.
Στην κουζίνα του, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει: μια πανακότα με γιαούρτι και μαρμελάδα τομάτας αλλά και ένα ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης.
Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 15:00 – Ομόνοια (Β’ μέρος)
Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 15:00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσοςσυνεχίζει τη βόλτα του στην Ομόνοια.
Στην Ομόνοια τα μαγαζιά απλώνονται σε όλα τα γύρω στενά. Και κατά μια έννοια είναι πολύ τυχεροί, όσοι έχουν μαγαζί εστίασης εδώ. Βρίσκονται στην πηγή των προϊόντων με την επιβλητική Βαρβάκειο Αγορά στα πόδια τους.
Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα είναι από χρόνια συνυφασμένη με το κλείσιμο της βραδιάς σε ένα μαγειρείο στη Βαρβάκειο. Σε ένα τέτοιο θα βρεθεί και ο Δημήτρης.
Από τον πατσά, σε ινδικό. Γιατί όχι. Η περιοχή της Ομόνοιας, τα συνδυάζει όλα, από τις ινδικές γεύσεις με μπόλικο κάρυ στον εμβληματικό παστουρμά του «Μιράν» στην Ευρυπίδου.
Μετά από μια βόλτα με ιδιαίτερα έντονες γεύσεις και μυρωδιές, στην κουζίνα του ο Δημήτρης δημιουργεί δύο συνταγές: σούπα σελινόριζας με μουστάρδα και κάρυ και πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο, αυγά και πατάτα.
«Γειτονιές στο πιάτο», με το Δημήτρη Σκαρμούτσο. Κάθε Σαββατοκύριακο, στις 15:00!
#GeitoniesStoPiato