“Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα”, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή στις 15:15 στο OPEN.
Είναι γνωστή η αγάπη του Βαγγέλη Δρίσκα για την μαγειρική αλλά και το πάθος του να παρακολουθεί τις εξελίξεις, τα νέα και ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχει σχέση με τη γαστρονομία.
Το “Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα” είναι μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή. Πολυσυλλεκτική, με μαγειρικά θέματα που εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα και κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή αμείωτο γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο να δει.
Οι στήλες εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας: «Ελληνική κουζίνα» δοσμένη με πιο σύγχρονη ματιά. «Έθνικ κουζίνες»: όλα τα υλικά χωράνε στο τραπέζι μας, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε. «Υγιεινά αλλά Νόστιμα», μαθαίνουμε τις διατροφικές αξίες των τροφίμων και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε στο καθημερινό μας μαγείρεμα με το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
«Ζαχαροπλαστική για όλους»: με ωραία εύκολα γλυκά, εντυπωσιακές παρασκευές, το γλυκό του Σαββατοκύριακου και συνταγές χωρίς ζάχαρη. «Σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές» με υλικά έκπληξη, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. «Μasterclass σε 5’»: Μαθαίνουμε τα βασικά για μία τεχνική, ένα υλικό, μία συνταγή, μία κουζίνα.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει τις καλύτερες και τις πιο απλές συνταγές: δοκιμασμένες, βατές με σίγουρο αποτέλεσμα. Μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε αποτελεσματικά και μοιράζεται γνώσεις που θα μας κάνουν να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε τη μαγειρική. Μαζί του το μαγείρεμα γίνεται αγχολυτική, ευχάριστη και κυρίως δημιουργική διαδικασία.
Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ο Βαγγέλης μαγειρεύει ένα κλασσικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας: μοσχαράκι στη γάστρα με λεμόνι και μουστάρδα. Στη συνέχεια φτιάχνει μία αγαπημένη μακαρονάδα με μπέικον, κρέμα και μανιτάρια, ενώ δείχνει όλα τα μυστικά για το τέλειο ασιατικό τηγανητό ρύζι με γαρίδες και λαχανικά αλλά και για τα πιο αφράτα pancakes με μήλα και καραμελωμένο γάλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, ο Βαγγέλης φτιάχνει χορτοφαγικά λαζάνια με γέμιση σπανακόπιτας, δείχνει πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε φιλέτο ψαριού με ελιές, λεμόνι και κάπαρη και ετοιμάζει την πιο υγιεινή εκδοχή της σαλάτας ταμπουλέ με κινόα και κεχρί. Για επιδόρπιο ψήνει ένα υπέροχο αφράτο σοκολατένιο κέικ με πλούσιο γλάσο και σάλτσα καραμέλας.
Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου το μενού περιλαμβάνει ένα μεσογειακό λαβράκι στον φούρνο που συνοδεύεται με δροσερή και υγιεινή σαλάτα με κέιλ και γλυκοπατάτες, νόστιμες κροκέτες πατάτας με σαλάμι και τυριά και το πιο νόστιμο μπέργκερ με το αυθεντικό αμερικάνικο τραγανό φιλέτο κοτόπουλου. Για γλυκό ο Βαγγέλης ετοιμάζει την πιο εύκολη και βελούδινη μους σοκολάτας που φτιάχνεται με 2 μόνο υλικά!
Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο Βαγγέλης φτιάχνει την χορτοφαγική εκδοχή της σάλτσας μπολονέζ για ταλιατέλες, δείχνει πώς φτιάχνεται η Pinsa Romana, μία πίτσα με ιστορία, και την δοκιμάζει σε δύο λαχταριστές εκδοχές. Στη συνέχεια, ετοιμάζει δύο σούπερ μαμαδίστικες συνταγές: αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και ένα διαφορετικό ρολό κιμά στο ταψί με πιπεριές και πατάτες.
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο Βαγγέλης μαγειρεύει κόκορα παστιτσάδα, το εμβληματικό πιάτο της κερκυραϊκής κουζίνας. Φτιάχνει αυγά με πατάτες με ένα διαφορετικό τρόπο και στη συνέχεια ένα λαχταριστό σαγανάκι πιπεριές με τυροκαυτερή. Το επεισόδιο κλείνει με την Σπάτουλα Καλαμπάκας, ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο γλυκό με πρωταγωνιστές τα καρύδια και την κρέμα!
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε καθημερινά σαν σεφ στην κουζίνα μας!