Χιλιάδες συνεντεύξεις, πολυτάραχη ζωή και μια πρωταγωνιστική περσόνα που “Πατούσε” κάθε σταρ της εποχής!
Λένε πως κάθε επάγγελμα έχει τον δικό του θεό, ο οποίος άλλοτε είναι καλός με τους “πιστούς” του και άλλοτε σκληρός και άδικος. Μερικοί απ’ την άλλη πλευρά, δεν αποδίδουν τις παραπάνω συνθήκες σε κάτι Θείο, αλλά, πιο απλά και με λιγότερη φαντασία, τη συγκεκριμένη φάση την ονομάζουν “ζωή”. Τώρα για το ποιος έχει δίκιο, κανείς δεν ξέρει την απάντηση. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ένα: Ο Θεός της δημοσιογραφίας, κάποτε, έπλασε τον Λάρι Κινγκ και έδωσε στο συγκεκριμένο επάγγελμα τον βασιλιά που του έλειπε, ώστε από κάτι σημαντικό, να γίνει κάτι σπουδαίο.
Βλέπεις, κάθε τυπάκος που σπουδάζει δημοσιογραφία εκεί έξω, έχει ένα και μόνο όνειρο, να μοιάσει στο εκάστοτε είδωλο του. Έτσι, στην αρχή της καριέρας του μπορεί να αντιγράφει ατάκες, εκφράσεις, αλλά ακόμα και το ντύσιμο και το κούρεμα του ινδάλματος του. Και σε ρωτάω εγώ τώρα, έχει δει ποτέ κανέναν να προσπαθεί να μιμηθεί τον Λάρι Κινγκ; Όχι! Και ο λόγος είναι απλός, κάποια πράγματα απλά δεν τα ακουμπάς.
Γεννημένος το μακρινό 1933 στη Νέα Υόρκη, ο μικρός Λόρενς (όπως είναι το κανονικό του όνομα) δεν βρήκε τίποτα στρωμένο στη ζωή του. Αντίθετα πάλεψε για τα πάντα. Αυτή η πάλη λοιπόν, τον “ανάγκασε” τη δεκαετία του 50′, να είναι το παιδί για όλες τις δουλειές(καθάρισμα κτλπ) σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό του Μαϊάμι. Και τότε, αυτός ο Θεός που αναφέραμε πιο πάνω, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Ένας παραγωγός του σταθμού δηλώνει παραίτηση και ο δρόμος για τον Λάρι Κινγκ, είχε μόλις ανοίξει…
Τζόγος, χρεωκοπίες και μια πολυτάραχη ζωή με 8 γάμους και 7 συζύγους είναι απλά η γαρνιτούρα σε ένα κυρίως πιάτο που όμοιο του δεν έχει ξαναδεί η δημοσιογραφία. Και μεταξύ μας, δεν γνωρίζουμε αν θα ξαναδεί στο μέλλον.
Όλα αυτά γιατί ο Λάρι Κινγκ, με τον καιρό, από ένας καλός δημοσιογράφος έγινε κορυφαίος, μετέπειτα έγινε σχολή ολόκληρη για εκατομμύρια ανθρώπους εκεί έξω και εξελίχθηκε σε θρύλο, έναν θρύλο που μόνο αν τον ζούσες μπορούσες να αντιληφθείς τη σπουδαιότητα του. Και μεταξύ μας, εμείς δεν τον ζήσαμε δυστυχώς.
Βλέπεις ο Λάρι δεν έπαιρνε απλά συνεντεύξεις από πρωταγωνιστές, ήταν ο ίδιος ο πρωταγωνιστής στις συνεντεύξεις του και οι σταρ απέναντι του, απλά οι κομπάρσοι. Στον Λάρι δεν έλεγε κανείς “όχι”, ούτε καν ο πιο μισητός άνθρωπός της Γης το 1980, ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο δολοφόνος του Τζον Λέννον. Γιατί ναι, μια απ’τις χιλιάδες συνεντεύξεις που έκανε ο Λάρι, ήταν απέναντι στον εγκληματία που μας στέρησε τον Τζον Λέννον! Και να ήταν μόνο αυτό, σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των Η.Π.Α. έχουν περάσει το κατώφλι της εκπομπής του, όχι γιατί ήθελε ο Κινγκ να τους έχει εκεί, αλλά γιατί αυτοί ήθελαν να έχουν απέναντι τους τον Λάρι.
Όχι, ο ίδιος δεν τα είχε καλά με όλους τους προέδρους της Αμερικής. Ο λόγος που οι αυτοί ήθελαν να βγουν απέναντι του ήταν απλός: Μπορεί να σε ήξεραν 100.000.000 άτομα στη Γη, αλλά αν έβγαινες στο talk-show του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, θα σε μάθαιναν άλλα τόσα! Πρόσεξε όμως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο παρουσιαστής δεν “έγλειφε τα αυτιά” κανενός, αλλά έκανε ερωτήσεις που έφερναν σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους του. Ε, το συγκεκριμένο, πίστεψε μας, δεν ένοιαζε κανέναν!
Θα μπορούσαμε να σου λέμε διάφορες ιστορίες και ονόματα που συνδέθηκαν με τον Κινγκ. Αλλά σίγουρα θα έβλεπες ΞΑΝΑ τα ίδια και τα ίδια, καθώς μετά τον θάνατο του, όλοι τον ξαναθυμηθήκαμε. Όχι ότι τον είχαμε ξεχάσει ποτέ βέβαια…
Ο Λάρι Κινγκ για χρόνια ήταν ο άνθρωπος που “έμπαινε” περισσότερο απ’ τον καθένα στα σπίτια των Αμερικάνων. Ήταν ο άνθρωπος που ήξερες ότι αν σε καλέσει στην εκπομπή του, τότε είσαι σταρ. Ο Λάρι Κινγκ, για πολλούς ήταν και είναι ο κορυφαίος δημοσιογράφος που έβγαλε ποτέ ετούτος ο πλανήτης.
Και ναι, πολλοί από εμάς μπαίνοντας στη δημοσιογραφία έχουμε κάποια πρότυπα. Έχουμε κάποιους τυπάδες που θα θέλαμε να τους μοιάσουμε. Και μέσα σε αυτούς, να το ξέρεις, δεν βρίσκεται ο Λάρι Κινγκ. Γιατί; Γιατί κάποιοι μπορεί να πιστεύουμε ότι είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα, αλλά το να μοιάσεις στον Λάρι δεν είναι δύσκολο, είναι ακατόρθωτο!
Καλό σου ταξίδι ρε τυπάρα!