Ένα ιδιοσυγκρασιακό αγγλόφωνο κομμάτι, προπομπός του επερχόμενου ντεμπούτου album του Silot, “Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε;”
Έχοντας αφήσει ήδη το ιδιαίτερο αισθητικό του αποτύπωμα με δύο δυνατά singles και πατώντας γερά στις βάσεις της διαρκούς εξελισσόμενης μουσικής του ταυτότητας, ο Silot επιστρέφει το 2021 με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο “Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε;”. Το πρώτο επίσημο single του album “Shelter” που μόλις κυκλοφόρησε αποτελεί το μοναδικό αγγλόφωνο κομμάτι του “Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε;” και όχι τυχαία.
Η συνειδητή απόφαση του Silot να αφιερωθεί στον ελληνικό στίχο από την αρχή της επίσημης μουσικής του πορείας έρχεται μέσα από μία εσωτερική ανάγκη για μοίρασμα και ταύτιση. Το “Shelter” γράφτηκε πίσω στο 2014, τότε που ο Silot ένιωθε πιο προστατευμένος πίσω τον αγγλικό στίχο, και μάλιστα είναι το πρώτο κομμάτι που έγραψε ποτέ. Το ιδίωμα του συγκεκριμένου τραγουδιού ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι απευθύνεται στον πόνο του ανεκπλήρωτου και εν τέλει στο προσωπικό καταφύγιο της φαντασίας, με οδηγό την οποία, μπορούν να συμβούν τα πάντα.
Το συγκεκριμένο κομμάτι λειτουργεί σαν ένα στιγμιαίο flashback για τον Silot κάθε φορά που το ερμηνεύει και για αυτό το λόγο είναι γεμάτο συναίσθημα και ορμή, κάτι που εκφράζεται ιδιαίτερα στιχουργικά και η αντιδιαστολή με το αργό, αισθησιακό beat είναι που το κάνει αυτόματα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι. Έτσι, ο δημιουργός ένιωσε πως ανήκει αναμφίβολα στο “Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε;” ένα δίσκο που για τον ίδιο αποτελεί προσωπικό στοίχημα. Ζυμωμένο εν μέσω πανδημίας και ολοκληρωμένο από μία αστείρευτη όρεξη για δημιουργία και έμπνευση ,κόντρα σε κάθε εμπόδιο, αυτό το album αποτέλεσε το ιδανικό καταφύγιο για το κομμάτι “Shelter”.
Στο τιμόνι της παραγωγής του “Shelter” βρίσκεται ο James Papageorgiou, που μαζί με τον Silot στρετσάρουν τα ήδη ασαφή όρια μεταξύ της pop και της hip-hop μουσικής, όρια που γίνονται κάπως πιο διακριτά μέσω της χρήσης autotune και trap beats. Μια δόση electro έρχεται να συμπληρώσει το ήδη εκρηκτικό μείγμα του “Shelter”, ενός τραγουδιού τόσο εσωτερικού που καταλήγει να γίνεται universal.
Απολαύστε το “Shelter”