Με θέμα «Θέατρο και θεραπεία στην αρχαία Ελλάδα. Η περίπτωση των Ασκληπιείων» συνεχίζεται στις 17/1 η σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ
Με θέμα «Θέατρο και θεραπεία στην αρχαία Ελλάδα. Η περίπτωση των Ασκληπιείων» και ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή αρχαιολογίας Βασίλη Λαμπρινουδάκη, συνεχίζεται την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 12:00 η σειρά διαδικτυακών ομιλιών και συνομιλιών «Θέατρο-Τραύμα-Θεραπεία», του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Η σειρά, σε επιμέλεια Ιωσήφ Βιβιλάκη, εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2021.
Δεύτερη συνομιλία
Στη δεύτερη συνομιλία της σειράς διαδικτυακών συνομιλιών υποδεχόμαστε τον διακεκριμένο ομότιμο καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας Βασίλη Λαμπρινουδάκη ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Θέατρο και θεραπεία στην αρχαία Ελλάδα. Η περίπτωση των Ασκληπιείων».
Επιμέλεια-συντονισμός: Ιωσήφ Βιβιλάκης
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, ώρα 12.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ
Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, 1978-2006.
(Βοηθός 1964-1968, Επίκουρος καθηγητής 1968-1972, Μόνιμος καθηγητής 1972-1978). Ομότιμος από Σεπτ. 2006. Αντεπιστέλλον μέλος της Académie des Inscriptions et Belles-Lettres των Παρισίων (1999 κε.), Αντεπιστέλλον μέλος της Akademie der Wissenschaften της Βιέννης (2000 κε.), Μέλος της Academia Europea (2000 κε.), Τακτικό μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, Τακτικό μέλος του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, Ισόβιο μέλος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της από το 1980 μέχρι το 2002.
Έχει δημοσιεύσει 11 βιβλία και μονογραφίες, 145 επιστημονικά άρθρα με θέμα την αρχαία Ελληνική Τέχνη, την αρχαία Αρχιτεκτονική, την Τοπογραφία της αρχαίας Ελλάδας, την Επιγραφική, την αρχαία Θρησκεία και λατρεία, την Θεωρία της Αρχαιολογίας, καθώς και τη Διαχείριση και Ανάδειξη Μνημείων, Οδηγούς αρχαιολογικών χώρων και πολλά άρθρα σε εγκυκλοπαίδειες.
Εκδότης του περιοδικού Αρχαιογνωσία, τόμων επιστημονικών Συνεδρίων, τιμητικών επιστημονικών τόμων και Διεθνών Εγκυκλοπαιδικών Λεξικών.
Η συμμετοχή/παρακολούθηση είναι δωρεάν και δεν απαιτείται εγγραφή. Απευθύνεται όχι μόνο στους φοιτητές του Τμήματος αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Προβάλλεται απευθείας μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Zoom και μέσω των κοινωνικών δικτύων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.