Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ.
Και αυτή την εβδομάδα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμη για γευστικά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, για υπέροχες συνταγές και λαχταριστά πιάτα. Μπαίνουμε στην κουζίνα και ταξιδεύουμε μαζί της στον μαγικό κόσμο της μαγειρικής. Από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ.
Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου – Εύκολα & Υγιεινά
Εύκολες και υγιεινές σήμερα οι συνταγές στην κουζίνα της Αργυρούς, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και έχουν ανάγκη από θρεπτικά γεύματα. Για την αρχή, η αγαπημένη μας μαγείρισσα ετοιμάζει λιβανέζικη ρεβυθοσαλάτα με χούμους. Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία, μία συνταγή κυριολεκτικά για αθλητές, ακόμη και για πρωινό. Περνάμε σε λαχταριστές φτερούγες κοτόπουλου BΒQ με μία υπέροχη μαρινάδα που διατηρείται για 12 ώρες στο ψυγείο. Και για το τέλος, έχουμε μία συνταγή σούπερ ελαφριά. Υγιεινή μακαρονάδα με πέστο αβοκάντο. Εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη.
Τρίτη 16 Φεβρουαρίου – Μαγειρικό Σχολείο
Μαγειρικό σχολείο σήμερα και η Αργυρώ μάς μυεί στα μυστικά της βρετανικής κουζίνας, με τρεις διάσημες συνταγές. Η “αυλαία” ανοίγει με τη δημοφιλή πίτα του βοσκού, μία πίτα χωρίς φύλλο και βουτυράτο πουρέ. Συνεχίζει με μία πεντανόστιμη συνταγή για αυθεντικά fish and chips, τηγανητά ψαράκια με κουρκούτι μπύρας και πατάτες διπλοτηγανισμένες και τραγανές, ραντισμένες με ξίδι, όπως ακριβώς σερβίρονται στην Γηραιά Αλβιόνα. Και τέλος, μαγειρεύει για μικρούς και μεγάλους, αγγλικά scones. Πεντανόστιμα, και πανεύκολα στην προετοιμασία, γλυκίσματα που αποτελούν μέχρι σήμερα βασικό μέρος της ιεροτελεστίας στο απογευματινό τσάι.
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου – Γλυκά & Αλμυρά
Η Αργυρώ μαγειρεύει σήμερα τρία εξαιρετικά αλμυρά και γλυκά πιάτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ξεκινάει με galette με φρούτα, όπως σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα και φραγκοστάφυλα. Μια πρωτότυπη συνταγή με φρούτα του δάσους, με φύλλο σε πιέτες. Συνεχίζει με κέικ λεμόνι, ένα εκπληκτικό και αφράτο κέικ με γιαούρτι στραγγιστό. Και για το τέλος, η Αργυρώ μαγειρεύει σουφλεδάκια ομελέτας σε θήκες για muffins, ένα εύκολο πιάτο που σερβίρεται ως σνακ ή κυρίως πιάτο συνοδευόμενο από πράσινη σαλάτα.
Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου – Απλά & Μαγικά
Απλές και μαγικές συνταγές σήμερα και η Αργυρώ μαγειρεύει ένα φανταστικό χοιρινό με γλασαρισμένη σάλτσα. Μία σάλτσα – γλύκισμα, με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα, μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Συνεχίζει με τηγανητά tramezzini με σαλάμι και φρέσκο τυρί κρέμα, ένα υπέροχο πιάτο για δεκατιανό -όπως συνηθίζουν στην Ιταλία-, αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Για το τέλος, έρχεται μία συνταγή ιδιαίτερη και παραδοσιακή από την Πάρο. Παριανά ξεροτήγανα νηστίσιμα, χωρίς αυγά, με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου – Νόστιμα & Λαχταριστά
Η Αργυρώ ετοιμάζει σήμερα στην κουζίνα της τρία εξαιρετικά πιάτα. Για την αρχή, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με σάλτσα ψητού ή αλλιώς ντεμιγκλάς, όπως ακριβώς σερβίρεται στα εστιατόρια. Πρόκειται για μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχουμε δοκιμάσει. Συνεχίζει με τις πατάτες hasselback ή “πατάτες ακορντεόν”, σουηδικής προέλευσης, ένα πιάτο που χρονολογείται από το 1700. Και για το τέλος, η αγαπημένη μας σεφ ετοιμάζει ένα εύκολο, οικονομικό και “μαμαδίστικο” πιάτο για όλες τις ώρες. Πιλάφι μιλανέζα. Μία συνταγή με σπυρωτό πιλάφι, έτοιμη σε 17 λεπτά.