Στο πλαίσιο της ψηφιακής εκστρατείας Respect Art Workers για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο χώρο των τεχνών, του πολιτισμού και του θεάματος.
Οι «Βραδινές Βόλτες», μια από τις δράσεις συσπείρωσης και ενδυνάμωσης των Support Art Workers, επιστρέφει την Πέμπτη 18 Μαρτίου, στις 22:00. Σε μια διαδρομή ελεύθερη, με κουβέντα, μουσική, εικόνες που ακολουθούν τα μονοπάτια ενός κοινού, χαλαρού, βραδινού περιπάτου χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, οι «Βραδινές Βόλτες» είναι ζωντανές συζητήσεις για τις τέχνες, την εγχώρια πολιτιστική πολιτική, την καλλιτεχνική έρευνα κι εκπαίδευση, για όσα εμπνέουν κι εμψυχώνουν, εξελίσσουν κοινωνικά και κινητοποιούν καλλιτεχνικά.
Την Πέμπτη 18 Μαρτίου, η «Βραδινή Βόλτα» φιλοξενεί τις Eριφίλη Γιαννακοπούλου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Αμαλία Καβάλη και Κατερίνα Μαυρογεώργη, μέλη των WOM.A. – Women In Arts, σε μια ζωντανή συζήτηση μέσω της σελίδας τους στο Facebook για το ελληνικό #metoo, τη δράση και τους στόχους της νεοσύστατης πρωτοβουλίας γυναικών εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού και των τεχνών WOM.A., την έμφυλη βία και τις εργασιακές συνθήκες των γυναικών στον πολιτισμό.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δεκαήμερης ψηφιακής εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης Respect Art Workers για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο χώρο των τεχνών, του πολιτισμού και του θεάματος, η οποία διοργανώνεται από την πρωτοβουλία Support Art Workers, την πρωτοβουλία WOM.A. – Women In Arts, τη Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα (ΦΥΛ.ΙΣ.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Ν.Δι.Θ.) από τις 8 έως τις 18 Μαρτίου.
Λίγα λόγια για τις προσκεκλημένες
H Ειρήνη Γεωργαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 34 χρόνια. Αποφοίτησε το 2008 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Από τότε εργάζεται στο θέατρο. Έχει περάσει σχεδόν από όλα τα πόστα, αλλά κυρίως ασχολείται με την υποκριτική και τη σκηνοθεσία. Από το 2011 είναι μόνιμο μέλος της ομάδας oper(o).
Η Εριφίλη Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε λυρικό τραγούδι και όπερα στο Μόναχο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Το 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και δημιούργησε την ομάδα οper(ο), με την οποία δραστηριοποιείται ως λυρική τραγουδίστρια, σκηνοθέτις και της οποίας έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Πρόκειται για μια από τις πρώτες ανεξάρτητες ομάδες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την όπερα και το λυρικό θέατρο, αναζητώντας μια νέα, σύγχρονη γλώσσα σε αυτό το είδος θεάτρου.
Η Αμαλία Καβάλη αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 2011. Το 2018 ήταν υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία της στην παράσταση «Ορλάντο» (σκηνοθεσία Ιώ Βουλγαράκη). Πέρα από την εμπειρία της ως ηθοποιός, έχει εργαστεί ως δραματουργός, παραγωγός και σκηνοθέτις στην παράσταση «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη», που δημιούργησε μαζί με το Γιάννη Σοφολόγη. Αυτή την περίοδο εργάζεται στην τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».
Η Κατερίνα Μαυρογεώργη αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «ΑΡΧΗ» της Νέλλης Καρρά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού. Γράφει, παίζει και σκηνοθετεί για το θέατρο και το σινεμά. Το 2017 ήταν υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Έχει γράψει το θεατρικό έργο «Οι Λουόμενες», το οποίο σκηνοθέτησε το 2019 στο skrow. Το 2015 το έργο της «Μέχρι Τώρα» ανέβηκε στο skrow σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μαρίας Φιλίνη.