Η μαγειρική δεν είναι απλά ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι, αλλά μια μορφή τέχνης.
Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με 10 βιβλία μαγειρικής, που μπορούν να διαβαστούν από όλους, επαγγελματίες ή μη, για καθημερινά, νηστίσιμα, εορταστικά, αλμυρά και γλυκά γεύματα!
Εσείς τι θα μαγειρέψετε, λοιπόν, σήμερα;
1. Risotti, Πάνος Ιωαννίδης (εκδ. Πατάκη)
Ναι, το βιβλίο του αγαπημένου κριτή του Masterchef είναι γεγονός!
Ο Πάνος Ιωαννίδης εσωκλείει στο βιβλίο του όχι μόνο τις συνταγές του για επιτυχημένο ριζότο, αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να δημιουργήσει το δικό μοναδικό ριζότο!
«[…]Στις σελίδες του παρουσιάζω, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μου, τις τεχνικές που απαιτεί ένα ριζότο, καθώς και τις συμβουλές, τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο ριζότο που εκφράζει εσάς. Σε αυτό το βιβλίο εγώ θα σας δείξω τον τρόπο και θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα στη γεύση θα τη βάλετε εσείς.Θα σας δείξω το πώς κι εσείς θα δημιουργήσετε το δικό σας ριζότο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτό κάνω κι εγώ κάθε φορά που καλούμαι να δημιουργήσω ένα ριζότο. Είναι από τα πιάτα που τους δίνω πραγματικά όλη μου την προσοχή και την ενέργεια, όταν τα φτιάχνω. Είναι από τα φαγητά που με απορροφούν τόσο, που χάνω την αίσθηση του χρόνου. Είναι από τα πιάτα που κινητοποιούν όλες τις αισθήσεις μου.…»
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.patakis.gr/product/644428/vivlia-praktikoi-odhgoi-mageirikh-gastronomia-oinologia/Risotti/
2. Δε Κούκμπουκ, Madame Ginger (εκδ. Μίνωας)
Η δημοφιλής Madame Ginger κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με 61 συνταγές, το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, με διαφορετικά διατροφικά γούστα.
«Τις συνταγές αυτού του βιβλίου θα τις μαγειρέψεις εσύ που αποφεύγεις το κρέας αλλά και εσύ που είσαι κρεατοφάγος αλλά κάποιες μέρες την εβδομάδα προτιμάς ένα νόστιμο πιάτο με όσπρια. Θα τις μαγειρέψεις εσύ που είσαι vegan ή εσύ που θες να μαγειρέψεις για τους vegan φίλους σου. Συνταγές για όσους φτιάχνουν τα κέικ τους με βούτυρο και γάλα, για εκείνους που προτιμούν το λάδι και το γάλα αμυγδάλου. Συνταγές για τη μαμά που νηστεύει, τον μπαμπά που προσέχει, τον φοιτητή που πρέπει να θρέψει σώμα και νου εύκολα και οικονομικά, τον άνθρωπο του σήμερα που τρέχει όλη μέρα να προλάβει και έχει μόλις μισή ώρα στη διάθεσή του να φτιάξει ένα νόστιμο πιάτο φαγητό».
Για περισσότερες πληροφορίες: https://minoas.gr/product/de-koukmpouk/
3. Γλυκά Χωρίς, Χρήστος Βεργάδος (εκδ. Διόπτρα)
Πόσες φορές δεν έχουμε ανοίξει το ψυγείο μας, για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα κάποιο γλυκό αλλά μας λείπει κάποιο συστατικό; Πόσες φορές θέλουμε να φτιάξουμε κάποιο γλυκό χωρίς κάποιο συγκεκριμένο συστατικό; Απάντηση σε όλα αυτά τα πρακτικά ζητήματα έρχεται να μας δώσει το βιβλίο ζαχαροπλαστικής του Χρήστου Βεργάδου, με 64 γευστικές συνταγές!
«Γίνεται γλυκό χωρίς ζάχαρη και αβγά;
Χωρίς αλεύρι και ψήσιμο στον φούρνο;
Υπάρχουν γλυκά χωρίς γλουτένη;
Και τελικά, μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά όταν καθημερινά έχουμε ελάχιστο χρόνο;
Σε αυτό το βιβλίο ανακαλύψτε πόσο εύκολο είναι να φτιάχνετε γλυκά χωρίς… όλα τα παραπάνω μέσα από 64 συνταγές που θα γλυκάνουν την καθημερινότητά σας και τους γύρω σας.
Αληθινά, εύγευστα γλυκά χωρίς»…
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dioptra.gr/vivlio/mageiriki/gluka-xoris/
4. Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας, Άκης Πετρετζίκης (εκδ. Ψυχογιός)
Πέρα από θρησκευτική πρακτική, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την αποχή από το κρέας για διάφορους λόγους και το τελευταίο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη είναι μια πρωτότυπη πηγή νηστίσιμων, πλην όμως νόστιμων, συνταγών!
«Για τους πιστούς της χορτοφαγίας, για τους φανατικούς της νηστείας, για τους νοσταλγούς του κλασικού μαγειρευτού, για τους αυστηρούς των θαλασσινών, για τους λάτρεις των αλλαγών και των δοκιμών, για τους «προσέχω τη διατροφή μου», αλλά και για τους «δεν μπορώ χωρίς κρέας». Ένα βιβλίο που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις και με προκάλεσε να σας αποδείξω πώς με απλά, βασικά, πρωτογενή υλικά μπορείς να φτιάξεις τις πιο νόστιμες, θρεπτικές και χορταστικές συνταγές. Ο δικός μου τρόπος να φέρνω τους ανθρώπους στο ίδιο τραπέζι με πιάτα που ικανοποιούν τις γεύσεις όλων και να καταρρίπτω μύθους γύρω από το φαγητό, μέσα από τη φαντασία και την όρεξή μου για δημιουργία». – Άκης Πετρετζίκης
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.psichogios.gr/el/to-biblio-ths-nhsteias.html
5. Τα μυστικά της κουζίνας του Μονταλμπάνο, Στεφανία Κάμπο (εκδ. Πατάκη)
Για όλους τους λάτρεις του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, του ήρωα των αστυνομικών μυθιστορημάτων του Αντρέα Καμιλλέρι, οι οποίοι γνωρίζουν την αγάπη του για το καλό φαγητό αλλά και για όλους όσους θέλουν να μάθουν ιταλικές – σικελιάνικες συνταγές το βιβλίο της Στεφανία Κάμπο είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση!
[…] «Το φαγητό γίνεται πρωταγωνιστής όλων των ιστοριών του Μονταλμπάνο, και αποκτά έντονη συναισθηματική αξία ως συνώνυμο της μητρικής αγάπης. Από εκεί προκύπτει η σημασία που έχει για τον αστυνόμο το πάθος αυτό, που είναι τόσο ουσιώδες, ώστε υπερβαίνει ακόμη και το ερωτικό πάθος. Για τον Μονταλμπάνο, το φαγητό είναι το αντικείμενο του πόθου, πιο σημαντικό από τις άλλες ηδονές και πρέπει να το «κατακτήσει» πάση θυσία – αλλά τα μυστικά των γευστικών πιάτων φυλάσσονται από άλλους, την «παραδουλεύτρα» Αντελίνα, τον Καλότζερο, τον Έντσο». […]
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.patakis.gr/product/616237/vivlia-praktikoi-odhgoi-mageirikh-gastronomia-oinologia/Ta-mustika-ths-kouzinas-tou-Montalmpano/
6. Μαγειρεύω Εποχές, MamaTsita (εκδ. Μεταίχμιο)
Το βιβλίο της γνωστής food blogger MamaTsita περιλαμβάνει γευστικές συνταγές για όλα τα γούστα, εμπνεόμενη από τις 4 εποχές!
«Η Γωγώ Παπαδιονυσίου, ή MamaTsita όπως είναι γνωστή ως επιτυχημένη food blogger και τηλεοπτική μαγείρισσα, μας ανοίγει την κουζίνα της και μας μαγειρεύει υπέροχες συνταγές με φρέσκα εποχιάκα υλικά, μας αποκαλύπτει μικρά πρακτικά μυστικά και μας δίνει ιδεές για εύκολες και νόστιμες λύσεις για το καθημερινό τραπέζι. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου παράλληλα με τις συνταγές η MamaTsita μας διηγείται ιστορίες από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια που την ενέπνευσαν και την οδήγησαν στην κουζίνα αφού, όπως και να το κάνουμε, η μαγειρική είναι υπόθεση καρδιάς».
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.metaixmio.gr/el/products/μαγειρευω-εποχες
7. Μια Δόση Νοστιμιάς, Κέιτ Άλισον και Κέι Φίδερστόουν (εκδ. Φανταστικός Κόσμος)
Απλές, γευστικές, καθημερινές, χορταστικές και ελαφριές συνταγές, οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν ακόμη και από τον πιο απλό μάγειρα είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου μαγειρικής!
«Οι συνταγές του βιβλίου είναι εύκολες στην παρασκευή τους, με απλά υλικά και τεχνικές που κάνουν τη μαγειρική να μοιάζει παιχνιδάκι, ακόμα κι αν αρχίζετε από το μηδέν. Προσφέρουν μια αίσθηση ελέγχου στην κουζίνα σας, ώστε να δημιουργήσετε διαιτητικά, υγιεινά πιάτα και να μην χρειαστεί να καταφύγετε σε επεξεργασμένες, λιπαρές τροφές για να ικανοποιηθείτε. Είμαστε τόσο υπερήφανοι, για όλες μας τις συνταγές και ελπίζουμε ότι, και εσείς, θα αγαπήσετε τη διαδικασία παρασκευής τους, όσο και το τελικό αποτέλεσμα.»
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.fantastikos-kosmos.gr/product-27558.html
8. Η Κουζίνα των Αγίων, Μαίρη Σπυριδογιαννάκη (εκδ. Brainfood)
Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τα αγαπημένα πιάτα των Αγίων της Ορθοδοξίας;
«Τι τρώμε του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Γεωργίου;Με ποιο ψωμί γλυκαίνουμε την Παναγία στη γιορτή της;Γιατί ο Άγιος Ανδρέας θέλει τηγανητά; Ποιον Άγιο λέμε και «Ντολμαδά» αλλά και «Σφουγγάτο»; Γιατί του Προφήτη Ηλία κάνουμε λαδομαγειρέματα; Ποια Αγία λατρεύει τα ξεροτήγανα και τις μυζηθρόπιτες; Όλοι σχεδόν οι Άγιοι του ορθόδοξου εορτολογίου έχουν τις σπεσιαλιτέ τους, γνωστές και άγνωστες, όπως οι μεγάλες μέρες της Χριστιανοσύνης –Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος– έχουν τις δικές τους».
Για περισσότερες πληροφορίες: https://brainfood.gr/proion/i-koyzina-ton-agion/
9. Η Καλύτερη Πίτσα Του Κόσμου, Γκαμπριέλ Μπόντσι (εκδ. Πατάκη)
Ο Μιχαήλ Άγγελος, όπως τον έχουν αποκαλέσει, της ζύμης Γκαμπριέλ Μπόντσι δίνει τις δικές του συνταγές για μια τέλεια πίτσα, από το ζυμάρι ως και τη γέμιση.
[…] «Η επανάστασή του πηγάζει από τη σχεδόν μανιακή προσήλωση με την οποία επιλέγει τις πρώτες ύλες, από τη συνεχή και καθημερινή του τριβή με τις ζύμες και το φούσκωμά τους, από την περιέργεια με την οποία εξερευνά τις κουζίνες όλου του κόσμου. Δίπλα στις κλασικές συνταγές με ντομάτα, μοτσαρέλα ή προσούτο, μας προτείνει συνδυασμούς απολαυστικούς και αναπάντεχους: ψητό χοιρινό, καρπάτσο μπακαλιάρου, πράσινες ντομάτες, μάνγκο, ροδάκινα στη σχάρα, ραδίκια, τηγανητό χταπόδι, γλυκόριζα ή χουρμάδες»….
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.patakis.gr/product/502158/vivlia-praktikoi-odhgoi-mageirikh-gastronomia-oinologia/H-kaluterh-pitsa-tou-kosmou-Suntages-kai-mustika-apo-ton-vasilia-ths-Romhs/
10. Γλυκά και Υγιεινά, Αθηνά Πάνου (εκδ. Ψυχογιός)
Όλοι μας θέλουμε κάπου κάπου να φάμε και κάποιο γλυκό, αλλά καλώς ή κακώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ιδιαίτερα για τα άτομα που αποφεύγουν την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης. Το βιβλίο «Γλυκά και Υγιεινά» προτείνει εύκολες και γευστικές, πάνω από όλα συνταγές για μικρούς και μεγάλους!
«Τι θα έλεγες να μάθαινες να δημιουργείς ξεχωριστά γλυκά χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης; Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψεις ότι είναι πιο εύκολο από ό,τι πίστευες και θα βρεις 31 απολαυστικές, γλυκές και υγιεινές συνταγές μαζί με έχεις θερμίδες έχεις! Από μπάρες και μπισκότα, που θα έχεις μαζί σου στη δουλειά ή στο ταξίδι, μέχρι την τούρτα που θα φτιάξεις για το παιδικό πάρτι! Όλα φτιαγμένα με υλικά που δε θα σε δυσκολέψουν»!
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.psichogios.gr/el/glyka-kai-ygieina.html
Η μαγειρική δεν είναι απλά ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι, αλλά μια μορφή τέχνης.
Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με 10 βιβλία μαγειρικής, που μπορούν να διαβαστούν από όλους, επαγγελματίες ή μη, για καθημερινά, νηστίσιμα, εορταστικά, αλμυρά και γλυκά γεύματα!
Εσείς τι θα μαγειρέψετε, λοιπόν, σήμερα;
1. Risotti, Πάνος Ιωαννίδης (εκδ. Πατάκη)
Ναι, το βιβλίο του αγαπημένου κριτή του Masterchef είναι γεγονός!
Ο Πάνος Ιωαννίδης εσωκλείει στο βιβλίο του όχι μόνο τις συνταγές του για επιτυχημένο ριζότο, αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να δημιουργήσει το δικό μοναδικό ριζότο!
«[…]Στις σελίδες του παρουσιάζω, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μου, τις τεχνικές που απαιτεί ένα ριζότο, καθώς και τις συμβουλές, τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο ριζότο που εκφράζει εσάς. Σε αυτό το βιβλίο εγώ θα σας δείξω τον τρόπο και θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα στη γεύση θα τη βάλετε εσείς.Θα σας δείξω το πώς κι εσείς θα δημιουργήσετε το δικό σας ριζότο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτό κάνω κι εγώ κάθε φορά που καλούμαι να δημιουργήσω ένα ριζότο. Είναι από τα πιάτα που τους δίνω πραγματικά όλη μου την προσοχή και την ενέργεια, όταν τα φτιάχνω. Είναι από τα φαγητά που με απορροφούν τόσο, που χάνω την αίσθηση του χρόνου. Είναι από τα πιάτα που κινητοποιούν όλες τις αισθήσεις μου.…»
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.patakis.gr/product/644428/vivlia-praktikoi-odhgoi-mageirikh-gastronomia-oinologia/Risotti/
2. Δε Κούκμπουκ, Madame Ginger (εκδ. Μίνωας)
Η δημοφιλής Madame Ginger κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με 61 συνταγές, το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, με διαφορετικά διατροφικά γούστα.
«Τις συνταγές αυτού του βιβλίου θα τις μαγειρέψεις εσύ που αποφεύγεις το κρέας αλλά και εσύ που είσαι κρεατοφάγος αλλά κάποιες μέρες την εβδομάδα προτιμάς ένα νόστιμο πιάτο με όσπρια. Θα τις μαγειρέψεις εσύ που είσαι vegan ή εσύ που θες να μαγειρέψεις για τους vegan φίλους σου. Συνταγές για όσους φτιάχνουν τα κέικ τους με βούτυρο και γάλα, για εκείνους που προτιμούν το λάδι και το γάλα αμυγδάλου. Συνταγές για τη μαμά που νηστεύει, τον μπαμπά που προσέχει, τον φοιτητή που πρέπει να θρέψει σώμα και νου εύκολα και οικονομικά, τον άνθρωπο του σήμερα που τρέχει όλη μέρα να προλάβει και έχει μόλις μισή ώρα στη διάθεσή του να φτιάξει ένα νόστιμο πιάτο φαγητό».
Για περισσότερες πληροφορίες: https://minoas.gr/product/de-koukmpouk/
3. Γλυκά Χωρίς, Χρήστος Βεργάδος (εκδ. Διόπτρα)
Πόσες φορές δεν έχουμε ανοίξει το ψυγείο μας, για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα κάποιο γλυκό αλλά μας λείπει κάποιο συστατικό; Πόσες φορές θέλουμε να φτιάξουμε κάποιο γλυκό χωρίς κάποιο συγκεκριμένο συστατικό; Απάντηση σε όλα αυτά τα πρακτικά ζητήματα έρχεται να μας δώσει το βιβλίο ζαχαροπλαστικής του Χρήστου Βεργάδου, με 64 γευστικές συνταγές!
«Γίνεται γλυκό χωρίς ζάχαρη και αβγά;
Χωρίς αλεύρι και ψήσιμο στον φούρνο;
Υπάρχουν γλυκά χωρίς γλουτένη;
Και τελικά, μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά όταν καθημερινά έχουμε ελάχιστο χρόνο;
Σε αυτό το βιβλίο ανακαλύψτε πόσο εύκολο είναι να φτιάχνετε γλυκά χωρίς… όλα τα παραπάνω μέσα από 64 συνταγές που θα γλυκάνουν την καθημερινότητά σας και τους γύρω σας.
Αληθινά, εύγευστα γλυκά χωρίς»…
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dioptra.gr/vivlio/mageiriki/gluka-xoris/
4. Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας, Άκης Πετρετζίκης (εκδ. Ψυχογιός)
Πέρα από θρησκευτική πρακτική, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την αποχή από το κρέας για διάφορους λόγους και το τελευταίο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη είναι μια πρωτότυπη πηγή νηστίσιμων, πλην όμως νόστιμων, συνταγών!
«Για τους πιστούς της χορτοφαγίας, για τους φανατικούς της νηστείας, για τους νοσταλγούς του κλασικού μαγειρευτού, για τους αυστηρούς των θαλασσινών, για τους λάτρεις των αλλαγών και των δοκιμών, για τους «προσέχω τη διατροφή μου», αλλά και για τους «δεν μπορώ χωρίς κρέας». Ένα βιβλίο που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις και με προκάλεσε να σας αποδείξω πώς με απλά, βασικά, πρωτογενή υλικά μπορείς να φτιάξεις τις πιο νόστιμες, θρεπτικές και χορταστικές συνταγές. Ο δικός μου τρόπος να φέρνω τους ανθρώπους στο ίδιο τραπέζι με πιάτα που ικανοποιούν τις γεύσεις όλων και να καταρρίπτω μύθους γύρω από το φαγητό, μέσα από τη φαντασία και την όρεξή μου για δημιουργία». – Άκης Πετρετζίκης
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.psichogios.gr/el/to-biblio-ths-nhsteias.html
5. Τα μυστικά της κουζίνας του Μονταλμπάνο, Στεφανία Κάμπο (εκδ. Πατάκη)
Για όλους τους λάτρεις του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, του ήρωα των αστυνομικών μυθιστορημάτων του Αντρέα Καμιλλέρι, οι οποίοι γνωρίζουν την αγάπη του για το καλό φαγητό αλλά και για όλους όσους θέλουν να μάθουν ιταλικές – σικελιάνικες συνταγές το βιβλίο της Στεφανία Κάμπο είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση!
[…] «Το φαγητό γίνεται πρωταγωνιστής όλων των ιστοριών του Μονταλμπάνο, και αποκτά έντονη συναισθηματική αξία ως συνώνυμο της μητρικής αγάπης. Από εκεί προκύπτει η σημασία που έχει για τον αστυνόμο το πάθος αυτό, που είναι τόσο ουσιώδες, ώστε υπερβαίνει ακόμη και το ερωτικό πάθος. Για τον Μονταλμπάνο, το φαγητό είναι το αντικείμενο του πόθου, πιο σημαντικό από τις άλλες ηδονές και πρέπει να το «κατακτήσει» πάση θυσία – αλλά τα μυστικά των γευστικών πιάτων φυλάσσονται από άλλους, την «παραδουλεύτρα» Αντελίνα, τον Καλότζερο, τον Έντσο». […]
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.patakis.gr/product/616237/vivlia-praktikoi-odhgoi-mageirikh-gastronomia-oinologia/Ta-mustika-ths-kouzinas-tou-Montalmpano/
6. Μαγειρεύω Εποχές, MamaTsita (εκδ. Μεταίχμιο)
Το βιβλίο της γνωστής food blogger MamaTsita περιλαμβάνει γευστικές συνταγές για όλα τα γούστα, εμπνεόμενη από τις 4 εποχές!
«Η Γωγώ Παπαδιονυσίου, ή MamaTsita όπως είναι γνωστή ως επιτυχημένη food blogger και τηλεοπτική μαγείρισσα, μας ανοίγει την κουζίνα της και μας μαγειρεύει υπέροχες συνταγές με φρέσκα εποχιάκα υλικά, μας αποκαλύπτει μικρά πρακτικά μυστικά και μας δίνει ιδεές για εύκολες και νόστιμες λύσεις για το καθημερινό τραπέζι. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου παράλληλα με τις συνταγές η MamaTsita μας διηγείται ιστορίες από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια που την ενέπνευσαν και την οδήγησαν στην κουζίνα αφού, όπως και να το κάνουμε, η μαγειρική είναι υπόθεση καρδιάς».
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.metaixmio.gr/el/products/μαγειρευω-εποχες
7. Μια Δόση Νοστιμιάς, Κέιτ Άλισον και Κέι Φίδερστόουν (εκδ. Φανταστικός Κόσμος)
Απλές, γευστικές, καθημερινές, χορταστικές και ελαφριές συνταγές, οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν ακόμη και από τον πιο απλό μάγειρα είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου μαγειρικής!
«Οι συνταγές του βιβλίου είναι εύκολες στην παρασκευή τους, με απλά υλικά και τεχνικές που κάνουν τη μαγειρική να μοιάζει παιχνιδάκι, ακόμα κι αν αρχίζετε από το μηδέν. Προσφέρουν μια αίσθηση ελέγχου στην κουζίνα σας, ώστε να δημιουργήσετε διαιτητικά, υγιεινά πιάτα και να μην χρειαστεί να καταφύγετε σε επεξεργασμένες, λιπαρές τροφές για να ικανοποιηθείτε. Είμαστε τόσο υπερήφανοι, για όλες μας τις συνταγές και ελπίζουμε ότι, και εσείς, θα αγαπήσετε τη διαδικασία παρασκευής τους, όσο και το τελικό αποτέλεσμα.»
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.fantastikos-kosmos.gr/product-27558.html
8. Η Κουζίνα των Αγίων, Μαίρη Σπυριδογιαννάκη (εκδ. Brainfood)
Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τα αγαπημένα πιάτα των Αγίων της Ορθοδοξίας;
«Τι τρώμε του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Γεωργίου;Με ποιο ψωμί γλυκαίνουμε την Παναγία στη γιορτή της;Γιατί ο Άγιος Ανδρέας θέλει τηγανητά; Ποιον Άγιο λέμε και «Ντολμαδά» αλλά και «Σφουγγάτο»; Γιατί του Προφήτη Ηλία κάνουμε λαδομαγειρέματα; Ποια Αγία λατρεύει τα ξεροτήγανα και τις μυζηθρόπιτες; Όλοι σχεδόν οι Άγιοι του ορθόδοξου εορτολογίου έχουν τις σπεσιαλιτέ τους, γνωστές και άγνωστες, όπως οι μεγάλες μέρες της Χριστιανοσύνης –Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος– έχουν τις δικές τους».
Για περισσότερες πληροφορίες: https://brainfood.gr/proion/i-koyzina-ton-agion/
9. Η Καλύτερη Πίτσα Του Κόσμου, Γκαμπριέλ Μπόντσι (εκδ. Πατάκη)
Ο Μιχαήλ Άγγελος, όπως τον έχουν αποκαλέσει, της ζύμης Γκαμπριέλ Μπόντσι δίνει τις δικές του συνταγές για μια τέλεια πίτσα, από το ζυμάρι ως και τη γέμιση.
[…] «Η επανάστασή του πηγάζει από τη σχεδόν μανιακή προσήλωση με την οποία επιλέγει τις πρώτες ύλες, από τη συνεχή και καθημερινή του τριβή με τις ζύμες και το φούσκωμά τους, από την περιέργεια με την οποία εξερευνά τις κουζίνες όλου του κόσμου. Δίπλα στις κλασικές συνταγές με ντομάτα, μοτσαρέλα ή προσούτο, μας προτείνει συνδυασμούς απολαυστικούς και αναπάντεχους: ψητό χοιρινό, καρπάτσο μπακαλιάρου, πράσινες ντομάτες, μάνγκο, ροδάκινα στη σχάρα, ραδίκια, τηγανητό χταπόδι, γλυκόριζα ή χουρμάδες»….
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.patakis.gr/product/502158/vivlia-praktikoi-odhgoi-mageirikh-gastronomia-oinologia/H-kaluterh-pitsa-tou-kosmou-Suntages-kai-mustika-apo-ton-vasilia-ths-Romhs/
10. Γλυκά και Υγιεινά, Αθηνά Πάνου (εκδ. Ψυχογιός)
Όλοι μας θέλουμε κάπου κάπου να φάμε και κάποιο γλυκό, αλλά καλώς ή κακώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ιδιαίτερα για τα άτομα που αποφεύγουν την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης. Το βιβλίο «Γλυκά και Υγιεινά» προτείνει εύκολες και γευστικές, πάνω από όλα συνταγές για μικρούς και μεγάλους!
«Τι θα έλεγες να μάθαινες να δημιουργείς ξεχωριστά γλυκά χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης; Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψεις ότι είναι πιο εύκολο από ό,τι πίστευες και θα βρεις 31 απολαυστικές, γλυκές και υγιεινές συνταγές μαζί με έχεις θερμίδες έχεις! Από μπάρες και μπισκότα, που θα έχεις μαζί σου στη δουλειά ή στο ταξίδι, μέχρι την τούρτα που θα φτιάξεις για το παιδικό πάρτι! Όλα φτιαγμένα με υλικά που δε θα σε δυσκολέψουν»!
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.psichogios.gr/el/glyka-kai-ygieina.html