No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Ελλάδα – Σουηδία 2-1: Νίκη…θαύμα που δίνει ελπίδες πρόκρισης

by Κώστας Μάλλιαρης
Σεπ 9, 2021
in Ποδόσφαιρο, Ροή αθλητικών
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Τον Ιούνιο η μπάλα παίζεται στον Alpha (Trailer)

Τον Ιούνιο η μπάλα παίζεται στον Alpha (Trailer)

Μάι 29, 2025
Η Εθνική Ελλάδος γιορτάζει τα Χριστούγεννα με χιούμορ και καλή διάθεση “ο Μπακασέτας ως Άγιος Βασίλης” (vid)

Η Εθνική Ελλάδος γιορτάζει τα Χριστούγεννα με χιούμορ και καλή διάθεση “ο Μπακασέτας ως Άγιος Βασίλης” (vid)

Δεκ 25, 2024
Η Εθνική παίζει μπάλα στον Alpha και τον Οκτώβριο (Trailer)

Η Εθνική παίζει μπάλα στον Alpha και τον Οκτώβριο (Trailer)

Οκτ 4, 2024
Κάντε share!
         
      

Μεγάλη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, μιας και κέρδισε ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου με 2-1, διατηρώντας ταυτόχρονα ελπίδες πρόκρισης…

Απίστευτες εικόνες από το γήπεδο του ΟΑΚΑ, που η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να αντικρίσουμε. Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών στον σημερινό αγώνα της Εθνικής μας, προκειμένου να της δώσει ώθηση για την επίτευξη μιας υπερπολύτιμης νίκης. Η ομάδα που παρέταξε ο Φαν Σχιπ κατάθεσε και την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο με “μπροστάρη” τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα. Επιτέλους είδαμε μια Εθνική που πέρα από το αποτέλεσμα, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, δημιουργώντας πολλές και καλές ευκαιρίες. Ενδιαφέρον έχει για τους λάτρεις της στατιστικής πως σήμερα δημιούργησε 16 τελικές, ενώ στα υπόλοιπα τρία ματς συνολικά μόλις 11 (!). Αυτό τα λέει όλα για την διάθεση και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι παίχτες του Φαν Σχιπ σε όλο το ενενηντάλεπτο.

Το ματς

Σε σχέση με το ματς στο Κόσοβο πριν τρεις μέρες ο προπονητής επέλεξε ένα σύστημα με 3 αμυντικούς, 5 στον άξονα και 2 στην επίθεση. Ο Βλαχοδήμος παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ με τους Τζαβέλλα, Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο να βρίσκονται μπροστά του. Στον άξονα βρίσκονταν οι Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Ανδρούτσος (από αριστερά προς τα δεξιά), με τον Μπακασέτα να έχει ρόλο δημιουργού και τους Παυλίδη και Δουβίκα μπροστά του.

Παρά την αρχική πίεση των Σουηδών, που άγγιξαν το γκολ μόλις στο 4′ με τον Σβάνμπεργκ να εξαπολύει ένα σουτ και να πετυχαίνει το δεξί δοκάρι, η Εθνική μας κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα και δημιουργούσε επιθέσεις κυρίως από την πλευρά του Τσιμίκα. Η πρώτη καλή στιγμή ηρθε στο 27′ με τον Τσιμίκα να πραγματοποιεί ένα απίθανο σλάλομ και να αποφεύγει τους Κλάεσον και Γιόχανσον, με το τελείωμά του όμως, να είναι αρκετά αδύναμο και να καταλήγει στα χέρια του Όλσεν με σχετική ευκολία. Η δεύτερη καλή στιγμή δεν άργησε να έρθει για την Εθνική μας, με τον Παυλίδη να κερδίζει την μπάλα, να αποφεύγει υπέροχα τον Λίντελοφ και στην συνέχεια ο Όλσεν με τα ακροδάχτυλα να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Φόρσμπεργκ στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή ναι μεν να συνεχίζει το ματς, αλλά το ριπλέι να δείχνει ότι πράγματι βρήκε ο Σουηδός μεσοεπιθετικός με το χέρι την μπάλα. Οι Σουηδοί προσπαθούσαν να βγάλουν επιθέσεις και από τα δύο άκρα της επίθεσης με τον Τσιμίκα βέβαια, να κάνει καλύτερη δουλειά από τον Ανδρούτσο στην αριστερή πλευρά και να δυσκολεύει τον Κλάεσον. Η πιο μεγάλη φάση της Σουηδίας (μετά την φάση με το δοκάρι στο 4′) σημειώθηκε στο 45’+ με τον Σβάνμπεργκ ξανά, να εξαπολύει έναν “κεραυνό” από μακρινή απόσταση, αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική απόκρουση και να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης, ο Ισάκ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Έλληνα κίπερ να διώχνει πολύ δύσκολα με τα χέρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό, με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν την κατοχή της μπάλας και την δημιουργία φάσεων. Το πρώτο γκολ που σημειώθηκε, ανήκε στην Εθνική μας ομάδα στο 62′. Ένας άψογος συνδυασμός των Δουβίκα – Μπακασέτα, έδωσε την ευκαιρία στον δεύτερο να βγει “φάτσα” με το τέρμα και να σημαδέψει την δεξιά χαμηλή γωνία, γράφοντας το 1-0. Δύο λεπτά μετά, ο Ανδρούτσος βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά και πραγματοποίησε μια γλυκιά σέντρα, με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη να περνάει λίγο άουτ. Πολύ καλός ο Κρητικός μέσος, με τον ίδιο λίγα δευτερόλεπτα πριν να αδειάζει στην κυριολεξία δύο αντίπαλους παίχτες και να δημιουργεί φάση. Μετά από κάποιες φάσεις της Ελλάδας, φτάσαμε στο 71′ όπου ο Τζόλης αντικατέστησε τον κουρασμένο, αλλά καλό Δουβίκα. Με την είσοδο του Τζόλη, η Ελλάδα μπροστά απέκτησε φρεσκάδα και ταχύτητα κάτι που φάνηκε στο 74′. Ο Τζόλης κινήθηκε οριακά στην πλάτη της άμυνας, “έσπασε” ωραία την μπάλα στον Παυλίδη, όπου με άδειο τέρμα δεν μπορούσε να αστοχήσει. Κατόπιν ολιγόλεπτου ελέγχου στο VAR, ο στόπερ της Εθνικής Σουηδίας που ακούει στο όνομα Χελάντερ, τελικά κάλυπτε τον Έλληνα εξτρέμ και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες και με τον Ρεχάγκελ που παρακολουθούσε από κοντά τον αγώνα να “σκάει” ένα πλατύ χαμόγελο, μιας και η Εθνική βρισκόταν αγκαλιά με μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ νίκη. Από αυτό το σημείο και για τα εναπομείναντα λεπτά , η Σουηδία ήταν αυτή που κυριάρχησε στο παιχνίδι και κυνηγούσε ένα γκολ. Στο 80′ ο Κουάισον βρέθηκε αμαρκάριστος στην ελληνική περιοχή, όπου μετά την απόκρουση του Βλαχοδήμου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πολύ κακή η εκτίμηση της ελληνικής άμυνας για την συγκεκριμένη φάση με τους Τζαβέλλα και Μαυροπάνο να ξεχνάνε τον Σουηδό, με αποτέλεσμα να βγει ανενόχλητος στην πλάτη τους και να μειώσει σε 2-1.

Το ματς εξελισσόταν σε θρίλερ και σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις κάποιων παιχτών, αλλά και κάποιους μικροτραυματισμούς ο διαιτητής έδωσε έξι λεπτά επιπλέον χρόνο. Η Εθνική είχε κλείσει καλά την άμυνά της, κάτι που οφειλόταν και στις αλλαγές του Ολλανδού τεχνικού, μιας και είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον “σκύλο” Σιώπη, αλλά και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που αγωνίζεται ως στόπερ. Έτσι, αγωνιζόταν με τέσσερα στόπερ και τρία χαφ. Μάλιστα, αυτό δεν αποδυνάμωσε την ομάδα επιθετικά, καθώς ο Τζόλης λίγα λεπτά πριν την λήξη έχασε μια τεράστια ευκαιρία, όπου με διάφορες τρίπλες βρέθηκε σε καλό σημείο για να σουτάρει, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Λίντελοφ και κατέληξε κόρνερ.

Γενικότερα έιδαμε ένα ισορροπημένο ματς, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες (33 στο σύνολο) με το σκορ να μπορούσε να ήταν τελείως διαφορετικό: 1-3 υπέρ της Σουηδίας (μιας και είχε και δύο δοκάρια) αλλά και 4-1 υπέρ της Ελλάδος. Η Εθνική μας όμως έκανε ένα μικρό θαύμα και νίκησε έναν μεγάλο αντίπαλο που βρέθηκε και στους “16” του φετινού Euro, με το κυριότερο όμως, να ενυπωσιάζει με την εμφάνισή της.

Σίγουρα, αυτή η νίκη δεν είναι αρκετή για να είναι σε θέση του ομίλου που δίνει το εισητήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά είναι μια νίκη πολύ σημαντική, τόσο για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, τονώνοντας την ψυχολογία τους, αλλά και για τους φιλάθλους που είδαν την χώρα τους να πετυχαίνει μια τέτοια νίκη μετά από πολλά χρόνια, κάτι που τους γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.

Πλέον, η ομάδα της Ελλάδας μετά την “γκέλα” με το 1-1 στο Κόσοβο, κατάφερε να το προσπεράσει και να βρίσκεται στην 3η θέση με 6 πόντους, με την Σουηδία να βρίσκεται στην 2η θέση με 9 πόντους και την Ισπανία στην 1η θέση με 13, η οποία βέβαια, έχει δύο παιχνίδια περισσότερα, τόσο από την Σουηδία, όσο και από την Ελλάδα.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

                    Pts
1. Ισπανία      13
2. Σουηδία      9
3. Ελλάδα       6
4.Κόσοβο        4
5. Γεωργία      1
Θυμίζουμε ο πρώτος του ομίλου παίρνει κατευθείαν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο δεύτερος παίζει μπαράζ, δηλαδή άλλους δύο αγώνες με μια άλλη χώρα, όπου και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της.
Δύσκολο πρόγραμμα ακολουθεί για τους διεθνείς μας, καθώς στα επόμενα δύο παιχνίδια θα δοκιμαστούν εκτός έδρας με αντιπάλους την Γεωργία στις 9 Οκτωβρίου και την Σουηδία στις 12 Οκτωβρίου. Περιττό να αναφέρουμε πως αν δεν κερδίσει την Γεωργία, αποχαιρετά το ενδεχόμενο πρόκρισης στο Μουντιάλ…
Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Δουβίκας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (90+6′ Βρουσάι).

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον (76′ Κραφθ), Χελάντερ (88′ Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (77′ Κάρισον), Όλσον, Σβάνμπεργκ (66′ Κουάιζον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88′ Τελάν), Ίζακ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Κάντε share!
         
      
Tags: Εθνική ΕλλάδοςΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Ότο Ρεχάγκελ : Η ζωή του έγινε ταινία με επίκεντρο τον θρίαμβο του Euro 2004

Next Post

Μάρω Κοντού : Η πρώτη εμφάνιση της σπουδαίας ηθοποιού στην «Γη της Ελιάς»

Κώστας Μάλλιαρης

Κώστας Μάλλιαρης

Ονομάζομαι Κώστας Μάλλιαρης, είμαι 18χρονών και πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Μου αρέσει να παίζω μπάσκετ, να βγαίνω με τους φίλους μου, να κάνω ποδήλατο και να ταξιδεύω. Ακούω περισσότερο τραπ και ραπ μουσική. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το κόκκινο και είμαι κλειστός σαν χαρακτήρας. Είμαι και εγώ ιδιοκτήτης του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού «Vaskos FM» και του διαδικτυακού αθλητικού καναλιού «VaskosSports» στα οποία συμμετέχω ενεργά.

Related Posts

Ράγισαν καρδιές: Το συγκλονιστικό πανό των οπαδών της Παρί για τον Λουίς Ενρίκε και την αδικοχαμένη κόρη του στον τελικό του Champions League

Ράγισαν καρδιές: Το συγκλονιστικό πανό των οπαδών της Παρί για τον Λουίς Ενρίκε και την αδικοχαμένη κόρη του στον τελικό του Champions League

Ιούν 1, 2025
Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ 5-0: Ιστορικός θρίαμβος και το πρώτο Champions League για τους Παριζιάνους στο Μόναχο (Pics)

Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ 5-0: Ιστορικός θρίαμβος και το πρώτο Champions League για τους Παριζιάνους στο Μόναχο (Pics)

Ιούν 1, 2025
Ρούμπεν Ρέγιες στον Άρη: Το νέο πλάνο, η φιλοσοφία και το μήνυμα αλλαγής – Όλα όσα ειπώθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Ρούμπεν Ρέγιες στον Άρη: Το νέο πλάνο, η φιλοσοφία και το μήνυμα αλλαγής – Όλα όσα ειπώθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Μάι 30, 2025

Θρύλοι του Euro 2004 και European Legends παίζουν για τον Σύλλογο «Η ΛΑΜΨΗ»

Μάι 30, 2025
Next Post
Μάρω Κοντού : Η πρώτη εμφάνιση της σπουδαίας ηθοποιού στην «Γη της Ελιάς»

Μάρω Κοντού : Η πρώτη εμφάνιση της σπουδαίας ηθοποιού στην «Γη της Ελιάς»

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • To «The Floor» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό έρχεται τη νέα σεζόν στον ΣΚΑΪ
  • Rick Astley: Το «Never Gonna Give You Up» ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο streams στο Spotify – 38 χρόνια μετά την κυκλοφορία του
  • Ξανά viral η Αναστασία: «Σας ευχαριστώ για όλα όσα ζω»
  • Ένα ταξίδι ψυχής με τη φωνή του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Καβαρνού στο Κατράκειο
  • Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρόδο τα ξημερώματα της Τρίτης – Αισθητός σε Δωδεκάνησα, Τουρκία και Κρήτη

Kατηγορίες

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
« Αυγ   Οκτ »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.