«Τα τάπερ της Αλίκης», το κοινωνικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα, θα γίνει σειρά στη τηλεόραση σε μουσική επένδυση του Σταμάτη Κραουνάκη.
Η Έλενα Ακρίτα έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση είτε με την ιδιότητα της παρουσιάστριας είτε με την ιδιότητα της σεναριογράφου σε επιτυχημένες σειρές όπως το Βέρα στο Δεξί και τα Μυστικά της Εδέμ.
Εκτός της τηλεόρασης είναι και μια επιτυχημένη συγγραφέας best seller βιβλίων, όπως τα Τάπερ της Αλίκης, που εκδόθηκε το 2020.
Τα αρχικά σχέδια ήταν να μεταφερθεί η ιστορία του βιβλίου στον κινηματογράφο, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όλα δείχνουν πως θα γίνει τηλεοπτική σειρά.
Το σενάριο θα είναι της ίδιας της συγγραφέα και η σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα. Την μουσική επιμέλεια της σειράς θα αναλάβει ο επιτυχημένης συνθέτης, Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος στο παρελθόν έχει ξαναασχοληθεί με την μουσική σε τηλεοπτικά προγράμματα.
Η περίληψη του βιβλίου:
Mια αθηναϊκή τοιχογραφία της εικοσαετίας 1980-2000. Τρεις γενιές γυναικών ζουν, ονειρεύονται και διεκδικούν. Είναι όσα ζήσαμε κι αγαπήσαμε σε μια Αθήνα που δεν μένει πια εδώ.
Τα τάπερ της Αλίκης είναι μια αθηναϊκή τοιχογραφία της εικοσαετίας 1980-2000. Τρεις γενιές γυναικών ζουν, ονειρεύονται και διεκδικούν: Η Κοραλία, είκοσι χρόνια καθαρίστρια στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Η κόρη της Ελένη, πωλήτρια στο ΜΙΝΙΟΝ, που κάνει κι επιδείξεις τάπερ σε σπίτια κυριών. Και το «εξώγαμο» κοριτσάκι της, η Αλικούλα, που πήρε το όνομα της νονάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η μικρή μέσα στα πολύχρωμα τάπερ της μαμάς κρύβει παιχνίδια, πασχαλίτσες για τα μαλλιά, στρασάκια, Μπάρμπι, επιθυμίες, ελπίδες κι όνειρα. Όταν η Αλίκη μεγαλώνει, κλείνει ερμητικά μέσα στα τάπερ όλα όσα αισθάνεται.
Αγάπη, οργή, πόνο, έρωτα, γέλιο και κλάμα. Μέχρι που η ζωή της θα απαιτήσει να ανοίξει τα αεροστεγή καπάκια και ν’ αφήσει τα συναισθήματά της ελεύθερα. Τα τάπερ της Αλίκης είναι ένα γκράφιτι στους τοίχους των πολυκατοικιών της Κυψέλης, των μπορντέλων της Φυλής, των θεατρικών σκηνών, των παλιών καταστημάτων και των ρετιρέ με τις στρωμένες τσόχες για κουμκάν. Είναι όσα ζήσαμε κι αγαπήσαμε σε μια Αθήνα που δεν μένει πια εδώ.