Ο Σάββας ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και δοκιμάζει τα πιο φημισμένα γλυκά της πόλης. τρίγωνα πανοράματος από τον Ελενίδη, τσουρέκια από τον Τερκενλή και προφιτερόλ από τον Μίλτο.
Η ιστορία των τριγώνων πανοράματος ξεκίνησε το 1960 από τον Γιάννη Ελενίδη, τον παλιό γαλατά της πόλης. Το πρώτο κατάστημα Ελενίδης ήταν στο πανόραμα Θεσσαλονίκης εξού και η ονομασία τρίγωνα πανοράματος.
Το κατάστημα και το εργαστήριο “Τερκενλής” ξεκίνησαν το 1948 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
«Υπάρχει μυστική συνταγή για τα τσουρέκια μας, το κάστανο είναι η πιο διαδεδομένη γεύση» μας λένε χαρακτηριστικά.
Το ζαχαροπλαστείο “Μίλτος” γλυκαίνει τους Θεσσαλονικείς από το 1976. Η σπεσιαλιτέ του, είναι το προφιτερόλ. «Υπάρχουν μέρες που πουλάμε πάνω από 200 κιλά» αναφέρει
Πηγή: megatv.com
Ο Σάββας ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και δοκιμάζει τα πιο φημισμένα γλυκά της πόλης. τρίγωνα πανοράματος από τον Ελενίδη, τσουρέκια από τον Τερκενλή και προφιτερόλ από τον Μίλτο.
Η ιστορία των τριγώνων πανοράματος ξεκίνησε το 1960 από τον Γιάννη Ελενίδη, τον παλιό γαλατά της πόλης. Το πρώτο κατάστημα Ελενίδης ήταν στο πανόραμα Θεσσαλονίκης εξού και η ονομασία τρίγωνα πανοράματος.
Το κατάστημα και το εργαστήριο “Τερκενλής” ξεκίνησαν το 1948 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
«Υπάρχει μυστική συνταγή για τα τσουρέκια μας, το κάστανο είναι η πιο διαδεδομένη γεύση» μας λένε χαρακτηριστικά.
Το ζαχαροπλαστείο “Μίλτος” γλυκαίνει τους Θεσσαλονικείς από το 1976. Η σπεσιαλιτέ του, είναι το προφιτερόλ. «Υπάρχουν μέρες που πουλάμε πάνω από 200 κιλά» αναφέρει
Πηγή: megatv.com