No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Luca Rossi και Αθηνά Κυρούση Salvucci μεταφέρουν την παράδοση και την κουλτούρα της Κάτω Ιταλίας στο Red Jasper Cabaret Theatre

by MikrofwnoTEAM
Απρ 7, 2022
in Ατζέντα, Μουσικές σκηνές
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Ο Σπύρος Παρασκευάκος για δύο Παρασκευές στο Red Jasper

Ο Σπύρος Παρασκευάκος για δύο Παρασκευές στο Red Jasper

Μαρ 14, 2024
«Το καμπαρέ των ζώων» των Γιώργη Χριστοδούλου – Αριστείδη Μάραντου : Μια μια μουσική παράσταση για παιδιά

«Το καμπαρέ των ζώων» των Γιώργη Χριστοδούλου – Αριστείδη Μάραντου : Μια μια μουσική παράσταση για παιδιά

Νοέ 29, 2021
Η Μαρία Κηλαηδόνη στο Red Jasper Cabaret Theatre. Μαζί της ο Μανώλης Φάμελλος

Η Μαρία Κηλαηδόνη στο Red Jasper Cabaret Theatre. Μαζί της ο Μανώλης Φάμελλος

Νοέ 24, 2021
Κάντε share!
         
      

Ο Luca Rossi, Ναπολιτανός κρουστός και τραγουδοποιός, με την Αθηνά Κυρούση Salvucci, Ελληνοϊταλίδα χορογράφο και τραγουδίστρια, θα μας ταξιδέψουν στην παράδοση και την κουλτούρα της Κάτω Ιταλίας.

Στα πλαίσια μιας μουσικοχορευτικής performance / συναυλίας, οι καλλιτέχνες αυτοσχεδιάζουν εμπνεόμενοι από την παράδοση της ταραντέλλας.

Δίνουν μια δική τους χροιά μέσα από τη μουσική και χορευτική τους γλώσσα, αλλά πάντα με αναφορές στην παράδοση της χώρας τους.

Βιογραφικά Συντελεστών:

Ο Luca Rossi είναι Ιταλός κρουστός, συγγραφέας και ερμηνευτής για το λαϊκό θέατρο και τη λαϊκή μουσική της Νότιας Ιταλίας, ένας από τους πιο γνωστούς παίκτες ταμόρας και ταμπουρέλλου στην Ιταλία. Εξειδικεύεται στις τεχνικές και τα στυλ των καρέ ντραμς που ανήκουν στη Μεσόγειο.

Σπούδασε εθνομουσικολογία στο Τμήμα Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Μπολόνια.

Έχει εμφανιστεί στην ιταλική δημοφιλή μουσική σκηνή και τη διεθνή έθνικ μουσική.

Το 2006, ο Λούκα κέρδισε την πρώτη έκδοση του Εθνικού Φεστιβάλ ιταλικής έθνικ μουσικής «Terreinmoto».

Εξέδωσε το βιβλίο The Raccontaio.

Το 2009 έλαβε το λογοτεχνικό βραβείο «Sergio Manetti» για την ποίηση στην παραστατική τέχνη στην Ακαδημία Τέχνης του Arezzo.

Διδάσκει σε διάφορες μουσικές ακαδημίες και πραγματοποιεί τακτικά εργαστήρια για καρέ ντραμς σε παγκόσμιες συναντήσεις όπως η Academy of art στο Arezzo και το Drumming Holiday στην Αυστρία.

Το 2011 δημοσίευσε το βιβλίο Tammorra – Italian frame drums που διανέμεται παγκοσμίως.

Ο Luca λαμβάνει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ έθνικ μουσικής τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο όπως Festival Decouvertèes Tunisie (Tunisia ElJem), Festival Internacional de Chiclana (Ισπανία), Festival of Patras (Ελλάδα), Festival of the Mediterranean (Ιταλία), More Dance Project (Λιθουανία), Συναυλία για την Ημέρα της Ευρώπης (Αρμενία), Φεστιβάλ ιταλικού πολιτισμού στη Σόφια (Βουλγαρία), στο Ιταλικό Φεστιβάλ Ταϊλάνδης (Μπανγκόκ), στο Drumming Holiday (Αυστρία) και σε πολλά διάσημα κλαμπ, θέατρα, αμφιθέατρα και ιταλική τηλεόραση.

Εκτός από την ερμηνεία, ο Λούκα συνθέτει και τραγούδια.

Είναι ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού Southern Sun που έγινε το soundtrack της ταινίας Il Volo σε σκηνοθεσία Wim Wenders.

Πρόσφατα συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του Αμερικανού σκηνοθέτη Jonathan Demme αφιερωμένο στην καριέρα του Enzo Avitabile, συνοδεύοντας με τα ντραμς του τους θρύλους της παγκόσμιας μουσικής.

H Αθηνά Κυρούση, ελληνοϊταλικής καταγωγής, είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας.

Από το 2016 αρχίζει να ερευνά την κουλτούρα και την μουσική της Κάτω Ιταλίας.

Η μεγάλη της αγάπη για αυτά τα ακούσματα και η παρατήρηση της θεραπευτικής διάστασής τους, την οδηγεί στην εισαγωγή στοιχείων των διάφορων χορών ταραντέλλας της Κάτω Ιταλίας στα μαθήματα του σύγχρονου χορού.

Το 2017 τραγουδά και χορογραφεί για το μουσικό σχήμα Tarantesys με σεμινάρια ταμπουρέλλου και χορών για τη διάδοση της παράδοσης της Κάτω Ιταλίας.

Έχει χορέψει και τραγουδήσει το ρεπερτόριο της κατωιταλιάνικης μουσικής σε Ελλάδα και Ιταλία, σε φεστιβάλ και θέατρα καθώς έχει προσφέρει και πολλά σεμινάρια ταραντέλλας.

Το 2019 παρουσιάζει το έργο της “AlmaMater ” με μεγάλη επιτυχία, με θέμα το ξέσπασμα του γυναικείου σώματος μέσα από ιστορίες της σύγχρονης εποχής και ιστορίες των γιαγιάδων μας.Οι χορεύτριες είναι και οι ίδιες οι μαθήτριες της.

Από το 2020 συνεργάζεται με τη βελγική ομάδα χορού SiameseCie, κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ευρώπη ( FestivalD’ Avignon, ClermontFerrand, Bezons, Mons, Ghent, Brugge, Strasbourg).

Από το 2013, χορεύει σταθερά σε όλες τις παραγωγές της ομάδας χορού Λάθος Κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου και από το 2014 είναι μέλος της ομάδας χορού της Αναστασίας Λύρα.

Έχει χορέψει σε διάφορα θέατρα και χώρους στην Αθήνα, όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Εμπρός, το Κέντρο Μελέτης και Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – Πειραιώς κ.α.

Έχει συνεργασθεί με τους μουσικούς και χορευτές Joe Tornabene, Emmanuel Cremer, Γιώργο Κοκκινάρη, Luca Rossi, Julyen Hamilton, Paolo Cingolani δημιουργώντας παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με βάση την άμεση σύνθεση, με τον μουσικούς Αντώνη Σταυρινό και Γιάννη Δεσποτάκη για το μουσικοχορευτικό αυτοσχεδιαστικό σόλο ” Χωρίς Συντηρητικά ” στο 14ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, με τον μουσικό Μπάμπη Κανά για το έργο ” Blue Point ” και Γιώργο Παππουτσή με το έργο ” Spes Ultima Dea ” στο φεστιβάλ μουσικής και χορού Music in Motion 2016/2017 και ξανά με τον ίδιο χορογραφώντας το ”Οιδιπόδειο Σέλλας ” στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πνύκα.

Το 20017 συνεργάζεται με τον Romeo Castellucci για την καινούρια του παραγωγή ”Democracy in America ” στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει τα έργα της σε διάφορα φεστιβάλ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ponderosa της Γερμανίας, στην Ιταλία.

Το 2015 συνιδρύει την ομάδα Allopix, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία παίρνοντας μέρος στην Biennale του Μιλάνο εκπροσωπώντας τους νέους καλλιτέχνες της Ελλάδος με το έργο ”Penduloop”.

Ως καθηγήτρια χορού, την ενδιαφέρει η χρήση και διερεύνηση διαφορετικών τεχνικών του χορού, όπως ο σύγχρονος χορός, η τεχνική Graham, το μπαλέτο και το contact improvisation. Έχει δώσει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία. Το 2018 γίνεται μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ διδάσκοντας την τεχνική Graham και το 2019 μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής σχολής Μάρω Μαρμαρινού.

Από το 2011, ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού στην σχολή Αλίκης Κόντζιου Γούσα και σεμιναριακά σε άλλες επαγγελματικές σχολές με μεγάλη επιτυχία.

Από το 2014 είναι μέλος του Συνεργατικού Στούντιο / Λάθος Κίνηση , μιας κοινοτικής απόπειρας έρευνας της σχέσης του χορού με την κοινωνία μέσα από μαθήματα σε μετανάστες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, διοργανώνοντας συναυλίες, ημέρες αυτοσχεδιασμού Contact Improvisation και παραστάσεις.

 

Παρασκευή 8 Απριλίου

 Red Jasper Cabaret Theatre

 

Ώρα παράστασης:21:00μ.μ.

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 10€

Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/tarantelles/mousiki–xoroi–kato–italias/

 

 Red Jasper Cabaret Theatre

Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Τηλ: 2108822551

Email: info@redjaspertheatre.gr

Red Jasper on Facebook

RedJasperonInstagram

 

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια.

Μέτρα Προστασίας:

Το Red Jasper Cabaret Theatre έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και λειτουργεί με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Στον χώρο λειτουργεί σύστημα εξαερισμού με 100% νωπό φιλτραρισμένο αέρα.

Το Red Jasper Cabaret Theatre λειτουργεί ως χώρος αμιγώς εμβολιασμένων.

Κατά την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου.

Για την αποφυγή συνωστισμού οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα από κάθε παράσταση.


Κάντε share!
         
      
Tags: Luca RossiRed Jasper Cabaret TheatreΑθηνά Κυρούση Salvucci
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Οι auditions συνεχίζονται την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 22:10 στο MEGA (vid)

Next Post

Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης παρέα με την Κατερίνα Καραβάτου στο «Night Out» (vid)

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

O Ibrahim Maalouf ανεβαίνει στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

O Ibrahim Maalouf ανεβαίνει στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Ιούν 6, 2025
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συναντά τον Χρήστο Τσιλόπουλο κάθε Δευτέρα στο «Nalu»

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συναντά τον Χρήστο Τσιλόπουλο κάθε Δευτέρα στο «Nalu»

Ιούν 6, 2025
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου | 26 Ιουλίου – 23 Αυγούστου 2025

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου | 26 Ιουλίου – 23 Αυγούστου 2025

Ιούν 6, 2025

«Κάτι Καίγεται 2 – Ο Μεγάλος Κύκλος» : Οι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας της Νατάσσας Μποφίλιου

Ιούν 5, 2025
Next Post
Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης παρέα με την Κατερίνα Καραβάτου στο «Night Out» (vid)

Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης παρέα με την Κατερίνα Καραβάτου στο «Night Out» (vid)

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • Jason Constantine: Έφυγε από τη ζωή ο εκτελεστικός της Lionsgate στα 55 του από καρκίνο
  • O Ibrahim Maalouf ανεβαίνει στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
  • Σοκ στην επιστήμη: Βρέθηκαν οι πιο ισχυρές εκρήξεις του σύμπαντος μετά το Big Bang – Πόση ενέργεια “καταπίνουν” οι μαύρες τρύπες;
  • Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συναντά τον Χρήστο Τσιλόπουλο κάθε Δευτέρα στο «Nalu»
  • Πεινασμένος ελέφαντας εισβάλλει σε σούπερ μάρκετ στην Ταϊλάνδη – Ο Plai Biang Lek “ψώνισε” κράκερς, σάντουιτς και μπανάνες

Kατηγορίες

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
« Μαρ   Μάι »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.