Παρουσίαση για το νέο βιβλίο του Αντώνη Ε. Χαριστού, «Αγία Οικογένεια», στον ΙΑΝΟ της Αθήνας

Το  Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Γράφημα διοργανώνουν παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αντώνη Ε. Χαριστού με τίτλο «Αγία Οικογένεια».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Πανούσης, ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας

Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρ. Πρύτανης ΕΚΠΑ

Σωτήρης Παστάκας, ποιητής-ψυχίατρος

 

Συντονίζει και παρεμβαίνει ο φιλόλογος και υποψήφιος διδάκτωρ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3BkRG71

Link βιβλίου: https://bit.ly/3D89NhE

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σουηδία, 1970. Ο Alfred Johansson, παιδίατρος, ανα­γνω­ρισμένος για τα αποτελέσματα της τελευταίας του επιστημονικής έρευνας, καλείται να παρέμβει στο δημόσιο λόγο και να στρατευτεί με την καθολική εκκλησία, σε νομοθέτημα του κόμματος των Χριστιανο­κοινωνιστών που επιβάλλει τον έλεγχο και τον περιορισμό των αμβλώσεων. Μέσα απ’ το ξεδίπλωμα της προ­σωπικής του ιστορίας, τα τραύματα του παρελθόντος καθορίζουν το παρόν και τον εξωθούν στην αυτο­κριτική και την αναζήτηση της αληθινής του ταυτότητας. Βυθισμένος σε ένα σύμπλεγμα διανοητικού, ψυχικού και συναισθηματικού ευνουχισμού, ήδη από τα χρόνια κατά τα οποία υπήρξε οικότροφος σε καθολικό σχολείο, μένει μετέωρος ανάμεσα στην αλήθεια και την ψευδαίσθηση. Αγγίζει τα όρια της ηθικής και καταλήγει να αναπαράγει τις ίδιες μορφές βίας και εξουσια­στικής επιβολής.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Αντώνης Χαριστός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Είναι φιλόλογος και δημοσιογράφος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ιδρυτικό μέλος της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης (2018-2021) και επικεφαλής του μετασχηματισμού αυτής στον Φιλολογικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.  Έχει εκδώσει: «Αγία Οικογένεια» (εκδ. Γράφημα, Θεσσαλονίκη 2022) | «Η λογοτεχνία της ευθύνης. Ιστορία και ταυτότητα στη λογοτεχνική κίνηση του ’30. Ο ρόλος του Άγγελου Τερζάκη» (εκδ. Γράφημα, Θεσσαλονίκη 2021) | «Ο δακτυλογράφος», 2021 | «Οι μαστοί των Αθηνών» (εκδ. Γράφημα, Θεσσαλονίκη 2021) | «μποστάνι Δημοκρατίας» (εκδ. Γράφημα, Θεσσαλονίκη 2020) | «Ο πεσιμισμός είναι ανθρωπισμός. Η περίπτωση του ποιητού Κώστα Καρυωτάκη» (εκδ. Γράφημα, Θεσσαλονίκη 2020) | «Υπερρεαλισμός και αυτονόμηση των ιδεών. Για μία νέα κατασκευή της παράδοσης» (εκδ. Ρώμη, Θεσσαλονίκη 2019) | «Μέρες νηστείας» (εκδ. Ρώμη, Θεσσαλονίκη, 2018) | «Μανιφέστο Ανθρωπιστικής Τέχνης» (εκδ. Ρώμη, Θεσσαλονίκη, 2018) | «Τέσσερις ανάσες ελευθερίας» (εκδ. Άλλωστε, Αθήνα, 2016). […]

 

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.