Με κοινό η επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023! (vid)

Όπως μεταδίδει το ogaegreece.com, η ΕΡΤ προσανατολιζόταν μετά την αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας από την EBU, να δώσει και στο Ελληνικό κοινό την δυνατότητα να συμμετάσχει στην επιλογή της φετινής μας συμμετοχής.

Η επιβεβαίωση ήρθε πριν από λίγο από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη δήλωση του που έκανε στην εκπομπή της ΕΡΤ, Studio 4, (στην οποία βρέθηκε για να μιλήσει για την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το ErtFlix) μια επιτροπή αποτελούμενη από πολίτες (ο αριθμός τον οποίων θα οριστικοποιηθεί αργότερα) θα είναι υπεύθυνη μαζί με την 7μελή επιτροπή της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχή μας για τη Eurovision του Λίβερπουλ.

Όπως δήλωσε ο κος Ζούλας, θα γίνει μία ανοιχτή πρόσκληση προς τους τηλεθεατές. Ο αριθμός τους δεν έχει καθοριστεί ακόμη αλλά θα είναι σίγουρα πάνω από 50 άτομα και η επιλογή θα γίνει με κλήρωση. Επίσης, θα γίνει και μία ηλικιακή κατανομή των υποψηφίων, με έμφαση στη νεολαία! Όσοι επιλεγούν, θα μεταβούν στα studio της ΕΡΤ όπου και θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια και θα ψηφίσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια. Η ψήφος αυτής της επιτροπής θα έχει βαρύτητα 50,6%, όσο ακριβώς θα έχει και στον τελικό της Eurovision η ψήφος του κοινού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, δεν πρόκειται για Εθνικό τελικό. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται της επόμενη εβδομάδα.

Οπότε αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελικές αποφάσεις αλλά και όλες τις λεπτομέρειες της ΕΡΤ για την τελική επιλογή της συμμετοχής μας κάτω από τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσαν οι αλλαγές στην ψηφοφορία στη προσεχή Eurovision

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.