Σ’ ένα λαμπερό Pre Xmas Dinner στο κέντρο της Αθήνας, και στο ξεχωριστό, Oinoscent, επώνυμοι και φίλοι της μοναδικής σαμπάνιας, Pommery αντάλλαξαν ευχές σ’ ένα βράδυ με χαμόγελα και φυσαλίδες. Τα Χριστούγεννα, άλλωστε, αγαπούν την σαμπάνια και εκείνη με τη σειρά της αυτά.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι για να απολαύσουμε ένα ποτήρι από το χρυσαφένιο με φυσαλίδες κρασί θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε γιορτές. Η στιγμή που ανοίγουμε όμως μια σαμπάνια, γίνεται αμέσως γιορτή. Και όταν πρόκειται για μια Pommery τότε τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση. «Υπεύθυνη» για το brut στυλ της σαμπάνιας που απολαμβάνουμε σήμερα, έχει ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα και κάθε ποτήρι της είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο οίκος Pommery, με έδρα την περιοχή Reims (Ρεμς) της Γαλλίας είναι ένας από τους παλαιότερους και τους πιο δημοφιλής οίκους. Ξεκίνησε το 1858 όταν ανέλαβε τα ηνία η χήρα, Madame Pommery.
Το όραμα της, ήταν η επέκταση του οίκου εστιάζοντας στη παραγωγή μοναδικών κρασιών. Γνωρίζοντας ποσό σημαντική είναι η προέλευση και η ποιότητα των σταφυλιών επένδυσε στα καλυτέρα κτήματα της Καμπανίας. Έτσι τα σταφύλια προέρχονται αποκλειστικά από Grand Cru αμπελοτόπια στο Montagne de Reims και την Côtes de Blancs. Ως πρωτοποριακή προσωπικότητα, η Madame Pommery, ήταν η πρώτη που εμφιάλωσε και κυκλοφόρησε στην αγορά την πρώτη Brut Champagne το 1874. Ένα ξηρό αφρώδες κρασί που έσπασε την παράδοση της παραγωγής γλυκών κρασιών στον μέχρι τότε ανδροκρατούμενο εμπορικό χώρο. Από τότε το συγκεκριμένο ξηρό στιλ της σαμπάνιας καθιερώθηκε και σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν από όλους τους παραγωγούς. Για την Brut Royal χρησιμοποιούνται σταφύλια από Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Όσο για τα χαρακτηριστικά της: έχει απαλό λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Στη μύτη θα βρείτε κομψά αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, φρυγανισμένου brioche, καθώς και νότες αμυγδάλου, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου και μελιού. Το στόμα είναι απολαυστικό με ντελικάτες φυσαλίδες, μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα που θα την λατρέψετε.
Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον Οίκο Pommery Πιστή στο επιχειρηματικό της όραμα και θέλοντας να εξυπηρετήσει αρχικά την αγορά της Αγγλιας, η Madame Pommery, το 1868, ξεκίνησε την μεγαλύτερη αρχιτεκτονική κατασκευή της τότε εποχής. Μετέτρεψε τα λατομεία κιμωλίας σε κελάρια μήκους 18 χλμ. και βάθους 30 μ. Έχτισε, λοιπόν, μια υπόγεια πόλη με αλληλοσυνδεόμενες στοές που σχηματίζονται από θόλους βαρελιών, την οποία επισκέπτεται κανείς κατεβαίνοντας 116 σκαλιά.
Μάλιστα, από το 2015, το συγκεκριμένο κελάρι ανήκει στα προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία. Οι αμπελώνες βρίσκονται ανάμεσα σε 319 αμπελουργικά χωριά της Καμπάνιας.Τα καλυτέρα αμπέλια της ζώνης βρίσκονται εντός των ορίων του κτήματος από τα οποία παράγωγονται μόνο η magnum σαμπάνιες και μόλις 3,000 φιάλες ανά χρόνο. Από το 2015 ο Οίκος αξιολογείται και βραβεύεται σταθερά με διπλή αναγνώριση για την Αειφόρα Αμπελουργία & Υψηλή Περιβαλλοντική Συναίσθηση, ενώ από το τρύγο του 2020 έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή 175 εκταρίων (1750 στρέμματα) αμπέλου σε βιολογική αμπελοκαλλιέργεια.
Φωτογραφίες:
Σ’ ένα λαμπερό Pre Xmas Dinner στο κέντρο της Αθήνας, και στο ξεχωριστό, Oinoscent, επώνυμοι και φίλοι της μοναδικής σαμπάνιας, Pommery αντάλλαξαν ευχές σ’ ένα βράδυ με χαμόγελα και φυσαλίδες. Τα Χριστούγεννα, άλλωστε, αγαπούν την σαμπάνια και εκείνη με τη σειρά της αυτά.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι για να απολαύσουμε ένα ποτήρι από το χρυσαφένιο με φυσαλίδες κρασί θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε γιορτές. Η στιγμή που ανοίγουμε όμως μια σαμπάνια, γίνεται αμέσως γιορτή. Και όταν πρόκειται για μια Pommery τότε τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση. «Υπεύθυνη» για το brut στυλ της σαμπάνιας που απολαμβάνουμε σήμερα, έχει ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα και κάθε ποτήρι της είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο οίκος Pommery, με έδρα την περιοχή Reims (Ρεμς) της Γαλλίας είναι ένας από τους παλαιότερους και τους πιο δημοφιλής οίκους. Ξεκίνησε το 1858 όταν ανέλαβε τα ηνία η χήρα, Madame Pommery.
Το όραμα της, ήταν η επέκταση του οίκου εστιάζοντας στη παραγωγή μοναδικών κρασιών. Γνωρίζοντας ποσό σημαντική είναι η προέλευση και η ποιότητα των σταφυλιών επένδυσε στα καλυτέρα κτήματα της Καμπανίας. Έτσι τα σταφύλια προέρχονται αποκλειστικά από Grand Cru αμπελοτόπια στο Montagne de Reims και την Côtes de Blancs. Ως πρωτοποριακή προσωπικότητα, η Madame Pommery, ήταν η πρώτη που εμφιάλωσε και κυκλοφόρησε στην αγορά την πρώτη Brut Champagne το 1874. Ένα ξηρό αφρώδες κρασί που έσπασε την παράδοση της παραγωγής γλυκών κρασιών στον μέχρι τότε ανδροκρατούμενο εμπορικό χώρο. Από τότε το συγκεκριμένο ξηρό στιλ της σαμπάνιας καθιερώθηκε και σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν από όλους τους παραγωγούς. Για την Brut Royal χρησιμοποιούνται σταφύλια από Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Όσο για τα χαρακτηριστικά της: έχει απαλό λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Στη μύτη θα βρείτε κομψά αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, φρυγανισμένου brioche, καθώς και νότες αμυγδάλου, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου και μελιού. Το στόμα είναι απολαυστικό με ντελικάτες φυσαλίδες, μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα που θα την λατρέψετε.
Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον Οίκο Pommery Πιστή στο επιχειρηματικό της όραμα και θέλοντας να εξυπηρετήσει αρχικά την αγορά της Αγγλιας, η Madame Pommery, το 1868, ξεκίνησε την μεγαλύτερη αρχιτεκτονική κατασκευή της τότε εποχής. Μετέτρεψε τα λατομεία κιμωλίας σε κελάρια μήκους 18 χλμ. και βάθους 30 μ. Έχτισε, λοιπόν, μια υπόγεια πόλη με αλληλοσυνδεόμενες στοές που σχηματίζονται από θόλους βαρελιών, την οποία επισκέπτεται κανείς κατεβαίνοντας 116 σκαλιά.
Μάλιστα, από το 2015, το συγκεκριμένο κελάρι ανήκει στα προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία. Οι αμπελώνες βρίσκονται ανάμεσα σε 319 αμπελουργικά χωριά της Καμπάνιας.Τα καλυτέρα αμπέλια της ζώνης βρίσκονται εντός των ορίων του κτήματος από τα οποία παράγωγονται μόνο η magnum σαμπάνιες και μόλις 3,000 φιάλες ανά χρόνο. Από το 2015 ο Οίκος αξιολογείται και βραβεύεται σταθερά με διπλή αναγνώριση για την Αειφόρα Αμπελουργία & Υψηλή Περιβαλλοντική Συναίσθηση, ενώ από το τρύγο του 2020 έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή 175 εκταρίων (1750 στρέμματα) αμπέλου σε βιολογική αμπελοκαλλιέργεια.
Φωτογραφίες: