No Result
View All Result
  • Login
Advertisement Banner
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ: Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητάει για το «Τζέιμς Τζόυς – Σάμιουελ Μπέκετ: Πατέρας – Γιος»

Φεβ 17, 2023
in Βιβλίο
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

21η ΔΕΒΘ: Πρόγραμμα δράσεων – παρουσιάσεις βιβλίων – από τις Εκδόσεις IANOS και Θερμαϊκός

21η ΔΕΒΘ: Πρόγραμμα δράσεων – παρουσιάσεις βιβλίων – από τις Εκδόσεις IANOS και Θερμαϊκός

Μάι 8, 2025
Μια μέρα, δύο ταξίδια στον λόγο και τη σκέψη – 29 Απριλίου στον ΙΑΝΟ

Μια μέρα, δύο ταξίδια στον λόγο και τη σκέψη – 29 Απριλίου στον ΙΑΝΟ

Απρ 28, 2025
Ο Χάρης Μιλτιάδους παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, «Το Γεωγραφόμπαλο – Μια βαλίτσα αναμνήσεις που ταξιδεύει σχεδόν… αιώνια» στον ΙΑΝΟ

Ο Χάρης Μιλτιάδους παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, «Το Γεωγραφόμπαλο – Μια βαλίτσα αναμνήσεις που ταξιδεύει σχεδόν… αιώνια» στον ΙΑΝΟ

Απρ 25, 2025
Κάντε share!
         
      

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 18:00 ο συγγραφέας, μεταφραστής και επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Δημήτρης Στεφανάκης συζητάει με το κοινό καθώς και με τον ηθοποιό Δημήτρη Φραγκιόγλου, το θέμα «Τζέιμς Τζόυς – Σάμιουελ Μπέκετ: Πατέρας – Γιος».

 Από τον «Οδυσσέα» μέχρι το «Περιμένοντας τον Γκοντό» και το «Τέλος του παιχνιδιού» γράφτηκαν όλα όσα ήθελε να μας πει η λογοτεχνία στον 20ο αιώνα. Ο Τζόυς ως μυθιστοριογράφος και ο Μπέκετ ως δραματουργός θεμελίωσαν μια πνευματική δυναστεία που δεν αμφισβητήθηκε από κανένα.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης ανατέμνει αυτό το γοητευτικό δίπολο και την υψηλή αισθητική στις ιδέες και στα κείμενά τους. Η λογοτεχνική συγγένεια του Τζόυς με τον Μπέκετ ανάγεται σε μια σχέση πατέρα-γιου που ο ένας επηρεάζει τον άλλο με κάθε τρόπο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η ηθοποιός και συγγραφέας Όλγα Νικολαΐδου και ο ηθοποιός Δημήτρης Φραγκιόγλου παρεμβαίνουν, σχολιάζουν και διαβάζουν αποσπάσματα από τα έργα τους.

Τα «Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ» όπου τα σπουδαία βιβλία και οι δημιουργοί τους «συνομιλούν» μεταξύ τους, πραγματοποιούνται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης:

 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Στεφανάκη

Γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ, Ονορέ ντε Μπαλζάκ κ.ά. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2000 με το μυθιστόρημά του «Φρούτα εποχής» και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα οκτώ μυθιστορήματά του. Το μυθιστόρημά του «Μέρες Αλεξάνδρειας» (2007) μεταφράστηκε στα γαλλικά, τιμήθηκε με το Prix Méditerranée Etranger 2011 και στη συνέχεια μεταφράστηκε στα ισπανικά και στα αραβικά. Το μυθιστόρημά του «Φιλμ Νουάρ» το οποίο επίσης μεταφράστηκε στα γαλλικά ήταν υποψήφιο για το Prix Balkanika 2013.

Tιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011.

Είναι σύμβουλος έκδοσης του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κλεψύδρα» και μέλος της κριτικής επιτροπής του Prix Mediterranée Étranger και του Prix Méditerranée de la Poésie Nikos Gatsos. Τον Απρίλιο του 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ευτυχισμένες οικογένειες» από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ο Έλληνας συγγραφέας, το 2014, αναγορεύτηκε από το γαλλικό κράτος Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για την προσφορά του στον λογοτεχνικό χώρο και τη συμβολή του στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και τον κόσμο. Επισκεφθείτε το site του συγγραφέα στη διεύθυνση www.dimitrisstefanakis.gr.

 

Λίγα λόγια για την Όλγα Νικολαΐδου

Η Όλγα Νικολαΐδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών, όμως ποτέ δεν άσκησε το επάγγελμα της δικηγόρου. Σπούδασε υποκριτική και συμμετέχει κάθε χρόνο σε θεατρικές παραστάσεις. Εργάστηκε όμως και ως αθλητικογράφος. Δίδαξε δημοσιογραφία αλλά και την Ελληνική γλώσσα σε Σχολεία Μεταναστών. Το μυθιστόρημα «Άνεμος Ωραίος» είναι το πρώτο της βιβλίο. Φέτος ολοκληρώνει τις σπουδές της στην ΕΕΑΟ&ΟΨ, έχοντας ξεκινήσει την πρακτική της στην ψυχοθεραπεία.

 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Φραγκιόγλου

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απόφοιτος της Σχολής Βεάκη. Ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας «ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ».

Στο ΘΕΑΤΡΟ έχει συνεργαστεί με: το Εθνικό Θέατρο, την Ομάδα Θέαμα, το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί τη Θεατροκίνηση, το Θέατρο Στοά, το Θέατρο Πολιτεία, το Θέατρο Τόπος Αλλού και τα ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Λάρισας, Καλαμάτας και Ρόδου καθώς και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου. Έχει παίξει στα έργα: Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός, Τρελοί Έρωτες σε Σκοτεινούς Καιρούς ή Λα Μοσκέτα, Ο Επιθεωρητής, Χειμωνιάτικο Ταξίδι, Μιστέρο Μπούφο, Ριχάρδος Γ, Victor/Victoria, Ο Θεός Βαριέται Τώρα Τελευταία, Φωνάζει ο Κλέφτης, Παραμύθι Χωρίς Όνομα, Φούστα Μπλούζα, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Δωδέκατη Νύχτα, Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3, Ο Διάολος Μέσα του, Ο Σούπερσταρ, Ο Γάμος Διεκόπη, Γελώντας Άγρια, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου, Φερμουάρ, Ψυρρή Μπερζέρ, Ο Υδραυλικός, το Κοτόπουλο και η Κα Ρούλα, Ο Κεραμιδοτρέχαλος, Το Χρυσό Κλειδί, Ο Άρντεν από το Φέβερσαμ, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Εγώ ο Αντονέν Αρτώ, Στο Βάθος Μύθος, Τιμάριθμε πεινάμε κατέβα να σε φάμε, Άλλος Χαβάη Άλλος Πληρώνει, Οι Πανουργίες του Μπερτόλδου, Οι Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ, Σκουπίδια, Ο Σβέυκ στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, Η Εξαίρεση κι ο Κανόνας, κά.

Στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός σε πολλές σειρές όπως: Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του, Της Ελλάδος τα Παιδιά, Απαράδεκτοι κα.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες – ενδεικτικά: Ρ.Ε.Μ, Το Μαγικό Δέρμα, The Bachelor, Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις, Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών, Ροζ Γάτος, Αδελφή μου Αγάπη μου, Τα Στραβάδια, Λόρδαν ο Βάρβαρος, Ο Γιος του Τσάρλι, Ροζαλία.

Ως ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ έχει συνεργαστεί στα σενάρια των τηλεοπτικών σειρών: Απαράδεκτοι, Της Ελλάδος τα Παιδιά, Καλά Ξεμπερδέματα, Cheek to Cheek.  Στον Κινηματογράφο έχει συνεργαστεί στα σενάρια: Ο Γιος του Τσάρλι (μεγάλου μήκους), Μπιγκ Χιτ (μεγάλου μήκους).


Κάντε share!
         
      
Tags: Αλυσίδα Πολιτισμού IANOSΔημήτρης ΣτεφανάκηςΔημήτρης Φραγκιόγλου
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Η ρύθμιση της κυβέρνησης για το μισθολογικό καθεστώς για τους καλλιτέχνες δόθηκε στη δημοσιότητα

Next Post

Ο θρυλικός “Dracula” του Bram Stoker, ζωντανεύει θεατρικά για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη από την Triple Threat Productions!

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

Άντζελα Γκερέκου: Μεγάλωσε με παστιτσάδα και σοφρίτο – Τώρα γράφει το πιο συγκινητικό βιβλίο-ωδή στις γεύσεις της Κέρκυρας

Άντζελα Γκερέκου: Μεγάλωσε με παστιτσάδα και σοφρίτο – Τώρα γράφει το πιο συγκινητικό βιβλίο-ωδή στις γεύσεις της Κέρκυρας

Μάι 13, 2025
21η ΔΕΒΘ: Πρόγραμμα δράσεων – παρουσιάσεις βιβλίων – από τις Εκδόσεις IANOS και Θερμαϊκός

21η ΔΕΒΘ: Πρόγραμμα δράσεων – παρουσιάσεις βιβλίων – από τις Εκδόσεις IANOS και Θερμαϊκός

Μάι 8, 2025
Ο ΟΣΔΕΛ στην 21ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 (8-11 Μαΐου)

Ο ΟΣΔΕΛ στην 21ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 (8-11 Μαΐου)

Μάι 4, 2025

«The Empyrean» της Ρεμπέκα Γιάρος: Ένα φαινόμενο της σύγχρονης λογοτεχνίας

Μάι 12, 2025
Next Post
Ο θρυλικός “Dracula” του Bram Stoker, ζωντανεύει θεατρικά για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη από την Triple Threat Productions!

Ο θρυλικός “Dracula” του Bram Stoker, ζωντανεύει θεατρικά για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη από την Triple Threat Productions!

No Result
View All Result

Popular.

  • Οι Arcade μιλούν αποκλειστικά στο MIKROFWNO.GR για τη Eurovision

    Οι Arcade μιλούν αποκλειστικά στο MIKROFWNO.GR για τη Eurovision

    1637 shares
    Share 714 Tweet 385
  • Πυξ Λαξ: «Λίγο Χρώμα για τα Σκούρα» – Το νέο άλμπουμ που φέρνει φως στη σύγχρονη ελληνική μουσική

    328 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Klavdia: Το viral τραγούδι της που «μαγεύει»

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • Β’ Ημιτελικός Eurovision 2025: Η Ελλάδα στον τελικό – Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν (vids)

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • ARCHO – «Αν μ’ αγαπούσες» : Νέο τραγούδι με στίχους των Arcade και κινηματογραφικό video clip

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • Βγήκε με την Όλγα, αλλά προτιμά την αδελφή της… στο First Dates (vids)

    334 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Η Klavdia με την «Αστερομάτα» στο κυνήγι του τελικού: Απόψε η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα στη Eurovision 2025!

    330 shares
    Share 132 Tweet 83
  • Rihanna: Το νέο της τραγούδι για τα Στρουμφάκια σπάει το ίντερνετ!

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • APON: «Προβλήματα»: το τραγούδι που είναι no1 παντού

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • Έκρηξη αντιδράσεων για το σόου της Adidas: Η Ακρόπολη έγινε background σε διαφημιστικό – Δείτε τα πλάνα!

    326 shares
    Share 130 Tweet 82

Τελευταίες αναρτήσεις

Eurovision 2025: Η μεγάλη βραδιά έφτασε! Η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα» στον Τελικό

Eurovision 2025: Η μεγάλη βραδιά έφτασε! Η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα» στον Τελικό

Μάι 17, 2025
«Kitchen Lab» : Ελληνικό, καλοκαιρινό και παρεΐστικο μενού (Trailer)

«Kitchen Lab» : Ελληνικό, καλοκαιρινό και παρεΐστικο μενού (Trailer)

Μάι 17, 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Παπαδόπουλος – Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ

Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Παπαδόπουλος – Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ

Μάι 17, 2025

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • Eurovision 2025: Η μεγάλη βραδιά έφτασε! Η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα» στον Τελικό
  • «Kitchen Lab» : Ελληνικό, καλοκαιρινό και παρεΐστικο μενού (Trailer)
  • Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Παπαδόπουλος – Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ
  • Δεν θα πιστέψεις τι πέτυχε ο Ολυμπιακός: Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τα άγνωστα παρασκήνια του ευρωπαϊκού άθλου! (Trailer)
  • Επιτυχημένο χειρουργείο για τον Άρη Μουγκοπέτρο – Διασώζεται η όρασή του στο δεξί μάτι

Kατηγορίες

Tags

ANT1 Christmas Theater Demy Eurovision Lady Gaga Mega Netflix Novasports Stan Survivor Άγριες Μέλισσες Άννα Βίσση Έλενα Παπαρίζου ΑΝΤ1 Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS Αντώνης Ρέμος Γιάννης Κότσιρας Γιάννης Πλούταρχος Γιώργος Θεοφάνους Γιώργος Μαζωνάκης Γιώργος Νταλάρας Γιώργος Σαμπάνης Δέσποινα Βανδή ΕΡΤ Εθνική Λυρική Σκηνή Ελένη Φουρέιρα Ελεωνόρα Ζουγανέλη Η Γη της Ελιάς Ηρώδειο Θέατρο Παλλάς Θέμης Καραμουρατίδης Θεσσαλονίκη Καίτη Γαρμπή Κωνσταντίνος Αργυρός Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μελίνα Ασλανίδου Νατάσα Θεοδωρίδου Νατάσσα Μποφίλιου Ολυμπιακός Πέτρος Ιακωβίδης Παναθηναϊκος Σάκης Ρουβάς Σασμός Τάμτα Ωδείο Ηρώδου Αττικού

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.