Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι νέος ηλικιακά σεφ. Αυτή την στιγμή αριθμεί περί του 300.000 συνδρομητές στο κανάλι στο youtube όπου ανεβάζει νηστίσιμες και μη συνταγές τόσο αλμυρές όσο και γλυκές όπου θα μπορούσε ο καθένας μας να δοκιμάσει σπίτι του.
Διαθέτεις ένα κανάλι στο YouTube το οποίο απαριθμεί πάνω από 300.000 συνδρομητές πώς νιώθεις για αυτό και για την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος σε αυτό που κάνεις;
Νιώθω όπως ένιωθα και πριν δημιουργήσω το κανάλι. Ίσως τώρα λίγο πιο δημιουργικός από ότι πριν. Ο κόσμος δείχνει να αγαπάει τις εύκολες και γρήγορες συνταγές και αυτός πιστεύω ότι είναι ο λόγος που έχουμε φτάσει σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό συνδρομητών.
Πριν από πόσο καιρό ξεκίνησες τη μαγειρική και τι είναι η μαγειρική για εσένα;
Ξεκίνησα να μαγειρεύω επαγγελματικά σε ζαχαροπλαστεία και κουζίνες εστιατορίων πριν περίπου 11 χρόνια. Η μαγειρική για εμένα είναι πάθος, δημιουργία, μαγεία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στις μέρες μας πολλοί σεφ παρουσιάζουν συνταγές τις οποίες θα θεωρούσαμε πιο gourmet, θεωρείς ότι τέτοιους είδους συνταγές θα μπορούσε να δημιουργήσει ο καθένας σπίτι του;
Ορισμένες από αυτές ναι. Άλλες πάλι χρειάζονται κάποια μηχανήματα που δεν έχουμε όλοι στο σπίτι οπότε όχι. Στις δικές μου συνταγές προσπαθώ να χρησιμοποιώ υλικά και εργαλεία μαγειρικής που όλοι έχουν στο σπίτι.
Ποιος σου μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις που έχεις;
Έμαθα αρκετά πράγματα από την γιαγιά μου καθώς και από τους ζαχαροπλάστες που είχα την τύχη να δουλέψω μαζί. Ο Κώστας Δάιος, η Χριστίνα Κάκκου, ο Νίκος Στρέπκος είναι μερικοί από αυτούς. Εξαιρετικοί άνθρωποι και επαγγελματίες με πολλές γνώσεις. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε και το διαδίκτυο, βιβλία, περιοδικά αλλά και σεμινάρια.
Βλέπεις κάποιον σεφ ως πρότυπο και αν ναι τι σε κάνει να τον ξεχωρίζεις από άλλους;
Παρακολουθώ κυρίως ξένους σεφ. Πρότυπό μου είναι ο Jamie Oliver. Είναι πολύ προσιτός στο κοινό με απλές συνταγές, εύκολες και γρήγορες που ο καθένας μπορεί να φτιάξει.
Θα πήγαινες σε κάποιο ριάλιτι λ.χ. ΜasterChef ή θεωρείς ότι είναι κάτι που δεν σε εκφράζει;
Τα ριάλιτι μαγειρικής είναι αυτό ακριβώς που λες. Ριάλιτι. Έχουν ξεφύγει από το μαγειρικό κομμάτι και πλέον εστιάζουν περισσότερο στην ίντριγκα οπότε δε θεωρώ ότι θα πήγαινα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σου έχει γίνει κάποια πρόταση για να αναλάβεις τη μαγειρική στήλη κάποιας εκπομπής;
Υπήρχαν κάποιες προτάσεις αλλά έπρεπε να μετακομίσω Αθήνα οπότε δεν δέχτηκα. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει η επαρχία και η ήσυχη ζωή.
Πιστεύεις θα μπορούσες να ανταποκριθείς ώστε να έχεις κάθε μέρα μια συνταγή για να παρουσιάσεις στο κοινό;
Να δώσω απλά μια γραπτή συνταγή στο κοινό ναι. Να την παρουσιάσω σε βίντεο όχι. Για να ανέβει ένα βίντεο στο YouTube εμάς μας παίρνει περίπου τρεις μέρες δουλειάς οπότε το να παρουσιάζω κάθε μέρα μια διαφορετική συνταγή δεν είναι εφικτό.
Τι συμβουλή δίνεις για κάποιον που σκέφτεται να αρχίσει τώρα τι μαγειρική;
Γενικά έχει επικρατήσει το γεγονός ότι όποιος δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του, πάει να γίνει μάγειρας επειδή οι μισθοί είναι λίγο καλύτεροι. Γι’ αυτό και μετά από 1 μήνα στην κουζίνα παραιτούνται και αλλάζουν επαγγελματικό κλάδο. Για να γίνεις μάγειρας και να ανταπεξέλθεις στα δύσκολα ωράρια εργασίας και στην πίεση, πρέπει να έχεις πάθος, να το γουστάρεις!
Που μπορεί να σε βρει ο κόσμος για να δοκιμάσει τις δημιουργίες σου;
Ο κόσμος δεν μπορεί να δοκιμάσει ο ίδιος αυτά που φτιάχνω εγώ, όμως μπορεί να τα φτιάξει μόνος του με τις συνταγές που δίνω κάθε βδομάδα στο κανάλι μου στο YouTube Dimitris Michailidis.
Και κλείνοντας μια αστεία θα έλεγα ερώτηση. Προτιμάς να τρως ή να μαγειρεύεις;
Δύσκολη ερώτηση. Θα πω να μαγειρεύω αλλά να μη συμμαζεύω την κουζίνα μετά. Απλά να μαγειρεύω (χαχαχαχα)!
INFO: Περισσότερες συνταγές του Δημήτρη Μιχαηλίδη στο https://dimitrismichailidis.com/ και στο κανάλι του στο YouTube: Dimitris Michailidis
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι νέος ηλικιακά σεφ. Αυτή την στιγμή αριθμεί περί του 300.000 συνδρομητές στο κανάλι στο youtube όπου ανεβάζει νηστίσιμες και μη συνταγές τόσο αλμυρές όσο και γλυκές όπου θα μπορούσε ο καθένας μας να δοκιμάσει σπίτι του.
Διαθέτεις ένα κανάλι στο YouTube το οποίο απαριθμεί πάνω από 300.000 συνδρομητές πώς νιώθεις για αυτό και για την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος σε αυτό που κάνεις;
Νιώθω όπως ένιωθα και πριν δημιουργήσω το κανάλι. Ίσως τώρα λίγο πιο δημιουργικός από ότι πριν. Ο κόσμος δείχνει να αγαπάει τις εύκολες και γρήγορες συνταγές και αυτός πιστεύω ότι είναι ο λόγος που έχουμε φτάσει σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό συνδρομητών.
Πριν από πόσο καιρό ξεκίνησες τη μαγειρική και τι είναι η μαγειρική για εσένα;
Ξεκίνησα να μαγειρεύω επαγγελματικά σε ζαχαροπλαστεία και κουζίνες εστιατορίων πριν περίπου 11 χρόνια. Η μαγειρική για εμένα είναι πάθος, δημιουργία, μαγεία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στις μέρες μας πολλοί σεφ παρουσιάζουν συνταγές τις οποίες θα θεωρούσαμε πιο gourmet, θεωρείς ότι τέτοιους είδους συνταγές θα μπορούσε να δημιουργήσει ο καθένας σπίτι του;
Ορισμένες από αυτές ναι. Άλλες πάλι χρειάζονται κάποια μηχανήματα που δεν έχουμε όλοι στο σπίτι οπότε όχι. Στις δικές μου συνταγές προσπαθώ να χρησιμοποιώ υλικά και εργαλεία μαγειρικής που όλοι έχουν στο σπίτι.
Ποιος σου μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις που έχεις;
Έμαθα αρκετά πράγματα από την γιαγιά μου καθώς και από τους ζαχαροπλάστες που είχα την τύχη να δουλέψω μαζί. Ο Κώστας Δάιος, η Χριστίνα Κάκκου, ο Νίκος Στρέπκος είναι μερικοί από αυτούς. Εξαιρετικοί άνθρωποι και επαγγελματίες με πολλές γνώσεις. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε και το διαδίκτυο, βιβλία, περιοδικά αλλά και σεμινάρια.
Βλέπεις κάποιον σεφ ως πρότυπο και αν ναι τι σε κάνει να τον ξεχωρίζεις από άλλους;
Παρακολουθώ κυρίως ξένους σεφ. Πρότυπό μου είναι ο Jamie Oliver. Είναι πολύ προσιτός στο κοινό με απλές συνταγές, εύκολες και γρήγορες που ο καθένας μπορεί να φτιάξει.
Θα πήγαινες σε κάποιο ριάλιτι λ.χ. ΜasterChef ή θεωρείς ότι είναι κάτι που δεν σε εκφράζει;
Τα ριάλιτι μαγειρικής είναι αυτό ακριβώς που λες. Ριάλιτι. Έχουν ξεφύγει από το μαγειρικό κομμάτι και πλέον εστιάζουν περισσότερο στην ίντριγκα οπότε δε θεωρώ ότι θα πήγαινα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σου έχει γίνει κάποια πρόταση για να αναλάβεις τη μαγειρική στήλη κάποιας εκπομπής;
Υπήρχαν κάποιες προτάσεις αλλά έπρεπε να μετακομίσω Αθήνα οπότε δεν δέχτηκα. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει η επαρχία και η ήσυχη ζωή.
Πιστεύεις θα μπορούσες να ανταποκριθείς ώστε να έχεις κάθε μέρα μια συνταγή για να παρουσιάσεις στο κοινό;
Να δώσω απλά μια γραπτή συνταγή στο κοινό ναι. Να την παρουσιάσω σε βίντεο όχι. Για να ανέβει ένα βίντεο στο YouTube εμάς μας παίρνει περίπου τρεις μέρες δουλειάς οπότε το να παρουσιάζω κάθε μέρα μια διαφορετική συνταγή δεν είναι εφικτό.
Τι συμβουλή δίνεις για κάποιον που σκέφτεται να αρχίσει τώρα τι μαγειρική;
Γενικά έχει επικρατήσει το γεγονός ότι όποιος δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του, πάει να γίνει μάγειρας επειδή οι μισθοί είναι λίγο καλύτεροι. Γι’ αυτό και μετά από 1 μήνα στην κουζίνα παραιτούνται και αλλάζουν επαγγελματικό κλάδο. Για να γίνεις μάγειρας και να ανταπεξέλθεις στα δύσκολα ωράρια εργασίας και στην πίεση, πρέπει να έχεις πάθος, να το γουστάρεις!
Που μπορεί να σε βρει ο κόσμος για να δοκιμάσει τις δημιουργίες σου;
Ο κόσμος δεν μπορεί να δοκιμάσει ο ίδιος αυτά που φτιάχνω εγώ, όμως μπορεί να τα φτιάξει μόνος του με τις συνταγές που δίνω κάθε βδομάδα στο κανάλι μου στο YouTube Dimitris Michailidis.
Και κλείνοντας μια αστεία θα έλεγα ερώτηση. Προτιμάς να τρως ή να μαγειρεύεις;
Δύσκολη ερώτηση. Θα πω να μαγειρεύω αλλά να μη συμμαζεύω την κουζίνα μετά. Απλά να μαγειρεύω (χαχαχαχα)!
INFO: Περισσότερες συνταγές του Δημήτρη Μιχαηλίδη στο https://dimitrismichailidis.com/ και στο κανάλι του στο YouTube: Dimitris Michailidis