Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Απριλίου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Πιάτα που μας ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο, από Ευρώπη έως Αμερική, που συνδυάζουν συνταγές από διαφορετικά μέρη, τα οποία θα δώσουν χρώμα και άρωμα στην κουζίνα μας, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 29 Απριλίου στις 16:40.
Ένα Γεωργιανό φαγητό, το πεϊνιρλί χατσαπούρι, μία πολύ κλασική συνταγή στην Ευρασία αλλά και παντού, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι. Φτιάχνεται πραγματικά πανεύκολα, οπότε αξίζει ο κόπος να το δοκιμάσετε και ο Άκης το αποτυπώνει με τον πιο κατανοητό τρόπο.
Για κυρίως γεύμα μας ταξιδεύει προς Γαλλία φτιάχνοντας ένα μοσχαράκι μπρεζέ με μανιτάρια και κόκκινο κρασί, που θα μας μεθύσει με τα αρώματα του και τη φανταστική του γεύση.
Το σερβίρει με πουρέ πατάτας και φρέσκο θυμάρι. Για γλυκό επιλέγει την απόλυτη Αμερικανιά, το carrot cake, αλλά σε μια εκδοχή με muffins. Θα είναι αφράτα, γευστικά, πανέμορφα και πάνω από όλα πανεύκολα. Στολίζει με ένα απλό γλάσο βάζοντας σε ένα μπολ τυρί κρέμα και μέλι. Ανακατεύει, απλώνει λίγο πάνω από κάθε muffin και σερβίρει με κανέλα και καρύδια.
Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, με ένα μενού γεμάτο σε γεύση, με πολύ χορταστικές συνταγές, με τις οποίες δε θα χρειάζεστε τίποτα άλλο μαζί, δίπλα ή λίγο μετά.
Μια χοιρινή τηγανιά με ρύζι και λαχανικά που δεν είναι ένα απλό ορεκτικό αλλά ένα κανονικό φαγητό που απλώς βγαίνει και σαν πρώτο πιάτο ανοίγει το κυριακάτικο μενού, σερβιρισμένο με φέτες λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως πιάτο ετοιμάζει σουφλέ με πένες και κοτόπουλο, από το οποίο δε θα λείπει τίποτα με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους. Για επιδόρπιο ο Άκης επιλέγει να κάνει σταφιδόψωμο, ένα ψωμί που μπορείτε να το φάτε όποια στιγμή της ημέρας θέλετε, είτε για πρωινό, είτε για σνακ, είτε για γλυκό, είτε για κολατσιό στο lunch box των παιδιών.
Δείτε το τρέιλερ:
Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Απριλίου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Πιάτα που μας ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο, από Ευρώπη έως Αμερική, που συνδυάζουν συνταγές από διαφορετικά μέρη, τα οποία θα δώσουν χρώμα και άρωμα στην κουζίνα μας, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 29 Απριλίου στις 16:40.
Ένα Γεωργιανό φαγητό, το πεϊνιρλί χατσαπούρι, μία πολύ κλασική συνταγή στην Ευρασία αλλά και παντού, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι. Φτιάχνεται πραγματικά πανεύκολα, οπότε αξίζει ο κόπος να το δοκιμάσετε και ο Άκης το αποτυπώνει με τον πιο κατανοητό τρόπο.
Για κυρίως γεύμα μας ταξιδεύει προς Γαλλία φτιάχνοντας ένα μοσχαράκι μπρεζέ με μανιτάρια και κόκκινο κρασί, που θα μας μεθύσει με τα αρώματα του και τη φανταστική του γεύση.
Το σερβίρει με πουρέ πατάτας και φρέσκο θυμάρι. Για γλυκό επιλέγει την απόλυτη Αμερικανιά, το carrot cake, αλλά σε μια εκδοχή με muffins. Θα είναι αφράτα, γευστικά, πανέμορφα και πάνω από όλα πανεύκολα. Στολίζει με ένα απλό γλάσο βάζοντας σε ένα μπολ τυρί κρέμα και μέλι. Ανακατεύει, απλώνει λίγο πάνω από κάθε muffin και σερβίρει με κανέλα και καρύδια.
Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, με ένα μενού γεμάτο σε γεύση, με πολύ χορταστικές συνταγές, με τις οποίες δε θα χρειάζεστε τίποτα άλλο μαζί, δίπλα ή λίγο μετά.
Μια χοιρινή τηγανιά με ρύζι και λαχανικά που δεν είναι ένα απλό ορεκτικό αλλά ένα κανονικό φαγητό που απλώς βγαίνει και σαν πρώτο πιάτο ανοίγει το κυριακάτικο μενού, σερβιρισμένο με φέτες λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως πιάτο ετοιμάζει σουφλέ με πένες και κοτόπουλο, από το οποίο δε θα λείπει τίποτα με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους. Για επιδόρπιο ο Άκης επιλέγει να κάνει σταφιδόψωμο, ένα ψωμί που μπορείτε να το φάτε όποια στιγμή της ημέρας θέλετε, είτε για πρωινό, είτε για σνακ, είτε για γλυκό, είτε για κολατσιό στο lunch box των παιδιών.
Δείτε το τρέιλερ: