No Result
View All Result
  • Login
Advertisement Banner
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Ο Σπύρος και ο Θοδωρής συλλαμβάνονται στους «Παγιδευμένους»

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Δεν θα με ενδιέφερε να παρουσιάσω ένα τηλεπαιχνίδι, έχουν κλείσει αυτοί οι κύκλοι για μένα» (vid)

«Αγόρια στο ντους» : Τι απαντά ο σκηνοθέτης της ταινίας μετά το σάλο που προκλήθηκε

Μάι 26, 2023
in Επικαιρότητα
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Ερωτική ταινία μεταξύ αγοριών προβλήθηκε σε μαθητές – Έντονη αντίδραση των γονέων (vid)

Ερωτική ταινία μεταξύ αγοριών προβλήθηκε σε μαθητές – Έντονη αντίδραση των γονέων (vid)

Μάι 25, 2023
Κάντε share!
         
      

Την δική του απάντηση μετά τον σάλο που προκλήθηκε θέλησε να δώσει ο σκηνοθέτης της ταινίας μικρού μήκους “Αγόρια στο ντους ” Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ.

Πιο συγκεκριμένα μετά την προβολή της ταινίας σε παιδιά δημοτικού οικογένεια μαθητή της έχει κινηθεί νομικά εναντίον της για την προβολή της εν λόγω ταινίας ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι γονείς φέρεται να κατήγγειλαν ότι η εν λόγω ταινία προβάλλει ερωτικές περιπτύξεις ανάμεσα σε αγόρια με τον Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ να αναφέρει ότι δεν προβάλλεται κάτι τέτοιο.

Σε απάντηση του στο Free Cinema τόνισε:

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι χωρίς καμία λογική και, ως σκηνοθέτες, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς η ταινία και η θεματική της θα μπορούσε να ερμηνευτεί καθ’ αυτόν τον τρόπο. Η ταινία αυτή δεν δείχνει απολύτως τίποτα τέτοιο».

Στη συνέχεια, μιλάει για μία παραπληροφόρηση που «έχει γιγαντωθεί σε κάποια ελληνικά Μέσα» και είναι «σοκαριστικά λανθασμένη», συμπληρώνοντας ότι «έχουμε σοβαρές αμφιβολίες πως κάποιος από τους ιθύνοντες αυτών των ισχυρισμών έχει δει την ταινία».
Το «Αγόρια στο Ντους» αφηγείται μία ιστορία αρσενικής φιλίας, πώς δύο πολύ καλοί φίλοι εξερευνούν τις νόρμες της αρρενωπότητας, τι σημαίνει το να «γίνεις άνδρας» και, σε τελική ανάλυση, πώς η φιλία τους αυτή δέχεται ταυτόχρονα αμφιβολίες, αλλά και στήριξη από τους ενήλικες γύρω τους.

«Είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο φιλμ, με πολλαπλά βραβεία στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία Μικρού Μήκους για Παιδιά, από το σημαίνον ECFA (Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικών Ταινιών), το οποίο μάλιστα φέρει την αιγίδα πολλών ευρωπαϊκών κινηματογραφικών Ινστιτούτων, ανάμεσά τους και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου», υπογραμμίζει.

Τέλος, διευκρινίζει ότι το «Αγόρια στο Ντους» χρησιμοποιείται καθημερινά σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε ολόκληρη την Ευρώπη και το έχουν δει χιλιάδες παιδιά, από την πρώτη του προβολή, το 2021. «Στηρίζουμε απερίφραστα την απόφαση της δασκάλας να χρησιμοποιήσει την ταινία στη σχολική αίθουσα. Οι ταινίες πρέπει να συζητιούνται και να υπάρχει διάλογος, μα είναι αναμφισβήτητα προβληματικό όταν γίνονται ισχυρισμοί πάνω σε μία ολωσδιόλου λανθασμένη βάση. Ελπίζουμε πως το ελληνικό κοινό θα δείξει την κριτική σκέψη, φιλτράροντας τις πληροφορίες που ανακινούνται αυτή τη στιγμή και ότι οι άνθρωποι θα βρουν χρόνο να παρακολουθήσουν την ταινία εάν τους δοθεί η ευκαιρία».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Orlando LGBT στην εφημερίδα των συντακτών

«Η βραβευμένη νεανική ταινία Shower Boys είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να αρχίσει μια απαραίτητη συζήτηση για τα έμφυλα στερεότυπα, τον ομοτρανσφοβικό εκφοβισμό και την τοξική αρρενωπότητα στο σχολικό περιβάλλον.

Είναι αναρίθμητα τα ερευνητικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν όχι μόνο τη μη βλαπτική, αλλά αντίθετα την ευεργετική επίδραση που παρόμοια ερεθίσματα μπορούν να έχουν σε παιδιά και έφηβα άτομα, καθώς η αμφισβήτηση επιβλαβών έμφυλων στερεοτύπων προάγει την ψυχική υγεία, βελτιώνει τις έμφυλες σχέσεις των παιδιών και τις σεξουαλικές σχέσεις εφήβων και νέων, μειώνει την επίδραση των διακρίσεων, ενισχύει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά και το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ ομηλίκων, και καλλιεργεί εν τέλει καλύτερους πολίτες».

Προσθέτει ακόμη ότι «μας ανησυχεί ιδιαίτερα όχι τόσο η μεμονωμένη αντίδραση γονέων, αλλά κυρίως η διαχείριση του θέματος από τα ΜΜΕ με την καλλιέργεια ενός κλίματος ηθικού πανικού. Η αναφορά σε ταινία «ερωτικού περιεχομένου» για μια νεανική ταινία με νεαρά αγόρια ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα, η αναφορά σε «ψυχικό τραύμα» των παιδιών λόγω της «έκθεσης» σε αυτή και ο τρόπος που διεξάγεται ο διάλογος, δυστυχώς φέρνουν στο νου ακραία συντηρητικά αντανακλαστικά. Ταυτόχρονα, οι ίδιες τηλεοπτικές εκπομπές και τα άλλα μέσα που έχουν ως τώρα ασχοληθεί με το θέμα το κάνουν μονομερώς και δεν έχουν διασφαλίσει με κανέναν τρόπο την αντικειμενική του μετάδοση.

Μας ανησυχεί επίσης ότι παρόμοια επιχειρήματα μεταδιδόμενα με ανάλογο τρόπο έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα πλαίσια, όπως τώρα στις συντηρητικότερες πολιτείες των ΗΠΑ, συνοδεύοντας ακροδεξιά ρητορική γύρω από ζητήματα αυτοδιάθεσης, ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων κ.ά.

Η ίδια η ιδέα ότι οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης της ποικιλομορφίας στην έκφραση και επιτέλεση του φύλου και της σεξουαλικότητας μπορεί να «τραυματίσει» ψυχικά παιδιά και έφηβα άτομα είναι μία στυγνή εργαλειοποίηση των σχετικών εννοιών και των ίδιων των ΛΟΑΤΚΙ+/κουήρ παιδιών, και αν δεν αντιμετωπίζεται άμεσα οδηγεί σε βαριές συνέπειες.

Ταυτόχρονα τα ίδια αυτά παιδιά, τα ΛΟΑΤΚΙ+ και ειδικότερα τα τρανς παιδιά και έφηβα άτομα, είναι αυτά που θυματοποιούνται συνεχώς στο σχολικό πλαίσιο και αλλού, και η δική τους σωματική ακεραιότητα και ψυχοσυναισθηματική σταθερότητα δεν έχουν ακόμα με κανέναν τρόπο διασφαλιστεί, ούτε φαίνεται να αφορούν τον δημόσιο λόγο.

Έχει ενδιαφέρον μάλιστα πώς πλανάται η υπόθεση ότι όλα τα παιδιά που μπορεί να έβλεπαν μια τέτοια ταινία είναι στρέιτ (ή σις/όχι τρανς). Στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι τρανς/γκέι/ίντερσεξ παιδιά βρίσκονται στα ελληνικά σχολεία και κακοποιούνται καθημερινά. Θέλουμε λοιπόν να υπογραμμίσουμε με κάθε τρόπο, απέναντι στις ακραίες συντηρητικές φωνές διαφύλαξης των έμφυλων στερεοτύπων, ότι ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ.

Και βέβαια θυμίζουμε ότι κάθε παιδί, κάθε έμφυλης επιτέλεσης και σεξουαλικού προσανατολισμού, ευεργετείται στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την αυτοπραγμάτωσή του όταν μεγαλώνει μακριά από συντηρητικά αντανακλαστικά -σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και ελευθερίας».


Κάντε share!
         
      
Tags: Shower Boys
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Ο Σπύρος και ο Θοδωρής συλλαμβάνονται στους «Παγιδευμένους»

Next Post

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Δεν θα με ενδιέφερε να παρουσιάσω ένα τηλεπαιχνίδι, έχουν κλείσει αυτοί οι κύκλοι για μένα» (vid)

Λευτέρης Τσαχουρίδης

Λευτέρης Τσαχουρίδης

Related Posts

Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Euroleague – Το συγκλονιστικό mini movie από τη μάχη με την Εφές

Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Euroleague – Το συγκλονιστικό mini movie από τη μάχη με την Εφές

Μάι 9, 2025
«Πάμε Δανάη»: Η Δανάη Μπάρκα αποχαιρέτησε το Mega μετά από 5 χρόνια στον αέρα – Η συγκινητική της ανάρτηση

«Πάμε Δανάη»: Η Δανάη Μπάρκα αποχαιρέτησε το Mega μετά από 5 χρόνια στον αέρα – Η συγκινητική της ανάρτηση

Μάι 9, 2025

Καύσωνας πριν το καλοκαίρι: Έλιωσε η Κρήτη στους 36°C – “Χτύπησε κόκκινο” ο υδράργυρος!

Μάι 9, 2025

«Επιτέλους»: Η Καίτη Γαρμπή και έξι δυναμικές γυναίκες τραγουδούν για όσα (δεν) λέγονται

Μάι 9, 2025
Next Post
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Δεν θα με ενδιέφερε να παρουσιάσω ένα τηλεπαιχνίδι, έχουν κλείσει αυτοί οι κύκλοι για μένα» (vid)

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Δεν θα με ενδιέφερε να παρουσιάσω ένα τηλεπαιχνίδι, έχουν κλείσει αυτοί οι κύκλοι για μένα» (vid)

No Result
View All Result

Popular.

  • Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την εμφάνιση των Majovoli στον Σταυρό του Νότου

    Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την εμφάνιση των Majovoli στον Σταυρό του Νότου

    347 shares
    Share 139 Tweet 87
  • Eurovision 2025: Η Klavdia καθήλωσε με την «Αστερομάτα» στη δεύτερη πρόβα – Το φόρεμα που… ζωντανεύει με τα φώτα (vid&pics)

    330 shares
    Share 132 Tweet 83
  • Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Θα γίνει μαμά

    330 shares
    Share 132 Tweet 83
  • «Επιτέλους»: Η Καίτη Γαρμπή και έξι δυναμικές γυναίκες τραγουδούν για όσα (δεν) λέγονται

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • Οι Arcade μιλούν αποκλειστικά στο MIKROFWNO.GR για τη Eurovision

    1373 shares
    Share 608 Tweet 319
  • Η Φιόνα Τζαβάρα μας μιλά και στέλνει ευχές στη Μαρίνα Σάττι

    534 shares
    Share 245 Tweet 120
  • Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τα Σκυλιά» του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Κιβωτός

    477 shares
    Share 191 Tweet 119
  • «Να Με Λες Μαμά» : Το συγκλονιστικό trailer της νέας κοινωνικής δραματικής σειράς του Alpha!

    331 shares
    Share 132 Tweet 83
  • Συγκλονίζει η Σοφία Φυρού: Η εξομολόγηση για την προληπτική μαστεκτομή και το μήνυμα ζωής προς όλες τις γυναίκες

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • «Πάμε Δανάη»: Η Δανάη Μπάρκα αποχαιρέτησε το Mega μετά από 5 χρόνια στον αέρα – Η συγκινητική της ανάρτηση

    327 shares
    Share 131 Tweet 82

Τελευταίες αναρτήσεις

«Σίδερο»: Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με μια δυνατή μπαλάντα και μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης

«Σίδερο»: Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με μια δυνατή μπαλάντα και μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης

Μάι 9, 2025
Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Euroleague – Το συγκλονιστικό mini movie από τη μάχη με την Εφές

Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Euroleague – Το συγκλονιστικό mini movie από τη μάχη με την Εφές

Μάι 9, 2025
APON: η διαμαντένια & πολυπλατινένια απονομή για τις επιτυχίες του

APON: η διαμαντένια & πολυπλατινένια απονομή για τις επιτυχίες του

Μάι 9, 2025

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • «Σίδερο»: Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με μια δυνατή μπαλάντα και μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης
  • Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Euroleague – Το συγκλονιστικό mini movie από τη μάχη με την Εφές
  • APON: η διαμαντένια & πολυπλατινένια απονομή για τις επιτυχίες του
  • Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τις πυρκαγιές από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Στο επίκεντρο η πρόληψη
  • «Πάμε Δανάη»: Η Δανάη Μπάρκα αποχαιρέτησε το Mega μετά από 5 χρόνια στον αέρα – Η συγκινητική της ανάρτηση

Kατηγορίες

Tags

ANT1 Christmas Theater Demy Eurovision Lady Gaga Mega Netflix Novasports Stan Survivor Άγριες Μέλισσες Άννα Βίσση Έλενα Παπαρίζου ΑΝΤ1 Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS Αντώνης Ρέμος Γιάννης Κότσιρας Γιάννης Πλούταρχος Γιώργος Θεοφάνους Γιώργος Μαζωνάκης Γιώργος Νταλάρας Γιώργος Σαμπάνης Δέσποινα Βανδή ΕΡΤ Εθνική Λυρική Σκηνή Ελένη Φουρέιρα Ελεωνόρα Ζουγανέλη Η Γη της Ελιάς Ηρώδειο Θέατρο Παλλάς Θέμης Καραμουρατίδης Θεσσαλονίκη Καίτη Γαρμπή Κωνσταντίνος Αργυρός Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μελίνα Ασλανίδου Νατάσα Θεοδωρίδου Νατάσσα Μποφίλιου Ολυμπιακός Πέτρος Ιακωβίδης Παναθηναϊκος Σάκης Ρουβάς Σασμός Τάμτα Ωδείο Ηρώδου Αττικού

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.