Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Μαΐου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Συνταγές ανοιξιάτικες και γεμάτες μυρωδιές που δεν θα περάσουν καθόλου απαρατήρητες σε ένα τραπέζι προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 13 Μαΐου στις 16:40. Με πολύ φρέσκα υλικά και αρώματα που αγαπάμε στην Ελλάδα δημιουργεί φαγητά που είναι πεντανόστιμα και που αξίζει να δοκιμάσετε.
Πικάντικα σουβλάκια μελιτζάνας τα οποία ο αγαπημένος σεφ φτιάχνει πολύ εύκολα με υλικά που ταιριάζουν υπέροχα μεταξύ τους και θα αναδείξουν την μοναδικότητα της μελιτζάνας είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι. Κόβει πίτες για σουβλάκια στη μέση, βάζει σε πιάτο, μεταφέρει τα σουβλάκια, πασπαλίζει με ταχίνι, βάζει γιαούρτι και σερβίρει με ρόκα και φέτες από λάιμ. Για κυρίως γεύμα επιλέγει λαβράκι πλακί, μια ελληνική συνταγή που αρέσει σε όλους, ταιριάζει πολύ σε κάθε εποχή αλλά είναι «ό,τι πρέπει» για άνοιξη, γιατί όλα τα υλικά είναι εποχής και μυρίζουν τέλεια. Σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτες λεμονιού.
Για γλυκό επιλέγει ένα πολύ αγαπημένο σιροπιαστό της ελληνικής οικογένειας, το ραβανί. Έχει μακρά παράδοση στη Βόρεια Ελλάδα και πιο πολύ στη Βέροια, από όπου φαίνεται ότι προέρχεται, όμως αποτελεί ένα γλυκό που αρέσει σε όλους, είναι πολύ μαστιχωτό, αφράτο, λιώνει στο στόμα και η γεύση του είναι μοναδική. Ο Άκης το δείχνει σε μια γιαγιαδίστικη εκδοχή και το σερβίρει πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο.
Την Κυριακή 14 Μαΐου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα πολύ ισορροπημένο ελληνικό μενού, αφού όλα τα υλικά των συνταγών τα βρίσκουμε στην ελληνική γη και ταιριάζουν μεταξύ τους. Μυρωδικά, λαχανικά, όσπρια, γιαούρτι, ελαιόλαδο, συνδυάζονται αρμονικά με υλικά τα οποία αποδίδουν εκπληκτικά αποτελέσματα γεύσης.
Μια σαλάτα με μαυρομάτικα, σύγκλινο και μάνγκο, που στέκει σαν ορεκτικό τέλεια -είναι πολύ χορταστικό- αλλά και σαν κυρίως πιάτο, αφού έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να δώσουν ενέργεια και πολλές βιταμίνες είναι το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού. Για κυρίως γεύμα επιλέγει να φτιάξει λαβράκι πλακί, μια ελληνική συνταγή που ταιριάζει πολύ στην Άνοιξη, γιατί όλα τα υλικά είναι εποχής, μυρίζουν τέλεια και σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί. Για επιδόρπιο ο Άκης φτιάχνει ένα αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και frosting γιαουρτιού, πλούσιο σε αρώματα και με αμιγώς ελληνικά υλικά, σερβιρισμένο με φρέσκα μούρα και μέλι.
Δείτε το τρέιλερ:
Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Μαΐου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Συνταγές ανοιξιάτικες και γεμάτες μυρωδιές που δεν θα περάσουν καθόλου απαρατήρητες σε ένα τραπέζι προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 13 Μαΐου στις 16:40. Με πολύ φρέσκα υλικά και αρώματα που αγαπάμε στην Ελλάδα δημιουργεί φαγητά που είναι πεντανόστιμα και που αξίζει να δοκιμάσετε.
Πικάντικα σουβλάκια μελιτζάνας τα οποία ο αγαπημένος σεφ φτιάχνει πολύ εύκολα με υλικά που ταιριάζουν υπέροχα μεταξύ τους και θα αναδείξουν την μοναδικότητα της μελιτζάνας είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι. Κόβει πίτες για σουβλάκια στη μέση, βάζει σε πιάτο, μεταφέρει τα σουβλάκια, πασπαλίζει με ταχίνι, βάζει γιαούρτι και σερβίρει με ρόκα και φέτες από λάιμ. Για κυρίως γεύμα επιλέγει λαβράκι πλακί, μια ελληνική συνταγή που αρέσει σε όλους, ταιριάζει πολύ σε κάθε εποχή αλλά είναι «ό,τι πρέπει» για άνοιξη, γιατί όλα τα υλικά είναι εποχής και μυρίζουν τέλεια. Σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτες λεμονιού.
Για γλυκό επιλέγει ένα πολύ αγαπημένο σιροπιαστό της ελληνικής οικογένειας, το ραβανί. Έχει μακρά παράδοση στη Βόρεια Ελλάδα και πιο πολύ στη Βέροια, από όπου φαίνεται ότι προέρχεται, όμως αποτελεί ένα γλυκό που αρέσει σε όλους, είναι πολύ μαστιχωτό, αφράτο, λιώνει στο στόμα και η γεύση του είναι μοναδική. Ο Άκης το δείχνει σε μια γιαγιαδίστικη εκδοχή και το σερβίρει πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο.
Την Κυριακή 14 Μαΐου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα πολύ ισορροπημένο ελληνικό μενού, αφού όλα τα υλικά των συνταγών τα βρίσκουμε στην ελληνική γη και ταιριάζουν μεταξύ τους. Μυρωδικά, λαχανικά, όσπρια, γιαούρτι, ελαιόλαδο, συνδυάζονται αρμονικά με υλικά τα οποία αποδίδουν εκπληκτικά αποτελέσματα γεύσης.
Μια σαλάτα με μαυρομάτικα, σύγκλινο και μάνγκο, που στέκει σαν ορεκτικό τέλεια -είναι πολύ χορταστικό- αλλά και σαν κυρίως πιάτο, αφού έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να δώσουν ενέργεια και πολλές βιταμίνες είναι το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού. Για κυρίως γεύμα επιλέγει να φτιάξει λαβράκι πλακί, μια ελληνική συνταγή που ταιριάζει πολύ στην Άνοιξη, γιατί όλα τα υλικά είναι εποχής, μυρίζουν τέλεια και σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί. Για επιδόρπιο ο Άκης φτιάχνει ένα αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και frosting γιαουρτιού, πλούσιο σε αρώματα και με αμιγώς ελληνικά υλικά, σερβιρισμένο με φρέσκα μούρα και μέλι.
Δείτε το τρέιλερ: