Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Ιουνίου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Συνταγές για το καλοκαιρινό τραπέζι προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 16:40, για πιάτα καλοκαιρινά, αρωματικά, χρωματιστά και απόλυτα δημιουργικά, με πεντανόστιμες γεύσεις.
Μελιτζανοκεφτέδες, αφράτοι μέσα και τραγανοί έξω, στη γεύση πεντανόστιμοι με μια γλυκιά επίγευση που θα τους απογειώσει, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι. Για να συνοδεύσει τους μελιτζανοκεφτέδες, φτιάχνει μια σάλτσα γιαουρτιού, βάζοντας σε ένα μπολ γιαούρτι, ξύσμα από λεμόνι, άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύει και σερβίρει τους κεφτέδες με φρέσκο άνηθο.
Για κυρίως γεύμα προτείνει την πιο καλοκαιρινή καρμπονάρα με θαλασσινά, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γεμίσουμε το σπίτι με αρώματα, που θα μας ταξιδέψουν στους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς, σερβιρισμένη με φρέσκο πιπέρι και άνηθο. Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα cheesecake με εύκολη μαρμελάδα φράουλα και τσία και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.
Την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, το οποίο συνθέτει ένα ολοκληρωμένο μενού, που θυμίζει ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι, στην πιο μοντέρνα της όμως εκδοχή.
Muffins σκορδόψωμα, πεντανόστιμα κι αφράτα, είναι το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού. Για κυρίως πιάτο προτείνει χοιρινά μπριζολάκια bbq στον φούρνο, που αποδίδουν την γεύση ενός καπνισμένου στο μπάρμπεκιου κρέατος, χωρίς να χρειάζεται καν να έχετε bbq στο σπίτι σας. Ο Άκης σας δείχνει πως να κόψετε δρόμο φτιάχνοντας κάτι φανταστικό στο φούρνο σας.
Για επιδόρπιο ετοιμάζει ένα σορμπέ καρπούζι, χειροποίητο, δροσιστικό και πανεύκολο, αφού η διαδικασία γίνεται σε ένα ξύλο κοπής, όπου τοποθετεί ένα καρπούζι και αφαιρεί την εξωτερική φλούδα. Κόβει το καρπούζι σε φέτες και αφαιρεί τα κουκούτσια. Μεταφέρει τις φέτες στον πολυκόφτη, προσθέτει ζάχαρη, χυμό λεμονιού και χτυπάει σε μέτρια ταχύτητα. Αδειάζει σε ταψί, σκεπάζει με μεμβράνη και μεταφέρει στην κατάψυξη. Ανά διαστήματα ανακατεύει, κυρίως στις άκρες που κρυσταλλώνει, και μετά από 8 ώρες, αφαιρεί από την κατάψυξη και σερβίρει σε μπολ με φύλλα δυόσμου.
Δείτε το τρέιλερ:
Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Ιουνίου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Συνταγές για το καλοκαιρινό τραπέζι προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 16:40, για πιάτα καλοκαιρινά, αρωματικά, χρωματιστά και απόλυτα δημιουργικά, με πεντανόστιμες γεύσεις.
Μελιτζανοκεφτέδες, αφράτοι μέσα και τραγανοί έξω, στη γεύση πεντανόστιμοι με μια γλυκιά επίγευση που θα τους απογειώσει, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι. Για να συνοδεύσει τους μελιτζανοκεφτέδες, φτιάχνει μια σάλτσα γιαουρτιού, βάζοντας σε ένα μπολ γιαούρτι, ξύσμα από λεμόνι, άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύει και σερβίρει τους κεφτέδες με φρέσκο άνηθο.
Για κυρίως γεύμα προτείνει την πιο καλοκαιρινή καρμπονάρα με θαλασσινά, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γεμίσουμε το σπίτι με αρώματα, που θα μας ταξιδέψουν στους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς, σερβιρισμένη με φρέσκο πιπέρι και άνηθο. Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα cheesecake με εύκολη μαρμελάδα φράουλα και τσία και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.
Την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, το οποίο συνθέτει ένα ολοκληρωμένο μενού, που θυμίζει ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι, στην πιο μοντέρνα της όμως εκδοχή.
Muffins σκορδόψωμα, πεντανόστιμα κι αφράτα, είναι το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού. Για κυρίως πιάτο προτείνει χοιρινά μπριζολάκια bbq στον φούρνο, που αποδίδουν την γεύση ενός καπνισμένου στο μπάρμπεκιου κρέατος, χωρίς να χρειάζεται καν να έχετε bbq στο σπίτι σας. Ο Άκης σας δείχνει πως να κόψετε δρόμο φτιάχνοντας κάτι φανταστικό στο φούρνο σας.
Για επιδόρπιο ετοιμάζει ένα σορμπέ καρπούζι, χειροποίητο, δροσιστικό και πανεύκολο, αφού η διαδικασία γίνεται σε ένα ξύλο κοπής, όπου τοποθετεί ένα καρπούζι και αφαιρεί την εξωτερική φλούδα. Κόβει το καρπούζι σε φέτες και αφαιρεί τα κουκούτσια. Μεταφέρει τις φέτες στον πολυκόφτη, προσθέτει ζάχαρη, χυμό λεμονιού και χτυπάει σε μέτρια ταχύτητα. Αδειάζει σε ταψί, σκεπάζει με μεμβράνη και μεταφέρει στην κατάψυξη. Ανά διαστήματα ανακατεύει, κυρίως στις άκρες που κρυσταλλώνει, και μετά από 8 ώρες, αφαιρεί από την κατάψυξη και σερβίρει σε μπολ με φύλλα δυόσμου.
Δείτε το τρέιλερ: