Το Μικρόφωνο εξασφάλισε για εσάς ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για τη θεατρική παράσταση «Ulster American» του David Ireland, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια, στο Θέατρο Αθηνά (Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 21:00).
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράστασης…
Ένα από τα πιο επιτυχημένα σύγχρονα έργα, μια μαύρη κωμωδία με παθιασμένη ένταση και θέμα τη φιλοδοξία, την πολιτική ορθότητα και την ταυτότητα, ανεβαίνει από τα τέλη Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνά, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
Τρεις καλλιτέχνες, ένας ηθοποιός, μια συγγραφέας και ένας σκηνοθέτης συναντιούνται σε ένα άδειο θέατρο για να συζητήσουν το έργο που πρόκειται να ανεβάσουν και φιλοδοξούν ότι θα απογειώσει τις καριέρες τους. Ο Τζέι, ο βραβευμένος με Όσκαρ αμερικανός ηθοποιός επιθυμεί διακαώς να συνδεθεί με τις ιρλανδικές ρίζες του. Ο Λη, ο άγγλος ανερχόμενος σκηνοθέτης είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει. Και η Ρουθ η μαχητική βορειο-ιρλανδή συγγραφέας πασχίζει να κάνει τη φωνή της να ακουστεί.
Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι την στιγμή που αρχίζουν να συζητούν τις προκλήσεις του έργου. Κουβέντα στην κουβέντα, οι αληθινοί τους χαρακτήρες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς περνούν τις «κόκκινες γραμμές» τους, η πολιτική ορθότητα πάει περίπατο και η παθιασμένη συζήτηση μετατρέπεται σε βίαιη έκρηξη…
Το Ulster American πραγματεύεται τις εκφοβιστικές μεθόδους της εξουσίας, την σύγχυση της πολιτισμικής ταυτότητας, την ανεξέλεγκτη δύναμη των social media, την cancel culture, το κίνημα #metoo και τη φίμωση της γυναικείας φωνής – παραμένει όμως ένα έργο εξωφρενικά αστείο και αιχμηρό. Μια σάτιρα για θέματα του σήμερα, θέματα που λίγοι θα τολμούσαν να αγγίξουν, για σκέψεις που πολλοί κάνουν αλλά πολύ λίγοι τολμούν να εκφράσουν. Είναι ένα τολμηρό έργο για την υποκρισία αυτών που απολαμβάνουν τα προνόμια μιας πατριαρχικής κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα διατυμπανίζουν το πόσο φεμινιστές, πόσο προοδευτικοί και πόσο «woke» είναι.
Ulster ονομάζεται μία από τις 4 αρχαίες επαρχίες της Ιρλανδίας – αυτή στο Βορρά. Tο έργο του David Ives, αν και κυκλοφόρησε μόλις το 2018, έχει ανέβει πολλές φορές στο θέατρο, με μεγάλη επιτυχία. Πολύ σύντομα το πολυβραβευμένο έργο θα ανέβει μια ακόμη φορά στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστές τους Woody Harrelson, Andy Serki και Louisa Harland.
Η παράσταση Ulster American δε συνίσταται για θεατές κάτω των 16 ετών.
Ulster American
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας
Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι, Γιούλη Τσαγκαράκη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαριόλη
Παραγωγή: Marossoulis Productions
Θέατρο Αθηνά
Πατησίων & Δεριγνύ 10
Τηλέφωνο: 210 8237330
Δευτέρα, Τρίτη, ώρα 21:00
Εισιτήρια: 20€, 18€, 16€, 14€
Διάρκεια: 80 λεπτά
Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com
Διαβάστε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής: bit.ly/2NKDDw0
Για να μπείτε στην κλήρωση κάντε τα εξής βήματα:
- Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook -> bit.ly/2Mz9Zvk
- Κάντε Like στη σελίδα του Prime Music Festival στο Facebook -> bit.ly/3JRi0cJ
- Εγγραφή στις ειδοποιήσεις μας για να λαμβάνετε πρώτοι το τι συμβαίνει, είτε πατώντας το κουδουνάκι στα αριστερά κάτω που εμφανίζεται στην οθόνη σας (όσοι έχετε υπολογιστή) είτε πατώντας στο «Θέλετε να λαμβάνετε πρώτοι ενημερώσεις για ό,τι συμβαίνει στο Μικρόφωνο» (όσοι είστε από κινητό)
- Κάντε Public Share το αντίστοιχο Post που θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook
- Κάντε Comment με Tag το άτομο που θέλετε να πάρετε μαζί σας κάτω από το συγκεκριμένο post
- Στείλτε μας στο Inbox της σελίδας γράφοντας τη λέξη Ulster American και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας
Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο Inbox.