Για να εξετάσει ακριβώς αυτό, η Compare The Market AU ανέλυσε 7 παράγοντες γύρω από την ψηφιοποίηση, την καινοτομία, τις υποδομές επιχειρηματικής τεχνολογίας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα για να αποκαλύψει τις πιο και τις λιγότερο μελλοντικά σκεπτόμενες πόλεις στον κόσμο.
Το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με βαθμολογία 4,15, ακολουθούμενο από την Κοπεγχάγη, τη Στοκχόλμη και το Όσλο.
Η Αθήνα κατατάσσεται προς το τέλος της λίστας (35η θέση) με τις πιο αργές ταχύτητες διαδικτύου στη λίστα μας, με μόλις 45,29 Mbps. Επιπλέον, η πόλη έχει το χειρότερο ποσοστό ψηφιακής ανταγωνιστικότητας, καθώς και τον έβδομο μικρότερο αριθμό coworking spaces, μόλις 37- και την τέταρτη μικρότερη δαπάνη για τις μεταφορές, με 780 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος χρημάτων της Compare the Market, Stephen Zeller, δήλωσε: “Για όσους επιθυμούν να μετακομίσουν, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Ωστόσο, μια πόλη που σκέφτεται στο μέλλον σε ό,τι αφορά τα πάντα, από την κινητικότητα έως τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση, μπορεί να προσελκύσει αγοραστές κατοικιών από ένα ευρύ φάσμα υποβάθρων.
“Αυτές οι πόλεις τοποθετούνται ως μελλοντικοί ηγέτες στην ψηφιακή βιομηχανία και την καινοτομία και ενδεχομένως θα γίνουν hotspots για ψηφιακούς νομάδες και άλλους στον τεχνολογικό χώρο”.