Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα (Σάββατο 16/12) ο σπουδαίος ηθοποιός σε ηλικία 85 ετών.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρει:
«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών. Μάθαμε την αποχώρηση από την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου, αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου… Το στίγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλληπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του».
https://www.instagram.com/p/C06FZItIEqx/
Ποιος ήταν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, το 1961. Διετέλεσε και καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεάτρου.
Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κατά την περίοδο 1974-1986, ενώ διατέλεσε και Αντιπρόεδρος ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Ιθάκη – Έξοδος – Στροφή – Παρέμβαση).
Οργάνωσε στις φυλακές Κορυδαλλού με φυλακισμένους στο θεατρικό εργαστήρι το 1981. Το 1973 ίδρυσε το Θέατρο Σάτιρας και έπαιξε στα έργα: “Ω, τι κόσμος μπαμπά” (του Κώστα Μουρσελά), “Ας παίξουμε τους δολοφόνους”, “Σάκκο και Βαντζέττι”, “Συνεργός” (του Ντύρεμαντ), “Αίτηση σε γάμο”, “Βλαβερές συνέπειες του καπνού” (του Τσέχωφ).
Παιδική σκηνή «Τα παιδιά στο δάσος του Ρομπέν» (Τζόν Κρόκερ). Σαν θεατρικός σκηνοθέτης, σκηνοθέτησε αρκετά έργα, ανάμεσα στα οποία: Τα παιδιά στο Δάσος του Ρομπέν” του Τζ. Κρόκερ, “Εκκλησιάζουσες” Θέατρο Διαδρομή, “Λυσιστράτη” Θέατρο Διαδρομή, “Ο Θάνατος του Εμποράκου” Θέατρο Διαδρομή.
Στον κινηματογράφο έπαιξε σε αρκετά έργα, κάνοντας το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1964, στη ταινία Οι Φτωχοδιάβολοι.
Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του: “Ξύπνα Βασίλη” (του Δ. Ψαθά, σκηνοθεσία Δαλιανίδη) στο ρόλο του ποιητή Φανφάρα, “Ένας ιππότης για τη Βασούλα” και “Η ωραία του κουρέα” του Ντ. Δημόπουλου.
Με πληροφορίες από ellinikoskinimatografos.gr