Ο Αύγουστος Κορτώ παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του, Αναστάσιο Σαμουηλίδη, στις 7 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αθηνών.
Ο συγγραφέας μοιράστηκε την ευχάριστη είδηση με τους διαδικτυακούς του φίλους, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από την τελετή στο Facebook, γράφοντας: «Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου»,
Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Σαμουϊλίδης στη δημοσίευση που έκανε στο Facebook έγραψε: «Just married».
Φίλοι και θαυμαστές του ζευγαριού έσπευσαν να τους συγχαρούν για την ευτυχισμένη στιγμή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κορτώ και ο Σαμουηλίδης ήταν ένα από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2016.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος παρευρέθη στον γάμο ως μάρτυρας.
«Υπάρχουν εκείνες οι σπάνιες στιγμές μέσα στους αιώνες που τα τείχη ανοίγουν, οι καγκελόπορτες των κάστρων ανυψώνονται, οι αλυσίδες υποχωρούν και οι κλειδαριές ξεκλειδώνουν για να υποδεχτούν όσους είχαν μείνει απέξω. Στιγμές που ακόμη και όρη μετακινούνται» έγραψε σε ανάρτησή του.
»Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα στο δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να μετάσχω με την ιδιότητα του μάρτυρα στον πρώτο γάμο ανεξαρτήτως φύλου που τελέστηκε σήμερα, ενώνοντας δύο αγαπημένους φίλους που ευτυχούν μαζί επί είκοσι συναπτά έτη.
»Με την θέσπιση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο εκκινεί μια ιστορική περίοδος διαμόρφωσης νέων πολιτισμικών ανακατατάξεων. Η πρόσβαση στον γάμο για μια κοινωνική ομάδα που επί αιώνες αποκλειόταν εντάσσει τον θεσμό σε νέες διαστάσεις. Ζούμε την περίσταση κατά την οποία οι αυστηρές και ακαταμάχητες δομές της παράδοσης υποχωρούν και υποκλίνονται μπροστά στον άνθρωπο. Προσπερνούμε παράλογες προκαταλήψεις που συντρίβονται ως σκεύη κεραμέως. Είναι η ανθρώπινη αξία που κατανικά την ακλόνητη πεποίθηση ότι τίποτε δεν αλλάζει. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και τα πάντα αλλάζουν, αυτό πλέον αποτελεί περιεχόμενο και της δικής μου μαρτυρίας στην σχετική ληξιαρχική πράξη.
»Το πιο ενδιαφέρον από όλα όμως είναι το πώς θα εξελιχθεί η πρόσβαση στον γάμο. Πέρα δηλαδή από το νομικό μέρος, το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στους τρόπους, τους ήχους, τους φθόγγους, τους στίχους, τις κλίμακες, την τονικότητα, την γραμματική και το συντακτικό που θα νοηματοδοτήσουν τον γάμο εφεξής. Έχουμε σχεδόν άγραφο χάρτη μπροστά μας.
»Ένα τεράστιο πολιτισμικό κοίτασμα που αναμένει την εξόρυξή του».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.