Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Απριλίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Ένα επεισόδιο που αγγίζει την παράδοση παραδίδει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» το Σάββατο 27 Απριλίου στις 16:40. Σε λίγες μέρες έχουμε Πάσχα και η Ελλάδα σφύζει από γαστρονομικές παραδόσεις, το Kitchen Lab τις ψάχνει, τις βρίσκει και σας τις προσφέρει απλόχερα, ώστε να μπορείτε να ταξιδεύετε παντού, μέσα από την κουζίνα σας.
Μια πρασοκιμαδόπιτα, ένα ορεκτικό γεμάτο αρώματα που θα κοσμήσει το πασχαλινό σας τραπέζι με τον πιο αρωματικό και νόστιμο τρόπο, ανοίγει το σαββατιάτικο μενού. Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει ένα φαγητό «λουκούμι», που λιώνει στο στόμα, αξέχαστης γεύσης, που δεν είναι άλλο από το εξοχικό αρνί, ιδανικό για το Πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο, το οποίο σερβίρει με φύλλα δεντρολίβανου.
Για γλυκό, ο Άκης ταξιδεύει στην Κρήτη για να φτιάξει «τσουρεκάκια», που στην Κρήτη δεν είναι τα τσουρέκια που μπορεί να ξέρουμε όσοι δεν είμαστε από εκεί, αλλά τα πασχαλινά τους κουλουράκια που είναι πεντανόστιμα.
Την Κυριακή 28 Απριλίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που συνδυάζει πολλά στοιχεία και πολλές κουζίνες. Συνδυάζει ταυτόχρονα απλότητα και street food στυλ με δημιουργικότητα και παράδοση, ενώ μας ταξιδεύει από την Αγγλία, στην Μέση Ανατολή και από εκεί, στην Πόλη.
Ένα egg sandwich, μια πανεύκολη βρετανικής καταγωγής συνταγή για το πρωινό μας, το σνακ μας, για κάθε ώρα της ημέρας, ένα street food που αξίζει να μάθετε πώς να το φτιάχνετε αφού είναι θρεπτικό, απλό και φτιάχνεται σε λίγα μόλις λεπτά, αποτελεί μια τέλεια επιλογή για πρώτο πιάτο στο μενού της Κυριακής.
Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει κοκκινιστά φαλάφελ με ρύζι, μια ανατολίτικη συνταγή που μπορούμε να την προσαρμόσουμε στην νηστεία μας και να την απογειώσουμε εδώ στην Ελλάδα και σερβίρει με ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα δυόσμου.
Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, αφράτο και πεντανόστιμο, το οποίο θα απογειώσει τη διαδικασία των πασχαλινών προετοιμασιών στο σπίτι σας.