Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα χορταστικό ταξίδι με γεύσεις από την Τήνο στο «Akis’ Food Tour», απόψε στις 20:00.
Το Akis Food Tour επισκέπτεται το νησί εκτός σεζόν, την περίοδο που οι ντόπιοι ετοιμάζουν τις προμήθειες για το καλοκαίρι.
Στο τυροκομείο του Λορέντζο φτιάχνουν το μοναδικό καρίκι, γεμίζοντας ξερές κολοκύθες με ντόπιο τυρί και βάζουν στα ψυγεία για ωρίμανση τα στρογγυλά βολάκια, τα φημισμένα τηνιακά τυριά. Στο κρεοπωλείο του Βαγγέλη ετοιμάζουν παραδοσιακά αλλαντικά, λούζες και σκορδάτα λουκάνικα. Στην κουζίνα της οικογένειας ζαχαροπλαστών Χάλαρη, η μαμά κι ο γιός ψήνουν τα πασχαλινά τηνιακά τυροπιτάκια, τα περίφημα τσιμπητά.
Ο μάγειρας της καρδιάς μας δεν χορταίνει να ανακαλύπτει τη μαγεία των Κυκλάδων χωρίς τουρίστες. Επισκέπτεται τον Μαρίνο, έναν από τους πιο γνωστούς εστιάτορες του νησιού και μαθαίνει τι είναι η τέχνη της ξηράς ωρίμανσης ψαριών (dry aging). Συναντά τον Ευριπίδη, που άφησε τη δουλειά στην υψηλή γαστρονομική σκηνή της Αθήνας για να ζήσει στην Τήνο. Ο Ευριπίδης γεμίζει στον Άκη ένα πήλινο με μελωμένα μικρόσπερμα ρεβίθια Τήνου και ψήνει στο φούρνο αρνάκι με αγγινάρες. Στο σεληνιακό τοπίο του Φαλατάδου τρώνε σε ένα σύγχρονο οινοποιείο με θέα στους αμπελώνες. Λίγο πιο πέρα, στην ταβέρνα Δροσιά, ο Μίλτος του μαθαίνει καινούργιες τηνιακές συνταγές που τον ενθουσιάζουν: ντομάτες γεμιστές (με γέμιση έκπληξη) και ρεβίθια φρικασέ.
Ο Άκης συνεχίζει να εξερευνά το εσωτερικό του νησιού και φτάνει μέχρι την Κώμη, το βασίλειο της αγκινάρας. Εκεί, βρίσκει τον αγρότη Γιάννη, ο οποίος τον καλεί να φάνε με τη μαμά Ζοζεφίνα. Ετοιμαστείτε! Ένα καταπληκτικό σουφλέ αγγινάρας, τα τραγανά ψάρια με σάλτσα σαβόρι και τα αφράτα μπουρεκάκια με ντόπια γλυκοπατάτα εντυπωσιάζουν τόσο τον Άκη που κρατάει σημειώσεις με τις συνταγές. Το γαστρονομικό οδοιπορικό κλείνει στον Πύργο, το φημισμένο μαρμάρινο χωριό. Ο Άκης Πετρετζίκης φτάνει ως εκεί για να φάει φρουτάλια από τα χεράκια της κυρίας Σταμάτας. Η μαγείρισσα της σχολής μαρμαροτεχνίας που δούλευε στις καντίνες της Νέας Υόρκης, γύρισε στο νησί της και φτιάχνει καθημερινά στη λέσχη μαμαδίσιο φαγητό για όλους τους φοιτητές. Οι γαστρονομικές ιστορίες σε αυτό το νησί είναι πολλές!
Το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, μας έχει κατακτήσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους: για τα ωραία τοπία του, τις περιοχές που μας συστήνει, τα ιδιαίτερα πιάτα που μας γνωρίζει, το κέφι και την υπέροχα ταξιδιάρικη διάθεσή του αλλά και για τους ντόπιους που συναντάμε σε κάθε περιοχή και τα μυστικά της κουζίνας τους που μας αποκαλύπτουν. Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη επισκέπτεται τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη.
Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί.
Συντονιστείτε για ένα ηλιόλουστο κυκλαδίτικο επεισόδιο! Απόψε στις 20.00, από τον ALPHA.
Δείτε το τρέιλερ: