Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Μαΐου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Ένα επεισόδιο που συνδυάζει streetfood με ασιατική κουζίνα, προσφέροντας συνταγές που από τη μία παίρνεις εύκολα μαζί σου, από την άλλη σε ταξιδεύουν μακριά, σε πανέμορφα μέρη παραδίδει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» το Σάββατο 18 Μαΐου στις 16:40.
Με λουκανικοπιτάκια ανοίγει το σαββατιάτικο μενού και δείχνει πώς να ετοιμάσετε μόνοι σας από την αρχή τα δικά σας λουκανικοπιτάκια και να τους εντυπωσιάσετε όλους με πολύ απλά μυστικά. Για κυρίως γεύμα ταξιδεύει προς Ασία μεριά για να απολαύσει ένα πολύ χαρακτηριστικό κινέζικο φαγητό, τα noodles με χοιρινό, δείχνοντάς μας πόσο εύκολο είναι να ταξιδέψετε εκεί και να γευτείτε, όπως ακριβώς πρέπει, ένα τέτοιο ασιατικό πιάτο. Σερβίρει την ασιατική του πανδαισία με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σουσάμι.
Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει donuts, τα οποία όμως είναι διαφορετικά, αφού θα γίνουν στο airfryer. Πραγματικά, αν αμφιβάλλετε για το πόσο ωραία ή κοντά σε αυτό που ξέρετε όταν ακούτε donuts είναι αυτό που θα μας δείξει, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα, αφού είναι τα πιο λαχταριστά donuts, και τα πιο υγιεινά που μπορείτε να φτιάξετε.
Την Κυριακή 19 Μαΐου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα μενού που δεν θα μπορούσατε εύκολα να φανταστείτε ότι μπορείτε να το ετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι σας. Μας συστήνει συνταγές που με την βοήθειά του θα μπορούμε να τις φτιάξουμε με τα χέρια μας και να είναι μοναδικές, αρωματικές και πεντανόστιμες.
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης που φτιάχνει αποτελούν μια τέλεια επιλογή για στο μενού της Κυριακής. Αξιοποιεί πολύ θρεπτικά υλικά, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο και φρεσκότατο σνακ που θα παίρνετε μαζί σας στη δουλειά, θα δίνετε στο παιδί σας στο σχολείο και θα απολαμβάνετε για πρωινό με τον καφέ σας. Για κυρίως γεύμα επιλέγει συκώτι και μάλιστα όχι ένα απλό συκώτι, αλλά ένα μοσχαρίσιο συκώτι α λα κρεμ.
Μας δείχνει πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε αυτό το υλικό που σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου ή κάποιοι το φαντάζονται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο μαγειρεμένο, σε κάτι που θα αρέσει σε όλους. Σερβίρει το φαγητό του με θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για γλυκό φτιάχνει τα δικά του, χειροποίητα κρουασάν. Εφοδιαστείτε με καλή διάθεση και λίγη υπομονή και θα δείτε πώς μπορείτε να έχετε φρεσκότατα κρουασάν, δικά σας, από τα χεράκια σας, σε ένα αποτέλεσμα γεύσης που θα είναι μοναδικό και αξέχαστο.
Δείτε το trailer εδώ: