No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result
Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Στάμος Μπιρσίμ

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Στάμος Μπιρσίμ

«Αντίο» στον Τάσο Μπιρσίμ: Έφυγε ο προσωπικός σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου

by MikrofwnoTEAM
Ιούν 6, 2024
in Επικαιρότητα, Πολιτισμός
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

No Content Available
Κάντε share!
         
      

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης που συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου, πέθανε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στις 18:55.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο γιος του, Στάμος Μπιρσίμ, αναφέροντας ότι η εξόδιος ακολουθία και η αποτέφρωση θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο Τάσος Μπιρσίμ υπήρξε μια εξέχουσα μορφή στον χώρο της τηλεοπτικής σκηνοθεσίας και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα, με τη μακρόχρονη συνεργασία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του γιου του σκηνοθέτη Τάσου Μπιρσίμ:

«Καληνύχτα πατέρα.

Άντεξες. Θαρραλέα πολέμησες και μέχρι την τελευταία πνοή σου η κάμερά σου σταθερή. Θετική. Φωτεινή. Όπως και η ζωή σου, η καριέρα σου. Η οικογένειά σου. Όλους τους αγκάλιαζες με την πιο μεγάλη προστατευτική αγκαλιά. Να τους καθοδηγήσεις. Να τους αγαπήσεις. Να τους συμβουλέψεις.

Ώρα να ξεκουραστείς πατέρα. Αντίο…

Σήμερα 5/6/2024 έφυγε από την ζωή ο Τάσος Μπιρσίμ, ο πολυαγαπημένος σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με βαθύτατη θλίψη, ο Στάμος και η Μαρουσώ Μπιρσίμ με την οικογένεια Τάσου Μπιρσίμ ανακοινώνει ότι ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, Τάσος Μπιρσίμ, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στις 18:55. Η εξόδιος ακολουθία και αποτέφρωση θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο προσωπικός χαρισματικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά την δεκαετία του 1980. ΄Ήταν στο επίκεντρο της θεμελίωσης και δημιουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης του Ant1, Mega και ΣΚΑΙ στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα.

Με αριθμό μαθητικού μητρώου 1 το 1965 στην Σχολή Κινηματογράφου και τηλεόρασης Π.ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ο Τάσος Μπιρσίμ άρχιζε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια παθιασμένη καριέρα στην Ελληνική τηλεόραση που σύντομα τον φέρνει κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ.
Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την Τελετή εγκαινίων Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το 2001, την Τελετή Millennium – “Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης”, τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιουργεί ιστορία στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο “ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ” στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Πίσω από τις κάμερες με τους ταλαντούχους τεχνικούς αλλά και μπροστά από τις κάμερες με τους αγαπημένους του παρουσιαστές, ο Τάσος Μπιρσίμ, δημιουργούσε χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με πάθος και μεγάλο σεβασμό για τον τηλεθεατή.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση , σκηνοθεσία , μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97.
Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από το αγαπημένο του Λεωνίδιο στην Αρκαδία, πριν δυο χρόνια, η Ειρήνη Νικολοπούλου έγραψε:
“Ο Τάσος δεν έγινε πλούσιος γιατί δεν τον ενδιέφεραν τα χρήματα, αλλά εστίαζε με πάθος σε ότι κι αν έκανε.
Κι αν ο θρύλος τον θέλει να πολλαπλασίαζε με τους φακούς, τις εντολές του στις κάμερες και τα κουμπιά του στην κονσόλα του control room της ΕΡΤ, τους οπαδούς των συγκεντρώσεων των πρώτων ετών του ΠΑΣΟΚ, που του έφερε φήμη και τον καθιέρωσε ως μάγο της τηλεσκηνοθεσίας, η αλήθεια είναι αυτή: Ο Τάσος παρέμεινε απλός, ταπεινός, ψυχούλα, άνθρωπος πάνω απ’ όλα με ζεστασιά, γλυκομίλητος και άντρας από βελούδο.”

Στο παρακάτω link μια ματιά πίσω από τις κάμερες του Τάσου Μπιρσίμ κατά την συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη που σκηνοθέτησε με πολύ αγάπη κάτω από την σκιά της Ακρόπολης στο Ηρώδειο τον περασμένο Οκτώβρη (μουσική – συναυλία πνευματικά δικαιώματα Σταμάτη Σπανουδάκη)».

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Τάσο Μπιρσίμ

«Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Τάσο Μπιρσίμ, μια μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής τηλεόρασης, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.
Ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν πρωτοπόρος στη σκηνοθεσία μεγάλων πολιτικών και αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.
Ήταν πίσω από τις κάμερες στην τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2001, στην υποδοχή του Ευρώ το 2002, στα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» το 2004, αλλά και στους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Ευρωμπάσκετ, στην υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 κ.ά.
Ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν προσωπικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και άφησε το δικό του προσωπικό στίγμα στην οργάνωση και στη σκηνοθεσία των μεγάλων προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ κατά τη δεκαετία του 1980, αλλά και του 1990.
Ήταν βραβευμένος με το 1ο βραβείο «Στρατιές και λαοί» στο φεστιβάλ της Ρώμης το 1994.
Διετέλεσε διευθυντής της ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980, ενώ από το 2017 έως και πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του.
»

 

 

Λίγα λόγια για τον Τάσο Μπιρσίμ

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο προσωπικός χαρισματικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά την δεκαετία του 1980.

Ο Τάσος Μπιρσίμ άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια παθιασμένη καριέρα στην ελληνική τηλεόραση που σύντομα τον φέρνει κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ.

Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την Τελετή εγκαινίων Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2001, την Τελετή Millennium – “Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης”, τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιουργεί ιστορία στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο “ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ” στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Πίσω από τις κάμερες με τους ταλαντούχους τεχνικούς αλλά και μπροστά από τις κάμερες με τους αγαπημένους του παρουσιαστές, ο Τάσος Μπιρσίμ, δημιουργούσε χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με πάθος και μεγάλο σεβασμό για τον τηλεθεατή.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση, σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.


Κάντε share!
         
      
Tags: Τάσος Μπιρσίμ
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Η Ήβη Αδάμου ετοιμάζει ένα «μουσικό ταξίδι» σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ευρώπη και υπόσχεται μαζικές καλοκαιρινές βραδιές

Next Post

Η Δεσποινιώ πέφτει θύμα βιασμού – Ο καινούργιος αστυνομικός ανατρέπει τις ισορροπίες στο σπίτι των Νάτσηδων (Sneak Preview & Trailer)

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

Angelika Dusk – “Breaking My Heart” : Το απόλυτο 80s πάρτι που θα σε κάνει να χορεύεις ξανά!

Angelika Dusk – “Breaking My Heart” : Το απόλυτο 80s πάρτι που θα σε κάνει να χορεύεις ξανά!

Ιούν 2, 2025
ZAF: Το νέο single «Αν» γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό pop

ZAF: Το νέο single «Αν» γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό pop

Ιούν 2, 2025
Εβδομάδα με άνοδο της θερμοκρασίας: Έρχεται… ζέστη, όχι όμως καύσωνας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Εβδομάδα με άνοδο της θερμοκρασίας: Έρχεται… ζέστη, όχι όμως καύσωνας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Ιούν 1, 2025

Μαρίνα Σάττι: Το POP TOO είναι το πιο εμπορικό άλμπουμ του 2025 από γυναίκα καλλιτέχνιδα

Ιούν 1, 2025
Next Post
Η Δεσποινιώ πέφτει θύμα βιασμού – Ο καινούργιος αστυνομικός ανατρέπει τις ισορροπίες στο σπίτι των Νάτσηδων (Sneak Preview & Trailer)

Η Δεσποινιώ πέφτει θύμα βιασμού - Ο καινούργιος αστυνομικός ανατρέπει τις ισορροπίες στο σπίτι των Νάτσηδων (Sneak Preview & Trailer)

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • Angelika Dusk – “Breaking My Heart” : Το απόλυτο 80s πάρτι που θα σε κάνει να χορεύεις ξανά!
  • Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακά πλάνα από την κατεδάφιση της Γέφυρας Περραιβού για το Fly Over (vids)
  • Miss World 2025: Η Όπαλ Σουτσάτα Τσουάνγκσρι από την Ταϊλάνδη κατέκτησε το στέμμα στην Ινδία
  • ZAF: Το νέο single «Αν» γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό pop
  • «Big Brother» : Ο Γιάννης Κύρτσης αποχωρεί από το σπίτι με χαμόγελο – Ποιοι παίκτες παραμένουν στο παιχνίδι (vid)

Kατηγορίες

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« Μάι   Ιούλ »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.