Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουνίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Ένα επεισόδιο που θα μας ταξιδέψει σε Ιταλία, Αμερική και Μέση Ανατολή, με τρεις συνταγές που θα μας ενθουσιάσουν, απαραίτητες για τα καλοκαιρινά τραπέζια μας, παραδίδει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» αύριο Σάββατο 30 Ιουνίου στις 16:40.
Μια focaccia με καραμελωμένα κρεμμύδια, μια συνταγή αρωματική που μυρίζει Μεσόγειο, φτιάχνεται πανεύκολα και μας διακτινίζει αυτόματα στην γειτονική Ιταλία για να απολαύσουμε μια μοναδική γεύση, ανοίγει το σαββατιάτικο μενού. Για κυρίως γεύμα συνεχίζει με smashed burgers, μια αμερικανική λιχουδιά, στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς, σερβιρισμένα σε ξύλο κοπής με τις τηγανητές πατάτες. Για γλυκό ο Άκης προτείνει κάτι που συνδυάζει δύο υπέροχα γλυκά, σε ένα: παγωτό μπακλαβά, ένα μοναδικό και αξέχαστο γλυκό το οποίο σερβίρει με φύλλα δυόσμου.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα μενού που κάνει φοβερούς συνδυασμούς με φόντο τον Βόσπορο, αφού και οι τρεις συνταγές θυμίζουν εποχή από Πόλη, Σμύρνη και ανατολίτικες γαστρονομικές παραδόσεις αλλά διατηρούν ξεχωριστή θέση και στις δικές μας κουζίνες.
Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά αποτελούν μια τέλεια επιλογή για στο μενού της Κυριακής, ένα ορεκτικό που δημιουργεί συναισθήματα νοσταλγίας και είναι πεντανόστιμα, αφού ο κιμάς με την μελιτζάνα είναι πολύ ταιριαστό ζευγάρι. Σερβίρει με μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως γεύμα επιλέγει γεμιστά με κουκουνάρι και σταφίδες, ένα φαγητό που θα κάνει το σπίτι μας να μυρίσει τα πιο νόστιμα πολίτικα γεμιστά και θα μας ταξιδέψει στην Κωσταντινούπολη, σε τόπους και σε εποχές που δημιουργήθηκαν τα πιο εκλεκτά φαγητά.
Σερβίρει με μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για επιδόρπιο ο Άκης ετοιμάζει γιαουρτογλυκό με καρπούζι, ένα πολύ δροσερό γλυκό που είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μας συγκεντρώσεις, πολύ καλοκαιρινό, πολύ γλυκό και πολύ νόστιμο.