No Result
View All Result
  • Login
Advertisement Banner
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Καλοκαίρι και Τροφοδηλητηριάσεις

Ιούλ 17, 2024
in Υγεία-Ευεξία
Reading Time: 2 mins read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Καύσωνας πριν το καλοκαίρι: Έλιωσε η Κρήτη στους 36°C – “Χτύπησε κόκκινο” ο υδράργυρος!

Καύσωνας πριν το καλοκαίρι: Έλιωσε η Κρήτη στους 36°C – “Χτύπησε κόκκινο” ο υδράργυρος!

Μάι 9, 2025
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σε δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Το μίνι καλοκαίρι φεύγει… επιστρέφει το φθινόπωρο

Οκτ 11, 2024
Τέλος οι καύσωνες! Ζεστό προβλέπεται και το Φθινόπωρο

Τέλος οι καύσωνες! Ζεστό προβλέπεται και το Φθινόπωρο

Αυγ 23, 2024
Κάντε share!
         
      

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει τον κίνδυνο τροφικών λοιμώξεων, καθιστώντας αναγκαία την τήρηση αυστηρών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας τόσο κατά την αγορά όσο και τη διατήρηση των τροφίμων, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις και να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, που βοηθά τη γρήγορη ανάπτυξη των μικροβίων, με αποτέλεσμα τη ταχύτερη αλλοίωση των τροφίμων, αυξάνει ο κίνδυνος εκδήλωσης τροφικών λοιμώξεων (τροφοδηλητηριάσεων). Οι τροφοδηλητηριάσεις αυτές, συνήθως, οφείλονται, στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.

Οι καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο κατά την αγορά και διατήρηση των τροφίμων, όσο και κατά την επίσκεψή μας, σε χώρους μαζικής εστίασης.

Γενικά

  • Τα ευαλλοίωτα τρόφιμα ιδίως, πρέπει να διατηρούνται σε ψύξη ή κατάψυξη αναλόγως του είδους τους, καθώς και των οδηγιών χρήσης και συντήρησης τους. Ευαλλοίωτα τρόφιμα είναι:
    • Όλα τα ζωικά τρόφιμα π.χ. κρέατα, αλιεύματα, γαλακτοκομικά και τα παρασκευάσματά τους, είτε είναι ωμά είτε μαγειρεμένα.
    • Τα ωμά φυτικά τρόφιμα δεν είναι ευαλλοίωτα, αλλά μετά το μαγείρεμά τους, ανήκουν κι αυτά στα ευαλλοίωτα τρόφιμα.
    • Όλα τα μαγειρεμένα τρόφιμα θεωρούνται ευαλλοίωτα και σ΄ αυτά συμπεριλαμβάνονται επίσης τα σάντουιτς, οι πίτες, οι πίτσες, οι σάλτσες, οι σαλάτες σε μορφή αλοιφής, τα είδη ζαχαροπλαστικής που συντηρούνται σε ψύξη κ.τ.λ.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα μικρόβια δεν καταστρέφονται στην κατάψυξη, παρά μόνο σταματούν να πολλαπλασιάζονται. Καταστρέφονται με τον κατάλληλο συνδυασμό θέρμανσης και  χρόνου, όπως συμβαίνει π.χ. στην διάρκεια παρασκευής οποιουδήποτε φαγητού, είτε στην κατσαρόλα είτε στο  φούρνο. Διευκρινίζεται ότι τα τρόφιμα που αναγράφουν στη συσκευασία τους, ότι διατηρούνται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ως ανώτερη θερμοκρασία διατήρησης θεωρείται αυτή των 21°C (βαθμών Κελσίου).

  • Ελέγχουμε χρώμα, οσμή, γεύση των τροφίμων, καθώς και την ημερομηνία λήξεως και τις συνθήκες διατήρησής τους.
  • Δεν αγοράζουμε και δεν αφήνουμε τρόφιμα εκτεθειμένα, στον ήλιο ή στα έντομα.
  • Τοποθετούμε τα ευαλλοίωτα τρόφιμα, που απαιτούν συντήρηση, υπό ψύξη, στο ψυγείο, όσο πιο γρήγορα γίνεται, μετά την αγορά τους.
  • Πλένουμε τα χέρια μας, συχνά, με σαπούνι και νερό και, πάντα, πριν από κάθε γεύμα.
  • Τρώμε μόνο καλομαγειρεμένο φαγητό και καλοπλυμένα φρούτα και λαχανικά.
  • Δεν τρώμε μισομαγειρεμένο κρέας ή ωμά αυγά. Τα όστρακα, πρέπει να είναι πάντα ζωντανά πριν το μαγείρεμα τους. Είναι επικίνδυνο να καταναλώνονται ωμά, ιδίως από τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, έγκυες, ηλικιωμένους, ασθενείς με χρόνια νοσήματα ή με καταστολή του ανοσοποιητικού τους συστήματος). Συστήνεται η θέρμανση τους για 5 λεπτά τουλάχιστον στους 140οC, σύμφωνα με οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ, για ασφαλή κατανάλωση.
  • Τα τρόφιμα και κυρίως τα ευαλλοίωτα, δηλ. όσα συντηρούνται σε ψύξη, πρέπει να αγοράζονται από ελεγχόμενους χώρους, δηλ. από αγορές και όχι από πλανόδιους πωλητές.

Χυμοί – Εμφιαλωμένα νερά

  • Οι χυμοί και τα εμφιαλωμένα νερά πρέπει να φυλάσσονται ή σε ψυγεία, ή σε δροσερά και σκιερά μέρη. Δεν αγοράζουμε χυμούς και νερά, που είναι εκτεθειμένα, στον ήλιο.
  • Τα ψυγεία δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα, στο ήλιο.
  • Τηρούμε τις σωστές συνθήκες διατήρησης. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας φυλάσσουμε την ποσότητα, που δεν καταναλώσαμε, στο ψυγείο.

Παγωτά

  • Οι καταψύκτες, όπου φυλάσσονται τα παγωτά:
    • πρέπει να λειτουργούν, σε θερμοκρασίες μικρότερες από -18 °C,
    • δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι, στον ήλιο,
    • πρέπει να κλείνουν ερμητικά,
    • δεν πρέπει να σχηματίζεται, πάγος στο εσωτερικό τους.
  • Δεν αγοράζουμε παγωτά, που εμφανίζουν ελαττώματα, στη συσκευασία τους (παραμορφωμένες ή σχισμένες συσκευασίες κ.λπ.), διότι αυτό υποδηλώνει είτε προβλήματα, στη λειτουργία του καταψύκτη, οπότε το παγωτό έχει, εν μέρει, αποψυχθεί και επανακαταψυχθεί, είτε λανθασμένους χειρισμούς, στη μεταφορά, μεταχείριση και διάθεση των παγωτών, στα σημεία πώλησης.
  • Αποθηκεύουμε, στην κατάψυξη του σπιτιού μας, το παγωτό, όσο το δυνατό γρηγορότερα, μετά την αγορά του. Αν αγοράζουμε παγωτό, από Σουπερ Μάρκετ, πρέπει να είναι το τελευταίο είδος, που θα βάλουμε στο καροτσάκι μας.
  • Πριν αγοράσουμε χύμα παγωτό, ελέγχουμε την καθαριότητα του χώρου, του προσωπικού και των εργαλείων. Ελέγχουμε τις συνθήκες διατήρησής του στις βιτρίνες. Οι βιτρίνες θα πρέπει να λειτουργούν, σε θερμοκρασίες μικρότερες από -14 °C και να μην είναι εκτεθειμένες στον ήλιο. Όταν η λειτουργία της βιτρίνας δεν είναι σωστή, σχηματίζεται πάγος, στα τοιχώματα και μεταβάλλεται η σκληρότητα και η μορφή του παγωτού.
  • Πριν την κατανάλωση του παγωτού, προσέχουμε μήπως έχουν σχηματιστεί κρύσταλλοι, στο εσωτερικό της μάζας του. Οι αποχρωματισμένες περιοχές και οι μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου, στην κύρια μάζα του παγωτού, αποτελούν ένδειξη απόψυξης και επανακατάψυξης, γεγονός, που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

Χώροι μαζικής εστίασης – Αποφυγή επιμολύνσεων

Μικρόβια, όπως η σαλμονέλα, τα κολοβακτηρίδια κ.λπ. μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες. Μπορούμε, όμως, να προφυλαχθούμε, ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές.

  • Το φαγητό πρέπει να είναι καλοψημένο, όχι όμως, καμένο.
  • Τα κατεψυγμένα τρόφιμα, πριν τα ψήσουμε, πρέπει να αποψυχθούν καλά.
  • Πρέπει να γυρίζουμε το τρόφιμο, συχνά, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το κρέας έχει ψηθεί, στο εσωτερικό του.
  • Ακόμη και αν το κρέας είναι καμένο, εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο, από μέσα. Για αυτό το ψήνουμε ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Ωμά ζωικά τρόφιμα και άπλυτα φυτικά τρόφιμα

  • Δεν αφήνουμε τα ωμά ζωικά τρόφιμα και τα άπλυτα φυτικά τρόφιμα να ακουμπούν ή να στάζουν υγρά τους, πάνω σε μαγειρεμένα τρόφιμα.
  • Χρησιμοποιούμε με προσοχή διαφορετικά πάντα εργαλεία και εξοπλισμό, όπως μαχαίρια, επιφάνειες κοπής για προετοιμασία φαγητών κ.τ.λ. καθώς δεν πρέπει να έρχονται σε άμεση ή έμμεση επαφή μεταξύ τους, για να προετοιμάσουμε τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
  • Δεν τοποθετούμε το ψημένο φαγητό στο ίδιο σκεύος, που είχαμε προηγούμενα τοποθετήσει τα ωμά τρόφιμα.
  • Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας μετά το χειρισμό ωμών ζωικών τροφίμων και άπλυτων φυτικών τροφίμων, για να μη μεταφέρουμε με τα χέρια μας τα μικρόβια.

Μαγειρεμένα τρόφιμα

  • Μετά το ψήσιμο, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διαφορετικά το φυλάγουμε, στο ψυγείο, αφού κρυώσει, μέσα σε (2) ώρες από το ψήσιμο του. Μετά από τέσσερις ώρες, από το τέλος του ψησίματος και εφόσον παρέμεινε εκτός ψυγείου, αρχίζει η αλλοίωση του και δεν πρέπει να καταναλώνεται. Αναθέρμανση (ξαναζέσταμα) του ίδιου φαγητού, δεν επιτρέπεται, για δεύτερη φορά.
  • Ο ζεστός καιρός είναι ιδανικός, για την ανάπτυξη μικροβίων. Για το λόγο αυτό, κρατάμε το φαγητό, εκτός ψυγείου, για όσο λιγότερο χρόνο γίνεται.

Γεύμα, εκτός σπιτιού

Το καλοκαίρι, πολλές φορές, τρώμε, έξω. Καλό είναι να τηρούμε τις παρακάτω

πρακτικές συμβουλές

  • Επιλέγουμε καταστήματα, που φαίνονται ότι εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, για την ασφάλεια των τροφίμων (καθαρά πατώματα, τοίχοι και τραπεζομάντιλα, καθαρές τουαλέτες, απουσία εντόμων και προσωπικό, με καθαρά ρούχα εργασίας ).
  • Δεν καταναλώνουμε φαγητά, που έχουν ασυνήθιστο χρώμα, μυρωδιά και γεύση.
  • Ζητάμε, πάντα, τα κρέατα, πουλερικά και ψάρια να είναι καλοψημένα.
  • Δεν καταναλώνουμε λαχανικά, που φαίνονται ότι δεν έχουν πλυθεί, καλά.
  • Προτιμούμε φαγητά πρόσφατης παρασκευής ή φαγητά, που παρασκευάζονται την ώρα της παραγγελίας.

Μικρογεύματα

Μερικές χρήσιμες συμβουλές, όταν αγοράζουμε τρόφιμα, από τα κυλικεία πλοίων, τρένων, καντίνες κ.λπ., είναι οι εξής:

  • Επιλέγουμε καταστήματα, που φαίνονται ότι εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, για την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Έτοιμα σάντουιτς (με αλλαντικά, τυρί, αυγά, διάφορες σαλάτες ή σάλτσες, κ. λπ. ) πρέπει να διατηρούνται, στο ψυγείο.
  • Έτοιμα snacks (τυρόπιτες, πίτσες, σπανακόπιτες, κ.λπ.) πρέπει να διατηρούνται, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60 °C, να είναι, δηλαδή, πολύ ζεστά.
  • Σαλάτες, που διατίθενται, σε salad bar, πρέπει να διατηρούνται, υπό ψύξη και σε ειδικές προθήκες.
  • Οι προθήκες (βιτρίνες) με χύμα παγωτά, πρέπει να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία. Τα παγωτά να είναι σκληρά, να μην είναι εκτεθειμένα, σε έντομα και να σερβίρονται, με καθαρά σκεύη.
  • Τα προϊόντα κρέατος και πουλερικών (γύρος, σουβλάκια, κ.λπ.) πρέπει να είναι καλοψημένα.
  • Τα ψυγεία, με αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά, δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα, στον ήλιο και να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία (μικρότερη από 7οC).
  • Τα μαγειρεμένα τρόφιμα, διάφορα είδη γαλακτομικών ή διάφορα είδη αλιευμάτων, που δεν καταναλώθηκαν, εντός δύο ωρών, από την αγορά τους και δε διατηρήθηκαν, στο ψυγείο, πρέπει να πετιούνται.

Θερμίδες

Πολλά, από τα εδέσματα, που καταναλώνουμε το καλοκαίρι, είναι μεν δροσιστικά, αλλά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Αυτά θα πρέπει να καταναλώνονται, με μέτρο. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχάσουμε να πίνουμε άφθονο νερό και… να βάλουμε στο διαιτολόγιό μας, καθημερινά, τα 5 ΧΡΩΜΑΤΑ:

  • Κίτρινο: κίτρινα φρούτα (μπανάνες) και λαχανικά (κίτρινες πιπεριές)
  • Πράσινο: λαχανικά και σαλάτες (μαρούλι)
  • Πορτοκάλι: πορτοκαλί φρούτα (πορτοκάλια)
  • Μπλε: ανθοκυάνες (σταφύλι, σουλτανίνα)
  • Κόκκινο: κόκκινα φρούτα και λαχανικά (κόκκινες πιπεριές, κεράσια)

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., για το σημερινό Δελτίο Τύπου του, χρησιμοποίησε, ως πηγή, το φυλλάδιο του Ε.Φ.Ε.Τ. «Επιλογή τροφίμων το καλοκαίρι». Πιστεύουμε ότι οι συμβουλές αυτές πρέπει να γίνουν γνωστές, σε όλους τους καταναλωτές, για να χαρούμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι, χωρίς τροφοδηλητηριάσεις και ταλαιπωρίες.

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

 


Κάντε share!
         
      
Tags: ΛοιμώξειςΜέτρα υγιεινήςΤροφοδηλητηριάσειςΥψηλές θερμοκρασίες
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Σάνεν Ντόχερτι: συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον ογκολόγο της: «Δεν ήταν έτοιμη να φύγει»

Next Post

Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς είναι ένας πολύ καλός λόγος να επισκεφθείς τα Κύθηρα φέτος από 23 έως 25 Αυγούστου! Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και line up!

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

Κανέλα: Το «φυσικό» θαύμα που μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη

Κανέλα: Το «φυσικό» θαύμα που μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη

Μάι 9, 2025
Πρώιμα συμπτώματα: Οδηγός για έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη

Πρώιμα συμπτώματα: Οδηγός για έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη

Απρ 28, 2025
Χημικές ουσίες σε παιδικά στρώματα: Νέες μελέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των παιδιών

Χημικές ουσίες σε παιδικά στρώματα: Νέες μελέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των παιδιών

Απρ 16, 2025

Θεσσαλονίκη: Νέο εμβόλιο mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα ξεκινά κλινική δοκιμή στο Παπαγεωργίου

Απρ 11, 2025
Next Post
Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς είναι ένας πολύ καλός λόγος να επισκεφθείς τα Κύθηρα φέτος από 23 έως 25 Αυγούστου! Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και line up!

Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς είναι ένας πολύ καλός λόγος να επισκεφθείς τα Κύθηρα φέτος από 23 έως 25 Αυγούστου! Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και line up!

No Result
View All Result

Popular.

  • Οι Arcade μιλούν αποκλειστικά στο MIKROFWNO.GR για τη Eurovision

    Οι Arcade μιλούν αποκλειστικά στο MIKROFWNO.GR για τη Eurovision

    1432 shares
    Share 632 Tweet 334
  • Η Klavdia με την «Αστερομάτα» στο κυνήγι του τελικού: Απόψε η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα στη Eurovision 2025!

    328 shares
    Share 131 Tweet 82
  • MAC 2.0: Ο νέος Creative Director έχει ντύσει τη Lady Gaga με κρέας – Τώρα θα ντύσει τα χείλη σου

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Ο Cooper Koch απογειώνει τη νέα καμπάνια της Calvin Klein: Σμιλεμένοι κοιλιακοί, denim & αισθησιασμός χωρίς όρια

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Πορτοκάλογλου & Κότσιρας λένε “Φύγαμε” με ένα τραγούδι-κάλεσμα για επανεκκίνηση

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • «Akis Food Tour» : Νέα εκπομπή για τον Άκη Πετρετζίκη στον Alpha

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την εμφάνιση των Majovoli στον Σταυρό του Νότου

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Καταιγίδες, λάσπη και ζέστη μαζί: Το “INES” φέρνει τον καιρό που όλοι φοβόμασταν – Δες ποιες περιοχές κινδυνεύουν

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • “Serving”: Το τραγούδι της Μάλτας για τη Eurovision που προκάλεσε ντόρο πριν καν ανέβει στη σκηνή!

    330 shares
    Share 132 Tweet 83
  • Βγήκε με την Όλγα, αλλά προτιμά την αδελφή της… στο First Dates (vids)

    332 shares
    Share 133 Tweet 83

Τελευταίες αναρτήσεις

Νομίζαμε πως είχε χαθεί για πάντα: Το ντοκιμαντέρ “Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος” επιστρέφει μετά από 50 χρόνια και συγκινεί

Νομίζαμε πως είχε χαθεί για πάντα: Το ντοκιμαντέρ “Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος” επιστρέφει μετά από 50 χρόνια και συγκινεί

Μάι 15, 2025
Spicy ερωτήσεις και viral απαντήσεις στο «Η Ελλάδα ψηφίζει» – Εκτάκτως την Παρασκευή στις 21:00 στον ΣΚΑΪ (Sneak Preview & Trailer)

Spicy ερωτήσεις και viral απαντήσεις στο «Η Ελλάδα ψηφίζει» – Εκτάκτως την Παρασκευή στις 21:00 στον ΣΚΑΪ (Sneak Preview & Trailer)

Μάι 15, 2025
Νέα ημερομηνία για τη συναυλία αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα

Νέα ημερομηνία για τη συναυλία αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα

Μάι 15, 2025

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • Νομίζαμε πως είχε χαθεί για πάντα: Το ντοκιμαντέρ “Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος” επιστρέφει μετά από 50 χρόνια και συγκινεί
  • Spicy ερωτήσεις και viral απαντήσεις στο «Η Ελλάδα ψηφίζει» – Εκτάκτως την Παρασκευή στις 21:00 στον ΣΚΑΪ (Sneak Preview & Trailer)
  • Νέα ημερομηνία για τη συναυλία αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα
  • Θα τολμούσες να το δεις; Το νέο φιλμ τρόμου των δημιουργών του Talk To Me υπόσχεται εφιάλτες – Δες το νέο trailer και θα καταλάβεις
  • Ο Cooper Koch απογειώνει τη νέα καμπάνια της Calvin Klein: Σμιλεμένοι κοιλιακοί, denim & αισθησιασμός χωρίς όρια

Kατηγορίες

Tags

ANT1 Christmas Theater Demy Eurovision Lady Gaga Mega Netflix Novasports Stan Survivor Άγριες Μέλισσες Άννα Βίσση Έλενα Παπαρίζου ΑΝΤ1 Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS Αντώνης Ρέμος Γιάννης Κότσιρας Γιάννης Πλούταρχος Γιώργος Θεοφάνους Γιώργος Μαζωνάκης Γιώργος Νταλάρας Γιώργος Σαμπάνης Δέσποινα Βανδή ΕΡΤ Εθνική Λυρική Σκηνή Ελένη Φουρέιρα Ελεωνόρα Ζουγανέλη Η Γη της Ελιάς Ηρώδειο Θέατρο Παλλάς Θέμης Καραμουρατίδης Θεσσαλονίκη Καίτη Γαρμπή Κωνσταντίνος Αργυρός Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μελίνα Ασλανίδου Νατάσα Θεοδωρίδου Νατάσσα Μποφίλιου Ολυμπιακός Πέτρος Ιακωβίδης Παναθηναϊκος Σάκης Ρουβάς Σασμός Τάμτα Ωδείο Ηρώδου Αττικού

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.