Ο Ιταλός ζαχαροπλάστης Roberto «Loli» Linguanotto, ο οποίος αναγνωρίζεται ως ο δημιουργός του τιραμισού, απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 81 ετών, σύμφωνα με το ethnos.gr.
Γνωστός ως ο «πατέρας του τιραμισού», ο Linguanotto πέθανε στην Ιταλία μετά από μακροχρόνια ασθένεια, η φύση της οποίας δεν αποκαλύφθηκε. Ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης επινόησε το κλασικό ιταλικό γλυκό στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ενώ εργαζόταν στο Le Beccherie, ένα φημισμένο εστιατόριο στο Τρεβίζο της βόρειας Ιταλίας.
Πώς δημιουργήθηκε το τιραμισού;
Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με την προέλευση του τιραμισού. Μία από αυτές λέει πως ο Linguanotto έριξε τυχαία μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ζάχαρη και αυγά. Άλλες αναφορές λένε πως το γλυκό προέρχεται από μια μαντάμ οίκου ανοχής του Τρεβίζο του 19ου αιώνα ή ότι δημιουργήθηκε στη Σιένα τον 17ο αιώνα προς τιμήν του Μεγάλου Δούκα.
Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο Linguanotto στη συνέχεια τελειοποίησε τη συνταγή του γλυκού με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη του Le Beccherie, Ado Campeol. Εκείνη πρόσθεσε αργότερα σαβαγιάρ εμποτισμένα σε καφέ εσπρέσο στο γλυκό.
Η απώλεια του Roberto «Loli» Linguanotto αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της ιταλικής ζαχαροπλαστικής. Ωστόσο, το τιραμισού, το γαστρονομικό του αριστούργημα, θα συνεχίσει να προσφέρει ευχαρίστηση και απόλαυση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Ο Ιταλός ζαχαροπλάστης Roberto «Loli» Linguanotto, ο οποίος αναγνωρίζεται ως ο δημιουργός του τιραμισού, απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 81 ετών, σύμφωνα με το ethnos.gr.
Γνωστός ως ο «πατέρας του τιραμισού», ο Linguanotto πέθανε στην Ιταλία μετά από μακροχρόνια ασθένεια, η φύση της οποίας δεν αποκαλύφθηκε. Ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης επινόησε το κλασικό ιταλικό γλυκό στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ενώ εργαζόταν στο Le Beccherie, ένα φημισμένο εστιατόριο στο Τρεβίζο της βόρειας Ιταλίας.
Πώς δημιουργήθηκε το τιραμισού;
Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με την προέλευση του τιραμισού. Μία από αυτές λέει πως ο Linguanotto έριξε τυχαία μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ζάχαρη και αυγά. Άλλες αναφορές λένε πως το γλυκό προέρχεται από μια μαντάμ οίκου ανοχής του Τρεβίζο του 19ου αιώνα ή ότι δημιουργήθηκε στη Σιένα τον 17ο αιώνα προς τιμήν του Μεγάλου Δούκα.
Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο Linguanotto στη συνέχεια τελειοποίησε τη συνταγή του γλυκού με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη του Le Beccherie, Ado Campeol. Εκείνη πρόσθεσε αργότερα σαβαγιάρ εμποτισμένα σε καφέ εσπρέσο στο γλυκό.
Η απώλεια του Roberto «Loli» Linguanotto αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της ιταλικής ζαχαροπλαστικής. Ωστόσο, το τιραμισού, το γαστρονομικό του αριστούργημα, θα συνεχίσει να προσφέρει ευχαρίστηση και απόλαυση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.