Από το πρωί της Τετάρτης (30/10), τα ελληνικά social media έχουν γίνει πεδίο έρευνας και συζητήσεων γύρω από το… αίνιγμα που έθεσε ο ΛΕΞ, μετά την ανάρτησή του την Τρίτη (29/10) με θέμα τη θρυλική «Φρουτοπία».
Ο ράπερ, που αυτή τη στιγμή θεωρείται ο πιο δημοφιλής στη χώρα, γεμίζει γήπεδα με χιλιάδες θεατές στις συναυλίες του, παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέρος της «ελληνικής μουσικής βιομηχανίας».
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΛΕΞ έχει διαγράψει σχεδόν όλες τις αναρτήσεις του στο Instagram, κρατώντας μόνο ένα βίντεο που δείχνει τους αγαπημένους ήρωες από την παιδική σειρά που δημιούργησε ο Ευγένιος Τριβιζά το 1983. Αυτή η ανάρτηση έχει ξεπεράσει τα 57.000 likes και οι χαρακτήρες της «Φρουτοπίας» βρίσκονται σε μια γκρίζα, αστική μεγαλούπολη, γεμάτη πολυκατοικίες και διαμερίσματα.
Στο βίντεο, οι ήρωες παίζουν τάβλι, φέρνουν ντόρτια και παρακολουθούν τις ειδήσεις, μέχρι που μια μπάλα που πέφτει στο μπαλκόνι τους αλλάζει τη ζωή. Οι ρίμες του ΛΕΞ ακούγονται δυνατά και ανατριχιαστικά: «Μετά τις 4 διαστέλλονται οι κόρες, νιώθω μεγάλος μόνο τις μικρές ώρες…» συνεχίζοντας με αναφορές σε μπλε σειρήνες και νυχτερίδες στα μαύρα Audi.
Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται το γκράφιτι «Τ.Γ.Κ.» («Τέχνη Για Κολλημένους»), το οποίο είναι σήμα-κατατεθέν του ΛΕΞ. Η ανάρτηση αυτή έχει δημιουργήσει φήμες ότι μπορεί να είναι μια προαναγγελία για κάποια νέα κυκλοφορία, ειδικά μετά την επιτυχία του ντουέτου του με τη Χαρούλα Αλεξίου.
Πολλοί θαυμαστές αναρωτιούνται αν ο ΛΕΞ ετοιμάζει νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά για το 2026.
Δείτε την ανάρτηση:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Λίγσ λόγια για την Φρουτοπία
Η «Φρουτοπία» είναι ελληνική σειρά κόμικς που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Ευγένιος Τριβιζάς, και ο σκιτσογράφος, Νίκος Μαρουλάκης. Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους με 50 τεύχη. Το κόμικ της «Φρουτοπίας» εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πατάκη και αργότερα η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» το συμπεριέλαβε ως συνοδευτικό. Επίσης, το κόμικ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση, με πρεμιέρα το 1985.
Όσον αφορά στην πλοκή της «Φρουτοπίας», η ξαφνική εξαφάνιση του Μανώλη του μανάβη σπέρνει τον πανικό μεταξύ των μανάβηδων της χώρας, οι οποίοι τρέπονται σε μαζική φυγή, φοβούμενοι την ίδια τύχη, ακολουθούμενοι από τους ανθρώπους. Το γεγονός σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα φρούτα και τα λαχανικά που παραμένουν στη «Φρουτοπία», τα οποία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους, εκλέγουν τους δικούς τους εκπροσώπους σε διάφορα αξιώματα και αποφασίζουν την απαγόρευση εισόδου στην χώρα για όλους τους μανάβηδες, δίνοντας έτσι τέλος στην υποδούλωση.
Έτσι, οι μοναδικοί άνθρωποι στη «Φρουτοπία» είναι ο κύριος αστυνόμος και ο «δαιμόνιος δημοσιογράφος» Πίκος Απίκος, ο οποίος καλείται να ερευνήσει το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανώλη του μανάβη, ως απεσταλμένος της εφημερίδας «Τρέχα Γύρευε».
Η σειρά άρχισε να προβάλλεται στις 8 Νοεμβρίου 1985, από το κανάλι της ΕΡΤ. Παρά το γεγονός ότι το φινάλε της «Φρουτοπίας» δεν προβλήθηκε ποτέ, λόγω περικοπών στη ζώνη προγράμματος της σειράς, μεταδόθηκαν 3 κύκλοι, με συνολικά 48 επεισόδια, τα οποία επαναπροβλήθηκαν αρκετές φορές τα χρόνια που ακολούθησαν.
Πολλοί γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες της τηλεοπτικής μεταφοράς της «Φρουτοπίας», όπως ο Δημήτρης Πιατάς, ο Δάνης Κατρανίδης, ο Σταύρος Ξενίδης, η Ντίνα Κώνστα, η Βάσια Τριφύλλη, η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Τάσος Κωστής, ο Μιχάλης Μητρούσης, ο Τάσος Πεζιρκιανίδης, ο Θάνος Παπαδόπουλος και η Ματίνα Καρρά.
Τέλος, στην αφήγηση ήταν ο Κώστας Σκόκος. Τη μουσική υπόκρουση της σειράς ερμήνευσε ο Φαίδων Σοφιανός και η Ήβη Σοφιανού, που υπέγραψαν τη μουσική και τους στίχους, αντίστοιχα.