Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Νοεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα!
Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 23 Νοεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που είναι αφιερωμένο στο ψήσιμο! Γενικά, όλο το μενού της ημέρας είναι γεμάτο με comfort συνταγές που ψήνονται και φουσκώνουν ή αναδεικνύονται στο φούρνο και έχουν πάνω από όλα συγκλονιστική γεύση.
Ξεκινάει το σαββατιάτικο μενού με αλμυρά μεσογειακά muffins, πολύ όμορφα, αρωματικά, αφράτα και πεντανόστιμα, για να στολίσουν το φθινοπωρινό και όχι μόνο τραπέζι σας. Τα υλικά της συνταγής απογειώνουν τον μεσογειακό της χαρακτήρα, ενώ με την απλότητα της παρασκευής τους δεν θα έχετε καμία δικαιολογία να μην τα φτιάξετε. Η ζύμη φτιάχνεται με νερό, μαγιά, μέλι, αλεύρι, αλάτι και βούτυρο, ενώ η γέμιση έχει ελιές, φέτα, ντοματίνια και ρίγανη. Ζύμη και γέμιση ενώνονται και δημιουργούν μέσα στο φούρνο ένα αριστούργημα εμφάνισης και γεύσης που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει παστίτσιο, το οποίο όμως βάζει μέσα σε φύλλο και το κάνει παστίτσιο πίτα, μια καταπληκτική ιδέα που αποτελεί τον ορισμό της δημιουργίας και του comfort food σε απόλυτη αρμονία. Στην αρχή ετοιμάζει τον κιμά, με τα υλικά που όλοι μας χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μια σάλτσα κιμά. Κρεμμύδι, ελαιόλαδο, δάφνη, κανέλα, πελτές ντομάτας, ζάχαρη, τριμμένες ντομάτες, κύβος και αλατοπίπερο κοσμούν την κατσαρόλα του Άκη και δημιουργούν τον πιο νόστιμο κιμά που είναι έτοιμος να μπει μέσα σε ένα τραγανό φύλλο κρούστας. Πριν συνθέσει όμως την πίτα παστίτσιο του, φτιάχνει μια μπεσαμέλ, την ενσωματώνει στο μείγμα του κιμά, προσθέτει φέτα, αυγά, τριμμένο τυρί και μαϊντανό, τα ανακατεύει όλα μαζί και τα βάζει μέσα σε ένα ταψί, όπου έχει απλώσει τα φύλλα της κρούστας. Βάζει από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, ψήνει και παραδίδει έναν αξέχαστο συνδυασμό.
Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει μια πουτίγκα πρωτεΐνης, πανεύκολη και πολύ δημιουργική λύση για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια πρωτεϊνική διατροφή και έχουν στερέψει από ιδέες ή έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά, αφού ανακατεύει σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά γάλα, σκόνη πρωτεΐνη ορού γάλακτος με γεύση σοκολάτα, κακάο, κορν φλάουρ και υγρή στέβια. Μοιράζει σε μπολάκια, αφήνει να κρυώσουν και σερβίρει κάτι πανεύκολο και πεντανόστιμο που θα σας λύσει τα χέρια, όταν ψάχνετε ένα εύκολο σνακ, είτε αθλείστε είτε όχι.
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με πολίτικο αέρα, αφού παρουσιάζει συνταγές που έρχονται από την Ανατολή και γεμίζουν το σπίτι μας με αρώματα που μας ταξιδεύουν σε εποχές, όπου το φαγητό αποτελούσε τελετουργία.
Πρώτο πιάτο ένα λαχαμτζούν, η τουρκική πίτσα που θα την συνδυάσει με άλλο ένα ανατολίτικο έδεσμα, το φαλάφελ, και θα δημιουργήσει μια έκρηξη γεύσης στο πιάτο σας. Σε αυτό το πιάτο συνδυάζονται δύο ανατολίτικες λιχουδιές που μαζί απογειώνονται και δημιουργούν ένα αξέχαστο φαγητό. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ξεκινάει στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, όπου απλά χτυπάει μουλιασμένα ρεβίθια, μαζί με ταχίνι, κύμινο, σκόρδο, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και κόλιανδρο, ενώ στη συνέχεια μοιράζει αυτό το μείγμα σε πίτες για σουβλάκι, τις ψήνει σε τηγάνι, τις κόβει σε κομμάτια, βάζει κρεμμύδι, ντομάτα, vegan μαγιονέζα, και σερβίρει ένα μοναδικό έδεσμα με επιπλέον μυρωδικά και λεμόνι.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ατζούν πιλάφ, ένα φαγητό που είναι σκέτο λουκούμι, μαγειρεύεται με τον ζωμό του αρνιού και βγαίνει πεντανόστιμο και ζουμερό, ενώ όλα τα υλικά ταιριάζουν τόσο ωραία μεταξύ τους που το αποτέλεσμα που δημιουργούν είναι πραγματικά αξεπέραστο. Mέσα στη χύτρα σοτάρει αρνί μαζί με αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτει μπαχάρι, κανέλα, δάφνη, κύμινο και μπούκοβο. Σβήνει με κρασί, προσθέτει νερό και βράζει στην χύτρα μόλις για 40 λεπτά. Αφαιρεί το κρέας και τα μπαχαρικά, στο ζουμί βράζει ρύζι, και κάπως έτσι, σερβίρει ένα φαγητό που θα σας μείνει αξέχαστο.
Για επιδόρπιο, ο Άκης επιλέγει να κάνει μια σουσαμόπιτα από άλλη διάσταση, με αρώματα και γεύσεις από Ανατολή. Αυτή η πίτα είναι τόσο γεμάτη και έχει γλυκιά γεύση που, ενώ θα σας θυμίζει πολλά, δεν θα είναι ίδια με τίποτα από όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα με σουσάμι, με καρύδια ή με οτιδήποτε παρόμοιο. Αφού ανακατέψει καβουρδισμένο σουσάμι με φρυγανιά, καρύδια, ζάχαρη και κανέλα και τα χτυπήσει στον πολυκόφτη, έχει έτοιμη τη γέμισή του. Έτσι σε ένα ταψί στρώνει φύλλα, ραντίζοντάς τα με βούτυρο και προσθέτοντας ενδιάμεσα την σουσαμένια του γέμιση, 10 φορές. Ψήνει στον φούρνο και περιχύνει με ένα απλό σιρόπι, μόλις με νερό, ζάχαρη και γλυκόζη. Αυτό το γλυκό, δεν θα το ξεχάσετε ποτέ.
Δείτε το trailer εδώ:
Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Νοεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα!
Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 23 Νοεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που είναι αφιερωμένο στο ψήσιμο! Γενικά, όλο το μενού της ημέρας είναι γεμάτο με comfort συνταγές που ψήνονται και φουσκώνουν ή αναδεικνύονται στο φούρνο και έχουν πάνω από όλα συγκλονιστική γεύση.
Ξεκινάει το σαββατιάτικο μενού με αλμυρά μεσογειακά muffins, πολύ όμορφα, αρωματικά, αφράτα και πεντανόστιμα, για να στολίσουν το φθινοπωρινό και όχι μόνο τραπέζι σας. Τα υλικά της συνταγής απογειώνουν τον μεσογειακό της χαρακτήρα, ενώ με την απλότητα της παρασκευής τους δεν θα έχετε καμία δικαιολογία να μην τα φτιάξετε. Η ζύμη φτιάχνεται με νερό, μαγιά, μέλι, αλεύρι, αλάτι και βούτυρο, ενώ η γέμιση έχει ελιές, φέτα, ντοματίνια και ρίγανη. Ζύμη και γέμιση ενώνονται και δημιουργούν μέσα στο φούρνο ένα αριστούργημα εμφάνισης και γεύσης που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει παστίτσιο, το οποίο όμως βάζει μέσα σε φύλλο και το κάνει παστίτσιο πίτα, μια καταπληκτική ιδέα που αποτελεί τον ορισμό της δημιουργίας και του comfort food σε απόλυτη αρμονία. Στην αρχή ετοιμάζει τον κιμά, με τα υλικά που όλοι μας χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μια σάλτσα κιμά. Κρεμμύδι, ελαιόλαδο, δάφνη, κανέλα, πελτές ντομάτας, ζάχαρη, τριμμένες ντομάτες, κύβος και αλατοπίπερο κοσμούν την κατσαρόλα του Άκη και δημιουργούν τον πιο νόστιμο κιμά που είναι έτοιμος να μπει μέσα σε ένα τραγανό φύλλο κρούστας. Πριν συνθέσει όμως την πίτα παστίτσιο του, φτιάχνει μια μπεσαμέλ, την ενσωματώνει στο μείγμα του κιμά, προσθέτει φέτα, αυγά, τριμμένο τυρί και μαϊντανό, τα ανακατεύει όλα μαζί και τα βάζει μέσα σε ένα ταψί, όπου έχει απλώσει τα φύλλα της κρούστας. Βάζει από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, ψήνει και παραδίδει έναν αξέχαστο συνδυασμό.
Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει μια πουτίγκα πρωτεΐνης, πανεύκολη και πολύ δημιουργική λύση για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια πρωτεϊνική διατροφή και έχουν στερέψει από ιδέες ή έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά, αφού ανακατεύει σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά γάλα, σκόνη πρωτεΐνη ορού γάλακτος με γεύση σοκολάτα, κακάο, κορν φλάουρ και υγρή στέβια. Μοιράζει σε μπολάκια, αφήνει να κρυώσουν και σερβίρει κάτι πανεύκολο και πεντανόστιμο που θα σας λύσει τα χέρια, όταν ψάχνετε ένα εύκολο σνακ, είτε αθλείστε είτε όχι.
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με πολίτικο αέρα, αφού παρουσιάζει συνταγές που έρχονται από την Ανατολή και γεμίζουν το σπίτι μας με αρώματα που μας ταξιδεύουν σε εποχές, όπου το φαγητό αποτελούσε τελετουργία.
Πρώτο πιάτο ένα λαχαμτζούν, η τουρκική πίτσα που θα την συνδυάσει με άλλο ένα ανατολίτικο έδεσμα, το φαλάφελ, και θα δημιουργήσει μια έκρηξη γεύσης στο πιάτο σας. Σε αυτό το πιάτο συνδυάζονται δύο ανατολίτικες λιχουδιές που μαζί απογειώνονται και δημιουργούν ένα αξέχαστο φαγητό. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ξεκινάει στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, όπου απλά χτυπάει μουλιασμένα ρεβίθια, μαζί με ταχίνι, κύμινο, σκόρδο, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και κόλιανδρο, ενώ στη συνέχεια μοιράζει αυτό το μείγμα σε πίτες για σουβλάκι, τις ψήνει σε τηγάνι, τις κόβει σε κομμάτια, βάζει κρεμμύδι, ντομάτα, vegan μαγιονέζα, και σερβίρει ένα μοναδικό έδεσμα με επιπλέον μυρωδικά και λεμόνι.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ατζούν πιλάφ, ένα φαγητό που είναι σκέτο λουκούμι, μαγειρεύεται με τον ζωμό του αρνιού και βγαίνει πεντανόστιμο και ζουμερό, ενώ όλα τα υλικά ταιριάζουν τόσο ωραία μεταξύ τους που το αποτέλεσμα που δημιουργούν είναι πραγματικά αξεπέραστο. Mέσα στη χύτρα σοτάρει αρνί μαζί με αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτει μπαχάρι, κανέλα, δάφνη, κύμινο και μπούκοβο. Σβήνει με κρασί, προσθέτει νερό και βράζει στην χύτρα μόλις για 40 λεπτά. Αφαιρεί το κρέας και τα μπαχαρικά, στο ζουμί βράζει ρύζι, και κάπως έτσι, σερβίρει ένα φαγητό που θα σας μείνει αξέχαστο.
Για επιδόρπιο, ο Άκης επιλέγει να κάνει μια σουσαμόπιτα από άλλη διάσταση, με αρώματα και γεύσεις από Ανατολή. Αυτή η πίτα είναι τόσο γεμάτη και έχει γλυκιά γεύση που, ενώ θα σας θυμίζει πολλά, δεν θα είναι ίδια με τίποτα από όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα με σουσάμι, με καρύδια ή με οτιδήποτε παρόμοιο. Αφού ανακατέψει καβουρδισμένο σουσάμι με φρυγανιά, καρύδια, ζάχαρη και κανέλα και τα χτυπήσει στον πολυκόφτη, έχει έτοιμη τη γέμισή του. Έτσι σε ένα ταψί στρώνει φύλλα, ραντίζοντάς τα με βούτυρο και προσθέτοντας ενδιάμεσα την σουσαμένια του γέμιση, 10 φορές. Ψήνει στον φούρνο και περιχύνει με ένα απλό σιρόπι, μόλις με νερό, ζάχαρη και γλυκόζη. Αυτό το γλυκό, δεν θα το ξεχάσετε ποτέ.
Δείτε το trailer εδώ: