Σαββατοκύριακο, 09 και 10 Νοεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα!
Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 09 Νοεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 πολύ οικογενειακό, το οποίο συνδυάζει την θαλπωρή ενός οικογενειακού τραπεζιού με την φινέτσα, καλώντας σας να μαζέψετε την οικογένειά σας και της χαρίσετε γεύσεις που θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη της.
Για πρώτη συνταγή ετοιμάζει ρολάκια κρέπας με κοτόπουλο και τυρί κρέμα που είναι πανεύκολα και τόσο νόστιμα που θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για μια επιλογή που αξίζει να μπει στο μενού της οικογένειας σε συστηματική βάση, αφού είναι όλα σπιτικά και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Οι παρασκευές είναι δύο, αφού ετοιμάζει πρώτα την γέμιση της κρέπας απλά σε ένα τηγάνι με κοτόπουλο, αλάτι και ελαιόλαδο και έπειτα ετοιμάζει το μείγμα για τις κρέπες, ανακατεύοντας σε ένα μπολ γάλα, αυγό, λάδι, αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι. Τέλος, φτιάχνει τις κρέπες σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τις γεμίζει με το κοτόπουλο, πιπεριές και καλαμπόκι, τυλίγοντας σε πανέμορφα ρολάκια.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ επιλέγει να κάνει πρασόρυζο, ένα φαγητό που είναι πανεύκολο, πολύ οικονομικό και πεντανόστιμο. Το πρασόρυζο διαπρέπει μέσα από την απλότητά του και αν έχετε τη σωστή συνταγή στα χέρια σας θα το φτιάχνετε συνέχεια, αφού θα σας λύνει τα χέρια όταν θέλετε κάτι απλό και θρεπτικό για την οικογένεια. Στην ουσία, σοτάρει πράσο με κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτει ρύζι, σβήνει με κρασί, αλατοπιπερώνει και μαγειρεύει ένα υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό.
Τέλος, ο Άκης φέρνει στο Kitchen Lab την επιτομή της φινέτσας, το απόλυτο γαλλικό γλυκό με τα 1000 φύλλα, το μιλφέιγ. Είναι ένα γλυκό που λατρεύει πολύς κόσμος και εκείνος, αυτήν τη φορά, το φτιάχνει με φιστίκια Αιγίνης σε ένα αποτέλεσμα φρέσκο και σπιτικό που δεν θα συγκρίνεται με κανένα άλλο μιλφέιγ που έχετε δοκιμάσει. Για τις παρασκευές του ετοιμάζει μια πραλίνα και μια κρέμα φιστικού, στην οποία προσθέτει και σαντιγί. Ψήνει κομμένα φύλλα σφολιάτας με ζάχαρη άχνη, και συνθέτει σε μια πιατέλα τα φύλλα, με την κρέμα και την πραλίνα φιστικιού, σε στρώσεις, αποδίδοντας ένα αποτέλεσμα γεύσης και εμφάνισης που θα σας μείνει αξέχαστο.
Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα μενού που είναι εύκολο, λιτό, με μικρές τσαχπινιές που όμως δεν επιβαρύνουν καθόλου τον βαθμό δυσκολίας του.
Ξεκινάει με μια healthy σπιτική τορτίγια, με πολύ λίγα υλικά, ο συνδυασμός όμως των οποίων κάνει τη διαφορά και σας προσφέρει ένα καταπληκτικό σνακ. Είναι ένα πολύ υγιεινό πιάτο, πανεύκολο, καθημερινό, αφού με αυτό μπορείτε να βγάλετε πολλά γεύματα της ημέρας σας από εδώ και πέρα, με ένα υλικό που δεν έχετε ίσως συνδυάσει την καθημερινότητά σας, αλλά αυτό είναι που κάνει την πραγματική διαφορά, το τυρί κρέμα. Για τις τορτίγιες, ανακατεύει απλά τυρί κρέμα με αυγά και ψήνει στον φούρνο. Τις γεμίζει με επιπλέον τυρί κρέμα, ρόκα, γαλοπούλα, και ντοματίνια και σερβίρει κάτι τόσο απλό και light που θα το λατρέψετε.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε την πιο νόστιμη πανσέτα, η οποία θα είναι μαριναρισμένη σε μπίρα, θα λιώνει στο στόμα και θα γίνει ανάρπαστη, όταν θέλετε κάτι απίστευτα εντυπωσιακό και νόστιμο για την οικογένεια και τους φίλους σας. Μαρινάρει λωρίδες από πανσέτα σε μπίρα, ψήνει πατάτες στο φούρνο, ανοίγει με μπάτη το μαριναρισμένο κρέας και το τηγανίζει, αφού πρώτα το περάσει από ένα μείγμα με σκόνη σκόρδου, πάπρικα, κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Τέλος, σερβίρει το κρέας με τις πατάτες και ένα ντιπ με γιαούρτι με κύμινο.’
Για γλυκό ο Άκης μας σηκώνει ψηλά, με μια ιταλική λιχουδιά σε minion μορφή, αφού θα κάνει τιραμισού που όλοι λατρεύουν σε παστάκια και θα σας χαρίσει τις πιο νόστιμες γλυκιές μπουκίτσες που μπορείτε να φανταστείτε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει από τη μια το στρώσιμο των σαβαγιάρ σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα τα βουτήξει σε ένα μείγμα με νερό, στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και λικέρ καφέ. Το δεύτερο κομμάτι της διαδικασίας περιλαμβάνει την παρασκευή της κρέμας την οποία φτιάχνει χτυπώντας στο μίξερ τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, άχνη ζάχαρη, λικέρ καφέ και εκχύλισμα βανίλιας. Τέλος, συνθέτει τα παστάκια του βάζοντας σαβαγιάρ και κρέμα εναλλάξ, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που, ενώ έγινε με πολύ απλό τρόπο, είναι πολύ εντυπωσιακό.
Δείτε το trailer εδώ:
Σαββατοκύριακο, 09 και 10 Νοεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα!
Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 09 Νοεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 πολύ οικογενειακό, το οποίο συνδυάζει την θαλπωρή ενός οικογενειακού τραπεζιού με την φινέτσα, καλώντας σας να μαζέψετε την οικογένειά σας και της χαρίσετε γεύσεις που θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη της.
Για πρώτη συνταγή ετοιμάζει ρολάκια κρέπας με κοτόπουλο και τυρί κρέμα που είναι πανεύκολα και τόσο νόστιμα που θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για μια επιλογή που αξίζει να μπει στο μενού της οικογένειας σε συστηματική βάση, αφού είναι όλα σπιτικά και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Οι παρασκευές είναι δύο, αφού ετοιμάζει πρώτα την γέμιση της κρέπας απλά σε ένα τηγάνι με κοτόπουλο, αλάτι και ελαιόλαδο και έπειτα ετοιμάζει το μείγμα για τις κρέπες, ανακατεύοντας σε ένα μπολ γάλα, αυγό, λάδι, αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι. Τέλος, φτιάχνει τις κρέπες σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τις γεμίζει με το κοτόπουλο, πιπεριές και καλαμπόκι, τυλίγοντας σε πανέμορφα ρολάκια.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ επιλέγει να κάνει πρασόρυζο, ένα φαγητό που είναι πανεύκολο, πολύ οικονομικό και πεντανόστιμο. Το πρασόρυζο διαπρέπει μέσα από την απλότητά του και αν έχετε τη σωστή συνταγή στα χέρια σας θα το φτιάχνετε συνέχεια, αφού θα σας λύνει τα χέρια όταν θέλετε κάτι απλό και θρεπτικό για την οικογένεια. Στην ουσία, σοτάρει πράσο με κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτει ρύζι, σβήνει με κρασί, αλατοπιπερώνει και μαγειρεύει ένα υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό.
Τέλος, ο Άκης φέρνει στο Kitchen Lab την επιτομή της φινέτσας, το απόλυτο γαλλικό γλυκό με τα 1000 φύλλα, το μιλφέιγ. Είναι ένα γλυκό που λατρεύει πολύς κόσμος και εκείνος, αυτήν τη φορά, το φτιάχνει με φιστίκια Αιγίνης σε ένα αποτέλεσμα φρέσκο και σπιτικό που δεν θα συγκρίνεται με κανένα άλλο μιλφέιγ που έχετε δοκιμάσει. Για τις παρασκευές του ετοιμάζει μια πραλίνα και μια κρέμα φιστικού, στην οποία προσθέτει και σαντιγί. Ψήνει κομμένα φύλλα σφολιάτας με ζάχαρη άχνη, και συνθέτει σε μια πιατέλα τα φύλλα, με την κρέμα και την πραλίνα φιστικιού, σε στρώσεις, αποδίδοντας ένα αποτέλεσμα γεύσης και εμφάνισης που θα σας μείνει αξέχαστο.
Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα μενού που είναι εύκολο, λιτό, με μικρές τσαχπινιές που όμως δεν επιβαρύνουν καθόλου τον βαθμό δυσκολίας του.
Ξεκινάει με μια healthy σπιτική τορτίγια, με πολύ λίγα υλικά, ο συνδυασμός όμως των οποίων κάνει τη διαφορά και σας προσφέρει ένα καταπληκτικό σνακ. Είναι ένα πολύ υγιεινό πιάτο, πανεύκολο, καθημερινό, αφού με αυτό μπορείτε να βγάλετε πολλά γεύματα της ημέρας σας από εδώ και πέρα, με ένα υλικό που δεν έχετε ίσως συνδυάσει την καθημερινότητά σας, αλλά αυτό είναι που κάνει την πραγματική διαφορά, το τυρί κρέμα. Για τις τορτίγιες, ανακατεύει απλά τυρί κρέμα με αυγά και ψήνει στον φούρνο. Τις γεμίζει με επιπλέον τυρί κρέμα, ρόκα, γαλοπούλα, και ντοματίνια και σερβίρει κάτι τόσο απλό και light που θα το λατρέψετε.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε την πιο νόστιμη πανσέτα, η οποία θα είναι μαριναρισμένη σε μπίρα, θα λιώνει στο στόμα και θα γίνει ανάρπαστη, όταν θέλετε κάτι απίστευτα εντυπωσιακό και νόστιμο για την οικογένεια και τους φίλους σας. Μαρινάρει λωρίδες από πανσέτα σε μπίρα, ψήνει πατάτες στο φούρνο, ανοίγει με μπάτη το μαριναρισμένο κρέας και το τηγανίζει, αφού πρώτα το περάσει από ένα μείγμα με σκόνη σκόρδου, πάπρικα, κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Τέλος, σερβίρει το κρέας με τις πατάτες και ένα ντιπ με γιαούρτι με κύμινο.’
Για γλυκό ο Άκης μας σηκώνει ψηλά, με μια ιταλική λιχουδιά σε minion μορφή, αφού θα κάνει τιραμισού που όλοι λατρεύουν σε παστάκια και θα σας χαρίσει τις πιο νόστιμες γλυκιές μπουκίτσες που μπορείτε να φανταστείτε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει από τη μια το στρώσιμο των σαβαγιάρ σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα τα βουτήξει σε ένα μείγμα με νερό, στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και λικέρ καφέ. Το δεύτερο κομμάτι της διαδικασίας περιλαμβάνει την παρασκευή της κρέμας την οποία φτιάχνει χτυπώντας στο μίξερ τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, άχνη ζάχαρη, λικέρ καφέ και εκχύλισμα βανίλιας. Τέλος, συνθέτει τα παστάκια του βάζοντας σαβαγιάρ και κρέμα εναλλάξ, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που, ενώ έγινε με πολύ απλό τρόπο, είναι πολύ εντυπωσιακό.
Δείτε το trailer εδώ: