Σαββατοκύριακο, 08 και 09 Φεβρουαρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 στο οποίο ετοιμάζει ένα μενού, ταυτόχρονα ρουστίκ και δημιουργικό, συνθέτοντας συνταγές που δεν πρέπει να λείψουν από κανένα σπίτι.
Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με μια πρασόπιτα χωρίς φύλλο, δείχνοντάς μας πώς να ετοιμάσουμε μια πολύ γλυκιά παραλλαγή πίτας, με τον πιο απλό τρόπο. Σοτάρει πράσα μαζί με βούτυρο και αλατοπίπερο και τα μαγαιρεύει όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύει νερό, καλαμποκάλευρο, φέτα, αλάτι, και μπέικιν πάουντερ, προσθέτει άνηθο ψιλοκομμένο, το πράσο από το τηγάνι και ανακατεύει. Μεταφέρει το μείγμα σε ένα ταψί, το πασπαλίζει με καλαμποκάλευρο, βάζει βούτυρο, ψήνει, αφήνει να κρυώσει και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με ρεβίθια, ένα γεμάτο σε γεύση φαγητό με πολλά θρεπτικά συστατικά που θα μας γεμίσει με ενέργεια και θα μας μείνει αξέχαστο με την υπέροχη γεύση του. Κόβει μοσχαρίσια ελιά σε κομμάτια, τους βάζει αλατοπίπερο και τα μεταφέρει σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο για να τσιγαριστούν.
Προσθέτει πράσο και καρότο σε κομμάτια, αφήνει να πάρουν χρώμα όλα μαζί και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι χοντροκομμένα. Αλατοπιπερώνει, βάζει κύμινο και ρίγανη, σβήνει με κόκκινο κρασί, προσθέτει πελτέ και χυμό ντομάτας, νερό, ανακατεύει, καπακώνει και σιγοβράζει για 1 ώρα. Ρίχνει κατεψυγμένα ρεβίθια, ξανακλείνει το καπάκι, συνεχίζει το μαγείρεμα για 1 ώρα ακόμα και σερβίρει με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψωμί.
Για επιδόρπιο ο Άκης φτιάχνει μπισκότα με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, από τα οποία δεν θα λείπει απολύτως τίποτα ούτε σε γεύση, ούτε σε απόλαυση, αφού πρόκειται για μια συνταγή με ελάχιστα υλικά που, όταν συνδυαστούν μεταξύ τους, δημιουργούν ένα μοναδικό θαύμα. Σε ένα μπολ βάζει μέλι, αφού το ζεστάνει πρώτα στα μικροκύματα, προσθέτει ένα αυγό, βανιλίνη, αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύει. Βάζει αλεύρι, ανακατεύει πρώτα με κουτάλι και έπειτα πλάθει με τα χέρια, δημιουργεί 16 στρογγυλά μπαλάκια, κάνει στη μέση ένα μικρό βαθούλωμα και μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα. Βάζει στα βαθουλώματα μαρμελάδα φράουλα, μεταφέρει στον φούρνο, ψήνει και σερβίρει.
Την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, με πολύ αγαπησιάρικες συνταγές, ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, που θα ξεχωρίσουν σε ένα τραπέζι ως μια πράξη αγάπης για οποιονδήποτε άνθρωπο αγαπάτε και θέλετε να φροντίσετε.
Για πρώτο πιάτο σερβίρει μπρουσκέτες με αχλάδι και τραγανό προσούτο, έναν συνδυασμό που δημιουργεί το ιδανικό φαγητό για μια γκουρμέ και γεμάτη αγάπη απόλαυση, ενώ είναι πολύ εύκολος στην προετοιμασία του. Ψήνει φέτες από προσούτο σε μια λαδόκολλα, ξεφλουδίζει τα αχλάδια, τα κόβει σε τέταρτα, βγάζει τα κουκούτσια, μεταφέρει σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνει για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Κόβει μια μπαγκέτα σε φέτες, τους ρίχνει ελαιόλαδο και ανθό αλατιού και τις ψήνει στο σχαροτήγανο. Ανακατεύει τυρί κρέμα και blue cheese, βάζει στο ψωμί λίγο από το μείγμα των τυριών, αχλάδι και προσούτο σε κομμάτια και σερβίρει με φύλλα ρόκας και κρέμα βαλσάμικο.
Συνεχίζει το γεύμα του Αγίου Βαλεντίνου με το κυρίως πιάτο του, έναν σολομό με τραχανά, σε ένα πάντρεμα αξέχαστο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Σοτάρει κρεμμύδι με σκόρδο και προσθέτει ξινό τραχανά. Σβήνει με λευκό κρασί, προσθέτει νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζει. Κόβει φιλέτο από σολομό σε 2 κομμάτια, ρίχνει αλάτι και πιπέρι, βάζει σε άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, με την πέτσα προς τα κάτω, και ψήνει για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέτει ψιλοκομμένα φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο, ξύσμα από πορτοκάλι, ελαιόλαδο, ανακατεύει και σερβίρει το γεύμα του, βάζοντας σε ένα πιάτο τραχανά και από πάνω σολομό και γαρνίροντας με φιλέτα από πορτοκάλι, άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει μια σφολιάτα με καραμελωμένα μήλα και τυρί κρέμα, ένα πολύ απλό επιδόρπιο που παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας (και) πολύ ευφάνταστα κόλπα.
Πρώτα, τοποθετεί τυρί κρέμα πάνω σε ένα φύλλο σφολιάτας, προσθέτει καστανή ζάχαρη και κανέλα, διπλώνει στη μέση και κλείνει. Κόβει από τη μεγάλη πλευρά σε 8 λωρίδες, τυλίγει την κάθε λωρίδα, φτιάχνοντας μια φωλιά με την ένωση προς τα κάτω, σε σχήμα σπείρας, και μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφει με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζει με καστανή ζάχαρη και ψήνει. Σε ένα μπολ ανακατεύει τυρί κρέμα, άχνη ζάχαρη και εκχύλισμα βανίλιας. Καθαρίζει κόκκινα μήλα, τα κόβει σε φέτες, τις ανακατεύει με ζάχαρη, τις μεταφέρει σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τις αφήνει να καραμελώσουν. Αφαιρεί τα μήλα και στο τηγάνι, ρίχνει χυμό ροδιού και σιγοβράζει για 10-15 λεπτά. Βάζει τα σφολιατάκια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, απλώνει από πάνω το μείγμα με το τυρί κρέμα, τα μήλα, πασπαλίζει με το σιρόπι ροδιού και σερβίρει με φύλλα δυόσμου, άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Δείτε το τρέιλερ: