Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 15:50 με ένα μενού αρκετά ρουστίκ, αφοί οι συνταγές του αξιοποιούν απλά υλικά που μεταμορφώνονται σε θρεπτικά και μοναδικά πιάτα. Όσο για τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ο Άκης εξελίσσει τη συνταγή με τον πιο θρεπτικό τρόπο!
Για πρώτο πιάτο σερβίρει στριφτές πατατόπιτες και σας δείχνει πώς ένα απλό και ταπεινό αλλά πεντανόστιμο και θρεπτικότατο υλικό, η πατάτα, μπορεί να συνθέσει ένα υπέροχο ορεκτικό που θα σας μείνει αξέχαστο. Πρώτα ετοιμάζει τη γέμιση βράζοντας πατάτες, σουρώνοντάς τις και αφήνοντάς τις για 10 λεπτά να κρυώσουν και να φύγει η υγρασία. Τις μεταφέρει σε μπολ, προσθέτει ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, το πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Στη συνέχεια ετοιμάζει χωριάτικα φύλλα, βάζοντας στο καθένα γέμιση κατά μήκος και πασπαλίζοντάς τα με ελαιόλαδο. Τσακίζει στην μία πλευρά, ρολάρει, κάνει σούρα, τυλίγει σε σχήμα σαλιγκαριού, τα μεταφέρει όλα σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζει ξανά με ελαιόλαδο, ψήνει και σερβίρει.
Για κυρίως πιάτο ο Άκης ετοιμάζει έναν μπακαλιάρο σκορδαλιά φάβας και εξελίσσει με τον πιο θρεπτικό τρόπο την κλασική συνταγή της 25ης Μαρτίου. Για την σκορδαλιά ξεπλένει φάβα, την ρίχνει σε κατσαρόλα μαζί με κρεμμύδι, κύβο λαχανικών και νερό και βράζει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μεταφέρει το μείγμα σε πολυκοπτικό, προσθέτει ξίδι από λευκό κρασί, ελαιόλαδο, χτυπάει, προσθέτει αλάτι και ανακατεύει. Στεγνώνει καλά φιλέτα από μπακαλιάρο, ρίχνει αλάτι, τα βουτάει πρώτα σε νερό, έπειτα σε ένα μείγμα από κορν φλάουρ, αλεύρι και αλάτι, ξανά στο νερό και τα τηγανίζει σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά, σε δύο δόσεις. Σερβίρει με φέτες λεμονιού, την σκορδαλιά φάβας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για γλυκό, ο Άκης επιλέγει έναν νηστίσιμο κοσμό σοκολάτας, για να μπορείτε να απολαμβάνετε ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλης της χώρας κάθε στιγμή του χρόνου. Αρχικά βάζει σε ένα κατσαρολάκι μαργαρίνη, γάλα αμυγδάλου, βανίλια, άχνη ζάχαρη, κακάο, αλάτι, κουβερτούρα, αφήνει να πάρουν μία βράση, αφαιρεί από τη φωτιά και ανακατεύει. Σε ένα μπολ ρίχνει καρύδια ψιλοκομμένα, σπάει ελαφρά τα μπισκότα με τα χέρια του και τα προσθέτει στο μπολ. Ρίχνει το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύει, απλώνει μια λαδόκολλα, βάζει το μείγμα και τυλίγει ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό. Κλείνει τις άκρες, τυλίγει όλο το ρολό με μεμβράνη, πιέζει καλά τις άκρες σαν καραμέλα για να διαμορφώσει ένα μακρόστενο σχήμα, μεταφέρει στο ψυγείο για 3-4 ώρες, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει με ζάχαρη άχνη.