No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Spread the love: Το Love Unbound επιστρέφει για 3η χρονιά!

Μαρ 22, 2025
in Ατζέντα, Φεστιβάλ
Reading Time: 2 mins read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

No Content Available
Κάντε share!
         
      

Το Love Unbound Festival 2025 επιστρέφει, φέρνοντας στο προσκήνιο τη θεματική της συναίνεσης μέσα από τον κινηματογράφο, τη συζήτηση και την καλλιτεχνική έκφραση, με δύο ξεχωριστές διοργανώσεις, στις 28 Μαρτίου στo Innovathens | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στην Αθήνα και στις 29 Μαρτίου στο Ύψιλον στη Θεσσαλονίκη.

Εξερευνώντας και εμβαθύνοντας στην ισότητα των φύλων και στις διαφορετικές ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρίες, το φεστιβάλ αξιοποιεί την μετασχηματιστική δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού σε ένα πρόγραμμα που συν-επιμελούμαστε και συν-διοργανώνουμε με την Parenthesis, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το INNOVATHENS | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, και με την υποστήριξη του Queer Con και της Διεθνούς Αμνηστίας – Ελληνικό Τμήμα.

Στο επίκεντρο και του φετινού προγράμματος βρίσκονται τα Five Films for Freedom 2025. Σε συνεργασία με το BFI Flare: London LGBTQIA+ Film Festival.

Μέσα από τις ταινίες μικρού μήκους:

  • Dragfox της LisaOtt (Μεγάλη Βρετανία)
  • If I Make It To The Morning του Andre Shen (Αμερική)
  • NGGAK!!! των Oktania Hamdani και Winner Wijaya (Ινδονησία)
  • We’ll Go Down in History του Cameron Richards and Charlie Tidmas (Μεγάλη Βρετανία)
  • Wait, Wait, Now! του Ramon Te Wake (Νέα Ζηλανδία)

παρουσιάζουμε LGBTQIA+ παγκόσμιες ιστορίες για την υποστήριξη των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ, των queer, των intersex και των ασέξουαλ σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασίαl με το BFI Flare: London LGBTQIA+ Film Festival.

Στο παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ Love Unbound, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από συζητήσεις και εργαστήρια με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών από τη βιομηχανία του κινηματογράφου και των μέσων ενημέρωσης της Μεγάλης Βρετανίας.

Επίσημες καλεσμένες του φεστιβάλ είναι οι σκηνοθέτριες Dorothy Allen-Pickard και Rosie Morris, δύο δημιουργοί που μέσα από το έργο τους θίγουν ζητήματα συναίνεσης, δικαιωμάτων και αναπαράστασης προσωπικών ιστοριών στον κινηματογράφο.

Η Dorothy Allen-Pickard, σκηνοθέτρια με έργο που κινείται ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ, την performance και την αφήγηση, εξερευνά μέσα από τις ταινίες της την αντίσταση των κοινοτήτων, την ψυχική υγεία και την απονομή δικαιοσύνης. Στο Love Unbound Festival 2025, θα παρουσιάσει την τελευταία της ταινία “We Did Not Consent“, όπου τρεις γυναίκες που στοχοποιήθηκαν από μυστικούς αστυνομικούς (“spy cops”) φορούν θεατρικές μάσκες και αναπαριστούν τις τραυματικές τους εμπειρίες, προσπαθώντας να ανακτήσουν τον έλεγχο της αφήγησής τους. Με πρωτοποριακές τεχνικές αναπαράστασης, η ταινία αποκαλύπτει πώς η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως ένας ασφαλής χώρος αποκατάστασης και ενδυνάμωσης.

Η Rosie Morris, ανερχόμενη σκηνοθέτρια με έδρα το Λονδίνο, εστιάζει στη σχέση μεταξύ δημιουργού και υποκειμένου, ενώ το έργο της εξετάζει ζητήματα συναίνεσης και ηθικής στον κινηματογράφο. Η πρόσφατη ταινία της “My Blonde GF“ φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα των deepfakes και το πώς η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να γίνει εργαλείο έμφυλης βίας. Μέσα από την ιστορία της συγγραφέα Helen Mort, η ταινία αποκαλύπτει τις επιπτώσεις της μη συναινετικής χρήσης της εικόνας και τη μάχη των θυμάτων να ανακτήσουν τον έλεγχο της αφήγησής τους.

Παράλληλα, εξετάζουμε τον κρίσιμο ρόλο της συναίνεσης— όχι μόνο στις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και στον ψηφιακό κόσμο και την καλλιτεχνική δημιουργία, στις δημιουργικές βιομηχανίες.

Θα φιλοξενήσουμε επίσης την ακτιβιστική δράση “Το Παζλ για τη ΣυΝΑΙνεση” σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα, συνεχίζοντας τον αγώνα για μια κουλτούρα συναίνεσης. Στόχος μας είναι να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να αναλάβουμε δράση για έναν κόσμο όπου τα όρια όλων γίνονται σεβαστά σε κάθε πτυχή της ζωής.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το παγκόσμιο πρόγραμμα του British Council, Youth Connect, το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων ώστε να επιφέρουν ουσιαστική αλλαγή. Θα φιλοξενήσουμε ένα εργαστήριο για άτομα ηλικίας 18–35 ετών, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη συζήτηση γύρω από την αξία της ισότητας των φύλων στην ηγεσία και τον αδιαμφισβήτητο αντίκτυπό της στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που συναντάμε καθημερινά σε σχέση με το φύλο στον εργασιακό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα μας Youth Connect | Εργαστήρια για την Ισότητα των Φύλων: Η μεταμορφωτική δύναμη της γυναικείας ηγεσίας και για εγγραφή, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη φόρμα ΕΔΩ.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουμε την performance: Feminist Spoken Word Performance Poetry: Αμέλια & Μανώλης Νανούρης

Μέσα από slam ποίηση και μουσική, η performance αναδεικνύει την έμφυλη ιεραρχία που ενσωματώνεται στις καθημερινές πρακτικές των ανθρώπων, εστιάζοντας στις καταπιεστικές δομές που παρουσιάζουν την καταδυνάστευση του θηλυκού Άλλου ως κάτι φυσικό και δεδομένο. Η performance τους δεν στέκεται απλώς κριτικά απέναντι στην υπάρχουσα πραγματικότητα, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει χώρο για έναν νέο λόγο, όπου η ισότητα μεταξύ των φύλων δεν αποτελεί ουτοπία, αλλά δυνατότητα και διεκδίκηση.

Πρόγραμμα

Αθήνα 28 Μαρτίου 2025, Παρασκευή

14.00 – 17.00 | Εργαστήριο Youth Connect | Εργαστήρια για την Ισότητα των Φύλων: Η μεταμορφωτική δύναμη της γυναικείας ηγεσίας

18.15 – 18.40 | Προβολή “My Blonde GF” της Rosie Morris

18.40 – 19.20 | Προβολή Five Films for Freedom

19.20 – 19.45 | Προβολή “We Did Not Consent” της Dorothy Allen-Pickard

19.45 – 20.45 | Συζήτηση πάνελ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Θοδωρή Αντωνόπουλο
Ομιλητές:

  • Rosie Morris, Σκηνοθέτρια
  • Dorothy Allen-Pickard, Σκηνοθέτρια
  • Πολίνα Μιχάλου, Υπεύθυνη Ακτιβισμού, Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα
  • Ηλίας Κατηρτζιγιανόγλου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Queer Con

21.00 – Λήξη | Δικτύωση

Θεσσαλονίκη 29 Μαρτίου 2025, Σάββατο

15.00 – 18.00 | Εργαστήριο Youth Connect | Εργαστήρια για την Ισότητα των Φύλων: Η μεταμορφωτική δύναμη της γυναικείας ηγεσίας

18.15 – 18.40 | Προβολή “My Blonde GF” της Rosie Morris

18.40 – 19.20 | Προβολή Five Films for Freedom

19.20 – 19.45 | Προβολή “We Did Not Consent” της Dorothy Allen-Pickard

19.45 – 20.45 | Συζήτηση πάνελ, με συντονιστή τον Άγγελος Ν. Βάσσος, Διευθυντή της πλατφόρμα δημιουργικότητας «Now»

Ομιλητές:

  • Rosie Morris, Σκηνοθέτρια
  • Dorothy Allen-Pickard, Σκηνοθέτρια
  • Εκπρόσωποι φορέων της LGBTQIA+ κοινότητας και του κινηματογράφου

21.00 – 21.20 | Φεμινιστικό Spoken Word Performance Poetry: Amelia & Μανώλης Νανουρής

21.20 – Λήξη | Δικτύωση

*Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά

Για περισσότερες πληροφορίες: www.loveunbound.gr

Το Φεστιβάλ συν-επιμελείται και συν-διοργανώνει το British Council με την Parenthesis  σε σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το INNOVATHENS | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, και με την υποστήριξη του Queer Con Athens και της Διεθνούς Αμνηστίας.

web: www.loveunbound.gr | Instagram: loveunbound_fest | #LoveUnbound | British Council, Love Unbound: Five Films for Freedom


Κάντε share!
         
      
Tags: Love Unbound Festival 2025
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

«The Death Of Snow White»: Το κλασικό παραμύθι μετατρέπεται σε τρομακτική ταινία τρόμου και έρχεται τον Απρίλιο! (Trailer)

Next Post

«Παιχνίδια Εκδίκησης» : Ο Άγης ζητάει απ’ τη Βάνα να διώξει τη Μαρίνα απ΄ την κλινική

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

Μυστήριο 15: Ξεναγήσεις και Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στην Ελευσίνα έως 31 Μαΐου

Μυστήριο 15: Ξεναγήσεις και Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στην Ελευσίνα έως 31 Μαΐου

Μάι 16, 2025
Ο Πάνος Μουζουράκης live και καλοκαιρινός στον Κήπο του Μεγάρου – Μαζί του ο Γιώργος Μυλωνάς και η Σοφία Χριστοφορίδου

Ο Πάνος Μουζουράκης live και καλοκαιρινός στον Κήπο του Μεγάρου – Μαζί του ο Γιώργος Μυλωνάς και η Σοφία Χριστοφορίδου

Μάι 15, 2025
Νέα ημερομηνία για τη συναυλία αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα

Νέα ημερομηνία για τη συναυλία αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα

Μάι 15, 2025

Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Κήπο του Μεγάρου με «Σαμμερ Χιτς Λαϊβ»

Μάι 14, 2025
Next Post
«Παιχνίδια Εκδίκησης» : Ο Άγης ζητάει απ’ τη Βάνα να διώξει τη Μαρίνα απ΄ την κλινική

«Παιχνίδια Εκδίκησης» : Ο Άγης ζητάει απ' τη Βάνα να διώξει τη Μαρίνα απ΄ την κλινική

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • «Big Brother» : ‘Ενα live γεμάτο εκπλήξεις και επιστροφές (Trailer)
  • Τηλεοπτικός σεισμός από την Klavdia – Στα ύψη η τηλεθέαση της Eurovision, ιστορικό 89,5%
  • Eurovision 2025: Η Αυστρία θριαμβεύει στη Βασιλεία με τον JJ και το “Wasted Love” – Η Ελλάδα συγκινεί με την Klavdia και το “Αστερομάτα”
  • “Wild Hearts” : Το νέο single των Seven Of Hearts
  • Η Φίνος Φιλμ τιμά την Καίτη Πάνου με συγκινητική ανάρτηση (vid)

Kατηγορίες

Μάρτιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« Φεβ   Απρ »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.