Η Τίλντα Σουίντον αποφάσισε να πατήσει φρένο στην καριέρα της – τουλάχιστον για λίγο.
Η 54χρονη ηθοποιός, που μόλις ολοκλήρωσε την προώθηση της νέας της ταινίας “The End” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική για το υπόλοιπο του χρόνου.
Σε συνέντευξή της στον The Guardian, η Σουίντον μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη της να πάρει αποστάσεις από τον κόσμο του κινηματογράφου και να επανεξετάσει τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή της.
«Χρειάζομαι χρόνο για να βρω ξανά την ισορροπία μου. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό όταν ταξιδεύεις ασταμάτητα με αεροπλάνα, αφήνοντας πίσω σου ένα τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ένα διάλειμμα από το κινηματογραφικό χάος
Η διάσημη ηθοποιός θέλει να μείνει μακριά από τις υποχρεώσεις των γυρισμάτων, να επιστρέψει στο σπίτι της και να απολαύσει απλές, καθημερινές στιγμές. «Δεν θα ταξιδέψω για μήνες. Δεν θα γυρίσω άλλη ταινία φέτος. Νιώθω πως είμαι σε έναν ασταμάτητο κύκλο για πολύ καιρό».
Και ποιο είναι το σχέδιό της; «Θα κοιμηθώ ξανά στο δικό μου κρεβάτι. Θα έχω ουρανό, ωκεανό και αγαπημένους ανθρώπους γύρω μου. Δεν πρόκειται για καταφύγιο, είναι το σπίτι μου», δήλωσε, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την ταινία “The End”, στην οποία πρωταγωνιστεί.
Το “The End” και η ειρωνική αντανάκλαση της πραγματικότητας
Η νέα της ταινία, που σκηνοθετεί ο Τζόσουα Οπενχάιμερ, ακολουθεί μια οικογένεια δισεκατομμυριούχων που κλείνεται σε ένα πολυτελές καταφύγιο, την ώρα που ο κόσμος γύρω τους καταρρέει.
Η Σουίντον υποδύεται τη Μητέρα, μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι κάποτε χόρευε στο μπαλέτο Μπολσόι. Δίπλα της, ο Μάικλ Σάνον ως Πατέρας και ο Τζορτζ ΜακΚέι στον ρόλο του γιου τους.
Κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης της Χρυσής Άρκτου, η Σουίντον έκανε ένα σκληρό, αλλά γεμάτο νόημα σχόλιο για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, αποκαλώντας την «μια ανεξάρτητη πολιτεία που δεν υπόκειται σε εξαγορές, αποικισμούς ή εκμετάλλευση».
Η αναφορά της δεν ήταν τυχαία, καθώς άφησε αιχμές για τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ να μετατρέψει τη Γάζα σε μια «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».