Μεγάλη απώλεια για τον κόσμο της διεθνούς μουσικής και της εικαστικής τέχνης.
Ο Ιωάννης Βασιλόπουλος, ο εμβληματικός Έλληνας εικαστικός που με το ψευδώνυμο “Ioannis” υπέγραψε πάνω από 350 εξώφυλλα δίσκων για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.
Το όνομά του ταυτίστηκε με την αισθητική των Deep Purple, Allman Brothers, Bon Jovi, Uriah Heep, Styx, Blue Öyster Cult, Dream Theater, King Crimson, Starship, Yngwie Malmsteen, Lynyrd Skynyrd, Quiet Riot, Extreme και Michael Bolton — μεταξύ πολλών άλλων.
Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την οικογένειά του, μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:
«Ανακοινώνουμε με βαριά καρδιά τον θάνατο του Ιωάννη, του αγαπημένου μας καλλιτέχνη, συζύγου, πατέρα, αδελφού, παππού, θείου και φίλου. Μας άφησε για το μεγάλο άγνωστο. Παρόλα αυτά, βρίσκουμε παρηγοριά στο ότι είναι ξανά με τον πατέρα του, τη μητέρα του, την οικογένεια και τους φίλους του. Η αγάπη που εκδηλώνεται για τον Ιωάννη και το έργο του είναι μια μεγάλη παρηγοριά. Ο Ιωάννης ήθελε να κάνει τόσα πολλά νέα πράγματα, και ως οικογένεια αναλαμβάνουμε να συνεχίσουμε το έργο του. Η ενέργειά του θα ζήσει μέσω της εκπληκτικής του τέχνης. Το φωτεινό του χαμόγελο και ο παιδικός του ενθουσιασμός ζουν μέσα από τα έργα του. Ο Ιωάννης θα μείνει στη μνήμη μας χωρίς αμφιβολία ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της ροκ μουσικής».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αν και πολλοί τον γνώριζαν μόνο μέσα από το υπογραφικό του στιλ σε εμβληματικά εξώφυλλα, όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του τον περιγράφουν ως έναν ταπεινό αλλά παθιασμένο δημιουργό, που μεταμόρφωνε τη μουσική σε εικόνα.
Η παρακαταθήκη του Ioannis παραμένει ανεξίτηλη: ένας καλλιτέχνης που έντυσε με χρώμα, όραμα και δύναμη τα άλμπουμ που στιγμάτισαν γενιές ακροατών. Η τέχνη του θα συνεχίσει να “παίζει” στους τοίχους, στα βινύλια, στα T-shirts και στη συλλογική μνήμη του rock κόσμου.